Как да предпазим кучето и себе си от нападение на други кучета!?
Публикувано: 21 March 2008 - 10:35 AM
След като видях, че дистанцията ни ще устои продължихме за да излезем от явната им територия исе разминахме- моя стоеше и ги гледаше с любопитство- спокоен, не се наежи и не изръмжа предполагам, че и това ни помогна.
Преди години с първото ни куче обаче много съм патила- той въпреки че беше дребосък 10-13 кг. много серепчеше и си го отнасяше- едно куче два пъти по- голямо веднъж го нападна- ние си бяхме пред входа- той явно за да се спаси влезе във входа което обаче му изигра лоша шега- кучето го приклещи на стълбите и го ръфаше безжалостно- аз на 10тина-12 години стоях и ревах до тях, а момчето не много по- голямо от мене което водеше другото куче го биеше с каишката му което май до влошаваше нещата!
В такива случай честно не знам- ако и собственика на нападащото куче не може да го увладее става лошо, особено ако вашия любимец е неравностоен!
За срещата ни с Макс с двете агрлесивни бездомни, предполагам че моето НЕ е действало и на него- това ни е най- добре научената команда :blink:
Публикувано: 02 April 2008 - 02:51 PM
Съгласна съм,че всички кучета трябва да са на повод,но никога не можем да сме сигурни,че отнякъде няма да изскочи побеснял пес и да навреди на питомника ни.Глутниците по големите градове с лопата да ги ринеш.Решенията са малко според мен:да проучим евентуалните заплахи по маршрута за разходка и задължително да носим някакво оръжие.В нашия случай оръжието е пистолет.Досега не сме го използвали,но едва ли ще се колебаем дълго, ако някое обезумяло куче нападне нашето.Да уточня само,че пистолета е газов,така че е повече за стряскане отколкото за умъртвяване.
Публикувано: 04 April 2008 - 09:35 AM

Животът е театър и всички ние сме артисти
-каква роля ще играеш эависи от теб !!!
Публикувано: 08 April 2008 - 06:07 PM
Та нашата случка също е с домашно куче. Преди Коледа бяхме се запътили към Еленския балкан за няколко дни и пътя ни минаваше през Горна Оряховица (не случайно споменавам града, защото ако има някой от там да внимава за района около автогарата, където се случи нашата случка, но и искам да заклеймя стопаните на кучето, което ни нападна- те живеят там). Спряхме на един паркинг около автогарата за по кафе и моя син излезе с кучката да я поразходи за ако и пиш, но не се отдалечаваше от нас. Вървяха по една уличка и изведнъж от една от къщите изскочи мъжко НОК (нашата също е НОК) и нападна нашето куче. Тогава тя беше на 6 месеца. Захапа я, тя лаеше неистово, а онзи продължаваше да я хапе където свари. Синът ми не смее да я пусне и той ужасен да не й се случи нещо лошо ако я остави. В това време ние вече бяхме видяли какво става и съпругът ми тичаше към тях. Всичко стана буквално за няколко секунди докато той стигна до тях- хвана нашата кучка и я дръпна. Естествено онзи продължаваше да я хапе и мъжът ми като го срита яко в ребрата я пусна. Последва още един ритник в зъбите на мъжкаря, а ние със сина ми през това време си прибрахме Тара в колата. И сега забележете собствениците на това куче стояха и се страхуваха от собствения си любимец!! Те просто не успяваха да го овладеят, да го контролират. Не!! Само викаха "Макс НЕ!", но Макс не искаше и а знае и те се отдалечиха най- невъзмутимо, докато ние се опитвахме да разтървем животните. Нямаше никакви поражения, рани или такива неща поне не физически, но все още се страхува да се доближава до по- големи кучета. Сега я водим при един приятел, който е полицай и си има свое възрастно НОК- много улегнал и възпитан и тя вече се отпуска и добива самочувствие в процеса на играта.
Та си мисля, че в повечето случаи такива безотговорни стопани са виновни да има такива кучета. То е същото като с децата. Поговорката казва, че "Няма лоши деца, има лоши родители", та си мисля, че в кучешки вариант би звучала така: "Няма лоши кучета, има лоши стопани"
Публикувано: 08 April 2008 - 07:04 PM
Публикувано: 08 April 2008 - 08:17 PM
Публикувано: 09 April 2008 - 07:30 AM
Публикувано: 09 April 2008 - 10:16 AM
Публикувано: 09 April 2008 - 10:31 AM
Цитат
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Браво бе?!? А що не вземеш и лопата за разходката????

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 09 April 2008 - 12:02 PM
Публикувано: 09 April 2008 - 11:19 PM
Направих тема във форума
http://dog.bg/forum/...ic,15213.0.html
където да всеки желаещ може да отговори на всички или на някои от въпросите, които ми се сториха важни в случая.
Не е решение при вече настъпил инцидент, но информацията би могла да е полезна в някои случаи.
Публикувано: 12 April 2008 - 08:37 PM
Друго което съм чувала, но в което не вярвам, е че биещи се кучета се разтървават като едновременно и едното и другото бъдат хванати за задните крака (това даже не си го представям).
А иначе, както един колега ми даде съвет - най сигурно е, когато някой отвързан пес нападне кучето ти, вадиш пищова и застрелваш собственика :blink: ;)
Публикувано: 12 April 2008 - 09:28 PM
Публикувано: 13 April 2008 - 07:07 AM
Публикувано: 18 April 2008 - 07:34 PM
Публикувано: 19 April 2008 - 03:50 PM
За горния случай- не можете да издърпате двама човека едно куче ли, хора? Брей, това да не е динозавър някакъв? Или е по-лесно да го гръмнете? Викате стопанина да си го хване, ако не реагира, вие го дърпате. И ако сте толкова жадни за кръв, убийте стопанина на животното, който го е пуснал!
Ясно е вече как се процедира- сбият ли се две кучета, по-голямото бива гръмнато. Супер. Справедливо е! :palec:
П.П. И кво стана с рота? Гръмнахте ли го?