Dog.bg Форуми : Помощ и дом за сляпо хъски (Осиновена)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (17 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Помощ и дом за сляпо хъски (Осиновена)

#201 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Публикувано: 06 May 2008 - 01:38 PM

Тези снимки са от Софийската Аерогара, на последната Албичка си легна в клетката върху моето яке. Вижда се колко е спокойна. 

#202 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 May 2008 - 01:52 PM

SMitreva,ако все още имаш нужда от преводач,  изпрати ми на ЛС какво искаш да им отговориш и ще  ти го изпратя на немски. Това е един от езиците, които владея. Ще се радвам да ти бъда полезна.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#203 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Публикувано: 06 May 2008 - 01:54 PM

Изпращам първо тяхното писмо, което не успях да преведа вчера, много е дълго, другите са по-къси и си ги преведох сама с речника. 

#204 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 May 2008 - 02:45 PM

Ето го милото ми момиче

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

и ето как и къде е спала Албичка през първата си нощ

Качена снимка

#205 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2008 - 02:49 PM

Трите снимки са от вчера. На последната се вижда къде си е легнала Алба сама и те веднага са постлали да спи там и виждаме как си спи спокойно момичето.

#206 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2008 - 03:19 PM

Милата душица! Много е хубаво, че изпращат снимки и писма, а Алба изглежда спокойна.
User's Signature

прочети правилата за подписите

#207 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 06 May 2008 - 07:34 PM

Страхотно е, винаги ме радват много такива снимки  :blink:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#208 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 May 2008 - 09:05 AM

Ето снимки от снощи

Качена снимка

Качена снимка

:wub:

#209 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2008 - 09:20 AM

Погледнете само колко внимание и грижи за Албичка. Всеки ден й постилят нови и хубави завивки. Миличката ми Албичка,толкова ми липсва, но съм щастлива, като виждам нейното щастие и знам, че тя скоро ще свикне с техния живот и ще е също много щастлива и много по-здрава. Срам ме е да изпратя снимките с мазните и черни тенджери и кашона в който спеше Алба при "собственицата си". Която като разбра, че е заминала - плака....,че нямала пари да я гледа???? То само с пари не става и без тях не може, но трябва и много любов за да направиш добро на едно животно. Още не ми вярват, че тя е заминала. Кой ги знае какво мислят за мен???? За тях е непонятно, че може някой да вземе куче болно и в лош вид! 

#210 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 07 May 2008 - 09:39 AM

Предполагам, че й е мъчно на "собственицата", защото не малко време е била в двора й, но в случая не това е важното.
Важното е, че Албичка има нужда от истинси дом и много любов, за да живее нормално и да бъде щастлива.
Много ме радват снимките в новия й дом и вярвам, че бързо ще се адаптира там. Сигурна съм, че  получава много внимание, гарнирано с много любов от новите си стопани.
Дано да продължат тези мили хора да ви пишат за нейното развитие.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#211 Потребителят е офлайн   Cveta_Rex Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2008 - 09:51 AM

Супер ! Браво възхищавам ви се за това което наоравихте само за доброто на Албичка! Изглежда щастлива и спокойна в нновия си дом  :yahoo:
User's Signature

Love animals, because they are the most real cratures on the planet! :)
Качена снимка

#212 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 May 2008 - 10:09 AM

Аз също се надявам да ми изпращат снимки и да ме информират за Албичка.
А относно "собственицата" не отричам добрината да я вземе от селото където е била изхвърлена, но да ми разиграва сцени, особенно след скандалите които трябваше да изтърпя от тяхна страна, че в снегът я държаха навън с бронхопневмония и аз всяка вечер тичам и звъня и ме ругаят, че ги безпокоя и сега като заминаха за тези празници някъде ме ангажираха да чистя аз след Алба, за да не им се замърси двора от нея???? Много й е мъчно, поне 1 кг храна да беше купила, та да видя и аз нещо от нея. Не приемам такива състрадания....

#213 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 07 May 2008 - 10:21 AM

Цитат

А относно "собственицата" не отричам добрината да я вземе от селото където е била изхвърлена, но да ми разиграва сцени, особенно след скандалите които трябваше да изтърпя от тяхна страна, че в снегът я държаха навън с бронхопневмония и аз всяка вечер тичам и звъня и ме ругаят, че ги безпокоя и сега като заминаха за тези празници някъде ме ангажираха да чистя аз след Алба, за да не им се замърси двора от нея???? Много й е мъчно, поне 1 кг храна да беше купила, та да видя и аз нещо от нея. Не приемам такива състрадания....

Гледай си живота и не се хаби за "собственицата". Тя да си мисли каквото си иска! Това си е нейн проблем! ;)
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#214 Потребителят е офлайн   mimacat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2008 - 02:39 PM

мн се радвам за Албичка, УРААА  :->)  :yahoo:
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#215 Потребителят е офлайн   killaruna87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2008 - 07:57 PM

Понеже назад из темата някой попита дали наистина била сляпа, и че не изглеждала като сляпа...моля, вгледайте се в последните снимки. На нормално виждащо хъски, когато е снимано със светкавица, очите му излизат червени на снимката, а на Алба са бели.

#216 Потребителят е офлайн   Frica Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2008 - 09:06 PM

Браво! Мн се радвам за Алба! :->)

Изглежда щастлива! :blink:

#217 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 May 2008 - 09:28 AM

Привет на всички
ето нови снимки на Алба.

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

:wub: :wub: :wub:

#218 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2008 - 10:05 AM

Много мило момиче е тая Албичка! Гледам я и се чудя как ли се чувства там? Ама кой да ти каже какво има в главундерките им. Силно се надявам да и е добре.
User's Signature

прочети правилата за подписите

#219 Потребителят е офлайн   silvanka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 May 2008 - 11:22 AM

Браво на всички Вас, които се грижихте за Алба през цялото време :wub:
Дано е щастлива в новия си дом :yahoo:

#220 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2008 - 05:22 PM

Сега мисля, че трябва да прочетете това писмо всички вие които бяхте съпричастни със съдбата на Албичка и които помогнахте за нейното изследване и лечение. Затова и го публикувам тук:

Мила г-жа Митрева,благодаря много за милото,дълго писмо.Не се притеснявайте за писането на немски.Знаете ли английски?Все пак е мног трудно с другото писане.Много ме боли като виждам колко мило изглеждате на снимките с Алба и ме натъжава че трябваше да дадете алба и сега сте толкова далече от нея.обещавам ви че ще дадем най-доброто за да й е добре на Алба.тя наистина е една много специална кукла,и много умна.виенето на Алба според мен е типично за хъски,мисля че хъскитата вият вместо да лаят.днес изпробвах "ела",тя веднага реагира на това.може ли да ни напишете и останалите думи които тя знае на български(например седни),за да е по-лесно за Алба да ни разбере.колко време е била Алба при вас и знаете ли от колко време е сляпа?мисля че може да разпознава някои неща.днес претеглихме Алба и тя наддаде почти 3 кг.,понеделник при ветеринаря тя тежеше приблизително 17 а сега 20кг.захарта в кръвта са към 20ммол/л. и сега пие по малко почти колкото едно здраво куче и задържа течността в организма си.имаме апарат за мерене на захарта в кръвта както при хората и сега можем ежедневно с 1 капка кръв от ухото да измерим,пишем всичко и се консултираме с ветеринаря,така можем да измерим от вкъщи и за Алба няма стрес.в понеделник ветеринаря направи голяма кръвна картина,всичко беше нормално и даже и сърцето и белия дроб бяха добре.тя сега получава с инсулин специалната диабетична кучешка храна,също точно изчислено,понякога с малко кисело мляко за червото и й понася мн добре.с кафявия ни мъжкар обаче все още не станало по добре надяваме се това да се промени след разгонването.дъщерята ще дойде утре,вече сме в очакване.иначе Алба много обича да ходи на разходка.2 пъти на ден правим малка обиколка към водата и явно понася добре на кръвната захар и Алба харесва разнообразието.днес беше изкъпана и мисля че й хареса.при карането с кола е толкова послушна колкото казахте,както писахте,Алба е през нощта в къщата а през деня най и харесва навън в двора.иначе Алба ми се вижда много щастлива,винаги идва и маха с опашка за поздрав и дава целувка или вие.много сме щастливи че тази прекрасна кукла е при нас и се надявам че с времето ще ви стане по-леко когато ви пращаме снимки и разказваме за да видите как е алба.благодаря за всичките ви усилия за Алба както и за всичките кръвни картини и др. и ви пожелавам много сила за помощта с животните.Анна и семейството.

• (17 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни