Dog.bg Форуми : С куче на море и планина.

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (46 Страници) +
  • « Първа
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

С куче на море и планина.

#741 Потребителят е офлайн   Liutenicza Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 July 2012 - 09:10 AM

Поздрави от нудисткия плаж в Китен :)

Да видим 1во дали водата хапе ..

Качена снимка

... после малко спринтчета да се поуморим ...

Качена снимка

.... и накрая да поспим на шефската хавлия.

Качена снимка

#742 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 July 2012 - 10:40 AM

Къде в Китен е този плаж, че е толкова пуст? Питам, защото предполагам, че за кучетата е забранено на плажа там, а пък около вас е спокойно и няма хора

#743 Потребителят е офлайн   Liutenicza Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2012 - 12:16 PM

Нудисткия плаж в Китен се намира на най-южната точка на южния плаж, непосредствено до плажа на къмпинг Китен. Най-бързо се стига до него, като се плати еднодневен паркинг в къмпинга на стойност 3 лева и се прекоси целият до другият му край. Също така може да се стигне до него като се излезе от китен и се тръгне по посока лозенец. Веднага след моста на реката се завива на ляво и по едно еднолентово горско пътче с насрещно движение се стига НАД плажа, като трябва да се слезе по едни скалички до него (не го препоръчвам). Трети вариянт: след моста има къде да се паркира колата, връщате се по него и има пътечка към плажа. И последния вариянт е да прекосите почти целия южен плаж пеша :) Всичките вариянти съм ги пробвал и препоръчвам паркинга в къмпинга, хем ти е спокойно за колата, хем е на сянка, хем най-малко се върви :) Ако не се притеснявате от голи бабички и дядовци мястото е перфектно за кучкари.

#744 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 July 2012 - 01:05 PM

Благодаря - аз ще почивам в Лозенец тази година, та информацията ми беше полезна. Ще пробваме, стига голите баби и дядовци да не се притеснят от моето куче :smile:

#745 Потребителят е офлайн   Liutenicza Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2012 - 04:15 PM

1вият ден, когато пристигнахме и бяхме на разузнаване, на същото място беше една жена от Лозенец с Риджбек и ни каза, че само на този плаж в околията е безпроблемно и спокойно за кучовците. На плажа има още 3 лабрадора на летуващи в къмпинга и чат-пат се показват и 2 бок-а. Принципно е доста спокойно ... от кърпа до кърпа има сигурно по 20 метра пространство и ако вашият куч не е любопитен като моя, няма да имате абсолютно никакви проблеми. Има само един незначителен проблем, не знам дали е заради факта, че плажа се намира на края на "залива" или защото е до реката, но има места от него с доста водорасли, но само на брега ... 5 метра на вътре е чисто. Но пък има и места на които няма такива, но понякога са вече заети :)

#746 Потребителят е офлайн   Flashback Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2012 - 05:12 PM

Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка
На Кара дере. Чудесно си изкарахме, всички доволни, кучето най-вече. :smile:
Права бях за историята със морската вода, пясъка и стомаха, но имахме гора на една ръка разстояние, един чувал лечебна храна и хапчета, така че спасихме положението. За козината сгреших - нищо му няма, дори не миришеше на блатен дявол, както мирише след река, а аз очаквах да е и по-лошо.
Та, и на нас мисията ни беше успешна, прекрасно беше. :smile:
User's Signature

Жил был щенок с весёлой глупой мордой, один из тысяч городских дворняг.
Был вчера щенок обычный, а сегодня рок-звезда
Жизнь исправил на "отлично" как и ты, он навсегда!

#747 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 July 2012 - 11:52 PM

На Кара Дере е рай! Има много малко такива красиви места по Черноморието! :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#748 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 July 2012 - 08:34 AM

Това Кара дере в Шкорпиловци ли е? Простете за невежеството ми, но не бях го чувала. И ако не е Шкорпиловци, къде може да се отседне там с куче?

#749 Потребителят е офлайн   Flashback Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2012 - 01:25 PM

Като в приказките - още преди плажа дори - черния път през полетата със слънчогледи, гората, накрая и огромния плаж с бяло-синьо море и скалите, разкошно е.
А за стигането до там, минава се през Бяла (след Обзор в посока Бургас - Варна), вероятно е като ти е за пръв път да се объркаш, обаче в селото всички знаят пътя натам и могат да те упътят.
Колкото до отсядането, ние го правим на палатки, защото иначе няма смисъл. Е, предполагам, има вариант да се вземе квартирка в селото и да се ходи всеки ден до плажа с кола, например? Но не мисля, че е толкова удобно. Ние спим на самия плаж, сутрин кучето те буди пет минути преди да изгрее слънцето, тъкмо навреме, за да станеш преди да се задушиш в палатката :smile: , излизаш, пълзиш по пясъка няколко метра :ab_041: и хоп - вече си в морето.

Ето тук кутрето пази крепостта. :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#750 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 20 July 2012 - 11:31 PM

А как се спасявате от жегата през деня? То е ясно,че се разхлаждате в морето ама....
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#751 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 July 2012 - 02:48 PM

Препоръчвам! :ba_025:Златни Пясъци, преди Ривиера, посока Варна...къщи за гости Теодора тук!! Прикачена снимка Тук разпускаме на веранда!
Плажа е ОК за кучета - неохраняем, няма коцесионер... амммм близо до свлачищен район...Прикачена снимка Там си намерихме голяма компания!:)

За жегите: паница с вода пълна нон-стоп, сянка - в нашия случай тента /палатка, и честичко във водата! За собствениците ( и те са хора) Бира!:)
Приятна ваканция!

#752 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 July 2012 - 04:06 PM

Собственичката една възрастна леля е нали?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#753 Потребителят е офлайн   maya_mai4ety Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2012 - 09:55 AM

За нас морето мина доста зле. Първия ден кучо полудя на плажа от жега, а водата се сещате какво ни доведе... Измъчи се милата и повече не я заведохме на плажа. Да водиш кучето на плаж си е мъчение, не знам защо й го причиних да я вземам там. Останалото време спеше в бунгалото под климатика и беше супер. Здравословните проблеми минаха след 2 дена. Не знам как хората имат хубаво мнение за бунгала Рай, но е адска мизерия. На Нимфа условията са прекрасни, изобщо не могат да се сравняват. А плажа е хубав почти на всякъде.
User's Signature

I feel it in my fingers, I feel it in my toes. The love is all around me...

#754 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2012 - 10:28 AM

Специално с кучета (а и без) предпочитаме Синеморец. Миналата година бяхме само с по-малкото, тази и с двете. На плаж ходехме след 16.30-17.00, рядко сутрин (без тях, заради жегите).
Миналата година в къщата имаше и едни чужденци с лабрадор, а самите хазаи имат йоркшир.
Ето мястото:
http://www.sinemoret...m/contacts.html

Единственото неудобство беше тропкането на ноктите по ламината, ама по-добре ламинат, отколкото гадни мокети.
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#755 Потребителят е офлайн   Charodei Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 July 2012 - 03:51 PM

Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаК-с Камчия, съвсем близо до Варна домашните любимци са добре дошли в местата за спане, ресторантите и всички заведения, може да наемете лодка за екскурзия по устието на р. Камчия или за разходка по море до Райският залив м/у н. Змийски нос и н. Смокинов нос, където лодкарят ще ви остави на почти девствен плаж, където на воля да правите всичко, което душата поиска и привечер с прилива се върне, за да ви отведе в к-с. Горещо препоръчвам:
Ако сте добри и послушни, компания могат да ви правят диви лебеди и делфини, изгревът е обещаващо щедър.Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#756 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 July 2012 - 10:20 PM

Показване на мнениетоmaya_mai4ety, в 23 July 2012 - 07:55 AM, написа:

Не знам как хората имат хубаво мнение за бунгала Рай, но е адска мизерия.

Зависи в кои бунгала сте спали.Вили тип Финландия са разкошни просто-чисти,спретнати.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#757 Потребителят е офлайн   Flashback Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2012 - 02:58 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 20 July 2012 - 11:31 PM, написа:

А как се спасявате от жегата през деня? То е ясно,че се разхлаждате в морето ама....

Извинявам се, сега чак виждам. :smile:
Първоначалните ни планове, които нямаха нищо общо с действителността :ab_041: , бяха да се наместим в гората с палатките. Няма как да се получи, защото хубавите места са заети винаги, а гората над местенцето, което ние си избрахме беше под поне 60 градусов ъгъл. :ab_041:
Направихме си навес от четири пръта, забити в пясъка (много тропическо изглеждаше :))) ) и платнище, което за всеобща изненада, беше много плътно и сянката, която правеше беше наистина студена. Колкото до кучето - задължително мокро постоянно и на сянка. Излизането от сянката между 11 и 18 беше само, за да се намокри. Той обаче нямаше никакъв проблем с това - почиваше си, търкаляше се в студения пясък, дъвчеше играчки, спяхме заедно в пясъка, а вечер, още със появяването на първата сянка върху плажа започваше да тича като ненормален и така до сутринта преди 11. :ab_041:
И вода пихме шампионски, ама това се отнася за всички.
Не съм видяла никакви индикации, че нещо не е наред, съвсем жизнен беше, даже може би съм се притеснявала и малко в повече, защото имаше моменти, в които животината ставаше и най-демонстративно се преместваше на слънце, под невярващите ни погледи.
Още не сме решили септемврийското море как да го направим, мислим и варианти с къщички някъде, особено, че тогава е и по-спокойно навсякъде, но от палатковия вариант съм просто очарована. :smile:
User's Signature

#758 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 July 2012 - 06:44 PM

Леле, в един друг форум - този на майките така са се разпенявали по повод присъствието на кучета на плажа, че направо не е истина! Ако и на мен така ми съскат през цялото време докато сме на плаж - направо не зная. И мисля, че е крайно време определена зона да бъде обособена като такава, в която могат да пребивават кучета - все пак кучесобствениците не са престъпници, плащат си данъците и таксите и трябва да могат да пребивават и те на море с любимците си. То е ясно, че с кучемразци и "алергични" и неврвни оправия няма, ами поне да ни разделят някак си териториите, че да можем да почиваме необезпокоявани и ние и другите.

#759 Потребителят е офлайн   Flashback Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2012 - 08:12 PM

Е, без абсолютно никакви лоши чувства, във форума на майките всичко изглежда много по-драматично, отколкото е в действителност. :wink:

С две ръце препоръчвам аз къмпингите - вярвам горещо във свободата си да спя на плажа, без да плащам на никого за това елементарно, човешко щастие. Тази година видяхме, че на юг това вече не е възможно, на юг просто е страшно. По-нагоре все още може да се намери начин.Това ми беше първото море със кученце, да, но видях отдавна колко е трудно да не пречиш на никого. По принцип по охраняеми плажове не обичам да ходя, защото постоянно някой свирка със тези свирки, все на някой си му хвърлил пясък (докато и двамата сте на плажа?!?), каквото и да направиш, самия ти пречиш на някого, да не говорим ако водиш и куче.

Надявам се никой да не ме разбере погрешно - освен в свободата си да спя на плажа, вярвам и в свободата на хората, които така предпочитат, да почиват на плаж, чийто пясък е изравняван с машина всеки ден и има шезлонги, чадърчета и заведения. И не бих завела там куче, което да търчи като обезумяло с кочан царевица в устата. :ab_041:

Арина е съвсем права - просто трябва да има място за всички. Така е честно. И то дори не е нужно да бъде специално кучешко място. Просто трябва да ни оставят възможността да отидем някъде, където на никого да не пречим. Без свирчовци, без табели, без заведения. (най-често, последното нещо, което пречи на хората, които искат да почиват така, е нечие куче.) А по тези места така усилено пълзи бетона, година след година, направо е страшно.

Много се отплеснах и се извинявам. Много тежко приемам напоследък проблема със чудовищното застрояване навсякъде.
Ето за този кочан говорех по-горе: :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#760 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 July 2012 - 08:33 PM

Ами освен догодина / че сега вече е късно - резервирах вече/ да се комбинираме за почивка отявлени кучелюбители и на принципа "много сме - силни сме" да си отвоюваме място под слънцето и на плажа. Че и на мен не ми е приятно около мен да се пищи и да ме чумосват мен и моето куче къде основателно, къде не. Аз по природа не съм простак и се напрягам някак от такива отношения. Иначе ако не ми пукаше - няма проблеми. А сега пък смятаме да го водим на плаж само в извънпиковите и извънспасителните часове, дано тогава да намерим малко спокойствие край вълните и да не пречим на никого. Flashback - като те чета ми иде да си купя палатка и раница, обаче то май след време няма да има къде да ги ползваме.

• (46 Страници) +
  • « Първа
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни