Ancheto, в Jun 11 2009, 11:29 AM, написа:
За съжаление зъбният камък е голям проблем при много кучета. Имах преди години пинчерка , която беше с перфектно бели зъби, но със суха храна не се хранеше. Сестра и , която беше в приятелката ми , беше много зле със зъбите. И устата почва много гадно да мирише от зъбният камък (((
Чери си е гевезанка и явно много "ухажвана " от апаратите
Бамби наистина може да си крие гранулката , защото така и е интересно , а не , защото е от развъдник. Например Илветка обожава все нещо да заравя , да крие , много е игрива. Юрий е уравновесен , спокоен и никога не е лаком . Едното от бебетата на Илветка от сега го забелязвам , че му е весело да си извади гранулката от чинията и ако се е нахранило даже иска и в къщичката да си занесе въпреки , че паничката е винаги пълна с гранулка.
А колкото до разходките , аз мисля , че е най-добре веднага да я запознаеш с околният свят, с повода и с всичко на вън. Опитвай по-малко да се държите на ръце, а просто да клякаш до нея и да я успокояваш ако се стресне от нещо. Колкото по-рано и повече са разходките е по-добре за оформянето на характера на кучето и възможността да си намери своето място в йерархията на вън и у дома.
Ancheto,права си за всичко,но ще си позволя да поспоря с теб конкретно за нейното куче с цел то да остане нейно ,а не да му види само петите.Повярвай ми ,зная болезнено какво пиша.Ако тя направи грешката от самото начало да го остави свободно до нея при първият човек ,който види ще хукне с невероятна бързина в обратната посока и няма повече да си види кучето.А ако неокопитено това създание усети нашииника и то с повод на врата си ще падне такова мятане и въртене,че самата стопанка ще се разреве.Ани,тази отвратилна черта на характерите им се предава изключително трайно и няма оправяне.Повярвай ми имам ги от тази линия 6 такива идиота които, винаги ми късат нервите.Първото ми куче от тези все още никога не я пускам от повод,не веднъж съм правила грешката да и се доверя и после съм съжалявала жестоко.В момента имам три такива мъника ,които просто ме побъркват и скоро нямам шанс да ги науча на повод.Не искам да плаша Shonned,но да го има предвид,за да може наистина да се радва на контакта си с кучето.Разбира се,че има и кучета ,които като им сложиш нашииник и повод тръгват така сякаш винаги са били вързани,имам и такива.