Dog.bg Форуми : Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (224 Страници) +
  • « Първа
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Говорилня

#2922 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:https://www.facebook.com/mini.muzzles

Публикувано: 11 June 2009 - 12:29 PM

Чери, и аз съжалявам за малката Черешка.Имала си едно голямо сладурче! Винаги ще ти е мъчно и никога няма да има втора като нея,но трябва продължиш напред и да се радваш на Тайрето!Тя го заслужава не по-малко :hc_184:
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#2923 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Ветеринарен лекар
  • Interests:Плуване, бойни изкуства, музика( свиря на ударни инструменти), кино, политика....

Публикувано: 11 June 2009 - 12:43 PM

...кофти работа... :eg_033:
...няма да забравя на Чери погледа след 3 дневно повръщане....Беше си на крачка от смъртта....
Те знаят как да се сбогуват, повярвайте....!

Айде стига!
Давайте напред с детската градина...!!! :af_089:
User's Signature

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#2924 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 11 June 2009 - 12:46 PM

Разбира се , "Крушата не пада по-далеч от дървото" , генът си е ген. Но продължавам да твърдя , че колкото по-рано , толкова по-добре във всяко едно отношение. Като естествено внимава много и реагира винаги според ситуацията. Ето , че мъничето вече си търпи лъскавият нашийник , а това е голяма крачка напред )))
Вярвам , че ще успее да се справи и още нещо важно - куче , останало само в семейство , без други кучета там е по-лесно за "моделиране" , защото няма от кого да "копира" поведение.

#2925 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2009 - 01:05 PM

Показване на мнениетоAncheto, в Jun 11 2009, 01:46 PM, написа:

Разбира се , "Крушата не пада по-далеч от дървото" , генът си е ген. Но продължавам да твърдя , че колкото по-рано , толкова по-добре във всяко едно отношение. Като естествено внимава много и реагира винаги според ситуацията. Ето , че мъничето вече си търпи лъскавият нашийник , а това е голяма крачка напред )))
Вярвам , че ще успее да се справи и още нещо важно - куче , останало само в семейство , без други кучета там е по-лесно за "моделиране" , защото няма от кого да "копира" поведение.

Така е,права си!За такова куче само в семейство може да каже Nivea!Моите от този тип поведение никога не ги извеждам заедно,а винаги с нормални кучета,нямат от кого да копират и все пак го правят по един и същи начин,това за което говорим.
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#2926 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 11 June 2009 - 01:22 PM

Знам , знам , така е . За това при връзките често се подбират партньоритеи по характерите , за да се коригират такива щурчета ))) Да е живо и здраво , останалото ще се нареди със системна работа ;)

#2927 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2009 - 01:32 PM

techichi,опиши накратко какви проблеми би могло да има при първи разходки и как да се държим и какво да правим.
За тези като мен които не знаят произхода на кученцето си и не знаят какво може да ги сполети ще бъде от полза.
Това,че засега Тайра е няма обикновено поражда многозначителни погледи и коментари "че нещо е преживяла " за да е така.... но на нея поне на пръв поглед не и личи да е комплексирана....даже е много наперена, дружелюбна, само от по-силен или необичаен шум подскача и хуква нанякъде...
User's Signature

Качена снимка

Чери живее в сърцето ми ......и не спира да боли.........

http://www.youtube.c...h?v=3j3Zyu69lpA

#2928 Потребителят е офлайн   Shonned Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 June 2009 - 01:58 PM

Благодаря много за полезната информация. :)
Аз започвам обучение на кучето и искам да го науча да върви само от едната ми страна. Това може ли да се постигне. Идеята е да не се мята като щуро на повода след време.
Мисля, че е възприемчиво, защото си разбра новото име вече и реагира дори с различни интонации само на него. Пишка където трябва без капките.
А по гушливо куче не съм виждала! :) И не хапе ръце или други части, само играчките и крайчетата на пелените. Наистина е с изградени навици :)

Между другото някой да знае голям зоомагазин в София. До сега не съм влизала в релаен (невиртуален), а ми трябват някои неща за днес.

#2929 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2009 - 02:03 PM

Ние от хора не се страхуваме, не че сме виждали много...ама 2-3 приятелки на щерката, докторката, роднини... на всички се радваме и целуваме...Виж от образа ни в огледалото много ни е страх, то верно страшен звяр отсреща - с голяма глава и кльощав задник :ab_041: Ама след третото упражнение вече бележим напредък- днес опита да се заиграе с образа си ,приклекна с предни крачета и размаха опашле ....и 5 пъти провери (учудена)дали има някой зад огледалото...
User's Signature

Качена снимка

#2930 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2009 - 02:21 PM

Ами Черка,при нашият случай:вариант първи-пускаш го на земята,то започва да гледа тъпо и ужасено и докато ти му говориш мило то или бавно или в повечето случай изведнъж хуква в обратната посока на теб,по точно от където сте дошли до тук.Ти не можеш да повярваш в първите секунди,позеленяваш и хукваш да го гониш.Да но точно от това то си изкарва акълът още повече и изведнъж развива такава скорост ,за която не си подозирала че е възможна.Късмет при хващането!След много гонене то не се изморява но на теб ти се реве.Ако реши може да се сниши по някое време до легнало положение и да те изчака да го вземеш или да хукне отново като го доближиш.Адреналинът в този момент много освежава :ab_041: !Вариант втори-пускаш го и му говориш,тръгваш и то тръгва,само зад теби на разстояние,ти си на тръни ,но не можеш непрекъснато да си обърната,в пазата когато гледаш напред и после се обърнеш виждаш,че всъщност само ти си си вървяла,а то или е отбило в страни и залегнало или си е тръгнало в посоката от която сте дошли.
Да речем,че сте успели да извървите на спокойствие някакви метри.Да,но наближава един човек,които си върви и не му обръща внимание дори.То обаче се втрещява и започва да гледа човека като нещо ужасно.Докато човека приближава все повече към кучето,а ти гледаш как то ще реагира и заемаш нисък старт,то решава да се спаси и хуква на обратно.Тук вече зависи от реакцията на човека.Обикновено хората са гадни и не им пука от случката,те са с размишлението,че ти си длъжен да го водиш на повод и продължават да вървят напред ,а то бяга ли бяга.Или пък човекът веднага взима отношение към проблема и почва да ти дава акъл,за да ти е още по-хубаво.Или пък човекът спира и започва да говори на кучето от което то също се плаши и пак хуква.Човекът продължава да те радва.По лошото е когато към вас идва колело или детска количка-това е най-ужасяващото.Майките непремено насочват вничманието на децата си към кучето и то си глътва кръщелното,останалото е ясно.А ако детето ходи задължително отива към кучето и край,пак е ясно.И понеже почти никога майките не се съобразяват със бягащото обратно куче,те не спират децата си,а продължават да се радват,докато ти преглъщаш излагацията.
По кратко не мога! :ab_041:
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#2931 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2009 - 02:28 PM

Чери,предполагам и се надявам,че твоето няма да е като моите.Но поведението в къщи няма нищо общо с поведението на вън.Ще разбераш.Shonned,Това,че кучето може да прояви този идиотизъм от към извеждането не означава,че и през останалото време е глупаво.Моята първа кучка с този проблем е иначе доста умничка.Всяко куче е страхотно обикновено,но си си има своята тъмна страна.Нещо което теб те изнервя.Няма съвършенство иначе намаше да са живи.Съжалявам ако ви изнервям с многото си писане!Дано пък съм ви полезна.
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#2932 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2009 - 02:30 PM

А за имената,то и моят Херкулес е почти куче,но от първият път си запомни и хареса името.Да не повярваш,че там има мозък. :ab_041:
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#2933 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 11 June 2009 - 02:31 PM

Хахахахахааа , добре го описа, но дай вариант и когато кучето е вързано ;) Нека си спести спринтовете
п.п. Аз почти не ги връзвам, не обичам куче на повод , жал ми е ))

#2934 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2009 - 02:33 PM

И още нещо,тези въпросни кучета се страхуват от човек когато сте сами в парка или градинката и той идва сам срещу вас.Когато обаче например ние сме на изложба,където има много хора,не се шашкат и даже се надуват,особено пред другите кучета.
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#2935 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2009 - 03:05 PM

Показване на мнениетоAncheto, в Jun 11 2009, 03:31 PM, написа:

Хахахахахааа , добре го описа, но дай вариант и когато кучето е вързано ;) Нека си спести спринтовете

Еми помечтай си да е вързано!
Къде тръгна към втора крачка като не е преодоляна първа.За да няма спринтове,вържи кучето,пусни го и си вземи отпуска и го чакай да тръгне!Има кучета,не само описваните сега,които никога не се научават.Мое куче от тези есента ще направи две годинки и познай-все още се учим.Просто не става!Ако го дърпаш и с добро и с лошо,можеш единствено или да го удушиш или да му разраниш лапите до течаща кръв.Не мисля,че в някой друг форум ще намерите такива откровения с които току що си лепнах достатъчно минус точки.Нямам претенци за възпитание и обучение.Който иска да почерпи от опитът ми,но съм убедена,че тук има хора които ще ви дадат по обширна информация и правилни съвети!
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#2936 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2009 - 03:24 PM

И аз бях така с Черешката- безпроблемно си вървеше до мен,даже по стъпките ми ходеше при кално или снежно време,не бягаше от нищо,не се отдалечаваше на повече от поглед разстояние по никакъв повод и всички цъкаха и питаха как съм я научила.....докато един ден хукна след котка -вярно 10 метра ама в неправилна посока и свърши размазана.....
Затова сега -само с повод ......колкото и да ми е жал,ще ходим да тичаме само на село....
User's Signature

Качена снимка

#2937 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2009 - 03:31 PM

Показване на мнениетоtechichi, в Jun 11 2009, 04:05 PM, написа:

Еми помечтай си да е вързано!
Къде тръгна към втора крачка като не е преодоляна първа.За да няма спринтове,вържи кучето,пусни го и си вземи отпуска и го чакай да тръгне!Има кучета,не само описваните сега,които никога не се научават.Мое куче от тези есента ще направи две годинки и познай-все още се учим.Просто не става!Ако го дърпаш и с добро и с лошо,можеш единствено или да го удушиш или да му разраниш лапите до течаща кръв.Не мисля,че в някой друг форум ще намерите такива откровения с които току що си лепнах достатъчно минус точки.Нямам претенци за възпитание и обучение.Който иска да почерпи от опитът ми,но съм убедена,че тук има хора които ще ви дадат по обширна информация и правилни съвети!

Ааааа,ние вече се учим да седим с нагръдник и от третия ден не го и забелязваме....И се учим да върви след мен от едната стая в другата ... и почти се получава.Захванала съм се сериозно,нищо ,че още ни е рано за разходки...
Даже вече мога да изпусна казанчето в банята без Тайра да се изстреля като ракета.......Ама като гледам какви са и нежни и прозрачни лапичките се питам как ще ходи с тях по земята.
User's Signature

Качена снимка

#2938 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2009 - 03:40 PM

:ab_041: :ab_041: Чери,не се притеснямай за лапичките и,нищо и няма!Ще си търчи ката бясна!Ти пък ако знаеш на маймуните колко са нежни...пък това не им пречи да лудеят и правят бели!
Браво за това което си направила до сега с обучението!
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#2939 Потребителят е офлайн   чери Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2009 - 03:52 PM

А как да се справя с мерака да лапне всичко което намери на земята - троха,конец,хартийка - като прахосмукачка е....
Първото ми куче след първата си разходка изака 2 фаса и кибритена клечка :zz_020: И колкото и да си държиш очите на четири като влезе в тревичката " уж по нужда",а тревата по-висока от нея.....и после по л...енцето разбираш какви ги е вършила там....
Някой може ли да каже сравнително безопасен начин за предизвикване на повръщане при поглъщане на опасен предмет.Аз дъм го правила с лъжичка сол,ама разбрах,че е опасно.....
User's Signature

Качена снимка

#2940 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Ветеринарен лекар
  • Interests:Плуване, бойни изкуства, музика( свиря на ударни инструменти), кино, политика....

Публикувано: 11 June 2009 - 04:51 PM

3-8 gr. готв. сол (според големината на кучето) върху езика и повръщат в 90% от случаите. Не е опасно. Точно се усвоява натр. хлорид, който ще се загуби от повръщането....
User's Signature

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#2941 Потребителят е офлайн   huBBa__buBBa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 June 2009 - 10:01 PM

Като ви чета постовете за разходките и се успокоявам, че не сме само ние проблемни. Имам мини пинчерка на 8 месеца и изпитва див ужас от разходки в населени места, но най-интересното е, че в Южния парк се разхождаше без проблем пусната, а умира от страх само докато стигнем до магазина..
Извинете, че така се намесих :bm_008: , мислите ли, че с възрастта ще се оправи?

User's Signature

Качена снимка

• (224 Страници) +
  • « Първа
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема