Dog.bg Форуми : Осъзнайте фактите преди да развъждате хъскито си

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Осъзнайте фактите преди да развъждате хъскито си

#61 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 March 2008 - 02:08 PM

Уфф...две оценки ли трябват? Аз пък мислех, че е една.
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#62 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 March 2008 - 02:19 PM

ГОВОРИЛНЯ?

Цитат

Цитат

Rositoo ти си голяма оптимистка, с вяра в хората.Аз не мисля, че нашите спорове и дебати са променили нещо в мирогледа на някого: или пък, че някой си е взел урок, бележка...всеки тук си изказва своето становище и се оптва да го защити, къде обосновано, къде направо смешно.Като гледам какви съвети е дала galla например и най-вече заключението за "гъзарията"  :sarkastichen:, мисля, че се пише с "ъ"!
Освен това смятам, че напоследък с такива и подобни становища, няма да изброявам конкретни имена, определено нивото на форума ни пада, звучи на места доста просташко, ако превъртите страниците. :-Моля пишещите в този форум да се постараят да съблюдават една що-годе сносна езикова култура :kisel:

Аз мисля, че теми с развитието на тази са полезни. Малко дразнещо е, че през известно време ги предъвкваме, но това е заради новите, които започват да пишат без да четат.
Именно с такива теми, тези които желаят да научат нещо имат възможност да се замислят и да го открият.
Тези, които не искат и нямат желание си просто остават без развитие.

ФОРУМА Е ЗА ВСИЧКИ! заради "новите" форума съществува, защото винаги има нови, и вие двете сте били нови, нали? А всеки си има право на гледна точка, а вие обвинявате този, който не мисли като вас, има друг мироглед, друки виждания и други цели, за вас всичко е родословие, стандарти и т.н.

#63 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 March 2008 - 02:37 PM

Да точно форума е за всички! И все пак е специализират форум за хора, които обичат кучетата и споделят опита и познанията си. Тона ти не е особено приветлив,  ;D В случай, че нещо не си разбрала, изказването ми за новите във форума в никакъв случай не е негативно  :huh:
Да, мина отдавна времето, когато съм имала кучета с неясен произход. Това нито е лошо, нито е обидно. Не знам защо пак зачекваш тази тема. Обичта ми към тях и тези, които имам в момента не се е променила, така че малко се спри с квалификациите си за хора, които дори не познаваш и все са ти криви, че нещо знаели. Изобщо до кога ще смесваш обичта към кучетата с техния произход? както и да е...
Аз се развих за тези повече от 20 години живот с куче и днес освен всичко друго нося и отговорност.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#64 Потребителят е офлайн   Helia Икона

• *JulyVell's Helia Sun*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 March 2008 - 02:38 PM

Нови нека има,разбира се :blink:Но преди да пишат да четат!За това става въпрос,просто задават излишни въпроси,които са предъвкани вече.Съветвам всички първо да прочетат и след това ако не е писано по темата да питат B)
User's Signature

There's worse things than prison - your mind!
Качена снимка

#65 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 02:41 PM

yay_plam че кой ти е казал, че форума не е за всички??? И не си прави свободни съчинения-никого не съм обвинявала!!! За твое сведение моето куче също е без родословие! Не търси поводи за заяждяния, ако обичаш.
Въпроса ми беше какво се изисква, за да получи разрешение за разплод: през какви етапи се преминава? -чети малко по внимателно, когато копираш постовете.
Илит, не зная, не съм сигурна дали 1 или 2 оценки са необходими.Четох го в началото, но вече забравих.
И когато и ако минем през тези етапи, то и ние ще си търсим партньор...догодина  :namigam:
User's Signature

Качена снимка

#66 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 02:53 PM

Цитат

Да точно форума е за всички! И все пак е специализират форум за хора, които обичат кучетата и споделят опита и познанията си. Тона ти не е особено приветлив,  ;D В случай, че нещо не си разбрала, изказването ми за новите във форума в никакъв случай не е негативно  :huh:
Да, мина отдавна времето, когато съм имала кучета с неясен произход. Това нито е лошо, нито е обидно. Не знам защо пак зачекваш тази тема. Обичта ми към тях и тези, които имам в момента не се е променила, така че малко се спри с квалификациите си за хора, които дори не познаваш и все са ти криви, че нещо знаели. Изобщо до кога ще смесваш обичта към кучетата с техния произход? както и да е...
Аз се развих за тези повече от 20 години живот с куче и днес освен всичко друго нося и отговорност.

Кой сме обичта към кучето, кой ти говори за хора които много знаели, кой квалифицира в момента. Не мога да те разбера? Но и няма значение

#67 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 02:56 PM

кой смесва съм искала да кажа и monenci  казваш че нивото на форума пада заради новите, затова написах че форума е за всички и че след като спазват правилата няма проблем. Това е. А темата вече е за говорилня

#68 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 03:26 PM

yay_plam, не съм казала, че нивото на форума пада заради новите, а заради използвания език: думи като "гъзария", родословните хъскита приличали на помияри, били пълна помия и др. подобни писания...ами това имам предвид :-Нали все пак сме културни хора, с претенции: молбата ми беше в този план.Нека всеки да си каже мнението, да се обоснове, да прочете предишните страници...лошо няма!!! :blink:
User's Signature

Качена снимка

#69 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 03:54 PM

:P ок

#70 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 03:57 PM

Радвам се, че се разбрахме  :drugarche:, иначе ми е кофти  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#71 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 04:02 PM

моето не е родословно но не мисля че отстъпва по нещо на другите единственото за което съжелявам е че не го гледаме в двор но да се надявам че това ще се промени до 1 година :)

#72 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 March 2008 - 04:28 PM

;D ;D ;D Боже, какви глупости!
Четете и се образовайте. А за Поли - просто думи нямам. Колко време кибичи в този форум, що хора и дадоха съвет, и то хора с много опит, много знание, губиха време с нейните въпроси, обясняваха... После тя отиде и си купи първото хъскообразно и дай сега да го плодим. Уникум.
Не се трошете да ми отговаряте, вече са ми отговаряли мно-о-ого пъти ваши събратя по невежество.
User's Signature

Качена снимка

#73 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 04:58 PM

Цитат

;D ;D ;D Боже, какви глупости!
Четете и се образовайте. А за Поли - просто думи нямам. Колко време кибичи в този форум, що хора и дадоха съвет, и то хора с много опит, много знание, губиха време с нейните въпроси, обясняваха... После тя отиде и си купи първото хъскообразно и дай сега да го плодим. Уникум.
Не се трошете да ми отговаряте, вече са ми отговаряли мно-о-ого пъти ваши събратя по невежество.

Толкова злобни хора има по този свят  ;)
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#74 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 05:00 PM

Илит, щом Зита е с родословие и е ходила на изложба и е изкарала отлична оценка, спокойно може да си има бебета. ;)
Това с оценките, колкото и глупаво да е то, важи за не-родословните кучета. Трябва не знам си колко оценки /май 3, поне така помня/ за да имат бебетата бяло родословие. Оценките да са над Мн. добър. Може и да греша, тъй като не съм запозната добре относно бялото родословие.

insult, въпреки, че се изказа много остро те подкрепям.
Щом куче се търси за разплод не се взима без родословие.
Поли, не се отнася лично за теб, а за всички купили си не-родословно куче с цел да има бебета един ден. ;)
И мисля, че това определено не е злоба, просто толкова много теми е имало по този въпрос и айде пак на ново в следващата тема, че човек трудно запазва добрият тон.

Прочетете този пост от потребител Vabank, мисля, че го е описала доста разбираемо.

Цитат

Atina-Martin,
не е ровено достатъчно, за да кажеш такова нещо.
Родословието е гаранция за ПРОИЗХОД и потвърждава породата. МНОГО е говорено по този въпрос, и в дог.бг също. Куче БЕЗ родословие не се знае от какви родители и предци идва и съответно не може да се твърди, че е породисто, дори ако гледано отвсякъде съответства на стандарта на породата. Може да се твърди само, че ПРИЛИЧА на дадената порода... Защото съвсем спокойно някъде сред бабите-дядовците може да се крие "някой друг", който да не се "показва" на преден план, но като се родят от това куче бебета - ах, изненада...
Един малък пример: преди години имаше един доктор, който се зае да запложда бяла лайка с единствения (тогава) самоед в Бг. Децата им заплоди възвратно на бащата, техните деца също - с идеята да "изчисти" лайката в основата. Виждала съм преди години 4-то поколение на тези самоедо-лайки; на някои лайката им личеше, на други не. На някои им личеше САМОЕДЪТ, но си бяха лайки. Сигурно има и "съвсем" лайкоидни, които не съм виждала. Те не са породисти... нищо, че някои са "ама пълни самоеди просто отвсякъде".
Тъй че - ПОРОДИСТО е куче, което има документ, потвърждаващ принадлежността му към дадена порода, т.е. произходът му. Друг е въпросът дали това куче е "изпъкващо" според стандарта или не толкова, т.е. дали е годно за изложби или е просто пет-класа. Родословието НЕ Е гаранция, че кучето отвсякъде ще съответства на стандарта, а само, че произходът му - т.е. породата - е ясна и утвърдена. Поне 4 поколения назад "на самата хартийка" и още доста поколения назад като се проследи произходът. Няма ли такава хартийка, няма и порода.
Тук следва да се добави, че няма ли такава хартийка, един куп хора се опитват да докарат от 9 кладенеца вода в утвърждение на факта, че въпросната хартийка е елитарно нещо, напълно излишна, не им трябва... Не е така. Ще направя омразното ми сравнение с домакинските електроуреди b)  Като си купиш телевизор "Панасоник", си купуваш дадената марка, защото искаш МАРКОВ уред, очакваш той да работи качествено доста години... и получаваш в комплект с него ГАРАНЦИОННА КАРТА и потвърждение (един вид), че даденият телевизор е именно "Панасоник", не китайски боклук-менте. Има по-хубави телевизори с 2001 екстри и по-скромни, с по-малко функции. Но всичките те са "Панасоник".
Същото е и с кучетата. Родословието е гаранционната карта на кучето b)  - фактът, че купуваш конкретната порода, не измислено подобие. Какво ще правиш после с това куче не е важно - дали ще ходи на изложби, дали ще има бебета, дали ще си го държиш вкъщи само за "лична употреба". Така или иначе знаеш, че притежаваш... в случая - СИБИРСКО ХЪСКИ. Че предците му до ххх коляно са били сибирски хъскита и очакваш от кучето конкретен външен вид и конкретно поведение.
Е, да, вярно е - и телевизорът, и кучето могат да дадат фабричен дефект l) , но в сравнение с китайското менте-телевизор и кучето с неизвестен произход, при утвърдената марка уред и при родословното животно такива проблеми са в пъти по-рядко срещани.
Туй то по въпроса.
И най-красивото куче без съпътстващ документ, дори ако отговаря от А до Я на стандарта на някаква порода и е въпиющо-идеално на външен вид пак според този стандарт, НЕ Е породисто, ако си няма документ. Точка.

#75 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 March 2008 - 05:04 PM

Оценките важат за всички кучета! Родословието не прави кучетата, които го имат с по-големи "привилегии" или освобождаване от оценка.
Аз също не виждам никаква злоба в изказването на insult и смятам, че принципно е права.
Обяснявала съм го 1000 пъти защо.

Честно казано не разбирам кое точно кара хората да искат кучетата им да раждат.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#76 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 05:11 PM

Прочетете тази тема: http://dog.bg/forum/...pic,5699.0.html Поне цялата първа страница. ;)

#77 Потребителят е офлайн   mimacat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 05:25 PM

Тая тема съм я чела поне два пъти и пак ще е прочета щото е интересна, макар, че на мен ми е все тая че Цезо е без родословие аз пак си го обичам ама има моменти като чета все едно всички кучета без родословие с белези на породисти са последно качество и ми става гадно  :(
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#78 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 05:36 PM

и аз съм я чела и мисля че всеки, но както вече казах всеки си има мнение

бини-  за всички купили си не-родословно куче с цел да има бебета един ден.- Има ли такива? Това ли е целта на човек при закупуване на кученце?

#79 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 05:40 PM

Е, не, не са

Цитат

последно качество
нашите кучета без родословия.Просто правилното становище е такива кучета да не се развъждат /популациите на неродословните са и без това големи/.Ако целта на закупуването на куче е била да се развъждат, то би било логично да се вземе куче с родословие, да се регистрира в клуба, да получи експертна оценка от изложби, да му се намери подходящ партньор за развъждането...и още един куп разправии с изследвания...А иначе съм доволна от инфото, дадено от insult: доста има за четене... ;)
User's Signature

Качена снимка

#80 Потребителят е офлайн   Helia Икона

• *JulyVell's Helia Sun*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 March 2008 - 05:44 PM

yal_plam,защо постоянно си търсиш повод да се заяждаш с хората?Ти винаги така изкривяваш нещата както на теб ти е изгодно.Бини е права,защото за незнам кой път се казва:ако си взимаш кученце и желаеш поколение от него - само с родословие,ако искаш да си го имаш само за домашен любимец-тогава родословието не струва нищо!!!Разберете най-накрая,никой не е против без родословните кученца,а само против развъждането им и това се прави с цел да се предотврати генетично предаване на болети и запазване на породата.

Нищо лично към никои ;)
User's Signature

There's worse things than prison - your mind!
Качена снимка

• (11 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема