Говорилня за Туркмен Алабай
Публикувано: 14 April 2008 - 10:47 PM
Цитат
Е, нали за това са приятелите.. ;D
Цитат
Зависи..
Мършоядите също ловуват и в доста от случаите те са първи.. А лъвовете пристигат на готовото.
Винаги си задавай въпроса - кое изисква най-малко усилия и разхода на енергия е минимален: Да изплашиш по-слабият и да му откраднеш плячката, или сам да си я уловиш?
А другото не го вземай навътре - действайте си индивидуално. Как беше :blink: "така ще се допринесе глобално".. Има и една друга приказка из шопско "че дойде мачка за погачка" ;D
Живи и здрави! :blink:

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 14 April 2008 - 11:08 PM
Цитат
Цитат
Оф-топик:
Така ли? С какво?
:blink:
Ами интелигентна си,например.Имаш хубави постове,чета ги с интерес макар,че съм от другата страна на барикадата и подържам породата БОК.Мисля,че всичко ще си дойде на място, и вождовете, и индианците като нас, когато се научим да се уважаваме взимно.
МОД,извинявай ,че не е по темата!А за лъвовете и мършоядите само ще кажа ,че са част от една и съща хранителна верига,от която само едно звено да изчезне......всички са ЧАО ;D ;D!

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!
Публикувано: 15 April 2008 - 08:23 PM
Цитат
Мършоядите също ловуват и в доста от случаите те са първи.. А лъвовете пристигат на готовото.
Винаги си задавай въпроса - кое изисква най-малко усилия и разхода на енергия е минимален: Да изплашиш по-слабият и да му откраднеш плячката, или сам да си я уловиш?
Я се разрови из нета, може и по книжки, да видиш на това дето му викате "мършояд" какво яде: "само мърша" :(
Публикувано: 18 May 2008 - 09:40 PM
Публикувано: 25 May 2008 - 09:04 PM
Публикувано: 26 May 2008 - 10:35 PM
Страхотни гърди е отворил Пард! [glow=red,2,300] И всяко мускулче изпъква![/glow] Много ми харесва спортната му формата. // :huh: :rolleyes: :- Тук пак има грешка, не-ееее, не-еееееееееее ееее в кучето!!!!!!!!!!! А в стандарта!!!!!!!!! :yahoo: :yahoo: :yahoo: :Абе, ти чуваш ли ме?!: :OK: :podigravka:
Публикувано: 27 May 2008 - 01:12 PM
Цитат
Цитат
Страхотни гърди е отворил Пард! [glow=red,2,300] И всяко мускулче изпъква![/glow] Много ми харесва спортната му формата. // :huh: :rolleyes: :- Тук пак има грешка, не-ееее, не-еееееееееее ееее в кучето!!!!!!!!!!! А в стандарта!!!!!!!!! :yahoo: :yahoo: :yahoo: :Абе, ти чуваш ли ме?!: :OK: :podigravka:
?
??
http://www.youtube.c...h?v=Qg44qKSbsdQ
:Танц: :Танц: :Танц:

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 27 May 2008 - 08:57 PM
Публикувано: 28 May 2008 - 06:28 AM
Цитат
Публикувано: 28 May 2008 - 10:25 AM
кажи за каква грешка става въпрос. Белким и аз се науча да ги разчитам..
:'(
http://www.youtube.c...h?v=AHFiJfJS3pw

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 29 May 2008 - 06:36 AM
Цитат
кажи за каква грешка става въпрос. Белким и аз се науча да ги разчитам..
:'(
http://www.youtube.c...h?v=AHFiJfJS3pw
Публикувано: 29 May 2008 - 10:29 PM
Не знам, а и не ме интересува кой стои зад този псевдоним. Не вземай нещата толкова навътре, ще си докараш и ти някоя болест.. ;)
Толкоз с препоръките.
Въпроси:
1. Какво означава "добра снимка"?
2. Какво означава "изразена релефна мускулатура"?
3. Какво означава "азиат..еди какъв си /бел. на автора/..няма"?
4. Недостатък /примерно/ прави ли едно куче непринадлежащо към дадена порода?
Мисля че прибързваш с изводите си и подвеждаш с преценката и коментара в случая. Да видим потомците. Да изчакаме песа да завърши развитието си. Също ми е любопитно как изглежда снимката на тазобедрените му кости от чисто любителска гледна точка.
Живи и здрави!

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 29 May 2008 - 10:51 PM
Публикувано: 29 May 2008 - 11:35 PM
Класика в жанра. Глава - селекционна мечта, отлично разположение на линиите. Перфектно развити скули, характерно изражение. Обемен череп, нема къде да ти се запре ръката - както казва г-жа Болкунова. Очите също много ми харесват - такива си ги представям на куче, чиито предци са бранили стоката из гадните песъкливи степи. Тъмни. Имам лека забележка към бърните - лично ги предпочитам по-стегнати. Носната гъба - типична за туркменските кучета - сочи надолу с един особен лек наклон. Перфектен постав и размер на ушите - едва ли пясък би проникнал в работна обстановка и естествена среда на обитание. Широки челюсти, дълбок разрез на устните, дебели основи на зъбите. Лека забележка към пигментацията - лични предпочитания към едноцветната и тъмната. Пълен състав на зъбна формула, идеален ножичен хват. Отлична пропорционалност на формАта и съставните му. Коректно сложено тяло, спрямо размер на главата. Добре развита холка, характерна извивка на гръбначния стълб, добре разположена крупа. Лека забележка към таза - лично предпочитание за по-широки тазобедрени кости, които позволяват по-раздалечено държане на задните крайници и гарантират по-голяма стабилност. Тежестта изнесена в предната част на тялото - според мен типично за степните кучета. Без забележка към предните крайници. Добре развит гръден кош с желание към още малко дълбочина. Перфектно и желано разположение на ребрата, което предполага голяма издържливост и добре развит бял дроб. Отлично развит подвес с характерна за породата плътност и еластичност на кожата. Дължината на шията желана и пропорционална спрямо дължината на гръбначният стълб на тялото. Лека забележка към задните крайници - лични предпочитания към по широко бедро и по-остър ъгъл на бедрената кост към онази, другата отдолу /забравих й названието/. Типичен постав на опашката. Суха и възлеста мускулатура, добре развита - с лично предпочитание за малко по-замускулени бедра. Правилно построена крупа. Добре развита и подчертано замускулена поясница. Отлични ъгли на плешките. Добре развити китки /тези на брат му служат за еталон на доста селекционери/. Перфектни движения - много леки, с едно лично предпочитание за малко по-отворена задна крачка. Косъм - къс, твърд и остър. Поведение - недоверчив, бързо възпламеняем и лесно успокояем, което го прави отличен за работа в каквото и да е направление.
В сравнение със снимките на баща му бих предпочела да изчакам още две години, по мое осмотрение би го надминал в почти всяко едно отношение. Интересно ми е развитието на потомците му /особено тези от връзката Пард х Азия МартенБГ/, както по-горе казах и резултатите от теста за тазобедрена дисплазия.
Като селекционни решения също представлява интерес с лично предпочитание за внимателно подбиране на бъдещите връзки. Ако беше мой и страдах от болестта "селекционни страсти" бих избрала да го съеша с тази кучка /със забележката, че тя на тези снимки е все още доста млада/:

http://www.karakelle...ek_our/rds.html

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 30 May 2008 - 10:06 AM
Публикувано: 30 May 2008 - 10:09 AM
Публикувано: 30 May 2008 - 10:56 AM