Говорилня
Публикувано: 26 May 2009 - 11:03 AM
Да разкажа и какво се случва с моето търсене.
Като посъбрах доста информация за породата реших, че не трябва да взимам съвсем мъничко кученце. Аз работя и уча, а и до сега не съм гледала куче (само котки) и да ви кажа... страх ме с такова крехко създание.
Разпитах и си поръчах от чужбина. Знам че повечето от вас не харесват внесените кученца, но това е на 4ри месеца, а аз не можах да намеря на подобна възраст в Бг. Твърдят, че първоначално е оставено за разплод в развъдника. Та женско е, късокосместо, светло кафяво. Сега си го чакам.
Не знам дали има смисъл на такава възраст сама да му измислям име или да остане със старото, макар че все още не го знам.
Ииии чудя се от какво ще има нужда. Не искам да го държа в клетка, а по-скоро да му оградя някакво пространство или и аз не знам.
Имам и котка в момента.. женска. Дали ще се харесат?
Публикувано: 26 May 2009 - 11:19 AM
Началото ще е трудно, особено ако котката ви е като моята....
Пазете чихито, да не го одере по лицето в началото. Чихито е много любознателно същество....Котките са много ревниви и няма да ви простят бързо

Успех!!

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 26 May 2009 - 11:28 AM
Публикувано: 26 May 2009 - 11:43 AM
Нещо такова ли е кафявото, като на Чери
Иначе за възрастта е добре. Трябва да е с всички ваксини вече и обезпаразитявана поне 5 пъти.
Откъде от чужбина? Чери е от Унгария.

СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 26 May 2009 - 11:46 AM

Взех я на 1 годинка, защото първите И стопани не искаха да я гледат повече. Беше доста зла, сега е по-спокойна, но определено първите дни ще седят в различни стаи.
Не знам как ще се разберат кой да спи в леглото ми.
На 6 месеца посещавам ветеринар с нея. В момента е на инжекции, нямаше възможност за кастрация поради някакви си причини преди. Тя не излиза навън, но дали трябва да И дам допълнително нещо обезпаразитяващо. Няма бълхи, мисля, че няма и каквито и да е стомашни проблеми, но все пак...
Тия дни ще купувам къщичка за кученцето и панички за вода и храна. За нагръдник и повод ще поизчакам да видя на живо колко е голямо.
Какво още ще ми трябва? Мисля, че за пелени е голямо вече. Да пробвам да го науча само навън да пишка.
Посъветваха ме да взема одеалце, че все им било студено, а у нас е хладничко и лятото. Може би играчки за зъбките...

И нещо за ограждане.. поне на първо време? Няма ли някакви ограждения.. или нещо тип кошарка, но по-големичка?
Публикувано: 26 May 2009 - 11:54 AM
Тайката ще го ступа много яко. Не знам как ще поделят леглото ви. Ако свикнат обаче ще е голяма идилия.
Защо не сте я кастрирали!? Хормоните са вредни! В нормалните светове не се прилагат отдавна. Аз натирвам всеки от кабинета, който иска да третира с хормони, тук законодателството още не е уредило въпроса....да пият те.....да им растат мустаци...!
Кастрация на първо място! Обезпаразитете я веднага. После заедно с чихито всеки месец!
Цитат от брошурата ми за кастрацията: " Намесата в анатомията и физиологията на животните е морално оправдана, понеже те са лишени от естествената им жизнена среда..."

СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 26 May 2009 - 12:49 PM

Публикувано: 26 May 2009 - 01:16 PM
Ancheto, в May 25 2009, 10:27 PM, написа:
Поздравления за отличното представяне на Komel Snow -Ball , разкошен красавец, като памук е ,дано по-скоро има много бебета от него .
Много нови мъници има и красиви бебенца , да са ви живи и здрави и много да ви радват

Здравей и от мен Ancheto!
Благодаря ти от името на Боби за поздравленията и аз за бебоците ми ,ако това имаш пред вид!

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 26 May 2009 - 01:27 PM
Shonned, в May 26 2009, 10:03 AM, написа:
Да разкажа и какво се случва с моето търсене.
Като посъбрах доста информация за породата реших, че не трябва да взимам съвсем мъничко кученце. Аз работя и уча, а и до сега не съм гледала куче (само котки) и да ви кажа... страх ме с такова крехко създание.
Разпитах и си поръчах от чужбина. Знам че повечето от вас не харесват внесените кученца, но това е на 4ри месеца, а аз не можах да намеря на подобна възраст в Бг. Твърдят, че първоначално е оставено за разплод в развъдника. Та женско е, късокосместо, светло кафяво. Сега си го чакам.
Не знам дали има смисъл на такава възраст сама да му измислям име или да остане със старото, макар че все още не го знам.
Ииии чудя се от какво ще има нужда. Не искам да го държа в клетка, а по-скоро да му оградя някакво пространство или и аз не знам.
Имам и котка в момента.. женска. Дали ще се харесат?
Shonned, хубав избор!Дано всичко да е на ред!Запознайте внимателно котката Ви с кученцето и не се притеснявайте толкова.Ако тя не го хареса, по скоро ще се отдръпне докато свикне с него.Вие може и да си мислите ,че няма да го приеме,но може и да се изненадате приятно.Една от котките ми е същата като вашата.Той не може да понася себеподобните си,но обожава кучета и прекрасно се грижи за малките.

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 26 May 2009 - 01:34 PM

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 26 May 2009 - 01:48 PM
techichi, в May 26 2009, 12:16 PM, написа:

Здравей и от мен Ancheto!
Благодаря ти от името на Боби за поздравленията и аз за бебоците ми ,ако това имаш пред вид!

Здравей . Да ,точно за твоите мъници беше поздравът ми и за по-големите им батнковци и каки тук в темата.
Всички са много хубави

Публикувано: 26 May 2009 - 02:00 PM
Ancheto, в May 26 2009, 12:48 PM, написа:
Ние всички отново ти благодарим-бебета,каки,батковци,че и по-порастнали!

Но аз зная,че и ти има с какво да се похвалиш!

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 26 May 2009 - 04:00 PM
techichi, в May 26 2009, 12:34 PM, написа:
Не бе, не е шега...честно!
Обезпаразитяванията са както следва по възраст, на : 30 дни; 45 дни; и преди всяка ваксина до 3-тата...Стават общо 5... И после, особено ако има малки деца на всеки месец, постоянно....! Това е.
Другото са компромиси, не казвам, че не може без компромиси, но не бива. Не е приятно да си вземеш кученце и след обезпаразитяване да изака 2 топки фиде на мокета...

Друг път ще ви разкажа как се развиват ларвите на кучешката тения в човека....притежават "интересна" способност (Боже опази!)
Схемата, която прилагам на Чери е: на 30-40 дни редовно, като на всеки 3 мес правя две през 14 дни. Ефект има- личи си - и дай Боже да ни е здрава...!!!

СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 26 May 2009 - 04:27 PM
drjeliazkov, в May 26 2009, 02:00 PM, написа:
techichi, в May 26 2009, 12:34 PM, написа:
Не бе, не е шега...честно!
Обезпаразитяванията са както следва по възраст, на : 30 дни; 45 дни; и преди всяка ваксина до 3-тата...Стават общо 5... И после, особено ако има малки деца на всеки месец, постоянно....! Това е.
Другото са компромиси, не казвам, че не може без компромиси, но не бива. Не е приятно да си вземеш кученце и след обезпаразитяване да изака 2 топки фиде на мокета...

Друг път ще ви разкажа как се развиват ларвите на кучешката тения в човека....притежават "интересна" способност (Боже опази!)
Схемата, която прилагам на Чери е: на 30-40 дни редовно, като на всеки 3 мес правя две през 14 дни. Ефект има- личи си - и дай Боже да ни е здрава...!!!

Яяя,това ще да е някакъв нов метод!Преди всяка ваксина!!!На бебе?!Те тези кучета явно са железни.Хубаво е,че се презастраховате чак толкова.
Тук не е тема да разговаряме за вътрешните паразити,нека развитието на ларвите им да ни разкажете където трябва.
Да Ви е жива и здрава Чери!

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 26 May 2009 - 04:37 PM
значи бебе- родено на 05.04
обезпаразитено на 16.05 с дронтал,не знам дали е изакало глисти
в момента търка дупе преди и след акане.
Предстои втора ваксина на 03.06.( първата е била на 19.05)
Трябва ли да се обезпаразити ,кога и с какво,дайте съвет.При вета нямаме насрочена дата за обезпаразитяване- само за ваксината.
Тежеше 485 грама преди 2 дена,ако има някакво значение.
И още един въпрос- с какво е по-добре да храня- консерва или накиснати гранули
Публикувано: 26 May 2009 - 04:44 PM
Цитат
Но аз зная,че и ти има с какво да се похвалиш! smile.gif Честито и на теб от мен!Може би и ти скоро ще ни порадваш със снимки!
Благодаря , благодаря, но още е рано за хвалби . Снимки ще опитам , но нямам хубав апарат и не са качествени. Може да сложа някои по-нататък.
Поздрави
Нормално е такова обезпаразитяване , нашият лекар също така процедира , за да се изгради по-пълен имунитет. Има палета дето съм чувала лекари да ги обезпаразитяват и на 9 -дни особено ака са били в рискова среда .
Публикувано: 26 May 2009 - 04:51 PM
чери, в May 26 2009, 03:37 PM, написа:
значи бебе- родено на 05.04
обезпаразитено на 16.05 с дронтал,не знам дали е изакало глисти
в момента търка дупе преди и след акане.
Предстои втора ваксина на 03.06.( първата е била на 19.05)
Трябва ли да се обезпаразити ,кога и с какво,дайте съвет.При вета нямаме насрочена дата за обезпаразитяване- само за ваксината.
Тежеше 485 грама преди 2 дена,ако има някакво значение.
И още един въпрос- с какво е по-добре да храня- консерва или накиснати гранули
Чери,питахте и преди и аз ви казах,най-добре говорете със своята ветка.От тук правилен съвет няма да получите за обезпаразитяването!

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 26 May 2009 - 04:59 PM

Публикувано: 26 May 2009 - 04:59 PM
Ancheto, в May 26 2009, 03:44 PM, написа:
Цитат
Но аз зная,че и ти има с какво да се похвалиш! smile.gif Честито и на теб от мен!Може би и ти скоро ще ни порадваш със снимки!
Благодаря , благодаря, но още е рано за хвалби . Снимки ще опитам , но нямам хубав апарат и не са качествени. Може да сложа някои по-нататък.
Поздрави
Нормално е такова обезпаразитяване , нашият лекар също така процедира , за да се изгради по-пълен имунитет. Има палета дето съм чувала лекари да ги обезпаразитяват и на 9 -дни особено ака са били в рискова среда .
Е да, но не мислиш ли че пет пъти направо го обезпаразитяват завинаги горкото,за такъв кратък период.Все пак това са чихуа и това ще им дойде в повечко.Аз до сега в практиката си не съм извадила нито един глист или тения от мое куче.Много рядко се е случвало да вадя от чуждо дошло при мен.Представяш ли си едното бебе както ми е на 33 дни и тежи 225 гр и не расте да го третирам по този начин?

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 26 May 2009 - 05:53 PM
Ако е някое пале от улицата задължително му трябват огромен брой обезпаразитявания....за съжаление има и много домашни , които с е нуждаят от такава ударна схема на обезпаразитяване