Dog.bg Форуми : С куче на море и планина.

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (46 Страници) +
  • « Първа
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

С куче на море и планина.

#761 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 24 July 2012 - 10:29 PM

Уфф това е отвратително със плажовете.Във Варна глобата е 150лв непрекъснато някой мрънка.Трябва да се ходи или в 5 сутринта ии в 22 вечерта....или на нудисткия плаж :zz_020:
А колко е хубаво тук в ЮК на плажа бягат свободно пуснати деца,кучета,яздят коне и няма истерия,писъци,крясъци и псувни...вече започвам да си мисля,че никога няма да ги стигнем :dh_188:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#762 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 July 2012 - 07:55 AM

Шибуми, ти ми разби илюзиите поне за северното черноморие....И освен това явно сме страшно напреднали във взаимната си омраза като общество, щом не е възможно безпрепятствено да пребиваваш с кучето си на плажа, за разлика от Италия, а сега разбирам и от теб - в Англия. Те сигурно не са толкова цивилизовани и санитарно-хигиенни държави, нямат алергични и нервни и страхливи деца и прочее. Боже, колко сме загубени, не е истина. Хайде, стига съм спамила, ако и аз открия безпроблемен плаж на юг, на който могат да пребивават кучета, без да се оглеждаме като нелегални, ще пиша тук. Иначе засега - май при нудистите в Китен ще е и то ако моето куче не ги притеснява и тях, щото те алергиите и истериите по хората ходят.....

#763 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2012 - 08:34 AM

Ние ще ходим на море след около десетина дни. Много на юг ще сме. Та ако някой може да даде информация за плажове, на които пускат с кучета, ще е супер. Навсякъде от Лозенец/Китен до Силистар ни устройва. Миналата година водихме кучето няколко пъти на Синеморец, но първо, че е навалица, второ че има постоянно мрънкащи. Плажът е хубав, но в неохраняемата зона където си мислех, че мога да пусна кучето на спокойствие е пълно с майки с деца. Точно там са се забили, при скалите и си е затормозяващо. Не знам как е тази година. Аз разчитам на това, че някои от плажовете са заляти от морето и може да не бъдат възстановени. Може би там ще е единственото позволено място за нас - кучкарите :ab_041:

#764 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2012 - 08:47 AM

Показване на мнениетоmarin4eto, в 25 July 2012 - 08:34 AM, написа:

Не знам как е тази година.

Тази година си беше ОК на неохраняемия плаж в Синеморец (след централния). Е имаше хора, но имаше и много кучета, а и никой не е правил проблеми. Общо-взето по-далечният край на плажа беше за отявлено презряната част от обществото - нудисти и кучкари :ab_041:
За да няма майки с деца наоколо просто трябва да отидете преди тях.

Силистар - гъчканица + табела "Забранено за кучета", централният на Синеморец - също. Август си е мръсна навалица, едва ли ще намериш някъде по-спокойно място.
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#765 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 July 2012 - 09:22 AM

Цитат

За да няма майки с деца наоколо просто трябва да отидете преди тях.

Факт! И като заидват мамите, започваме игра с кучето, хвърляне на топка в морето и тнт, за да се откажат да ни доближават много! Върши работа!:db_046:

#766 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 July 2012 - 09:30 AM

Също така е добре според мен да се ползват по-непопулярните /и по-здравословни впрочем/ часове за плаж - забелязала съм, че тъпканицата на плажа настъпва след 10,30 - 11 часа точно в най-големия пек. След обяд след 17 часа също е доста спокойно. Ние поне така смятаме, че да не изтезаваме и кучето в тоя пек. В другото време - на разходка, под климатика и в гората.

#767 Потребителят е офлайн   polenium Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2012 - 10:42 AM

Ние ходим на едно плажче на юг от Царево (може би 5км) и е супер. Не е ситен пясък, но е страхотно! Плитък със скали по дъното, и при най-големите вълни е удоволствие да си там. Събираме се доста семейства с кучета. Ходим рано и на който не му понася, че има кучета на плажа, няма място там. ;)))

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#768 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2012 - 10:53 AM

Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Polenium, за този плаж ли говориш? Близо до Варвара? На едната снимка се вижда липсата на пясък, по-скоро са ситно натрошени остри миди, как не си нарязаха възглавничките гадовете не разбрах. Вътре са камъни, трудно се влиза, за гмуркачи обаче е ОК. На плажа тази година цареше страшна мизерия и мръсотия, явно заради Джулая, който се падна през почивните дни.
По-задната част на плажа е по-добра (на снимката се вижда, но така или иначе минаването през мидите е почти неизбежно). Заради мидите не бих препоръчала за хора с куче, ако става въпрос за същото място де.
User's Signature

#769 Потребителят е офлайн   Flashback Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2012 - 01:36 PM

Много полезни ми бяхте преди първото ни море, наистина, и затова сега не мога да не поискам пак съвет. :smile:
Попадах и на мнения на хора, които са били в Гърция.
Защото има вариант септември да идем и до там, обаче там изобщо не знам как ще стоят нещата . За близка Гърция става въпрос - Бялото море - около Кавала, Халкидики, в този дух. Там плажовете как са по въпроса с кучетата? Била съм само веднъж и не съм се интересувала къде може и къде - не, а сега вече е много важен фактор.
Кутрето изобщо не е проблемно - железен е даже, слуша винаги, каквото и да става, аз пък чистя, та сме много спокойна компания, но въпреки това не ме устройва никак вариант да се правя на неразбрала на плаж, на който е забранено, или пък има много хора, на които пречим.
Идеята е, като ходите в Гърция, къде ходите на плаж? Благодаря ви пак. :smile:
User's Signature

Жил был щенок с весёлой глупой мордой, один из тысяч городских дворняг.
Был вчера щенок обычный, а сегодня рок-звезда
Жизнь исправил на "отлично" как и ты, он навсегда!

#770 Потребителят е офлайн   polenium Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2012 - 09:29 PM

За същия става въпрос. Ние толкова лета все там ходим и проблеми не сме имали с мидите. Бруно плува до скалата и там се катери и си правим скокове. Има и една пътечка между скалите и се стига до място с пясък (в морето). За нас е перфектно.
User's Signature

Качена снимка

#771 Потребителят е офлайн   Charodei Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 30 July 2012 - 12:13 PM

Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкар. Видима, Априлци, където може да си уловите планинска пъстърва:Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#772 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2012 - 02:49 PM

Някой да е бил в тези бунгала до язовир Доспат?
На запитването ми отговориха,че допускат кучета но само в нереновираните бунгала и ще съм много благодарна,ако някой може да сподели отзиви за мястото.
ЛИНК

#773 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 August 2012 - 03:03 PM

Лола, здравей, приятно ми е да те срещна отново във форума! Аз питах в тези бунгала, отговориха ми същото, не бяха много любезни всъщност /което за съжаление е много характерно за хората от този край/ жалко, защото е много красиво там, но не могат да правят добра туристическа услуга и това си е! Обърни внимание, че нереновираните бунгала са за 4 човека, не зная каква компания сте, но ние иска.хме за двама плюс куче, а такива май са само реновираните. Просто ако сте двама вероятно ще ви накарат да платите по-скъпите и големи бунгала, че и нереновирани на това отгоре. Лично аз възприех това като вид дискриминация и ми стана неприятно. Отказах се да им ставам клиент с една дума. Питах във вилно селище Марагидик Априлци дали ще ме приемат с куче и отговорът им "Само малки породи" - ние не сме такава и "Кучето винаги вързано, защото има малки деца" - Аз не водя звяр, който яде малки деца и обикновено се съобразявам - но начина , по който ме посрещат като клиент не ми хареса и се отказах и от там. Най-накрая резервирах във вилно селище Ягода - Боровец. Чиста работа - обявено си е на сайта, че приемат кучета, даже го имаме и във ваучера :ab_041: Но отзиви ще дам в края на месеца, като се върнем от там. Омръзна ми да ме гонят и гледат подозрително, само защото съм с куче и това е. Май не ти помогнах много за Доспат - ако го посетиш - пиши отзиви да зная за друг път.

#774 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2012 - 03:29 PM

Показване на мнениетоFlashback, в 25 July 2012 - 11:36 AM, написа:

Много полезни ми бяхте преди първото ни море, наистина, и затова сега не мога да не поискам пак съвет. :smile:
Попадах и на мнения на хора, които са били в Гърция.
Защото има вариант септември да идем и до там, обаче там изобщо не знам как ще стоят нещата . За близка Гърция става въпрос - Бялото море - около Кавала, Халкидики, в този дух. Там плажовете как са по въпроса с кучетата? Била съм само веднъж и не съм се интересувала къде може и къде - не, а сега вече е много важен фактор.
Кутрето изобщо не е проблемно - железен е даже, слуша винаги, каквото и да става, аз пък чистя, та сме много спокойна компания, но въпреки това не ме устройва никак вариант да се правя на неразбрала на плаж, на който е забранено, или пък има много хора, на които пречим.
Идеята е, като ходите в Гърция, къде ходите на плаж? Благодаря ви пак. :smile:

Преди три години ходихме с кучето на море в Гърция. На средния ръкав на Халкидики, плажът беше Банана бийч /супер плаж, иначе/ но имахме проблеми не с пребиваването на кучето на плажа, а с влизането му в морето. Гръцко семейство ни направи забележка, че е забранено, оказа се , че е така. Също и за наше разнообразие сме сменяли плажовете, избирайки по-крайни и закътани местенца, други проблеми не е имало, а имаше и други кучета по плажовете. На Халкидики, Ситония има и диви плажове и малки заливчета, където може да се "скатаете". Прибирахме кучето на климатик в стаята около 9.30-10 ч, в хотел, трудно намерен да приема с домашни любимци! /Може би сега в кризата ще приемат по-охотно.../
Общо взето, гърците по тези места не са много-много дог френдли, съобразявайте се, ако някой направи някаква забележка и всичко ще е наред!
arina, а пък нас в един български хотел ни питаха колко тежи кучето, за да му изчислят таксата....нова методика, мани-мани!!! На кг/тегло!

Желая на всички ви приятна почивка!
User's Signature

www.monasterymeadows.com

#775 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2012 - 04:27 PM

Нещо, което като собственик на куче, ме изуми.
Къща за гости в Еленския балкан - човекът обичаше кучета и се грижеше и за две бездомни, но не беше супер щастлив от идеята нашите да спят вътре. Разказа, че преди време е пуснал дама с куче мини порода, а тя за тоалетна ползвала легена в банята, застлан с новата и чиста кърпа за лице, оставена в стаята на къщата.
Докато ние се държим като свине, няма как хората да променят мисленето си за нас. Така че - нека просто пазим и оставяме чисто след себе си.
User's Signature

#776 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2012 - 04:45 PM

Показване на мнениетоarina, в 04 August 2012 - 01:03 PM, написа:

Най-накрая резервирах във вилно селище Ягода - Боровец. Чиста работа - обявено си е на сайта, че приемат кучета, даже го имаме и във ваучера :ab_041: Но отзиви ще дам в края на месеца, като се върнем от там. Омръзна ми да ме гонят и гледат подозрително, само защото съм с куче и това е. Май не ти помогнах много за Доспат - ако го посетиш - пиши отзиви да зная за друг път.

Привет arina :re_037: В Ягода много ще ви хареса,страшно симпатични къщички са,всичко дървено,малка веранда ...изобщо идилията е супер като прибавиш и чистия въздух.Това е от преди две години някъде,но не вярвам да се е променило.
За Доспат напротив,помогна ми,аз си мислех абсолютно същото относно мястото.Докато разглеждах района видях и едни други вилички "Орлино",изглеждат много добре,но още не са ми отговорили за кучето.Ако решим и намерим нещо като за нас в района после ще споделя обезателно.

Това за теглото сме го минали,в една къща за гости в Созопол ми заявиха че ако е над 12кг не може да го пуснат.А сега де,ами моето беше тогава 15кг и за две кила не стана почивката...Като не искате кучета,кажете си го бе хора,какви са тези мерки и теглилки :ab_041:

#777 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 August 2012 - 06:11 PM

Е, Лола - както винаги ме водиш по информация относно пребиваване на хубави места с куче!!! А споменатите от теб вили "Орлино" направо ми разтопиха сърцето, толкова е хубаво там! И ще е престъпление да не можеш с кучето си да отидеш на тази красота! Защо все в мизерията трябва да ни завират, не знам. С нетърпение ще чакам да разбера дали може да се почива там с куче!.
GAG - вярно е, че има собственици на кучета, които не се съобразяват, но така да се обобщава също не приемам. По същата логика има и недобросъвестни меко казано туристи без куче, които си пържат мекици и цаца на газов котлон в наетата стаичка без кухня и пръскат по стените - но не съм забелязала квартирите след това да не се дават под наем на никого. И ако условието за настаняване е"кучето вързано вън" последиците в моя случай ще са, че никой в хотела няма да мигне цяла нощ, или аз трябва да легна с него отвън....просто е много неспокоен на чуждо място и не може да бъде оставян сам и без контрол.
fanciful - тази нова "килограмна" тарифа на хотелите е интересен подход - ние с Чарли ще сме все в горната ценова граница, ама защо - да не би да мислят, че го къпя в банята и ползвам повече топла вода? И тук ще пиша - абе в Бъкингамския дворец на откриването на Олиппиадата видях до кралицата да припкат бодро две кученца, ама в реновираните бунгала на яз. Доспат - не може! Как да си го обясня това не зная!

#778 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2012 - 05:40 AM

Показване на мнениетоarina, в 04 August 2012 - 04:11 PM, написа:

Е, Лола - както винаги ме водиш по информация относно пребиваване на хубави места с куче!!! А споменатите от теб вили "Орлино" направо ми разтопиха сърцето, толкова е хубаво там! И ще е престъпление да не можеш с кучето си да отидеш на тази красота! Защо все в мизерията трябва да ни завират, не знам. С нетърпение ще чакам да разбера дали може да се почива там с куче!.

arina за съжаление ето какъв е отговора от "Орлино" :""Уважаема Г-жа Иванова за съжаление политиката на ваканционно селище "Орлино" е да не се допускат домашни любимци. Поздрави! ""

#779 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 August 2012 - 07:49 AM

Въобще не съм изненадана от "политиката на ваканционното селище". По тези места кучето явно трябва да е вързано на верига в двора и не разбират, че за някои хора да отидеш на такова място е немислимо без него. Задрасквам ги от списъка. Жалко, защото в този край наистина е много красиво, но преди време имах неприятна случка в хотел в Доспат, а и гледах един репортаж на хора от Сърница, които казаха, че не искали да идват туристи, защото "щели да им изкупуват продуктите от магазина" - това в днешни дни се случва. Какво да кажеш и как да опонираш на такъв възглед - да си копаят картофите и тютюна тогава.
Май съм писала преди време - но тук http://www.orlovaskala.com/ приемат кучета, отсядала съм и няма проблеми, а наоколо е много красиво и подходящо за тях. Аз самата не искам да отида с куче в неподходящо среда. Например хотел Макрелов в Смолян, който се рекламира, че приема кучета е всъщност на един стръмен баир и отдолу минава оживена градска улица и не бих го предпочела за подобна почивка.

#780 Потребителят е офлайн   Charodei Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 August 2012 - 12:32 PM

Чародей и приятели: с кучето Озарен - един от синовете на Чародей и американската селекция на аляски маламут - 8м. ,Мечка:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

• (46 Страници) +
  • « Първа
  • 37
  • 38