Осъзнайте фактите преди да развъждате хъскито си
Публикувано: 18 March 2008 - 09:18 PM
Теглиш ножа... Защо мислиш че думите ми засягат единствено и само тебе, не мисля, че твоите постове са конкретно за мен :rolleyes:
Написала съм това което мисля, някои неща бяха за теб, някои не, но като цяло поста ми беше за всички от форума и за хората, които не го ползват. И за сведение "теглиш ножа" е фраза, която според мен трябваше да се разбере преносно :(
П.с. Пак повтарям, коментарите ми не бяха конкретно за теб, всеки да ги разбира както иска. :blink: ;)

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 19 March 2008 - 09:44 AM
Това, че дадено куче не се размножава (защото под "развъжда" разбирам друго и то е свързано с доста труд и знания), не означава, че няма пълноценен живот. Няма да изпадне в депресия, защото не оставя поколение след себе си. На кучо не му пука -за него това е инстинкт, а не цел в живота. Проблемът тук е по-скоро в стопаните -"Аз си го гледам, мое си е, що пък да нямаме бебета. Освен това моето куче е сто пъти по-красиво от тия помияри с родословия!" Напротив, няма нищо обидно в това, че пазиш породата. При това красотата е субективно понятие -красивото за теб, може да е посредствено за мен и обратното (макар че, трябва да призная, колко много ме изненада авторът на темата с това изявление-как форумът бил пълен с грозни родословни кучета... Аз нито едно грозно не съм видяла -всички (родословни и неродословни) са прекрасни!). По тази причина преценката се оставя на професионалист.
Честно казано и на мен ми писна от правилата за развъждане -то не са изложби, изследвания, такси, чудесии... Мина сума ти време и още нямаме бебета. Но при един-единствен пробив (лоша оценка или не дай си Боже -лош резултат от изследвания) веднага щях да се откажа от идеята.
И накрая към yay_plam: Има женски с родословия, при това много. Но след като минеш през тоя ад и получиш най-накрая прословутото разрешение за заплождане... Ами -търсиш си изключителен мъжки -с награди и титли... Всеизвестно е, че дори по-посредствени женски се допускат до разплод, но за мъжките изискванията са в пъти повече.
Публикувано: 19 March 2008 - 10:09 AM
Трябва да има установени правила и изисквания за развъждането, не може през куп за грош да се кара! Лошото в нашата държава е, че всичко е с краката нагоре и който е решил да развъжда и да прави търгашески бизнес, просто си го прави. B)
А пък мнението, че форума бил пълен с грозни родословни хъскита :huh: - въобще не мога да се съглася, звучи ми детинско.Не искам никой да обидя, просто изказвам мнение.Всеки от нас си обича кучето и в тази връзка родословието или липсата му нямат значение.Но когато стопанина реши да запложда и всяка година, че и по два пъти в годината да продава кученца, то тогава нещата отиват в друга плоскост.Това е факт, който нашите коментари няма да променят, за съжаление.Затова казвам, че няма реална полза от това. :blink:
Публикувано: 19 March 2008 - 12:27 PM
Цитат
Теглиш ножа... Защо мислиш че думите ми засягат единствено и само тебе, не мисля, че твоите постове са конкретно за мен :rolleyes:
Написала съм това което мисля, някои неща бяха за теб, някои не, но като цяло поста ми беше за всички от форума и за хората, които не го ползват. И за сведение "теглиш ножа" е фраза, която според мен трябваше да се разбере преносно :(
П.с. Пак повтарям, коментарите ми не бяха конкретно за теб, всеки да ги разбира както иска. :blink: ;)
Разбрахме се за недоразомението :P, малко стана объркано по скайп и тук.., но считам спора между нас за приключен. :wub:
Илит, :palec:
Цитат
.. помия на вид
Това лично го изказа доста просташко, като се има предвид, че сигурно не разбираш и 1/3 колкото разбират повече от хората тук относно породата. И ако малко преглътнеш егото си ще забележеш, че не си единственият "прав" в цялата ситуация, а точно обратното. Никой не е обиждал кучето ти, но ти реши да се направиш на "голямата работа" и да обидиш всички родословни кучета тук, а дори ме съмнява, че знаеш кои от тях наистина имат родословия /тъй като пише само малкото им име, никой не е написал отгоре "Ей това е Кучо, той е с родословие, ето ви и снимки"/ и изобщо, че си разгледал темата, но това е друг въпрос. Не исках да го пиша, но просто поста ти доста ме учуди.
И какво е това "без никой да се сърди", като в целият си пост разправяш как е пълно с родословни помияри, 100 пъти по-грозни от твоето куче :rolleyes: . Мисля, че целиш точно обратното. Естествено, лично аз, не се убидих от мнението и предполагам повечето хора, тъй като не ти си този, който ще обяснява кой бил грозен помяри, бил помия на вид и т.н. ;)
Публикувано: 19 March 2008 - 02:01 PM
вече разказах как съм станала фенка на породата
тогава изобщо не съм се сетила да питам за родословие
от скоро съм във форума и доста неща изчетах
сега може и да успея да издиря собственика
на бащата и майката на Анук, но и да го открия
малко ще ми е кофти да го питам
защото са ги отровили :'(
И така след всичко прочетено -
по някое време стига да сме живи и здарви
искам още едно Анукче, но със сигурност знам,
че колкото и да ми струва ще е от развъдник
Публикувано: 19 March 2008 - 07:16 PM
Благодарение на Huskypower и North Face се образовах и разширих мирогледа си. Погледнах и от другата страна и реших, че не искам да съм част от неграмотното размножаване на и без това свръх популацията от неясни кучета. Има достатъчно, има предостатъчно. Отговорността е лична, не е групова и аз знам, че няма да имам принос. Решението ми ме кара да се чуствам добре.
Кучето има инстинкти, то не го удря на чуства .. трябва да оставя нещо след себе си, да създам живот. Това го иска стопанина, да ги погушка и после .....
Както се каза по-горе, дано на някой му светне нещо след толкова писания, Въпроса не е винаги КАКВО ИСКАМ АЗ, а какво е правилно ... за съжаление непосилна задача за много от нас...
Публикувано: 19 March 2008 - 07:19 PM
значи височина 56.9 или 57.9 не помня точно мери му и гръден кош и всичко каза че е супер за мъжкар само дето е слабичък :o :o :o :o
18 почти 19 кг е каза че поне 21 22 кг трябва да стане за да е в отлична форма ама кажете с какво да го храна за да надебеле поне с 1 кг :( :( :yahoo: :yahoo:
Публикувано: 19 March 2008 - 07:32 PM
Публикувано: 19 March 2008 - 07:50 PM
Цитат
значи височина 56.9 или 57.9 не помня точно мери му и гръден кош и всичко каза че е супер за мъжкар само дето е слабичък :o :o :o :o
18 почти 19 кг е каза че поне 21 22 кг трябва да стане за да е в отлична форма ама кажете с какво да го храна за да надебеле поне с 1 кг :( :( :yahoo: :yahoo:
браво, най накрая точните размери ;D ;D ;D
Цитат
:palec: ;)
Публикувано: 19 March 2008 - 08:58 PM
Цитат
Публикувано: 19 March 2008 - 08:58 PM
Политиката на форума не допуска той да се използва за търсене на партньори за нерегламентирано развъждане.
За тази цел можете да ползвате системата за обяви в сайта.
Темата няма да бъде изтрита, защото много потребители са изказали мнението си, но следващи подобни ще бъдат премествани в архив.
Публикувано: 21 March 2008 - 12:10 PM
Цитат
без никои да се обижда,просто мое мнение
Публикувано: 21 March 2008 - 12:20 PM
Ето един пример за това абсолютна безотговорност, пълно незнание и за това как НЕ се прави, още повече и с ротвайлер... жива да не бех ...
Народа го е казал - "пази боже сляпо да прогледа"
galla това тук се води нещо като специализиран форум. дай си труда поне да прочетеш написаното в тази тема и не само в нея. някои четат и разбират, други не искат и не могат за съжаление!

JulyVell Siberians
Публикувано: 21 March 2008 - 12:28 PM
Относно темата, която се развихри тези дни, според мен стана добре. Всеки изказа мнението си по един или друг начин. Подкрепям напълно Poli за решението и, защото според мен това е най-добрият вариант, ако собственик на куче без родословие иска да има поколение :OK:
Husky_lara също ми направи голямо впечатление с поста си, наистина! Въпреки че сега изобщо не съжалявам :P , донякъде съм съгласна с всички собственици на родословни кучета ;)
Темата се получи Супер и мисля че всеки научи по един урок...най-малко :blink:

http://www.vbox7.com/play:d880ab65
Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...
Публикувано: 21 March 2008 - 01:03 PM
Цитат
Във Варна, има регистриран развъдник в БКК " Северни кучета " името му е
" Night in White " но нямат уеб - адрес. Тази зимат имаха бебета от CH.BG, SCG Arden White Knight Marmari
Публикувано: 21 March 2008 - 01:04 PM
Освен това смятам, че напоследък с такива и подобни становища, няма да изброявам конкретни имена, определено нивото на форума ни пада, звучи на места доста просташко, ако превъртите страниците. :-Моля пишещите в този форум да се постараят да съблюдават една що-годе сносна езикова култура :kisel:
Публикувано: 21 March 2008 - 01:15 PM
Цитат
Освен това смятам, че напоследък с такива и подобни становища, няма да изброявам конкретни имена, определено нивото на форума ни пада, звучи на места доста просташко, ако превъртите страниците. :-Моля пишещите в този форум да се постараят да съблюдават една що-годе сносна езикова култура :kisel:
Аз мисля, че теми с развитието на тази са полезни. Малко дразнещо е, че през известно време ги предъвкваме, но това е заради новите, които започват да пишат без да четат.
Именно с такива теми, тези които желаят да научат нещо имат възможност да се замислят и да го открият.
Тези, които не искат и нямат желание си просто остават без развитие.

JulyVell Siberians
Публикувано: 21 March 2008 - 02:05 PM
Занапред, ако реша да получа разрешение за разплод за Тара какво точно трябваше да направя: записване на членство в БКК Северни кучета, експертна оценка Отличен от поне 2 клубни изложби, иследвания...или пропускам нещо? :(