Dog.bg Форуми : Как да предпазим кучето и себе си от нападение на други кучета!?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (13 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Как да предпазим кучето и себе си от нападение на други кучета!?

#41 Потребителят е офлайн   fireogi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 March 2008 - 10:35 AM

Аз досега с Макс съм имала един случай на нападение, което слава богу не се реализира- прибрах го на къс повод между крака ми и почнах да викам по двете кучета които ни нападаха- бяха уличини и се спряха на една крачка от мене.
След като видях, че дистанцията ни ще устои продължихме за да излезем от явната им територия исе разминахме- моя стоеше и ги гледаше с любопитство- спокоен, не се наежи и не изръмжа предполагам, че и това ни помогна.
Преди години с първото ни куче обаче много съм патила- той въпреки че беше дребосък 10-13 кг. много серепчеше и си го отнасяше- едно куче два пъти по- голямо веднъж го нападна- ние си бяхме пред входа- той явно за да се спаси влезе във входа което обаче му изигра лоша шега- кучето го приклещи на стълбите и го ръфаше безжалостно- аз на 10тина-12 години стоях и ревах до тях, а момчето не много по- голямо от мене което водеше другото куче го биеше с каишката му което май до влошаваше нещата!
В такива случай честно не знам- ако и собственика на нападащото куче не може да го увладее става лошо, особено ако вашия любимец е неравностоен!
За срещата ни с Макс с двете агрлесивни бездомни, предполагам че моето НЕ е действало и на него- това ни е най- добре научената команда  :blink:
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#42 Потребителят е офлайн   Ralichka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2008 - 02:51 PM

Ние бяхме нападната един път и то от куче-далеч под килграмите на Тара.Псето приближи Тара,подуши я и боя започна.Добре,че нашата прекрасно знае как да се пази и бързо даде да се разбере,че е по-силната в случая.Но иначе тя никога не е нападала първа...
Съгласна съм,че всички кучета трябва да са на повод,но никога не можем да сме сигурни,че отнякъде няма да изскочи побеснял пес и да навреди на питомника ни.Глутниците по големите градове с лопата да ги ринеш.Решенията са малко според мен:да проучим евентуалните заплахи по маршрута за разходка и задължително да носим някакво оръжие.В нашия случай оръжието е пистолет.Досега не сме го използвали,но едва ли ще се колебаем дълго, ако някое обезумяло куче нападне нашето.Да уточня само,че пистолета е газов,така че е повече за стряскане отколкото за умъртвяване.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#43 Потребителят е офлайн   Ani_girl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2008 - 09:35 AM

аз съшто се 4удя как да преспазвам ку4ето си от други ку4ета оффф :'( :'( :'( ве4е незнам какво да  правя наскоро я разхождах <от там минавам всеки ден и няма ку4ета>и както си ходим изведнъж гледам огромна карака4анка поне най малко 70 кг беше !!много оби4ам карака4анките и само клекнах над ку4ето ми като си мислех 4е като види 4е не я зака4аме и тяма няма да ни зака4и но уви по4на да ни лае тръгна да ни хапе и след секунда гледам оште две карака4анки и те съшто по4наха да ни налитата аз се паникиосах както бях клекнала взех от земата камани кал каквото ми попаднесхе и гледах да целя настрани само колкото да ги уплаша  но те маи не се плашеха целех насттани от тях и вурвях а стопаниона им на около 100 метра от тях само ги гледаше викаше  ела тук тук и дори и не доиде а ако ме бяха налетяли и нахапали мен и ку4ето ми какло щеше да стане поне имах късмет 4е реагирах на веме клекнах и ги целих с какво ли не а стопанина им седеше еи така уйас :huh: :huh: :huh: писнало ми е от такива хора или преди два дни си разхождам ку4о и гледам един 4овек  на около  30 год и обикаляше с ку4ето му карака4анка и само дразнеше ку4етата по дворовете търсеше бездомни да го насусква срещту тях и като ме видя с моито ку4е  вика - дръж дръж викам си лелел само ако ни нападне това ку4е и реших да си тръгна отколкото да ни нападне направо незнам ве4е какво да правя по 4есто ни нападат  домашни ку4ета отколкото бездомни  :'( :'( :'( :'( :'( :'( !!
User's Signature

Животът е театър и всички ние сме артисти
-каква роля ще играеш эависи от теб !!!

#44 Потребителят е офлайн   megi_kar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2008 - 06:07 PM

Виждам, че имало и такава тема, та да споделя и аз една случка с нашата Тара. Да добавя, че аз също нямам никаква представа за това кой е най- добрия начин да предпазим себе си и кучето си от недоброжелателни кучовци или глутници от кучовци.
Та нашата случка също е с домашно куче. Преди Коледа бяхме се запътили към Еленския балкан за няколко дни и пътя ни минаваше през Горна Оряховица (не случайно споменавам града, защото ако има някой от там да внимава за района около автогарата, където се случи нашата случка, но и искам да заклеймя стопаните на кучето, което ни нападна- те живеят там). Спряхме на един паркинг около автогарата за по кафе и моя син излезе с кучката да я поразходи за ако и пиш, но не се отдалечаваше от нас. Вървяха по една уличка и изведнъж от една от къщите изскочи мъжко НОК (нашата също е НОК) и нападна нашето куче. Тогава тя беше на 6 месеца. Захапа я, тя лаеше неистово, а онзи продължаваше да я хапе където свари. Синът ми не смее да я пусне и той ужасен да не й се случи нещо лошо ако я остави. В това време ние вече бяхме видяли какво става и съпругът ми тичаше към тях. Всичко стана буквално за няколко секунди докато той стигна до тях- хвана нашата кучка и я дръпна. Естествено онзи продължаваше да я хапе и мъжът ми като го срита яко в ребрата я пусна. Последва още един ритник в зъбите на мъжкаря, а ние със сина ми през това време си прибрахме Тара в колата. И сега забележете собствениците на това куче стояха и се страхуваха от собствения си любимец!! Те просто не успяваха да го овладеят, да го контролират. Не!! Само викаха "Макс НЕ!", но Макс не искаше и а знае и те се отдалечиха най- невъзмутимо, докато ние се опитвахме да разтървем животните. Нямаше никакви поражения, рани или такива неща поне не физически, но все още се страхува да се доближава до по- големи кучета. Сега я водим при един приятел, който е полицай и си има свое възрастно НОК- много улегнал и възпитан и тя вече се отпуска и добива самочувствие в процеса на играта.
Та си мисля, че в повечето случаи такива безотговорни стопани са виновни да има такива кучета. То е същото като с децата. Поговорката казва, че "Няма лоши деца, има лоши родители", та си мисля, че в кучешки вариант би звучала така: "Няма лоши кучета, има лоши стопани"
User's Signature

Качена снимка

#45 Потребителят е офлайн   pakito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2008 - 07:04 PM

[b]Чета тая тема и като гледам със сигурност трябва да се въоръжа,то тез домашни кучета нямат оправия.Този следобед и ние преживяхме първото си нападение от домашно куче.Около 16ч.правя следобедната разходка на моя пекинез,отидохме в градинката и там имаше някакъв кокер,отначало всичко беше наред,запознаха се кучетата.Попитах собственика на кокера,дали кучето му е ваксинирано,обезпаразитено и дали е агресивно,но така и не получих отговор.Само след 5 минути кокера се беше озъбил на моя пекинез,който е на 5 месеца и въобще не може да се защитава.Намесих се в ситуацията,а стопанина на кокера стоеше отстрани и се хилеше.Кучето ми беше захапано за врата при което от страх се напика,отскубна се от повода и спринтира до вкъщи,е и аз бях захапана по ръката.Нямах време да се занимавам с стопанина на кокера,т.к.аз спринтирах по моето куче като през цялото време ме беше страх да не го блъсне някоя кола докато тича до вкъщи.В момента кучето ми стои в краката и все още трепери от преживения шок и явно следобедната разходка ще я правим по-късно.Надявам се хората да се научат да си водят кучетата на повод и да бъдат малко по зрели.

#46 Потребителят е офлайн   buch Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 April 2008 - 08:17 PM

Ами аз знам че ако ви нападне куче всмисъл едно и имате достъп до ушите му или само едно го стиснете силно в усновата.Според мен би подействало защото ушите на кучетата са много чъвствителни това само при едно куче а за повече от едно не знам.
User's Signature

КУЧЕТО - КАКВО Е ТО ЗА НАС? НАЙ-ДОБЪР ПРИЯТЕЛ, НАЛИ?

Качена снимка

#47 Потребителят е офлайн   sundy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 April 2008 - 07:30 AM

Това с ушите ми е любопитно как ще го направите на движещо се, агресивно настроено куче (на неподвижно и неагресивно не виждам пък защо ще го правите) и как точно то ще го изтърпи без да ви отнесе някой пръст :-  Първото правило е да не се поддавате на паниката и да опитате да избегнете инцидента, дори да изглеждате страхливци в очите си (много хора не понасят удара по самочувствието си, че трябва да се оттеглят от някоя ситуация и отнасят по някой зъб ;)) Много рядко куче ще тръгне целенасочено да хапе оттегляща се "заплаха" (не означава, че трябва да хукнете - тогава се превръщате в плячка и гарантирано ще ви гонят) Ако все пак си е наумило да напада вас и кучето ви опитайте да дадете възможност на вашето куче да се отбранява и му помогнете (ако вашето куче е дребно и няма да се размине само с няколко рани от ухапвания, т.е. противникът го превъзхожда с маса и сила в никакъв случай на го вдигайте във въздуха - така го правите желана плячка и ограничавате възможностите му за бягство или самоотбрана) Застанете м/у двете кучета и опитайте да уплашите нападателя или да му отвлечете вниманието по някакъв начин. Ако вече се е стигнало до бой не дърпайте вашето куче, докато някой не хване другото - разтървават се едновременно... Ако някое от двете е захапало и не иска да пуска пак не дърпайте - така ще причините разкъсни рани на захапаното куче, обездвижете двамата противници и внимателно принудете захапалото да отвори уста (не с бъркане в нея, не препоръчвам и да го щипете за слабините или бъркате където и да е под опашката - вероятно ще пусне, но ще се обърне и ще захапе вас) - стегнете му нашийника или повода (нещо тънко и здраво) на гърлото, плътно под ушите (там, където е гръкляна) и повдигнете кучето - така спирате притока на въздух и то трябва да отвори уста, за да диша нормално... Има още доста неща, които могат да се кажат но всеки се справя с това, което му дойде наум в момента. Най-важното е да не се стига до такива ситуации и да се опитваме да ги избегнем до последно.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#48 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2008 - 09:02 AM

sundy, най-после едно смислено мнение.  :palec:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#49 Потребителят е офлайн   debsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2008 - 10:16 AM

Знаете ли как се справям с уличните кучета, които доста често се втурват да ни нападат с Тара  :huh: :huh: :huh: Първо, когато минавам покрай улично куче го гледам право в очите с много лош поглед и зъл, да разбере, че нямам дори капка страх от него !!! Ако случайно тръгне да идва да скача към мене и кучо дърпам Тара назаде, за да не скача в боя и съм готов да ритам, първото нещо след като дръпна кучето ми назаде е да мина напред с готов крак за удар по уличното куче, като правя залъгващо движение, че ще го удрям  ;D Ако не се се стреснало или ако просто сме си минавали и то се втурне(имал съм такива случаи) го ритам право в муцуната, то запищява и избягва, след 10 сек вече му е минало, но удара не е чак толкова силен, че да му счупи устата. Някой ще ме упрекнат, че е нехуманно, но кажете ми кое е по-важно вашето куче и Вие или уличното ?! А дърпам в началото мойто назаде, защото уличните повечето носят болести и да не заразят мойто куче ! Случва се да я пускам и пред мене да ги лае, че да не се доближават. Но метода с крак ми е най-ефективен за уличните кучета, 1 път 1 глутница от 4 кучета тръгна да ни напада, едното остана по-назаде, другите 3 се доближаваха и накрая едното почти щеше да скочи върху мене и Тара, когато му забих 1 в мутрата и избягаха и четерите кучета !!!
User's Signature

Качена снимка

#50 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 09 April 2008 - 10:31 AM

Цитат

Знаете ли как се справям с уличните кучета, които доста често се втурват да ни нападат с Тара  :huh: :huh: :huh: Първо, когато минавам покрай улично куче го гледам право в очите с много лош поглед и зъл, да разбере, че нямам дори капка страх от него !!! Ако случайно тръгне да идва да скача към мене и кучо дърпам Тара назаде, за да не скача в боя и съм готов да ритам, първото нещо след като дръпна кучето ми назаде е да мина напред с готов крак за удар по уличното куче, като правя залъгващо движение, че ще го удрям  ;D Ако не се се стреснало или ако просто сме си минавали и то се втурне(имал съм такива случаи) го ритам право в муцуната, то запищява и избягва, след 10 сек вече му е минало, но удара не е чак толкова силен, че да му счупи устата. Някой ще ме упрекнат, че е нехуманно, но кажете ми кое е по-важно вашето куче и Вие или уличното ?! А дърпам в началото мойто назаде, защото уличните повечето носят болести и да не заразят мойто куче ! Случва се да я пускам и пред мене да ги лае, че да не се доближават. Но метода с крак ми е най-ефективен за уличните кучета, 1 път 1 глутница от 4 кучета тръгна да ни напада, едното остана по-назаде, другите 3 се доближаваха и накрая едното почти щеше да скочи върху мене и Тара, когато му забих 1 в мутрата и избягаха и четерите кучета !!!

:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Браво бе?!? А що не вземеш и лопата за разходката????
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#51 Потребителят е офлайн   debsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2008 - 11:00 AM

Няма къде да я нося  ;D ;D ;D
User's Signature

Качена снимка

#52 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 09 April 2008 - 12:02 PM

След много инциденти( за част от които и аз имам вина) , най- сигурното е " пищоля" в джоба ми! Никого не съм гръмнала и предполагам, няма и да гръмна, но ми дава сигурност и увереност! Внимавам, очите са на четири и не допускам да се случи инцидент. Важно е да можем да контролираме собствените си кучета и да не им " насаждаме" нашите страхове. От както съм въоръжена ;D, дори животните ми усещат моята увереност и не са се случвали никакви сакатлъци!

#53 Потребителят е офлайн   tsvl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 April 2008 - 11:19 PM

И аз съм имала инциденти, въпреки че сме на повод и внимавам от къде ще мина...Става ненадейно и всичко зависи от ситуацията...  :o. 

Направих тема във форума
http://dog.bg/forum/...ic,15213.0.html
където да всеки желаещ може да отговори на всички или на някои от въпросите, които ми се сториха важни в случая.

Не е решение при вече настъпил инцидент, но информацията би могла да е полезна в някои случаи.

#54 Потребителят е офлайн   Ralichka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2008 - 07:24 AM

Темичката е интересна,tsvl!  :blink:  Дано има полза от нея!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#55 Потребителят е офлайн   pakito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2008 - 09:09 PM

Точица,ама ти с истински пищов ли си разхождаш кучетата?

#56 Потребителят е офлайн   duchi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2008 - 08:37 PM

Спомням си, че преди време, когато и аз имах сходни изживявания в местната градинка с моя кучо, се разрових по форумите за бойни изкуства. Имаше един съвет, който ми се стори разумен. Ако имате яке или чанта или нещо подобно, което нападащото куче би могло да захапе е по добре да го фраснете с него, отколкото да го ритате или да използвате ръцете си.
Друго което съм чувала, но в което не вярвам, е че биещи се кучета се разтървават като едновременно и едното и другото бъдат хванати за задните крака (това даже не си го представям).
А иначе, както един колега ми даде съвет - най сигурно е, когато някой отвързан пес нападне кучето ти, вадиш пищова и застрелваш собственика  :blink: ;)

#57 Потребителят е офлайн   debsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2008 - 09:28 PM

Ае мани, хора с пистолети, кучето ми отива да си играе с едно Хъски(а то не ги харесва) и му се озъби и искаше да бягат, за да си играят. Хванах си кучето веднага, а то беше пълно с Хъскита, а моята беше подивяла, много и се бягаше с някое куче и викам, може да и се върже на акъла някое Хъски. Хванах кучето, на повода го сложих веднага, а стопанина дойде и каза, че ако кучето ми отида пак да си играе , ИГРАЕ !!!  неговото ще го гръмне веднага.... Кажете ми как да не го гръмна тоя аз него... Защо си пуска кучето като не иска да си играе с други кучета, най-много мойто да му хвърли 1 лига отгоре и това е, ама аз си тръгна не ми се разправяше, че и нямаше ченгета на близо да го проверят за пистолета и видят дали има разрешително ...
User's Signature

Качена снимка

#58 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2008 - 07:07 AM

Стига сте гърмяли бе хора,не е честно някак си..вчера си вървим по улицата на излизане от парка-по Иларион Драгостинов за живеещите в Редута и околността-Чоки си е вързан както винаги,върви спокойно и си душка от време на време по дърветата,в този момент от съседна къща стрелят с въздушна пушка,сачмата се удари в къщата зад нас,направо полудях,ако имаше как да го докопам тоя дето стреля щях да му завра пушката там където слънце не огрява!Друг случай за който само са ми разказвали-в горната част на парка при бившите кортове са намерени окървавени стрели от арбалет!Да не говорим колко пъти като залае някого през оградата са ни плашили,че ще го гръмнат,знам,че държавата ни е идиотска и се стреля и по хора като по врабци,ама не е  ли време да се сложи ред,с бронирани жилетки ли да излизаме на разходка!

#59 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 18 April 2008 - 07:34 PM

Никой не казва, че се разхождаме  и просто така си гърмим по домашни кучета! Днес в Северният парк един неконтролируем и доста нападателен ротвайлер нападна едно френско булдоче. Рота е бил на огромно разстояние, просто е видял булдочето и с бясна скорост го е догонил и сграбчил! Собственика не е реагирал! Какво, според противниците на оръжието, трябва да се направи в ситуацията? Да оставим рота и булдога да се оправят?!? Или да се бием ние( по- слабите) ръчно с ротвайлера? Или да вдигнем булдога, излагайки и себе си на огромен риск? :huh: :huh: :huh:

#60 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2008 - 03:50 PM

Боже, щом кучкари започнаха да стрелят по кучета, що ли се очудваме на некучелюбителите.  :rolleyes:
За горния случай- не можете да издърпате двама човека едно куче ли, хора? Брей, това да не е динозавър някакъв?  Или е по-лесно да го гръмнете? Викате стопанина да си го хване, ако не реагира, вие го дърпате. И ако сте толкова жадни за кръв, убийте стопанина на животното, който го е пуснал!
Ясно е вече как се процедира- сбият ли се две кучета, по-голямото бива гръмнато. Супер. Справедливо е!  :palec:

П.П. И кво стана с рота? Гръмнахте ли го?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

• (13 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема