Dog.bg Форуми : Къде е границата за близостта с нашите любимци?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Къде е границата за близостта с нашите любимци?

#1 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 March 2008 - 11:58 AM

Знам как всеки, който си има животинка вкъщи си я мачка, гуши, целува... Но на мен не ми е позволено да го правя. Баща ми не дава... Затова го правя само когато го няма  ;D ;D ;D Обаче ми стана интересно, дали пък няма право? Добре ли е да имаш такива контакти с животните или пък малко трябва да се дистанцираш. Нека докторите кажат нещо по темата ако може...
User's Signature

Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   saryta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2008 - 04:56 PM

Просто темите дето пускаш са направо номер едно. :gnqv: :gnqv:
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2008 - 06:31 PM

В една статия за бруцелоза се обсъждаше, че е възможно да има заразяване на хора при сексуален контакт с кучета. Внимавайте:)

#4 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 12 March 2008 - 06:40 PM

Цитат

В една статия за бруцелоза се обсъждаше, че е възможно да има заразяване на хора при сексуален контакт с кучета. Внимавайте:)
:sarkastichen:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#5 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 12 March 2008 - 06:42 PM

Абе не е чак толкова тъпа темата. Например точно лекарите трябва да кажат къде да не целувам кучето си за да не се заразя с глисти и тения. Точно лекарите трябва да кажат какви са евентуалните признаци ако се заразя с глисти /аз сериозно питам/. И прочие подобни близки отношения с кучето и котката ми. Или какво да правя или какво ме грози ако кучето ми ме ухапе или одере на игра и ми пусне кръв? Има ли някаква опастност. И подобни.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#6 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2008 - 07:14 PM

samotnata, нали все пак (надявам се) не целуваш кучето си по *****  ;D
Така де, темата не е лоша, но и не мисля че има кой знае какво да се каже по нея. Най-много 5-6 съвета "не целувайте тук, не пипайте там, а ако пипнете после не си облизвайте пръстите  :P" и т.н.
Всеки сам си определя границите на близостта и си поема съответния риск.
А това "тате не дава" е много, ама много лошо, щото нали знаете, че забраненото е най-сладко. Ако тате вземе да обясни аргументирано защо не дава - ок, ама само да вика "чшт мойто дете, никакво пипане, мачкане, близане на кучето" естествено че ще провокира момичето да прави точно това. Та проблема е в тате мисля.

#7 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 12 March 2008 - 07:20 PM

Мани ти в кой е проблема. Тя си го каза, че си я гушка и целува докато тате го няма. А аз много добре знам, къде не трябва да си целувам кучето и котката. Ама например е сега котката седи до мен и си ближе дупарата, после се ближе и по козината /а уж току що я изкъпах/ и после където и да я целуна се едно съм я целунала по дупето. Ама това не всеки го знае. Ето затова да речем котката не трябва да се целува, освен по челото. Примерно. Ама има деца, дето нямат представа откъде идват глистите, как се размножават и прочие. И това пита детето. Малко съвети, ама все пак нужни. Ето аз сега сънувах, че имам глисти и се зачудих при всичките ми хигиенни мерки, ако все пак имам как да разбера... и не не сетих за признак... ЕЙ такива неща.
User's Signature

#8 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2008 - 07:58 PM

Амаааа вие к'ва извратенячка ме напрайхте... ц ц ц  ;D ;D ;D Просто татко не дава "защото били мръсни и разнасяли болести" и т'ва ми беше идеята... Тя много обича да ми ближе носа, ама някой път не уцелва и ме близва по устата примерно... и баща ми не дава да пипам нищо вкъщи ако не съм си измила ръцете след галене, дори и с горната част на ръката да съм я галила, не с дланта... Аз питам вие до колко пазите хигиена. След всяко галене и гушкане ли бягате да се миете, давате ли да ви "целуват"... такива нещица!
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2008 - 07:59 PM

Цитат

Ето аз сега сънувах, че имам глисти

Мани, то и аз понякога сънувам същото  ;D

Цитат

ако все пак имам как да разбера... и не не сетих за признак

Едно време бях чувала че скърцане със зъби било признак, ама колко е вярно не знам. Според мен са бабешки деветини. Другото беше, че ако се зашиело парче черен плат на гащичките на детето (щото тия работи съм ги чувала като дете), та ако имало глисти, на сутринта след събуждане по черния плат щяло да има "малки бели неща". И това не знам колко общо има с истината или са народни легенди.
Та и да си сънуваме и да не си, май най-сигурното е при съмнение да се даде изпражнение за изследване.

#10 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2008 - 08:06 PM

Цитат

След всяко галене и гушкане ли бягате да се миете, давате ли да ви "целуват"... такива нещица!

Честно да си призная не ходя да си мия ръцете по 300 пъти на ден. Щото то... аз постоянно съм облазвана и облизвана  :rolleyes:
А и като се прибера от работа докато нагаля и нагушкам първата, след нея идва втората,след нея третата, после четвъртата, петата и после пак отначало.
А пък оная дето ми е на аватара, тя пък през нощта докато спя ме облизва поне 50 пъти, и кога по нос, кога по вежди, че и по уста... Знам че не е особено хигиенично ама ако всеки път ставам да се мия то ще ми остава ли време за сън  ;D

#11 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 12 March 2008 - 08:16 PM

Мия си ръцете след галене и общо взето пипане на и около животни само когато ми предстои готвене, ядене или подобно. Щото то с нашите животни ако все си мием ръцете те ще ни се изтъркат от миене. Ама и животните са ми поддържани с доста добра хигиена, така че риска да е сведен до минимум.
Снежанке, ясно, ще гледам вече да не сънувам такива неща, че после по лаборатории трябва да се разхождам.
User's Signature

#12 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 March 2008 - 08:19 PM

От кучешките подаръци сме имали бълхи, кърлежи и сега и микроспория /аз и моят едногодишен син Андро/, да чукнем на дърво - през всички тези години друго не. Като са ме хапали кучета никога не съм ходила за инжекции против бяс или тетанус. Нито когато старият ми пес ухапа Андро по лицето /о, радост и веселие вкъщи/ съм го водила на лекар него - остригах му косата, сложих стипца /от тази дето като порежа кучешки нокът я ръся/ и му залепих раната. Така като гледам засега сме живи и здрави и ако не се брои моята алергия към тях /е, Господ поне има добро чувство за хумор/, други здравословни проблеми покрай активните занимания с кучета не съм имала. Така че май-май много се преувеличават опасностите от кучетата. Като си спомня какво клечене по помиярски хралупи му удрях като бях дете, чак на мен ми изтръпват косите. Ни съм мъртва, ни съм саката...
User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   Malcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2008 - 10:14 AM

Май, най-добре е човек да си спазва елементарни хигиенни навици и отвреме на време, примерно на 2-3 години да си правиш профилактични прегледи.  ;)

#14 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2008 - 10:28 AM

Аз пък въобще не се притеснявам. То ако е писано .... :o Когато съм се вкъщи постоянно се галим и просто няма как да си мия ръцете постоянно.
Сега ще си призная нещо много лошо  :P лятото давам на кучо да се близне от моя сладолед :yahoo: по мъничко и то само сметанов ;)
User's Signature

...Дай му сърцето си и то ще ти даде своето...
from Марли&me
http://www.greenbalk...u...8&cat_id=35

#15 Потребителят е офлайн   Malcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2008 - 11:06 AM

Това със сладоледа не го прави, едно че е вредно за кучето, и друго че се учи на лоши навици. Ще почне да иска всичко което ядеш. А то много често е вредно за него, както сладко така и много солено не трябжда яде, а да не говорим и за това че не трябва да му се дава много студено и много горещо.  :(
И на мен много ми се е искало да го гушкам и да го глезя но като знам че ще му навреда не го правя или то поне много рядко.... го глезя, а за подобен вид храни да не говорим.

#16 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2008 - 11:36 AM

Цитат

Сега ще си призная нещо много лошо  :P  лятото давам на кучо да се близне от моя сладолед

И аз ще си призная нещо много лошо ;D
Като си направя сандвич с филе, луканка, кашкавал и т.н. и някоя от котките ми нагризе края, да не мислиш, че изхвърлям сандвича  ;D :P

#17 Потребителят е офлайн   Cheetah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2008 - 10:08 PM

Цитат

Аз питам вие до колко пазите хигиена. След всяко галене и гушкане ли бягате да се миете, давате ли да ви "целуват"... такива нещица!
винаги след като съм си гушкала котката си мия ръцете... особено преди да седна на масата... но аз по принцип съм гнуслива и нон стоп се мия, не само заради котето...

#18 Потребителят е офлайн   Cheetah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2008 - 10:10 PM

Цитат

Цитат

Сега ще си призная нещо много лошо  :P  лятото давам на кучо да се близне от моя сладолед

И аз ще си призная нещо много лошо ;D
Като си направя сандвич с филе, луканка, кашкавал и т.н. и някоя от котките ми нагризе края, да не мислиш, че изхвърлям сандвича  ;D :P
редно е в случая да го дадеш на котето да си го хапне  :yahoo:

#19 Потребителят е офлайн   Майкенце Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2008 - 11:42 AM

хахахах
На Майки любимото му занимание сутрин щом си отвори очите да налети да ми облизва цялото лице. но не е в това проблема, докато се опитвам да викам НЕ и МАХНИ СЕ, си натъпква цяяяяяяяяялата глава в устата ми. Не знам как го прави.... Та да чукам на дърво проблеми няма, е от време на време някоя афта в устата, но може и да е от химикалката дето дъвча в офиса
User's Signature

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 14 March 2008 - 11:56 AM

Хм, пък аз си мисля, че след като ги обезпаразитявам редовно вътрешно и външно, мога да ги гушкам, мачкам и целувам колкото си искам, без никакви рискове (е, не по споменати по-горе части под опашката, ама това е по други съображения :P)
Само където си имаме няколко улични "приятелчета" на път към детската градина и като ги галиме не винаги се сещаме да си мием после веднага ръцете. Но до сега, да чукам на дърво, не сме имали неприятности. Преди 2 дена им взимаха "тиксо-секрет за глисти". Ако нещо не е наред, ще си покаже.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни