Говорилня
Публикувано: 11 June 2009 - 12:29 PM

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 11 June 2009 - 12:43 PM

...няма да забравя на Чери погледа след 3 дневно повръщане....Беше си на крачка от смъртта....
Те знаят как да се сбогуват, повярвайте....!
Айде стига!
Давайте напред с детската градина...!!!

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 11 June 2009 - 12:46 PM
Вярвам , че ще успее да се справи и още нещо важно - куче , останало само в семейство , без други кучета там е по-лесно за "моделиране" , защото няма от кого да "копира" поведение.
Публикувано: 11 June 2009 - 01:05 PM
Ancheto, в Jun 11 2009, 01:46 PM, написа:
Вярвам , че ще успее да се справи и още нещо важно - куче , останало само в семейство , без други кучета там е по-лесно за "моделиране" , защото няма от кого да "копира" поведение.
Така е,права си!За такова куче само в семейство може да каже Nivea!Моите от този тип поведение никога не ги извеждам заедно,а винаги с нормални кучета,нямат от кого да копират и все пак го правят по един и същи начин,това за което говорим.

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 11 June 2009 - 01:22 PM
Публикувано: 11 June 2009 - 01:32 PM
За тези като мен които не знаят произхода на кученцето си и не знаят какво може да ги сполети ще бъде от полза.
Това,че засега Тайра е няма обикновено поражда многозначителни погледи и коментари "че нещо е преживяла " за да е така.... но на нея поне на пръв поглед не и личи да е комплексирана....даже е много наперена, дружелюбна, само от по-силен или необичаен шум подскача и хуква нанякъде...
Публикувано: 11 June 2009 - 01:58 PM
Аз започвам обучение на кучето и искам да го науча да върви само от едната ми страна. Това може ли да се постигне. Идеята е да не се мята като щуро на повода след време.
Мисля, че е възприемчиво, защото си разбра новото име вече и реагира дори с различни интонации само на него. Пишка където трябва без капките.
А по гушливо куче не съм виждала! :) И не хапе ръце или други части, само играчките и крайчетата на пелените. Наистина е с изградени навици :)
Между другото някой да знае голям зоомагазин в София. До сега не съм влизала в релаен (невиртуален), а ми трябват някои неща за днес.
Публикувано: 11 June 2009 - 02:03 PM

Публикувано: 11 June 2009 - 02:21 PM

Да речем,че сте успели да извървите на спокойствие някакви метри.Да,но наближава един човек,които си върви и не му обръща внимание дори.То обаче се втрещява и започва да гледа човека като нещо ужасно.Докато човека приближава все повече към кучето,а ти гледаш как то ще реагира и заемаш нисък старт,то решава да се спаси и хуква на обратно.Тук вече зависи от реакцията на човека.Обикновено хората са гадни и не им пука от случката,те са с размишлението,че ти си длъжен да го водиш на повод и продължават да вървят напред ,а то бяга ли бяга.Или пък човекът веднага взима отношение към проблема и почва да ти дава акъл,за да ти е още по-хубаво.Или пък човекът спира и започва да говори на кучето от което то също се плаши и пак хуква.Човекът продължава да те радва.По лошото е когато към вас идва колело или детска количка-това е най-ужасяващото.Майките непремено насочват вничманието на децата си към кучето и то си глътва кръщелното,останалото е ясно.А ако детето ходи задължително отива към кучето и край,пак е ясно.И понеже почти никога майките не се съобразяват със бягащото обратно куче,те не спират децата си,а продължават да се радват,докато ти преглъщаш излагацията.
По кратко не мога!

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 11 June 2009 - 02:28 PM

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 11 June 2009 - 02:31 PM
п.п. Аз почти не ги връзвам, не обичам куче на повод , жал ми е ))
Публикувано: 11 June 2009 - 02:33 PM

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 11 June 2009 - 03:05 PM
Ancheto, в Jun 11 2009, 03:31 PM, написа:
Еми помечтай си да е вързано!
Къде тръгна към втора крачка като не е преодоляна първа.За да няма спринтове,вържи кучето,пусни го и си вземи отпуска и го чакай да тръгне!Има кучета,не само описваните сега,които никога не се научават.Мое куче от тези есента ще направи две годинки и познай-все още се учим.Просто не става!Ако го дърпаш и с добро и с лошо,можеш единствено или да го удушиш или да му разраниш лапите до течаща кръв.Не мисля,че в някой друг форум ще намерите такива откровения с които току що си лепнах достатъчно минус точки.Нямам претенци за възпитание и обучение.Който иска да почерпи от опитът ми,но съм убедена,че тук има хора които ще ви дадат по обширна информация и правилни съвети!

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 11 June 2009 - 03:24 PM
И аз бях така с Черешката- безпроблемно си вървеше до мен,даже по стъпките ми ходеше при кално или снежно време,не бягаше от нищо,не се отдалечаваше на повече от поглед разстояние по никакъв повод и всички цъкаха и питаха как съм я научила.....докато един ден хукна след котка -вярно 10 метра ама в неправилна посока и свърши размазана.....
Затова сега -само с повод ......колкото и да ми е жал,ще ходим да тичаме само на село....
Публикувано: 11 June 2009 - 03:31 PM
techichi, в Jun 11 2009, 04:05 PM, написа:
Еми помечтай си да е вързано!
Къде тръгна към втора крачка като не е преодоляна първа.За да няма спринтове,вържи кучето,пусни го и си вземи отпуска и го чакай да тръгне!Има кучета,не само описваните сега,които никога не се научават.Мое куче от тези есента ще направи две годинки и познай-все още се учим.Просто не става!Ако го дърпаш и с добро и с лошо,можеш единствено или да го удушиш или да му разраниш лапите до течаща кръв.Не мисля,че в някой друг форум ще намерите такива откровения с които току що си лепнах достатъчно минус точки.Нямам претенци за възпитание и обучение.Който иска да почерпи от опитът ми,но съм убедена,че тук има хора които ще ви дадат по обширна информация и правилни съвети!
Ааааа,ние вече се учим да седим с нагръдник и от третия ден не го и забелязваме....И се учим да върви след мен от едната стая в другата ... и почти се получава.Захванала съм се сериозно,нищо ,че още ни е рано за разходки...
Даже вече мога да изпусна казанчето в банята без Тайра да се изстреля като ракета.......Ама като гледам какви са и нежни и прозрачни лапичките се питам как ще ходи с тях по земята.
Публикувано: 11 June 2009 - 03:40 PM

Браво за това което си направила до сега с обучението!

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 11 June 2009 - 03:52 PM
Първото ми куче след първата си разходка изака 2 фаса и кибритена клечка

Някой може ли да каже сравнително безопасен начин за предизвикване на повръщане при поглъщане на опасен предмет.Аз дъм го правила с лъжичка сол,ама разбрах,че е опасно.....
Публикувано: 11 June 2009 - 04:51 PM

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 11 June 2009 - 10:01 PM
Извинете, че така се намесих