Говорилня
Публикувано: 11 January 2009 - 06:16 PM
Почти на два месеца е .Този път участвах активно в намирането и избирането му.Много исках бяло късокосмисто чихи /може би това е класика в жанра/ :blink:.Казва се Карлито.Кучето е на Викиш от Шани и Давид.Много е спокойно и различно от Чихита , по-шумно, не толкова претенциозно . Единствения му недостатък е , че все още не се е научило да върши работите си където трябва и пада едно пране..... ;D. Голяма борба пада, дано не им клепнат ушите. ;D.Чихита е като слоница сравнение с него , толкова е крехко и нежено.
Териш , а вие колко сте големи ? Много сте сладички. :wub:
Териш , а вие колко сте големи ? Много сте сладички. :wub:
Публикувано: 12 January 2009 - 11:43 AM
Териш радвам се ,че се открихме! Малката сладуранка , като че ли повече прилича на татко си , а Карлито повече на мама Шани.Дейзито беше фаворитка на Вики6 , нея най-много я харесваше от това кучило.
Той си ходи на пелените , но проблема е като легне вечер на леглото , което съм импровизирала специално за него на пода , в което спим вече комплект.Бях решила да бъда по- строга с него и да минем без глезотии и да си спи в къщичката ,но така квичи нощем ,че просто не се издържа.А и с тази криза ,явно им е доста студено и търсят къде да се скрият на топличко.
Той си ходи на пелените , но проблема е като легне вечер на леглото , което съм импровизирала специално за него на пода , в което спим вече комплект.Бях решила да бъда по- строга с него и да минем без глезотии и да си спи в къщичката ,но така квичи нощем ,че просто не се издържа.А и с тази криза ,явно им е доста студено и търсят къде да се скрият на топличко.
Публикувано: 13 January 2009 - 12:34 PM
Здравейте притежатели на чихита!
Много харесвам тази порода, особено късокосместите кученца.....но преди да се реша на тази стъпка да си купя ви моля да ми кажете какви пакости и бели ви правят /или са ви правели/ в апартамента ?
Как и къде ги учите за ходят до WC?-прочетох доста статии за изхождането, но при всеки е индивидуално и бих желала да разбера как е при вас.....и ако ку4ето се нау4и да прави всичко навън, колко пъти се извежда в денонощието?
Какво е по-добре да се вземе-мъжко или женско/няма да ползва за разплод/?
През колко време кървят женските и как се справяте? Много ли цапат? И вярно ли е, че е добре за женското куче поне веднъж да роди?
Извинявам се за въпросите...могат да ви се сторят доста тъпи, но досега куче не съм гледала....имах само персийска котка, която буквално ми съсипа предишния апартамент.....
Благодаря ви предварително!
Много харесвам тази порода, особено късокосместите кученца.....но преди да се реша на тази стъпка да си купя ви моля да ми кажете какви пакости и бели ви правят /или са ви правели/ в апартамента ?
Как и къде ги учите за ходят до WC?-прочетох доста статии за изхождането, но при всеки е индивидуално и бих желала да разбера как е при вас.....и ако ку4ето се нау4и да прави всичко навън, колко пъти се извежда в денонощието?
Какво е по-добре да се вземе-мъжко или женско/няма да ползва за разплод/?
През колко време кървят женските и как се справяте? Много ли цапат? И вярно ли е, че е добре за женското куче поне веднъж да роди?
Извинявам се за въпросите...могат да ви се сторят доста тъпи, но досега куче не съм гледала....имах само персийска котка, която буквално ми съсипа предишния апартамент.....
Благодаря ви предварително!
Публикувано: 13 January 2009 - 10:41 PM
Мъжко или женско-въпрос на личен избор. Колко може да цапа едни чихи, след като хъскито пуска по няколко капки? ;D Това, че женското трябва да роди поне един път е абсолютна измислица. Щом няма да го ползвате за разплод, най-добре е да го кастрирате. ;)
Публикувано: 14 January 2009 - 10:58 AM
valia77,избора ти за чихи е чудесен!Според мен това са най-подходящите кученца за отглеждане в апартамент.При тях всичко е по малко:малко пишкат , малко акат , малко ядат и т.н.От краткия опит , който имам с тях всичко протича чудесно , бели изобщо не правят от рода да гризат крака на мебили или обувки или кабели ,най- много да си разсипят водата.Женското много бързо се научи да ходи на пелена в банята и е много чисто куче.При малкия красавец нещата не стоят точно така , обича да си върши работите където му падне е и на пелената разбира се :blink:.Единственото нещо като недостатък може би е опасността от настъпване и трябва много да се внимава докато са малки ,но с това се свиква много бързо.
Пожелавам ти бързо да си намериш такова сладурче и да внесе радост в живота ти!
Пожелавам ти бързо да си намериш такова сладурче и да внесе радост в живота ти!
Публикувано: 14 January 2009 - 11:22 AM
Chihita, и да гризе мебелите, едва ли ще забележеш. ;D Точно заради тази опастност от настъпване баща ми не е много навит за чихи. :( Имаме още три месеца за мислене, дано да стигнем да общо мнение с наще /минимална вероятност/.
Публикувано: 14 January 2009 - 05:16 PM
За да не го настъпим особено вечер , когато всички сме си в къщи/семейството ми е голямо/ го гушкам в мене,чихитата както знаеш много обичат.Другия вариант е да го затворя в детската стая .Този период продължава кратко месец два , след това те вече сами се пазят ,а и порастват малко.
Но има и друг недостатък разболяваш се от чихитомания и си като пощурял само за това си мислиш -как да се сдобиеш с още едно чихи ;D ;D ;D
А за баща си не се притеснявай ,това са същества , които като ги видиш и се влюбваш от пръв паглед ;)
Но има и друг недостатък разболяваш се от чихитомания и си като пощурял само за това си мислиш -как да се сдобиеш с още едно чихи ;D ;D ;D
А за баща си не се притеснявай ,това са същества , които като ги видиш и се влюбваш от пръв паглед ;)
Публикувано: 15 January 2009 - 09:55 AM
Цитат
Радвам се! :blink: Питах, защото ми го каза човек с голям опит с най-различни породи и работи в клиника.
Е моето(което е на почти 3 месеца и е като близнак на бялото чихи на Chihita) го направи 2 пъти.Мисля си,че се дължи на факта,че отказваше да яде Роял Канина .Тогава аз бързо му давах вода+захар със спринцовката.След това започнах да му варя пилешко бяло месо с ориз.........Ядеше като доберманче и стана много жизнено.От няколко дена забелязвам,че храната Р.Канин я яде ако е в сухо състояние(преди му я предлагах накисната с вода).........Та мисълта ми беше:че вероятно това състояние е наистина от неядето,а от там следователно и падналата кръвна захар........
Публикувано: 15 January 2009 - 11:06 AM
Durka, те наистина много си приличат! На коя дата сте родени? Момче или момиче?Как се казва?Трябва да ги запознаем :blink:.Прати още снимки!
Кръвната захар наистина пада ,ако дълго време не са яли .Това не трябва да се допуска. Лекарката ми каза да давам вода с мед , не със захар.Моя каприз също трудно започва да яде , но като го подканя известно време и започва.Пробвай гранулките да ги киснеш в прясно мляко.На всякъде пише ,че получават разстройство от млякото, но това при нас не важи, дори си лочи от млякото.Ако го свикнеш с месото друго няма да иска да близне.Поради тази причина принцеса Чихита е на друга диета и е фен на пилешкото.
Кръвната захар наистина пада ,ако дълго време не са яли .Това не трябва да се допуска. Лекарката ми каза да давам вода с мед , не със захар.Моя каприз също трудно започва да яде , но като го подканя известно време и започва.Пробвай гранулките да ги киснеш в прясно мляко.На всякъде пише ,че получават разстройство от млякото, но това при нас не важи, дори си лочи от млякото.Ако го свикнеш с месото друго няма да иска да близне.Поради тази причина принцеса Чихита е на друга диета и е фен на пилешкото.