Dog.bg Форуми : Осъзнайте фактите преди да развъждате хъскито си

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Осъзнайте фактите преди да развъждате хъскито си

#41 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 March 2008 - 09:18 PM

Ами Бини мен нищо не си ме обидила, пък най-малко съм се опитвала да ти изопачавам думите, съдя по написаното от тебе, защо в момента на мой гръб искаш да покажеш че не си наричала кучето грозно и т.н. :-  Дадох пример с това, ако обидиш един двама и т.н., ами...има много хора на света и във форума  :huh: Не ти изопачавам думите, сама каза че написаното от тебе звучи гадно, сега какво се опитваш не мога да разбера, и защо трябва да стават така нещата.  :-
Теглиш ножа...  Защо мислиш че думите ми засягат единствено и само тебе, не мисля, че твоите постове са конкретно за мен :rolleyes:
Написала съм това което мисля, някои неща бяха за теб, някои не, но като цяло поста ми беше за всички от форума и за хората, които не го ползват. И за сведение "теглиш ножа" е фраза, която според мен трябваше да се разбере преносно :( 

П.с. Пак повтарям, коментарите ми не бяха конкретно за теб, всеки да ги разбира както иска.  :blink: ;)
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#42 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 March 2008 - 09:44 AM

Имам чувството, че двете страни в спора говорят за различни неща. От едната страна -нерегламентираното развъждане води до отклонения в стандарта и риск за здравето на поколенията, а от другата страна -неродословните кучета също заслужават да бъдат обичани и да живеят нормално.
Това, че дадено куче не се размножава (защото под "развъжда" разбирам друго и то е свързано с доста труд и знания), не означава, че няма пълноценен живот. Няма да изпадне в депресия, защото не оставя поколение след себе си. На кучо не му пука -за него това е инстинкт, а не цел в живота. Проблемът тук е по-скоро в стопаните -"Аз си го гледам, мое си е, що пък да нямаме бебета. Освен това моето куче е сто пъти по-красиво от тия помияри с родословия!" Напротив, няма нищо обидно в това, че пазиш породата. При това красотата е субективно понятие -красивото за теб, може да е посредствено за мен и обратното (макар че, трябва да призная, колко много ме изненада авторът на темата с това изявление-как форумът бил пълен с грозни родословни кучета... Аз нито едно грозно не съм видяла -всички (родословни и неродословни) са прекрасни!). По тази причина преценката се оставя на професионалист.
Честно казано и на мен ми писна от правилата за развъждане -то не са изложби, изследвания, такси, чудесии... Мина сума ти време и още нямаме бебета. Но при един-единствен пробив (лоша оценка или не дай си Боже -лош резултат от изследвания) веднага щях да се откажа от идеята.
И накрая към yay_plam: Има женски с родословия, при това много. Но след като минеш през тоя ад и получиш най-накрая прословутото разрешение за заплождане... Ами -търсиш си изключителен мъжки -с награди и титли... Всеизвестно е, че дори по-посредствени женски се допускат до разплод, но за мъжките изискванията са в пъти повече.
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#43 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2008 - 10:09 AM

Аз пък не виждам реален смисъл от този спор: само в Кърджали има поне 5-ма "развъдчици" на неродословни кучета и Хъски в това число, които постоянно изкарват на пазара в Димитровград най-често, десетки и десетки малки кученца.Искам да изтъкна, че каквото и да си говорим ние тук, то бизнеса в тази област просто процъфтява!  :- Това, че породата на Сибирското Хъски е много известна и търсена, предпочитана от любителите, рано или късно ще навреди на самата порода: със сигурност зная, че се развъждат и продават и дългокосмести Хъски, които не са в стандарт.Безразборното развъждане с цел бизнес ще доведе и до други отклонения! :-
Трябва да има установени правила и изисквания за развъждането, не може през куп за грош да се кара! Лошото в нашата държава е, че всичко е с краката нагоре и който е решил да развъжда и да прави търгашески бизнес, просто си го прави. B)
А пък мнението, че форума бил пълен с грозни родословни хъскита  :huh: - въобще не мога да се съглася, звучи ми детинско.Не искам никой да обидя, просто изказвам мнение.Всеки от нас си обича кучето и в тази връзка родословието или липсата му нямат значение.Но когато стопанина реши да запложда и всяка година, че и по два пъти в годината да продава кученца, то тогава нещата отиват в друга плоскост.Това е факт, който нашите коментари няма да променят, за съжаление.Затова казвам, че няма реална полза от това. :blink:
User's Signature

Качена снимка

#44 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2008 - 12:27 PM

Цитат

Ами Бини мен нищо не си ме обидила, пък най-малко съм се опитвала да ти изопачавам думите, съдя по написаното от тебе, защо в момента на мой гръб искаш да покажеш че не си наричала кучето грозно и т.н. :-  Дадох пример с това, ако обидиш един двама и т.н., ами...има много хора на света и във форума  :huh: Не ти изопачавам думите, сама каза че написаното от тебе звучи гадно, сега какво се опитваш не мога да разбера, и защо трябва да стават така нещата.  :-
Теглиш ножа...  Защо мислиш че думите ми засягат единствено и само тебе, не мисля, че твоите постове са конкретно за мен :rolleyes:
Написала съм това което мисля, някои неща бяха за теб, някои не, но като цяло поста ми беше за всички от форума и за хората, които не го ползват. И за сведение "теглиш ножа" е фраза, която според мен трябваше да се разбере преносно :( 

П.с. Пак повтарям, коментарите ми не бяха конкретно за теб, всеки да ги разбира както иска.  :blink: ;)

Разбрахме се за недоразомението :P, малко стана объркано по скайп и тук.., но считам спора между нас за приключен. :wub:

Илит,  :palec:

Цитат

и без никой да се сърди разглеждах сичките 90 страници със снимки на хъскита и някой пише вижте еди кой си с родословие е а то страшен помяр 100 пъти по грозно от моя красавец с някакви дълги крака голяма муцуна и гледа като лисица така че без никой да се сърди има кучета с родословие който не могат да стъпат на малкия пръст на кучета който нямат !

.. помия на вид 

Това лично го изказа доста просташко, като се има предвид, че сигурно не разбираш и 1/3 колкото разбират повече от хората тук относно породата. И ако малко преглътнеш егото си ще забележеш, че не си единственият "прав" в цялата ситуация, а точно обратното. Никой не е обиждал кучето ти, но ти реши да се направиш на "голямата работа" и да обидиш всички родословни кучета тук, а дори ме съмнява, че знаеш кои от тях наистина имат родословия /тъй като пише само малкото им име, никой не е написал отгоре "Ей това е Кучо, той е с родословие, ето ви и снимки"/ и изобщо, че си разгледал темата, но това е друг въпрос. Не исках да го пиша, но просто поста ти доста ме учуди.

И какво е това "без никой да се сърди", като в целият си пост разправяш как е пълно с родословни помияри, 100 пъти по-грозни от твоето куче :rolleyes: . Мисля, че целиш точно обратното. Естествено, лично аз, не се убидих от мнението и предполагам повечето хора, тъй като не ти си този, който ще обяснява кой бил грозен помяри, бил помия на вид и т.н. ;)

#45 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 March 2008 - 02:01 PM

малко офф

вече разказах как съм станала фенка на породата
тогава изобщо не съм се сетила да питам за родословие

от скоро съм във форума и доста неща изчетах
сега може и да успея да издиря собственика
на бащата и майката на Анук, но и да го открия
малко ще ми е кофти да го питам
защото са ги отровили  :'(

И така след всичко прочетено -
по някое време стига да сме живи и здарви
искам още едно Анукче, но със сигурност знам,
че колкото и да ми струва ще е от развъдник

#46 Потребителят е офлайн   Husky Lara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2008 - 07:16 PM

Когато си взимах куче и аз не си мислех какво точно значи със без родословие ... Падна ми се със ...
Благодарение на Huskypower и North Face се образовах и разширих мирогледа си. Погледнах и от другата страна и реших, че не искам да съм част от неграмотното размножаване на и без това свръх популацията от неясни кучета. Има достатъчно, има предостатъчно. Отговорността е лична, не е групова и аз знам, че няма да имам принос. Решението ми ме кара да се чуствам добре.
Кучето има инстинкти, то не го удря на чуства .. трябва да оставя нещо след себе си, да създам живот. Това го иска стопанина, да ги погушка и после .....
Както се каза по-горе, дано на някой му светне нещо след толкова писания, Въпроса не е винаги КАКВО ИСКАМ АЗ, а какво е правилно ... за съжаление непосилна задача за много от нас...
User's Signature

Aurora@Vabank
[br]
Качена снимка
Качена снимка

#47 Потребителят е офлайн   bestlapp Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 March 2008 - 07:19 PM

Днес ходих да го премерят както трябва  ;D ;D че аз съм абен  :sos: :sos:

значи височина 56.9 или 57.9 не помня точно мери му и гръден кош и всичко каза че е супер за мъжкар само дето е слабичък    :o :o :o :o

18 почти 19 кг е каза че поне 21 22 кг трябва да стане за да е в отлична форма ама кажете с какво да го храна за да надебеле поне с 1 кг :( :(  :yahoo: :yahoo:

#48 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2008 - 07:32 PM

Прочетох доста от писаното от вас и реших да се включа.Аз също имам хъски без родословие и живот и здраве след време мисля то да има поколение.Може доста от вас да се нахвърлят и да кажат "то е без родословие...кастрирайте го... и т.н. " Но както някой спомена това е отговорност на човека който ще предприеме това.Аз ще направя всичко възможно преди да заплодя кучето...ще я заведа на оценка за да разбера дали се допуска до разплод,ще я запиша в клуба и т.н. Смятам това за доста сериозно и когато решим да я заплодим,ще помисля за доста неща.
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#49 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2008 - 07:50 PM

Цитат

Днес ходих да го премерят както трябва  ;D ;D че аз съм абен  :sos: :sos:

значи височина 56.9 или 57.9 не помня точно мери му и гръден кош и всичко каза че е супер за мъжкар само дето е слабичък    :o :o :o :o

18 почти 19 кг е каза че поне 21 22 кг трябва да стане за да е в отлична форма ама кажете с какво да го храна за да надебеле поне с 1 кг :( :(  :yahoo: :yahoo:

браво, най накрая точните размери ;D ;D ;D

Цитат

Прочетох доста от писаното от вас и реших да се включа.Аз също имам хъски без родословие и живот и здраве след време мисля то да има поколение.Може доста от вас да се нахвърлят и да кажат "то е без родословие...кастрирайте го... и т.н. " Но както някой спомена това е отговорност на човека който ще предприеме това.Аз ще направя всичко възможно преди да заплодя кучето...ще я заведа на оценка за да разбера дали се допуска до разплод,ще я запиша в клуба и т.н. Смятам това за доста сериозно и когато решим да я заплодим,ще помисля за доста неща.

:palec:  ;)

#50 Потребителят е офлайн   bestlapp Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 March 2008 - 08:58 PM

Цитат

Дай снимки да го видим  :->) :->)

#51 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 March 2008 - 08:58 PM

Тази тема е оставена единствено по недоглеждане.
Политиката на форума не допуска той да се използва за търсене на партньори за нерегламентирано развъждане.
За тази цел можете да ползвате системата за обяви в сайта.

Темата няма да бъде изтрита, защото много потребители са изказали мнението си, но следващи подобни ще бъдат премествани в архив.

#52 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2008 - 10:10 PM

в интернет не намерих информация за развъдник във Варна за хъскита, някой може ли да ми каже дали изобщо има или поне да ме насочи на някъде, понеже си търся женска

#53 Потребителят е офлайн   galla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 12:10 PM

Цитат

Прочетох доста от писаното от вас и реших да се включа.Аз също имам хъски без родословие и живот и здраве след време мисля то да има поколение.Може доста от вас да се нахвърлят и да кажат "то е без родословие...кастрирайте го... и т.н. " Но както някой спомена това е отговорност на човека който
с или без родословие ку4ето ти е хъски и такова 6те си остане.според мен не се притесняваи да го пусне6 да има поколение всяко животно трябва да осети това някои ден и дали 6те ули4на превазходна или с родословие няма зна4ение.просто ку4етат си имат иннстинкти и трябва да ги използват.и аз имам ротваилер без родословие които след 20 дена 6те става ба6та но това 4е е без родословеие не го прави по малко породист от другите.така4е родословието е за хора които се самняват в ку4ето си или не са го взели за да го гледат и оби4т колкото за газарията.
без никои да се обижда,просто мое мнение
User's Signature

Качена снимка

#54 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 March 2008 - 12:20 PM

Ужас. Онемявам като прочета подобни неща. Човек да се смее ли да плаче ли?!?  :huh:
Ето един пример за това абсолютна безотговорност, пълно незнание и  за това как НЕ се прави, още повече и с ротвайлер... жива да не бех ...
Народа го е казал - "пази боже сляпо да прогледа"

galla това тук се води нещо като специализиран форум. дай си труда поне да прочетеш написаното в тази тема и не само в нея. някои четат и разбират, други не искат и не могат за съжаление!
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#55 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 12:21 PM

:stop:

#56 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 12:28 PM

Бини радвам се че всичко се оправи (относно нашия спор ;) ) Всичко според мен вече е ясно и дано вече не се стига чак до там :P  :wub:  

Относно темата, която се развихри тези дни, според мен стана добре. Всеки изказа мнението си по един или друг начин. Подкрепям напълно Poli за решението и, защото според мен това е най-добрият вариант, ако собственик на куче без родословие иска да има поколение :OK:

Husky_lara също ми направи голямо впечатление с поста си, наистина! Въпреки че сега изобщо не съжалявам  :P , донякъде съм съгласна с всички собственици на родословни кучета ;)

Темата се получи Супер и мисля че всеки научи по един урок...най-малко :blink:
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#57 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 21 March 2008 - 01:03 PM

Цитат

в интернет не намерих информация за развъдник във Варна за хъскита, някой може ли да ми каже дали изобщо има или поне да ме насочи на някъде, понеже си търся женска

Във Варна, има регистриран развъдник в БКК " Северни кучета " името му е
" Night in White " но нямат уеб - адрес. Тази зимат имаха бебета от CH.BG, SCG Arden White Knight Marmari
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#58 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 01:04 PM

Rositoo ти си голяма оптимистка, с вяра в хората.Аз не мисля, че нашите спорове и дебати са променили нещо в мирогледа на някого: или пък, че някой си е взел урок, бележка...всеки тук си изказва своето становище и се оптва да го защити, къде обосновано, къде направо смешно.Като гледам какви съвети е дала galla например и най-вече заключението за "гъзарията"  :sarkastichen:, мисля, че се пише с "ъ"!
Освен това смятам, че напоследък с такива и подобни становища, няма да изброявам конкретни имена, определено нивото на форума ни пада, звучи на места доста просташко, ако превъртите страниците. :-Моля пишещите в този форум да се постараят да съблюдават една що-годе сносна езикова култура :kisel:
User's Signature

Качена снимка

#59 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 March 2008 - 01:15 PM

Цитат

Rositoo ти си голяма оптимистка, с вяра в хората.Аз не мисля, че нашите спорове и дебати са променили нещо в мирогледа на някого: или пък, че някой си е взел урок, бележка...всеки тук си изказва своето становище и се оптва да го защити, къде обосновано, къде направо смешно.Като гледам какви съвети е дала galla например и най-вече заключението за "гъзарията"  :sarkastichen:, мисля, че се пише с "ъ"!
Освен това смятам, че напоследък с такива и подобни становища, няма да изброявам конкретни имена, определено нивото на форума ни пада, звучи на места доста просташко, ако превъртите страниците. :-Моля пишещите в този форум да се постараят да съблюдават една що-годе сносна езикова култура :kisel:

Аз мисля, че теми с развитието на тази са полезни. Малко дразнещо е, че през известно време ги предъвкваме, но това е заради новите, които започват да пишат без да четат.
Именно с такива теми, тези които желаят да научат нещо имат възможност да се замислят и да го открият.
Тези, които не искат и нямат желание си просто остават без развитие.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#60 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 02:05 PM

Дано, дано си права Huskypower!  :blink: Би било добре поне малко нещо да е мръднало в положителна насока  :blink:: като знам, че ние българите сме много трудни в това отношение: все тъсим вратички и оправдания...и всичко ни е с краката нагоре!
Занапред, ако реша да получа разрешение за разплод за Тара какво точно трябваше да направя: записване на членство в БКК Северни кучета, експертна оценка Отличен от поне 2 клубни изложби, иследвания...или пропускам нещо?  :(
User's Signature

Качена снимка

• (11 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема