Dog.bg Форуми : Отнето куче на съсобственост

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Отнето куче на съсобственост Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   tinatokua Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 January 2008 - 10:32 AM

Напълно подкрепям mil_ и също знам колко те боли :'(...Или не,всъщност не знам,защото не знам какво щях да правя,ако някой ми отнеме Лиза... :angry: Помисли си,обаче дали не е по-добре за кучето...дали няма да се чувства по-добре и по-щастлива?  :wub:
User's Signature

đØġō_åŗĠĕñŤìńŐţħè ßėŜţ ƒŏŗ mÊ...

#22 Потребителят е офлайн   Ерика Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2008 - 10:53 AM

Така или иначе, той достъчно проблеми ми причини...
Не смятам, че трябва да се извинявам на някой...
А и Ерика също страда, при някакви непознати хора, сигурно се пита - какви са тези и къде е моята стопанка, защо не съм при нея...

Те не знаят от какво да я пазят освен това...
User's Signature

Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 26 January 2008 - 10:56 AM

Ако наистина си загрижена за нея, ще напишеш едно дъъълго писмо, в което да опишеш характера на Ерика - любими неща, неща от които  я е страх, режим и всичко необходимо. Това е нужно на новите стопани И ЕРИКА.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#24 Потребителят е офлайн   Ерика Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2008 - 10:57 AM

Мисля, че няма да е щастлива там, тя знае кой е стопанина й, след 10 г. да ме види, пак ще ме помни...
Все едно дете да го вземеш от майка му и да го пратиш при непознати хора, добре ли ще му е там...
НЕ...
User's Signature

Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   Ерика Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2008 - 11:08 AM

Интересно как да го напиша като всичко се крие от мен, нямам никакви координати на хората - не ми ги дават, а тя дали е жива - и това не знам, дали не я треснал тока от някой прегризан кабел или е глътнала нещо, което не трябва или се е скъсала да повръща, ако е яла кокали... има и още страшно много неща...
Умишлено нищо не знам за нея...

А да обикалям Панагюрище - в тоя град никога крака ми не е стъпвал и ми е пълна мъгла...
User's Signature

Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2008 - 11:14 AM

Не говоря да контактуваш със стопаните, а да дадеш инфо за кучето,  можеш да го дадеш на съсобственика (имаш мейл със соигурност).
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#27 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 26 January 2008 - 11:16 AM

А ти как си представяш решението на ситуацията?
Някой да отглежда безвъзмездно твоето куче, нещо като безплатен хотел, откъдето можеш да си го вземеш когато решиш?
На този някой да му е забранено да се привърже и да води пълноценен живот с нея?
Няма такъв филм.

#28 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 January 2008 - 11:59 AM

Този път ти казвам предварително:
След един час тази тема ще бъде преместена и обединена с първата.
И моля те, не пускай трета.

#29 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 January 2008 - 01:20 PM

Нора, ти наистина си безочлива.  :o

#30 Потребителят е офлайн   Ерика Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2008 - 02:01 PM

Когато се налага, но ако нещо се случи с Ерика, не знам какво съм способна да им направя на тези хора...
Но когато някой нарани мое любимо същество - а това са един много важен човек за мен и Ерика - никои друг, дори и без да иска, ставам много жестока... и не се спирам пред нищо...
User's Signature

Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2008 - 02:13 PM

Момиче, можеш ли малка да загърбиш собствените си емоции и да помислиш наистина за доброто на кучето? Вместо да пророкуваш какво би се случило на кучето /дай боже, никога да не му се случи!/, послушай съвета на бушката:

Цитат

Ако наистина си загрижена за нея, ще напишеш едно дъъълго писмо, в което да опишеш характера на Ерика - любими неща, неща от които  я е страх, режим и всичко необходимо. Това е нужно на новите стопани И ЕРИКА.
и го направи. Това ще бъде доказателство, че наистина те еня за кучето.
Заканите ти 

Цитат

не знам какво съм способна да им направя на тези хора...
ставам много жестока... и не се спирам пред нищо...
, извинявай, но звучат много детински и безпомощно. Каквото и да си мислиш за тези хора, те ще се грижат за Ерика вече и направи така, че тя да се чувства добре там - в края на краищата това е най-важното - тя да е добре, нали?!
User's Signature

прочети правилата за подписите

#32 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 January 2008 - 02:18 PM

Цитат

Когато се налага, но ако нещо се случи с Ерика, не знам какво съм способна да им направя на тези хора...
Но когато някой нарани мое любимо същество - а това са един много важен човек за мен и Ерика - никои друг, дори и без да иска, ставам много жестока... и не се спирам пред нищо...

:o
Нора най-добре е да се успокоиш и да престанеш да пише глупости.

#33 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2008 - 03:03 PM

Ти си болна! :huh: Наистина се държиш егоистично. Спри да си мислиш колко е гадно, а се опитай да направиш престоят при новите и стопани по - приятен. Не с едно или две кучета съм се разделяла, но не съм имала шанса да си ги върна, защото са умирали. Радвай се, че поне е жива и спри да мислиш само за себе си!
User's Signature

Качена снимка

#34 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 January 2008 - 03:13 PM

Боже, боже... Единствения човек, който е навредил на Ерика в цялата история си ТИ! Ти, която вече за втори път я изоставяш в чужди ръце поради собствени безумни решения в живота. А развъдчиците и хората, които са взели Ерика за постоянно са тези, които ще се погрижат за добруването и, ти не бери грижа.
User's Signature

Качена снимка

#35 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 January 2008 - 04:57 PM

Ерика, това са пълни глупости! Давала съм и съм вземала кучета в съсобственост и повярвай ми, НИКОГА не съм имала проблеми. Когато си коректен, не е необходимо да имаш непременно документ, а ако все пак искаш да се подсигуриш - има си договори. Не хвърляй безогледни обвинения. С Face може да не сме първи приятели и често да спорим, но съм абсолютно сигурна, че нямаше да ти я вземе  ако си я гледала както трябва. Не съм следила "перипетиите" ти, но виждам, че ти самата си имала намерение да се разделиш с нея. И айде без тия сравнения за децата и кучетата, ако обичаш! Всички си обичаме много кучетата - породни, безпородни, шампиони, посредствени, болни, здрави и т.н. Бъди сигурна, че не само ти можеш да се грижиш и обичаш Ерика. Защо си мислиш, че хората, които са я взели непременно са лоши и няма да се грижат за нея?! Може би дори е точно обратното! Точно преди 6 месеца се наложи да се "разделя" с моя СуперБоно, като го изпратих при вуйчо ми в Смолян. Оттогава съм го виждала само на изложбата в Пловдив. Забранила съм си да го виждам поне още 2 месеца. Как според теб се чувствам като гледам всеки ден снимката му на компютъра ми?! Знам, обаче, че съм постъпила правилно, защото там той се чувства много по-добре и животът му е по-пълноценен от това, което му осигурявах аз. Да, знам, че никой няма да го обича като мен, но също така знам, че там където е сега го обичат не по-малко от мен.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#36 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2008 - 05:09 PM

Ерика,след като си стигнала ДВА ПЪТИ до ситуация,в която не можеш да се грижиш за кучето и трябва някой да те спасява,явно НЕ МОЖЕШ да се справиш сама с това да отглеждаш Ерика.Така че престани да се тръшкаш и да ревеш,защото тук има доста деца,които се държат по-адекватно.Ако НАИСТИНА ти беше тази,която най-добре се грижи за кучето,никога не би се разделила с него и т.н. бла-бла щеше да се погрижиш да не се стига до тук.Но явно НЕ МОЖЕШ.Така че-опитай се да се овладееш и да порастнеш малко поне,вземи се в ръце и някой ден може отново да имаш куче-КОГАТО СИ ДОСТАТЪЧНО ЗРЯЛА да се погрижиш за себе си и него.И недей агитирай хората за или против съсобствеността-тя си е съвсем отделно нещо и се прави с големи,нормални и адекватни хора.
User's Signature

Качена снимка

#37 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 January 2008 - 05:44 PM

Ерика, след като на два пъти си имала проблем, и както разбрах не си могла да се грижиш за кучето и по силата на съсобственността кучето се е върнало обратно при развъдчика или е било дадено на трети лица, значи развъдчика е преценил, че новият му дом е по-подходящ от това да е при теб! За това не е виновна съсобствеността, не знам защо така го разбираш, но в случая тази съсобственост работи в полза на кучето. Няма начин една такава раздяла да не е болезнена.
Аз имам няколко кучета в съсобственост и до сега не съм имала проблеми. Веднъж само имахме едно недоразбирателство, но след това се изясни, че е било изкуствено създадено от трети лица.
Въпреки всичко, човек не знае кога и какво може да се случи и затова съветвам всички да дават кучета в съсобственост само с договор! Този договор в крайна сметка трябва да работи в полза на кучето и не разчитайте на дума или приятелски отношения, защото понякога тези неща могат да се променят.
Много ще ти е трудно да преодолееш раздялата, за това мисли позитивно. Там където е Ерика сега ще е ако не по-добре, то също толкова добре, както е била при теб ... Дано така да бъде и да не се налага да сменя отново дома си.
... и надявам се да не я хранят с кокали, за да повръща... и не знам ти защо си го правила...
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 January 2008 - 05:52 PM

Нора да си пише и говори каквото иска.
Единственото нещо, което ме интересува е Ерика да има добри стопани и постоянен дом. За две години й се наложи да живее на три други места, при различни хора, временно, докато Нора се съвземе и може пак да си я вземе. Не искам още една такава одисея да се случва в бъдеще.
Ерика си има вече нови стопани, харесват я, всичко е наред с нея, надявам се да им е жива и здрава и дълги години да ги радва. Радвам се, че Ерика е със здрава психика и понесе всички тези шокови ситуации. Сега почти през целия ден има човек при нея и не остава за дълго сама. Хората се обаждат всеки ден и разказват какво е правила през деня, щастливи са с нея.:)
Най-важното е, че Ерика е добре.

#39 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2008 - 05:55 PM

Цитат

Най-важното е, че Ерика е добре.

Качена снимка
User's Signature

#40 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 January 2008 - 05:59 PM

Long live co-ownership!  :OK:
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни