Как да предпазим кучето и себе си от нападение на други кучета!?
Публикувано: 08 July 2008 - 04:39 PM
Публикувано: 08 July 2008 - 06:09 PM
Цитат
Напротив, възпитаните кавалери се държат точно така :blink:, но не е казано, че всички ще са кавалери... ;D Моят дядо е готов да се бие с всеки мъжки, който го провокира от достатъчно близо разстояние, но веднъж на една разярена госпожица само ръмжеше и си пазеше врата, като си подлагаше задните бутове.
Публикувано: 08 July 2008 - 10:38 PM
Цитат
Е, за дядовците мога да го повярвам - джентълмени от старата генерация! :blink:
Ама това младо поколение...
:o
Сега сериозно - темата е "Как да предпазим кучето и себе си от нападение на други кучета!?"
Та въпросът ми е: "Ако моето куче е женско и абсолютно неагресивно и непровокативно при среща с други кучета на кучешката полянка, без идея за борба за доминантност или нещо подобно - мога ли да се надявам, че няма да бъдем атакувани от МЪЖКИ кучета? "
За женски не питам - там ми е ясно, МОЖЕ! И се е случвало!
Питам единствено и само информативно - ако някой има личен опит с такива ситуации.
Разбира се, правилници и закони в случая не важат. Отговорността си е моя - ако стане нещо неприятно...аз и само аз съм длъжна да да осигуря максимална безопасност на моето куче! Като преценя риска...
Затова и питам
:(
Публикувано: 08 July 2008 - 11:59 PM
Цитат
Не се надявай. ;) Не разчитай, че щом твойта е кротка ще получи симпатиите на мъжката част. Ти познаваш своето, но не познаваш отсрещното куче.
Личните ми впечатления са, че мъжките кучета са по-толерантни към женските (за разлика от женските, които могат да нападнат както женски, така и мъжки, без причина), но всяко правило си има и изключения.
Най-сигурно е да си е на повод и колкото и кротко да ти е момичето, да не го оставяш свободно да си ходи при момченцата, щото е добричка. Единствено можеш да си спокойна при срещите ви с "проверени" кучета. Всичко друго си е риск и главоболия от необмислени и неприятни действия.. :blink:

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 09 July 2008 - 12:08 AM
Споделете опит, че ми е притеснено!
Публикувано: 09 July 2008 - 12:14 AM
Успех на запознанството!

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 09 July 2008 - 12:36 AM
Не че имах някакви илюзии де...
А за бездомните около блока - странно, но нашите някак разбират кое куче е домашно и не им сработва инстинкта за пазене на територията. Просто ги игнорират! Но към пришълци други улични - мале-е! :o
Но не мисля, че това е някакво правило - просто при нас е така!
Остава си изискването за максимална бдителност. На мен, откакто имам куче, имам чувството, че очи се отвориха и на тила...
;D
Публикувано: 12 August 2008 - 09:09 AM
Знам, че е тъпо, че изпищях, но го направих инстинктивно.....а това само би го раздразнило повече. Изкарах късмет, че не налетя да ме хапе, но се чудя каква би трябвало да бъде реакцията ми в този момент, за да се отърва възможно най-леко. Какво трябва да правим по принцип ако ни нападне куче?
Съжалявам, ако някъде има подобен въпрос или тема, но не открих нищо.
Публикувано: 12 August 2008 - 09:32 AM
В Родопите ни се е случвало още в ниското, преди да поемем нагоре, имаше цяла глутница край нещо като изоставен ресторант, които ни обградиха (добре, че тогава нямахме кучета с нас, че щеше да настане меле) и не ни даваха да минем по пътеката. Бяха може би около 10ина. Тогава съвсем се уверих в ползата от ядосаното викане. Съпругът ми крещеше като луд и хвърляше камъни. По-лошото беше, че на връщане по същата пътечка вече беше тъмно и те пак ни обградиха. Постъпихме по същия начин, само дето не виждахме изобщо кучетата, а чувахме лая им, който ни обграждаше. Та за улични и бездомни това като че ли върши работа - силен глас и много ядосано викане, с посягане надолу за камък или нещо и ако няма, дори самото имитиране на хвърляне на камък понякога пак върши работа. В никакъв случай да не усетят, че те е страх.
За домашни, особено пазачи, пуснати свободно и овчарски кучета в планината не знам дали това върши работа. За овчарските досега сме имали късмет, че овчаря се е появявал навреме. Но аз като се приближи някое такова огромно към нашите (в планината) и почвам да се карам къде на нашите, къде на овчарското, в смисъл викам много строго "НЕ" - не искам и да разбирам дали само това е достатъчно по принцип.
Публикувано: 12 August 2008 - 09:42 AM
Вървях по една тъмна улица, рано сутринта.Всичко беше нормално, докато не чух кучешки лай и не видях как срещу мен се бе засилило едно бездомно куче - ръмжеше заплашително, оголваше зъби и пристъпваше към мен. В първия момент се изплаших много, разпищях се и се предпазих с чантата си. Започнах панически да викам за помощ, защото видях че кучето нямаше никакви намерения да ме остави. Веднага след това, отново от нищото, изкочиха още три кучета, също толкова "добронамерени". На улицата нямаше жива душа! Започнах да вървя бързо назад с единствената мисъл да се измъкна някак. Дори все още се чудя как не се препънах като цялата ни улица е в дълбоки дупки. Но благодаря ти,Господи, защото ако това беше станало кучетата нямаше да се поколебаят!Хубавото беше, че вървях назада, а не се обърнах директно с гръб към тях.Чувала съм, че това не трябва да се прави, защото по този начин показваш своята уязвимост и така кучето се чувства сигурно да нападне. И след като осъзнах, че няма кой да ги пропъди реших да бягам - блока ми беше на 50м. След като стигнах до входа кучетат се отказаха. Прибрах се с разтреперени ръце и крака. До онзи момент никога не ме е било страх от бездомни кучета, но след случилото се нещата се промениха. И дори сега, когато вървя с някой по тъмна уличка, изпитвам същия страх и изпадам в паника.
Публикувано: 12 August 2008 - 09:47 AM
Изведнъж обаче ме хвана страх......моя приятелка беше ухапана поради.....никаква причина. Минава си покрай един пазар, дори и не чува лай.....само усеща зъби. Нищо сериозно не е било, но стреса......а и тя и без това не обича животни, най-малко кучета.....сега вече ги мрази, а на мен ми насади страх :(
Публикувано: 12 August 2008 - 09:47 AM
Публикувано: 12 August 2008 - 09:49 AM
Публикувано: 22 August 2008 - 09:55 AM
Публикувано: 22 August 2008 - 04:06 PM
Имаме си един път, по които минаваме винаги и сме сигурни, че няма глутници бездомни кучета, които да ни нападнат. Но за съжаление на точно тази единствена улице има едно много злобно куче, което по принцип живее в двор, но понякога собствениците го пускат и то ни напада. Кучета е страшно злобно, когато ни види с моето винаги се спуска да хапе или Шейди или мен. Наскоро даже собственика беше до него докато то ни нападаше и докато му крещях да си прибере кучето, той съвсем спокойно отвърна да го изчакам да се доближи до нас, за да можел да го хване. Мен ме обзе дива ярост - собственика не правеше почти нищо, докато кучето му се спускаше върху нас и се опитваше да захапе. Накрая, когато най-после го хвана, каза: "Е, можехте да пуснете кучето си, той само си лаеше" ...
:huh:
Моля, посъветвайте ме какво да правя в такива случаи. Няма как да избегна евентуални срещи с това куче, защото това е единственият път без глутници бездомни кучета. Стопанинът по принцип е до кучето и го прибира, но това невинаги ще е така. А кучето не само лае- спуска се да хапе.
Публикувано: 22 August 2008 - 04:12 PM
Цитат
Имаме си един път, по които минаваме винаги и сме сигурни, че няма глутници бездомни кучета, които да ни нападнат. Но за съжаление на точно тази единствена улице има едно много злобно куче, което по принцип живее в двор, но понякога собствениците го пускат и то ни напада. Кучета е страшно злобно, когато ни види с моето винаги се спуска да хапе или Шейди или мен. Наскоро даже собственика беше до него докато то ни нападаше и докато му крещях да си прибере кучето, той съвсем спокойно отвърна да го изчакам да се доближи до нас, за да можел да го хване. Мен ме обзе дива ярост - собственика не правеше почти нищо, докато кучето му се спускаше върху нас и се опитваше да захапе. Накрая, когато най-после го хвана, каза: "Е, можехте да пуснете кучето си, той само си лаеше" ...
:huh:
Моля, посъветвайте ме какво да правя в такива случаи. Няма как да избегна евентуални срещи с това куче, защото това е единственият път без глутници бездомни кучета. Стопанинът по принцип е до кучето и го прибира, но това невинаги ще е така. А кучето не само лае- спуска се да хапе.
Публикувано: 22 August 2008 - 04:31 PM
Благодаря все пак за съвета :blink:
Публикувано: 22 August 2008 - 04:38 PM
Цитат
Благодаря все пак за съвета :blink:
Публикувано: 26 August 2008 - 02:02 PM
слава,че беше бебе и рота само е проявил любопитство.та какво да кажа как да се държи животно,към което системно се обръщат с епитети от сорта "пача,свиня и т.н"
кой в случая не трябва да си взима куче :huh:?
п.п
прибрахме се живи и здрави,сенди се размина само с 1 гризване, ама следващия път....?