Dog.bg Форуми : Говорилня за Туркмен Алабай

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (47 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Говорилня за Туркмен Алабай

#141 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 May 2008 - 12:29 PM

Цитат

:'(  :o Светни де ;D ;D

Лампата е изгоряла ;D ;D ;D

#142 Потребителят е офлайн   Robin Hyt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2008 - 12:50 PM

Цитат

Едно лаишко мнение:

Класика в жанра. Глава - селекционна мечта, отлично разположение на линиите. Перфектно развити скули, характерно изражение. Обемен череп, нема къде да ти се запре ръката - както казва г-жа Болкунова. Очите също много ми харесват - такива си ги представям на куче, чиито предци са бранили стоката из гадните песъкливи степи. Тъмни. Имам лека забележка към бърните - лично ги предпочитам по-стегнати. Носната гъба - типична за туркменските кучета - сочи надолу с един особен лек наклон. Перфектен постав и размер на ушите - едва ли пясък би проникнал в работна обстановка и естествена среда на обитание. Широки челюсти, дълбок разрез на устните, дебели основи на зъбите. Лека забележка към пигментацията - лични предпочитания към едноцветната и тъмната. Пълен състав на зъбна формула, идеален ножичен хват. Отлична пропорционалност на формАта и съставните му. Коректно сложено тяло, спрямо размер на главата. Добре развита холка, характерна извивка на гръбначния стълб, добре разположена крупа. Лека забележка към таза - лично предпочитание за по-широки тазобедрени кости, които позволяват по-раздалечено държане на задните крайници и гарантират по-голяма стабилност. Тежестта изнесена в предната част на тялото - според мен типично за степните кучета. Без забележка към предните крайници. Добре развит гръден кош с желание към още малко дълбочина. Перфектно и желано разположение на ребрата, което предполага голяма издържливост и добре развит бял дроб. Отлично развит подвес с характерна за породата плътност и еластичност на кожата. Дължината на шията желана и пропорционална спрямо дължината на гръбначният стълб на тялото. Лека забележка към задните крайници - лични предпочитания към по широко бедро и по-остър ъгъл на бедрената кост към онази, другата отдолу /забравих й названието/. Типичен постав на опашката. Суха и възлеста мускулатура, добре развита - с лично предпочитание за малко по-замускулени бедра. Правилно построена крупа. Добре развита и подчертано замускулена поясница. Отлични ъгли на плешките. Добре развити китки /тези на брат му служат за еталон на доста селекционери/. Перфектни движения - много леки, с едно лично предпочитание за малко по-отворена задна крачка. Косъм - къс, твърд и остър. Поведение - недоверчив, бързо възпламеняем и лесно успокояем, което го прави отличен за работа в каквото и да е направление.

В сравнение със снимките на баща му бих предпочела да изчакам още две години, по мое осмотрение би го надминал в почти всяко едно отношение. Интересно ми е развитието на потомците му /особено тези от връзката Пард х Азия МартенБГ/, както по-горе казах и резултатите от теста за тазобедрена дисплазия.
 :huh: :huh: :huh: :o :o :rolleyes: :oХем за него пишеш, хем не е той идеала! Хем е той ама малко по-иначе да беше за да е както трябва! Ако гоним кръвна линия, какво има в нея за е ценен? Дай да видим бащата, майката и брата. За психика по снимка аз немога, това е приоритет на други експерти. Казваш ,,Пълен състав на зъбна формула, идеален ножичен хват. " дай да видим, защото аз от следващата снимка не съм съгласен! Ако има покажи оценъчен лист, аудио коментар също може. B) :kuchence:

#143 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2008 - 12:57 PM

Цитат

;D

Цитат

Та какво за поведението на това куче? Къде си му видяла реакциите, къде е тествано и що за Алабай - вълкодав е ?    Характер, характер се иска за тая порода не изричения писани по форумите.........       

А ти къде го видя че му направи и характеристика вече,Аз го видях на живо и видях какво може а ти къде му видя характера и реакциите та пишеш така сигорно все едно при теб е израснало стига вече сте казвали на черното бяло.
B) ;D

И какво може, че колкото и да питам запознати с тая порода, май никой не знае :'(  :o Светни де ;D ;D
Значи питаш не когото трябва ;D ;D ;Dако светна може и да ослепеш та затова ще те оставя да продължаваш да питаш ;D ;D ;D

#144 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2008 - 12:59 PM

Цитат

Цитат

Едно лаишко мнение:

Класика в жанра. Глава - селекционна мечта, отлично разположение на линиите. Перфектно развити скули, характерно изражение. Обемен череп, нема къде да ти се запре ръката - както казва г-жа Болкунова. Очите също много ми харесват - такива си ги представям на куче, чиито предци са бранили стоката из гадните песъкливи степи. Тъмни. Имам лека забележка към бърните - лично ги предпочитам по-стегнати. Носната гъба - типична за туркменските кучета - сочи надолу с един особен лек наклон. Перфектен постав и размер на ушите - едва ли пясък би проникнал в работна обстановка и естествена среда на обитание. Широки челюсти, дълбок разрез на устните, дебели основи на зъбите. Лека забележка към пигментацията - лични предпочитания към едноцветната и тъмната. Пълен състав на зъбна формула, идеален ножичен хват. Отлична пропорционалност на формАта и съставните му. Коректно сложено тяло, спрямо размер на главата. Добре развита холка, характерна извивка на гръбначния стълб, добре разположена крупа. Лека забележка към таза - лично предпочитание за по-широки тазобедрени кости, които позволяват по-раздалечено държане на задните крайници и гарантират по-голяма стабилност. Тежестта изнесена в предната част на тялото - според мен типично за степните кучета. Без забележка към предните крайници. Добре развит гръден кош с желание към още малко дълбочина. Перфектно и желано разположение на ребрата, което предполага голяма издържливост и добре развит бял дроб. Отлично развит подвес с характерна за породата плътност и еластичност на кожата. Дължината на шията желана и пропорционална спрямо дължината на гръбначният стълб на тялото. Лека забележка към задните крайници - лични предпочитания към по широко бедро и по-остър ъгъл на бедрената кост към онази, другата отдолу /забравих й названието/. Типичен постав на опашката. Суха и възлеста мускулатура, добре развита - с лично предпочитание за малко по-замускулени бедра. Правилно построена крупа. Добре развита и подчертано замускулена поясница. Отлични ъгли на плешките. Добре развити китки /тези на брат му служат за еталон на доста селекционери/. Перфектни движения - много леки, с едно лично предпочитание за малко по-отворена задна крачка. Косъм - къс, твърд и остър. Поведение - недоверчив, бързо възпламеняем и лесно успокояем, което го прави отличен за работа в каквото и да е направление.

В сравнение със снимките на баща му бих предпочела да изчакам още две години, по мое осмотрение би го надминал в почти всяко едно отношение. Интересно ми е развитието на потомците му /особено тези от връзката Пард х Азия МартенБГ/, както по-горе казах и резултатите от теста за тазобедрена дисплазия.
  :huh: :huh: :huh: :o :o :rolleyes: :oХем за него пишеш, хем не е той идеала! Хем е той ама малко по-иначе да беше за да е както трябва! Ако гоним кръвна линия, какво има в нея за е ценен? Дай да видим бащата, майката и брата. За психика по снимка аз немога, това е приоритет на други експерти. Казваш ,,Пълен състав на зъбна формула, идеален ножичен хват. " дай да видим, защото аз от следващата снимка не съм съгласен! Ако има покажи оценъчен лист, аудио коментар също може. B) :kuchence:
Стига си ми правил реклама,знам че харесваш песа ама чак пък толкова :blink:

#145 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2008 - 01:01 PM

Цитат

Ванко нали щеше да ходиш в Смолян.Да не се отложи изложбата.
Отложиш го заради друга работа семейна иначе щях да ходя :blink:

#146 Потребителят е офлайн   Robin Hyt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2008 - 01:24 PM

[move][glow=red,2,300] ;) ;D :rolleyes:Стига си ми правил реклама,знам че харесваш песа ама чак пък толкова  :wub: :->) :->) :->)[/glow][/move]                                                                                                            Да наистина, Супер е !!! Но с твое разрешение ще продължа! Дай да му видя зъбките и спирам с рекламата.  :drugarche:  Все пак ще бъдем от един клуб!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :palec:   

#147 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2008 - 01:28 PM

Рапърчо на този пес защо му висят така джуките някъде назад да няма някои дог ;D?Пък и долните резци са му наредени като за ски слалом пигментацията на носа няма да я коментирамече нещо светлее за  :zaek:сърцето.Дали става за продължител на рода? ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

#148 Потребителят е офлайн   Robin Hyt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2008 - 01:34 PM

B)Става, става и още как това е друг еталон!!!!!!!!!  :samoubiec: :samoubiec: :samoubiec: :Танц: :Танц: :Танц: :OK:

#149 Потребителят е офлайн   vane bansko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2008 - 04:55 PM

;D ;D ;D ;D ;D ;) ;) ;)

#150 Потребителят е офлайн   rovshan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2008 - 05:03 PM

Цитат

Рапърчо на този пес защо му висят така джуките някъде назад да няма някои дог ;D?Пък и долните резци са му наредени като за ски слалом пигментацията на носа няма да я коментирамече нещо светлее за  :zaek:сърцето.Дали става за продължител на рода? ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Ти  гледам  много  разбираш  дати  пратя  на  лични  една  глава  да  видим  как  ще  я  оцениш

#151 Потребителят е офлайн   Srednogorski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2008 - 08:00 PM

Цитат

Цитат

;D

Цитат

Та какво за поведението на това куче? Къде си му видяла реакциите, къде е тествано и що за Алабай - вълкодав е ?    Характер, характер се иска за тая порода не изричения писани по форумите.........       

А ти къде го видя че му направи и характеристика вече,Аз го видях на живо и видях какво може а ти къде му видя характера и реакциите та пишеш така сигорно все едно при теб е израснало стига вече сте казвали на черното бяло.
B) ;D

И какво може, че колкото и да питам запознати с тая порода, май никой не знае :'(  :o Светни де ;D ;D
Значи питаш не когото трябва ;D ;D ;Dако светна може и да ослепеш та затова ще те оставя да продължаваш да питаш ;D ;D ;D

Айде светни де  ;)

Цитат

Аз го видях на живо и видях какво може
Какво може  ;D ;) ;D?
Има един тарикат от Пловдивския регион, той преди беше PR на "Алабайте", ама май се усети овреме, сега гледам ти си се нагърбил с този ресор, така че е задължително да даваш инфо B) ;D ;D ;D Ако обичаш :rolleyes: :rolleyes: Нищо лично само запознавай аудиторията с породата от време на време.

Човеко чорапогащник как разбрахте за пита, а ти Сладур за дога нали е Алабай :o :o

#152 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2008 - 08:10 PM

Задължително да давам инфо :huh: :huh: :huh:какви хора имало.Щом искаш инфо отивай в Русе и от там до Мартен ако не знаеш къде е има карти,там ще получиш необходимата информация ;Dако те приемат ако ли не иди на врачка може и да ти каже ;D ;D ;Dта с това приключвам и  с анонимници повече не контактувам :-

#153 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2008 - 08:31 PM

Цитат

там ще получиш необходимата информация ;Dако те приемат ако ли не иди на врачка може и да ти каже ;D ;D ;D

Приемен ден има ли  ;D ;D ;D

#154 Потребителят е офлайн   Srednogorski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2008 - 08:44 PM

Цитат

Цитат

там ще получиш необходимата информация ;Dако те приемат ако ли не иди на врачка може и да ти каже ;D ;D ;D

Приемен ден има ли  ;D ;D ;D

Трябва да има във всяко лечебно заведение  има, а тоя ванко22 сигурно е вратар, за да може да пише такива работи:

Цитат

Аз го видях на живо и видях какво може

Какво видя ти, другите не ме интересуват ;D ;D ;D ;D ;D а какво може няма да те питамB) ;) :o ;D ;D ;D

#155 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2008 - 09:00 PM

[quote author=Srednogorski link=topic=15116.msg416690#msg416690 date=1212259480]

Трябва да има във всяко лечебно заведение  има, [/quote]

[/quote]
Не знаех ,че става въпрос за лечебница. Какъв тип е лечебното заведение?

#156 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2008 - 09:24 PM

Цитат

И всичко което написа си го видяла само от снимката?? :rolleyes:

Не. Наживо.  :blink:

Цитат

Та какво за поведението на това куче?

Написала съм мнението си. Вярно е, че е базирано на няколко кратки на брой огледи. За това уточних, че мнението ми е на лаик, за да не се взема толкоз навътре. Все пак, аз не разбирам. Новобранец съм.  :blink:

Цитат

Снимката е перфектна от нея можеш да си набавиш голям обем информация. Доста снимки не показват нищо.  ?"изразена релефна мускулатура"? Азиата не отговаря на този показател, неговата мускулатура е обемна, широка, отпусната, когато подкожната съединителна тъкан е както трябва и дебелината на кожата също изразеност или релеф ще видиш само когато на този азиат майка му е пит!!!!!!!!!!!!!! Съвкупноста от недостатъци е определяща според мен дали да бъде или да не бъде продължител на родът! Изводите, преценката, коментара са мои, а може и не само мои. Да не съм на партийно събрание, че да се съгласявам с подадените указания за еталон? На каква възраст е та да го чакаме да ни изненада с нещо? Загрубяването или завършването на пубертета при азиатите все пак не е ,,пълна промяна"!!!!!
:sedni!: :Абе, ти чуваш ли ме?!: :stop: :pionercheta:

Твое мнение, твоя преценка, през твоите очи и твоята лична интерпретация на стандарта.  :blink:
ОК. Уважавам го, макар и да се разминава коренно с моето някъде още от основата.
Времето ще покаже кой крив и кой прав.  ;)

Цитат

:huh: :huh: :huh: :o :o :rolleyes: :oХем за него пишеш, хем не е той идеала! Хем е той ама малко по-иначе да беше за да е както трябва!

Нещо май не си ми разбрал коментара.. Колкото до идеала - той е в главите на хората - илюзия хранеща се с време и живот.  :blink:

Цитат

Ако гоним кръвна линия, какво има в нея за е ценен? Дай да видим бащата, майката и брата.  B) :kuchence:

:blink: Давам. Намери ги в нета.

Цитат

За психика по снимка аз немога, това е приоритет на други експерти. 

Ми де да знам.. Оповавам се на впечатленията си от видяното.

Цитат

Казваш ,,Пълен състав на зъбна формула, идеален ножичен хват. " дай да видим, защото аз от следващата снимка не съм съгласен! Ако има покажи оценъчен лист, аудио коментар също може.

Давам.  B) Кучето се намира в село Мартен. Аз съм видяла каквото ми трябва, за да си изградя мнение.
Следващият път когато говоря за него ще е най-рано след 2 години.  :blink:
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#157 Потребителят е офлайн   Robin Hyt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2008 - 09:33 PM

:drugarche: :OK:

#158 Потребителят е офлайн   vanko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2008 - 09:49 PM

та с това приключвам и  с анонимници повече не контактувам Undecided

:- :- :- :- :- :- :- :- :-

#159 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2008 - 09:56 PM

Снимки от Първото Неофициално Представяне на порода Туркменски Алабай в България на Национална Животновъдна Изложба - Сливен 2008-ма година.  B)
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

#160 Потребителят е офлайн   Mad Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 May 2008 - 09:58 PM

Тъй като летвата всяка година се вдига е поет ангажимент на следващата изложба да бъде представена група /може и фамилна, или двойка/.  :blink:

пс. Ванка, за догодина ще те поканя писмено.  :->)
User's Signature

Вълк вълка не хапе.

• (47 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена