http://www.izlugan.c...mp;signalId=963Цитат
Преди точно една година закупихме малко кученце от г-н Младенов,представено за порода "френски булдог" срещу сума от 800лв.Свързахме се с г-н Младенов,чрез интернет обява,за която по късно след не особенно трудни проучвания се оказа,че на същия този gsm номер отговарят още двама-трима души(г-н Младенов,Донка Василева,г-жа Канева и т.н.).Странно,е че г-н Младенов се представя и за жена ....и то не една,може би има проблеми с изясняване на личността.След разговора ни трябваше да преведем половината от парите на сметката на може би още един,човек(а може би същия този,който се представя за г-н Младенов,г-жа Канева и т.н. и т.н.).Този човек се казва Стоян Терзиев. Случката е следната.Кученцето ни беше предадено от г-н Младенов(не съм сигурен дали това е истинското му име),изкара го от микробус пълен с полуживи,също толкова малки кучета.Беше ни казано,че сега е докарано от чужбина и по точно от развъдниците там,с които работят.Дадоха ни зелен паспорт(това бяха единствените документи,които ни представиха),в който беше вписана единствено предполагаемата рожденна дата.Това беше единствената информация,която ни беше дадена за животното.В последствие от инициалите и мястото на производство на паспорта,разбрах,че е Словенски.Сега година по късно,кучето няма почти нищо общо с "френски булдог",изключая "тъпата" муцунка присъща за тези породи.Давам ви кратко описание за вида му,освен приложените снимки за сравнение.В момента кучето е с 7-10кг. повече от нормата за тази порода,големички и клепнали уши,купирана опашка и издължено тяло присъщо по скоро за порода "дакел".Реших отново да се свържа с г-н Младенов,за да разбера нещо повече за кучето ми,и от там нататък заваляха интересни предложения.Беше ми предложена подмяна с друго куче,както и ми беше казано,че ако не желая подмяната,може да се направи хирургична намеса,за да бъдат вдигнати ушите на кучето и по този начин да заприлича поне малко на "френски булдог".Интелигентен човек,но втези случаи рекламация няма,все пак това животно го гледам от "шепа".При втория ни разговор,казах че желая да ми се възстанови известна част от сумата дадена за кучето ми,и се разбрахме за среща в рамките на седмица.Това не се случи и в рамките на месец и половина.При последният ни разговор заявих,че след като г-н Младенов не изявява желание за среща,ще го направим по съдебен път,при което получих за отговор:"Давай,да видим как ше стане,че ми е много интерестно".Все още не съм се отказал от жалбите,исковете и т.н.,но мисля че е редно да предупредя и вас желаещите за бъдещи собственици на кученце.Мисля,че до тук разбрахте,че става въпрос не само за финансивата и морална гледна точка на нещата,а за хора представящи се под различни имена и телефони,които на първо място се гаврят с животните и си изкарват прехраната,чрез тях(....и не само)и то,по не особенно "почтен" начин,и на второ място с вас.