Цвят на косъм и хранене
Публикувано: 08 June 2005 - 03:13 PM
За "събуждане" на апетита - пак сурово непочистено шкембе. Да му се начудиш защо полудяват така по тази миризлива зелена гадост? Аз предпочитам череши.
Още един въпрос - препарат "Мегадерм" май пак за подобряване на стомашните функции беше, днес ще го видя при вета, като махат абукат на Лео, това нещо някой опитвал ли го е?

Чау - кучето, близнало небето...
#82 Guest_стела_*
Публикувано: 08 June 2005 - 03:30 PM
ужас, Мартен е прав, че храним кучетата си налудничаво... сутрин в паничката влизат: 100гр Юкануба, 1 лъжица Витадерм, 1 лъжица Ентерофермент, 1 лъчижчка СА37, 1,5 калций Делис... освен това преди яденето се промива ухото, маже се с Низорал. в очите се слага Визин. пишката се почиства с разтвор на Реванол. цялата тази процедура може да се извърши едва след разходка, миене на лапи и разресване. господи, у нас е нещо средно между фризьорски салон и аптека! така е, когато има бебе вкъщи.
Публикувано: 08 June 2005 - 03:42 PM
Цитат
А моя като не е бебе да не би да е по-различно? По времето на цъвтежа на тревките в очите - тетрациклин унгвент 1% щото сълзят иначе, ушите - търкане с реванол на памуче, подстригване на козината между пръстите, ресане и оглеждане на зъби))))само дето препуционални промивки ги правя със слаб разтвор на калиев перманганат b)

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 08 June 2005 - 04:14 PM
Цитат
Ъхъ b)
Това е и изходната позиция когато говорим и за проблеми във възпитанието при всички песове d)
А иначе - промивки,потърквания,почиствания,масажчета ........АМИ ДА!!!
това е едно великолепно средство за контакт с животното.тази загриженост хем е приятна за хората,които я проявяват по този начин,хема за кучето,хем подобрява контактта и послушанието...а бе само положителни отговори от едно такова нещо.
Много ви се радвам b)

Marten BG
Публикувано: 08 June 2005 - 04:40 PM
Ми аз май само давам храна , и след разходка мия почти цялото куче , че в парка е такава кал и успяват да си наметкат чак по гърба, и то това след като са се плицикали в реката.
Преди големият като беше само поне от време на време му чистих ушните миди само с памук.Но откакто малката се нанесе в къщи , те се почистват един друг и ми отпадна и този ангажимент.
От време на време мия зъбите, но това се приема като голямо наказание и от двамата та гледам да не прекалявам , и давам ленти, кокали(кожени) .
Преди няколко дена ги намазах с разредено норково масло , то беше едно триене по стените да се махне тази гнусна миризма :)))))) и веднага на първата разходка се въргаляха правиха струваха спасиха се от тази непоносима смрад:)))))) Пък и те се къпят и сутрин и вечер и аз за това не съм повтаряла процедурата.
АААААА да се похваля в неделя ходихме на ветеринар да и отрежат ноктите на малката, че един маникюр беше пуснала:)
За козината нищо не давам само ги реша.
Абе запуснала съм ги:)
Публикувано: 09 June 2005 - 01:14 PM
Понеже ги бях оставила да не и давам нищо за козина за да може по-бързо да се смени зимната.Но сега мисля че са достатъчно плешиви и мога да и дам нещо останалата да изглежда по-добре:)
#87 Guest_стела_*
Публикувано: 09 June 2005 - 05:12 PM
д-р Стоев работи с пациенти от 16 до 20 следобед. не помня наизуст телефона в клиниката му май беше 868 41 67. (можеш да намериш стационарния от Душко) мобилния му е 0888 744 726. адресът е Лозенец, Бигла 15А.
Публикувано: 10 June 2005 - 08:30 AM
За тези, които не знаят Пепсинът е протеолитичен фермент, съдържащ се в стомашните сокове. "Работи" само в киселинна среда и сподпомага разграждането на белтъчините, което значи че води до по добро усвояване на храната.
Публикувано: 13 June 2005 - 10:19 AM
Цитат
В момента тествам пепсина.
Лошото при него е че за да върши работа кучето все пак трябва да яде:)
И поради причина че Дара в събота отказа категорично да яде каквото и да е.
Мога да кажа впечатления от петък и неделя:)
Все още е рано и не мога да кажа дали ще качи или няма.
Но ако не давам пепсин , първото изхождане по голяма нужда е твърдо и тъмно, следвщите са по кашави и светли.
С пепсина първото е много твърдо и тъмно , а следващите са твърди(нормално) и тъмни.
Което за мен означава че върши работа.
Ама както се казва бъдещето ще покаже.
За пепсина четах че няма никакви странични ефекти, аз се притеснявах че като го давам този ензим може да спре естественното производство, но пише че даже се стимулира.Но аз въпреки това го давам само на сутрешното хранене, т.е веднъж на ден.
Публикувано: 13 June 2005 - 07:47 PM
но за информация само да вметна че протеолитичният ензим пепсин служи за разграждане на белтъците в стомаха, но той се отделя в неактивна форма.За да се активира е неоходимо да се отдели солна киселина от т.нар. Фундусни жлези в стомашната лигавица.Обаче ква е фатката - Фундусните жлези при новородените бозайници не функционират в началото. Така че ако бебето е много малко, ефекта от пепсина би бил нулев.Успех!
Публикувано: 14 June 2005 - 11:03 AM
Цитат
но за информация само да вметна че протеолитичният ензим пепсин служи за разграждане на белтъците в стомаха, но той се отделя в неактивна форма.За да се активира е неоходимо да се отдели солна киселина от т.нар. Фундусни жлези в стомашната лигавица.Обаче ква е фатката - Фундусните жлези при новородените бозайници не функционират в началото. Така че ако бебето е много малко, ефекта от пепсина би бил нулев.Успех!
Здравей мерси много за информацията.
Дококото четах то се отделя пепсиноген, но в стомаха с помоща на солната киселина става пепсин.
Но може и аз да не съм разбрала нещо.
Но го давам на 10 месечно куче така че се надявам да няма проблем.
Публикувано: 14 June 2005 - 11:08 AM
Цитат
Това и аз четах та реших че няма грижи.
Значи аптеката се намира след басейн Дианабад, от страната на басейна подминаваш го посока ст.град и ще видиш една аптека на ъгъла на улицата.Ако искаш мога да проверя и около офиса дали няма -това е Лозенец ( но преди търсих и нямаше) Цената е 12.50 лв.
#97 Guest_стела_*
Публикувано: 14 June 2005 - 11:26 PM
смятам ако намеря все пак да му тресна и едно пепси-лечение след ентерофермента за затвърждаване на чудесните резултати.
Публикувано: 15 June 2005 - 10:54 AM
Аз от днес сутринта пак започнах с пюретата.
След 15 дневна терапия само на суха храна резултата е 2 кила надолу, смятам да прекратя експеримента.
За сега само пепсин давам.
За Ентерофермента мисля като приключа с пепсина.
Публикувано: 15 June 2005 - 08:43 PM
Цитат
Съжалявам.както посочих - готов съм да си понеса отговорността и да изпратя на посочен адрес 10-на кг пюрета. c)
Въпреки това,съм убеден че режимът и нормалното тегло са правилния път.На 6 месечна възраст съм виждал кучета и 25 кг и 50 кг.Всичко е било избор на собствениците.Нормалното им тегло е трябвало да бъде 35.но те са си били убедени че това им харесва.И тук нямам право да споря. s)

Marten BG
Публикувано: 16 June 2005 - 01:08 PM
В момента тежи 22 кг. и стана преди няколко дни на 11 месеца и тези кила са и малко.Толкова трябва да тежи куче на 5 -6 месеца .
То и сега си е на режим 1 бебешко пюре на 3 хранения го разпределям и за момента си излизва паничката:)