Dog.bg Форуми : Говорилня за Туркмен Алабай

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (47 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Говорилня за Туркмен Алабай

#101 Потребителят е офлайн   Robin Hyt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 April 2008 - 09:11 PM

//Не желая да бъда повече част от това.
Омръзна ми, за вас не знам. Ваша работа.//...  Размисли, така е най лесно, спомни си, че лъвовете са първи а после идват мършоядите!                                                                                                                               

#102 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 10:47 PM

Цитат

уау .креизи за пореден път ме впечатляваш ,мнго точно се изразяваш,повече няма те бъзикам ,не вярвам да издървиш обаче ,забрави да кавеш че цялата тая работа е краста  и сърби яко ,крастава си и ти

Е, нали за това са приятелите..  ;D

Цитат

спомни си, че лъвовете са първи а после идват мършоядите!

Зависи..
Мършоядите също ловуват и в доста от случаите те са първи.. А лъвовете пристигат на готовото.
Винаги си задавай въпроса - кое изисква най-малко усилия и разхода на енергия е минимален: Да изплашиш по-слабият и да му откраднеш плячката, или сам да си я уловиш?

А другото не го вземай навътре - действайте си индивидуално. Как беше  :blink: "така ще се допринесе глобално".. Има и една друга приказка из шопско "че дойде мачка за погачка"  ;D
Живи и здрави!  :blink:
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#103 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2008 - 11:08 PM

Цитат

Цитат

Е ти вече си известна ;

Оф-топик:
Така ли? С какво?
:blink:

Ами интелигентна си,например.Имаш хубави постове,чета ги с интерес макар,че съм от другата страна на барикадата и подържам породата БОК.Мисля,че всичко ще си дойде на място, и вождовете, и индианците като нас, когато се научим да се уважаваме взимно.
МОД,извинявай ,че не е по темата!А за лъвовете и мършоядите само ще кажа ,че са част от една и съща хранителна верига,от която само едно звено да изчезне......всички са ЧАО ;D ;D!
User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#104 Потребителят е офлайн   Srednogorski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2008 - 08:23 PM

;D

Цитат

Зависи..
Мършоядите също ловуват и в доста от случаите те са първи.. А лъвовете пристигат на готовото.
Винаги си задавай въпроса - кое изисква най-малко усилия и разхода на енергия е минимален: Да изплашиш по-слабият и да му откраднеш плячката, или сам да си я уловиш?
;)

Я се разрови из нета, може и по книжки, да видиш на това дето му викате "мършояд" какво яде: "само мърша" :(

#105 Потребителят е офлайн   Akelo1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2008 - 09:40 PM

Хапещия,ела тука му е местото да се разправаме с тебе,много си обид4ив нещо.писах ти просто щото ме издразни с поста,ина4е  не ми дреме какво си пишеш твоя работа.пусни некоя снимка,ако имаш да видиме какво гледаш,нали за това са тия форуми да се показват ку4етата .

#106 Потребителят е офлайн   Robin Hyt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2008 - 09:04 PM

[move]B) B) B)В най скоро време пак ще има кучета от развъдник МАРТЕН по изложбите  даже много скоро  :huh: :huh: :huh:[/move]                                                                                                                  И какво от това! Това какво ще промени? Проблема не е в кучетата, а в техните стопани и разните експерт оценители!  :Абе, ти чуваш ли ме?!:Ако човек сам не може да си направи оценка, Кой може да му помогне? Изложбите са за сравнение и показване пред зрителите, ако има такива. Съдията оценява според  познанието си и временното си пристрастие! И пак сме в началото, и какво от това?  :OK: :OK: :OK:   

#107 Потребителят е офлайн   Robin Hyt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2008 - 10:35 PM

//Ей го Змея Горянин,на излизане за тренировка от къщи..

Страхотни гърди е отворил Пард!  [glow=red,2,300] И всяко мускулче изпъква![/glow] Много ми харесва спортната му формата.  // :huh: :rolleyes: :- Тук пак има грешка, не-ееее, не-еееееееееее  ееее в кучето!!!!!!!!!!! А в стандарта!!!!!!!!! :yahoo: :yahoo: :yahoo: :Абе, ти чуваш ли ме?!: :OK: :podigravka:

#108 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2008 - 01:12 PM

Цитат

Цитат

//Ей го Змея Горянин,на излизане за тренировка от къщи..

Страхотни гърди е отворил Пард!  [glow=red,2,300] И всяко мускулче изпъква![/glow] Много ми харесва спортната му формата.  // :huh: :rolleyes: :- Тук пак има грешка, не-ееее, не-еееееееееее  ееее в кучето!!!!!!!!!!! А в стандарта!!!!!!!!! :yahoo: :yahoo: :yahoo: :Абе, ти чуваш ли ме?!: :OK: :podigravka:

?

??

http://www.youtube.c...h?v=Qg44qKSbsdQ
:Танц: :Танц: :Танц:
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#109 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2008 - 08:57 PM

Време е за нов стандарт,такъв екземпляр не може да остане без порода :->)

#110 Потребителят е офлайн   Robin Hyt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2008 - 06:28 AM

Цитат

Време е за нов стандарт,такъв екземпляр не може да остане без порода :->)
:zaek: :zaek: :zaek: :palqcho: :palqcho: :palqcho: Туй някаква мимикрия!!!!!!!!!!!!!  :Абе, ти чуваш ли ме?!: :Абе, ти чуваш ли ме?!: :Абе, ти чуваш ли ме?!: :OK: :angry: :angry: :angry:

#111 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2008 - 10:25 AM

Робчо,
кажи за каква грешка става въпрос. Белким и аз се науча да ги разчитам..

:'(
http://www.youtube.c...h?v=AHFiJfJS3pw
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#112 Потребителят е офлайн   Robin Hyt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2008 - 06:36 AM

Цитат

Робчо,
кажи за каква грешка става въпрос. Белким и аз се науча да ги разчитам..

:'(
http://www.youtube.c...h?v=AHFiJfJS3pw
:huh: :o Заедно сме били в детската? Или в някоя академия? При мойта стока не съм те виждал! :wub: Недей да предизвикваш агресия! В повечето случаи имаш добри коментари, умно момиче си! За обръщението до тук!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  :Абе, ти чуваш ли ме?!: :Абе, ти чуваш ли ме?!: :Абе, ти чуваш ли ме?!:Тази извадка закачка беше да проверя нивото на познавачите! Недоумението не ме учудва! Всеки първо търси интригата, а после истината в написаното! Азиат с изразена релефна мускулатура няма, ще е друга порода! В подкрепа на думите ми виж стандарта без значение кой.Ето една много добра снимка на същото животно и релефа липсва!

#113 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2008 - 10:29 PM

Така ми е удобно, инак ми е дълго.  :blink:
Не знам, а и не ме интересува кой стои зад този псевдоним. Не вземай нещата толкова навътре, ще си докараш и ти някоя болест..  ;)
Толкоз с препоръките.

Въпроси:
1. Какво означава "добра снимка"?
2. Какво означава "изразена релефна мускулатура"?
3. Какво означава "азиат..еди какъв си /бел. на автора/..няма"?
4. Недостатък /примерно/ прави ли едно куче непринадлежащо към дадена порода?

Мисля че прибързваш с изводите си и подвеждаш с преценката и коментара в случая. Да видим потомците. Да изчакаме песа да завърши развитието си. Също ми е любопитно как изглежда снимката на тазобедрените му кости от чисто любителска гледна точка.
Живи и здрави!
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#114 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2008 - 10:51 PM

От това куче на снимката се очаква потомство :huh:?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#115 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2008 - 11:35 PM

Едно лаишко мнение:

Класика в жанра. Глава - селекционна мечта, отлично разположение на линиите. Перфектно развити скули, характерно изражение. Обемен череп, нема къде да ти се запре ръката - както казва г-жа Болкунова. Очите също много ми харесват - такива си ги представям на куче, чиито предци са бранили стоката из гадните песъкливи степи. Тъмни. Имам лека забележка към бърните - лично ги предпочитам по-стегнати. Носната гъба - типична за туркменските кучета - сочи надолу с един особен лек наклон. Перфектен постав и размер на ушите - едва ли пясък би проникнал в работна обстановка и естествена среда на обитание. Широки челюсти, дълбок разрез на устните, дебели основи на зъбите. Лека забележка към пигментацията - лични предпочитания към едноцветната и тъмната. Пълен състав на зъбна формула, идеален ножичен хват. Отлична пропорционалност на формАта и съставните му. Коректно сложено тяло, спрямо размер на главата. Добре развита холка, характерна извивка на гръбначния стълб, добре разположена крупа. Лека забележка към таза - лично предпочитание за по-широки тазобедрени кости, които позволяват по-раздалечено държане на задните крайници и гарантират по-голяма стабилност. Тежестта изнесена в предната част на тялото - според мен типично за степните кучета. Без забележка към предните крайници. Добре развит гръден кош с желание към още малко дълбочина. Перфектно и желано разположение на ребрата, което предполага голяма издържливост и добре развит бял дроб. Отлично развит подвес с характерна за породата плътност и еластичност на кожата. Дължината на шията желана и пропорционална спрямо дължината на гръбначният стълб на тялото. Лека забележка към задните крайници - лични предпочитания към по широко бедро и по-остър ъгъл на бедрената кост към онази, другата отдолу /забравих й названието/. Типичен постав на опашката. Суха и възлеста мускулатура, добре развита - с лично предпочитание за малко по-замускулени бедра. Правилно построена крупа. Добре развита и подчертано замускулена поясница. Отлични ъгли на плешките. Добре развити китки /тези на брат му служат за еталон на доста селекционери/. Перфектни движения - много леки, с едно лично предпочитание за малко по-отворена задна крачка. Косъм - къс, твърд и остър. Поведение - недоверчив, бързо възпламеняем и лесно успокояем, което го прави отличен за работа в каквото и да е направление.

В сравнение със снимките на баща му бих предпочела да изчакам още две години, по мое осмотрение би го надминал в почти всяко едно отношение. Интересно ми е развитието на потомците му /особено тези от връзката Пард х Азия МартенБГ/, както по-горе казах и резултатите от теста за тазобедрена дисплазия.

Като селекционни решения също представлява интерес с лично предпочитание за внимателно подбиране на бъдещите връзки. Ако беше мой и страдах от болестта "селекционни страсти" бих избрала да го съеша с тази кучка /със забележката, че тя на тези снимки е все още доста млада/:

Качена снимка

Качена снимка
http://www.karakelle...ek_our/rds.html
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#116 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2008 - 05:20 AM

Цитат

От това куче на снимката се очаква потомство :huh:?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ми от него да,ти какво искаш от тебе ли да чакаме потомство :huh: :huh: :huh: ;D ;D ;D

#117 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2008 - 10:06 AM

И всичко което написа си го видяла само от снимката?? :rolleyes:Абсолютно си права,всеки вее баирак,всеки е велик селекционер,ти си типичния пример за това.Успех в развъдната деиност :->),не е лошо с ванко 2 да си станете дружинка,тогава вече ще постигнете наистина отчаиващи усехи ;DКато даваш съвети и насочваш връзки покажи резултати от твои селекционни решения,за да се възхитим всички на талантати да подбираш подходящите двоики,респективно да ни очароваш и с материалния израз на твоя труд.По въпроса за това какви глави предпочита Ф.Болкунова лично,не е лошо да прегледаш изложби на които съди тя,но слушаи внимателно какво обяснява!!!!!!!!!!!!!!!!!Не вярвам да послушаш съвет ми въреки че го давам от сърце,здраве да е ;)

#118 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2008 - 10:09 AM

Велинградски рапъре защо се пънеш като петел на торище? :huh:

#119 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2008 - 10:19 AM

Цитат

Велинградски рапъре защо се пънеш като петел на торище? :huh:
Сега пък рапър ;D ;D ;Dпокажи да видим твойто производство,та да има с какво сравняваме,ако имаш де,рапърче ;D

#120 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 May 2008 - 10:56 AM

Ако ти прави впечатление,аз за разлика от теб съвети и мнения на специалист не давам,това може да прави само признат авторитет с много опит.Така че ти си на ход,даи да видим какво си произвел,какъв велик селекционер си,колко човека които са си взели куче от теб те благославят.Направи го за да докажеш че не говориш празни приказки.Иначе честно да ти кажа простотята ти ме весели ;)

• (47 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни