Dog.bg Форуми : Цвят на косъм и хранене

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Цвят на косъм и хранене Оцени темата: -----

#81 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 08 June 2005 - 03:13 PM

Ммммм.... пу пу пу нямам такъв проблем. Моят изяжда всичко, което не е заковано за пода. Хранително де. За това когато откаже ябълката, както днес, разбирам че никак не е добре, милия...

За "събуждане" на апетита - пак сурово непочистено шкембе. Да му се начудиш защо полудяват така по тази миризлива зелена гадост? Аз предпочитам череши.

Още един въпрос - препарат "Мегадерм" май пак за подобряване на стомашните функции беше, днес ще го видя при вета, като махат абукат на Лео, това нещо някой опитвал ли го е?
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#82 Guest_стела_*

• Група: Гости

Публикувано: 08 June 2005 - 03:30 PM

Мегадермът е рибено масло - по принцип го препоръчват за по-добър косъм. не знам да подобрява апетита, но кучетата много обичат гадната му миризма. аз съм го давала и има чудесни резултати. сега използвам "брат му" на Рихтер Фарма - Витадерм. хубав продукт.

ужас, Мартен е прав, че храним кучетата си налудничаво... сутрин в паничката влизат: 100гр Юкануба, 1 лъжица Витадерм, 1 лъжица Ентерофермент, 1 лъчижчка СА37, 1,5 калций Делис... освен това преди яденето се промива ухото, маже се с Низорал. в очите се слага Визин. пишката се почиства с разтвор на Реванол. цялата тази процедура може да се извърши едва след разходка, миене на лапи и разресване. господи, у нас е нещо средно между фризьорски салон и аптека! така е, когато има бебе вкъщи.

#83 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 08 June 2005 - 03:42 PM

Цитат

господи, у нас е нещо средно между фризьорски салон и аптека! така е, когато има бебе вкъщи.
b) b) b) b)
А моя като не е бебе да не би да е по-различно? По времето на цъвтежа на тревките в очите - тетрациклин унгвент 1% щото сълзят иначе, ушите - търкане с реванол на памуче, подстригване на козината между пръстите, ресане и оглеждане на зъби))))само дето препуционални промивки ги правя със слаб разтвор на калиев перманганат b)
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#84 Потребителят е офлайн   Marten BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2005 - 04:14 PM

Цитат

Предполагам че грижата е в мен не в кучето:)

Ъхъ b)
Това е и изходната позиция когато говорим и за проблеми във възпитанието при всички песове d)
А иначе - промивки,потърквания,почиствания,масажчета ........АМИ ДА!!!
това е едно великолепно средство за контакт с животното.тази загриженост хем е приятна за хората,които я проявяват по този начин,хема за кучето,хем подобрява контактта и послушанието...а бе само положителни отговори от едно такова нещо.
Много ви се радвам b)
User's Signature

Marten BG

#85 Потребителят е офлайн   Topsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2005 - 04:40 PM

Лелеееееее аз се засрамих направо.
Ми аз май само давам храна , и след разходка мия почти цялото куче , че в парка е такава кал и успяват да си наметкат чак по гърба, и то това след като са се плицикали в реката.
Преди големият като беше само поне от време на време му чистих ушните миди само с памук.Но откакто малката се нанесе в къщи , те се почистват един друг и ми отпадна и този ангажимент.
От време на време мия зъбите, но това се приема като голямо наказание и от двамата та гледам да не прекалявам , и давам ленти, кокали(кожени) .
Преди няколко дена ги намазах с разредено норково масло , то беше едно триене по стените да се махне тази гнусна миризма :)))))) и веднага на първата разходка се въргаляха правиха струваха спасиха се от тази непоносима смрад:)))))) Пък и те се къпят и сутрин и вечер и аз за това не съм повтаряла процедурата.
АААААА да се похваля в неделя ходихме на ветеринар да и отрежат ноктите на малката, че един маникюр беше пуснала:)
За козината нищо не давам само ги реша.
Абе запуснала съм ги:)

#86 Потребителят е офлайн   Topsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2005 - 01:14 PM

Стела, можеш ли да ме насочиш от къде мога да купя Витадерм че нещо не откривам.
Понеже ги бях оставила да не и давам нищо за козина за да може по-бързо да се смени зимната.Но сега мисля че са достатъчно плешиви и мога да и дам нещо останалата да изглежда по-добре:)

#87 Guest_стела_*

Публикувано: 09 June 2005 - 05:12 PM

на мен ми го купи моя доктор - д-р Стоев. можеш да му се обадиш да му кажеш, че знаеш от мен за тоя препарат и да го помолиш да ти купи.
д-р Стоев работи с пациенти от 16 до 20 следобед. не помня наизуст телефона в клиниката му май беше 868 41 67. (можеш да намериш стационарния от Душко) мобилния му е 0888 744 726. адресът е Лозенец, Бигла 15А.

#88 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2005 - 08:30 AM

Вчера в нашата аптека съвсем случайно видяхме ПЕПСИН, за който ни уверявахе, че отдавна го няма.

За тези, които не знаят Пепсинът е протеолитичен фермент, съдържащ се в стомашните сокове. "Работи" само в киселинна среда и сподпомага разграждането на белтъчините, което значи че води до по добро усвояване на храната.

#89 Потребителят е офлайн   Topsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2005 - 11:55 AM

Стела мерси много за инфото

#90 Guest_стела_*

Публикувано: 10 June 2005 - 03:56 PM

като пробваш пепсина или млечнокиселите бацили напиши какво е станало!

#91 Потребителят е офлайн   Marten BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2005 - 05:05 PM

питам се 7 преди,след или вместо храната да се вземат? b)
User's Signature

Marten BG

#92 Потребителят е офлайн   Topsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2005 - 10:19 AM

Цитат

като пробваш пепсина или млечнокиселите бацили напиши какво е станало!

В момента тествам пепсина.
Лошото при него е че за да върши работа кучето все пак трябва да яде:)
И поради причина че Дара в събота отказа категорично да яде каквото и да е.
Мога да кажа впечатления от петък и неделя:)
Все още е рано и не мога да кажа дали ще качи или няма.
Но ако не давам пепсин , първото изхождане по голяма нужда е твърдо и тъмно, следвщите са по кашави и светли.
С пепсина първото е много твърдо и тъмно , а следващите са твърди(нормално) и тъмни.
Което за мен означава че върши работа.
Ама както се казва бъдещето ще покаже.
За пепсина четах че няма никакви странични ефекти, аз се притеснявах че като го давам този ензим може да спре естественното производство, но пише че даже се стимулира.Но аз въпреки това го давам само на сутрешното хранене, т.е веднъж на ден.

#93 Guest_стела_*

Публикувано: 13 June 2005 - 05:17 PM

пепсин се дава и на съвсем мънички бебенца, така че аз не бих се притеснявала. в коя аптека го намери, да ходя да взема и аз?

#94 Потребителят е офлайн   HAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2005 - 07:47 PM

иэвинете че се намесвам ,
но за информация само да вметна че протеолитичният ензим пепсин служи за разграждане на белтъците в стомаха, но той се отделя в неактивна форма.За да се активира е неоходимо да се отдели солна киселина от т.нар. Фундусни жлези в стомашната лигавица.Обаче ква е фатката - Фундусните жлези при новородените бозайници не функционират в началото. Така че ако бебето е много малко, ефекта от пепсина би бил нулев.Успех!

#95 Потребителят е офлайн   Topsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2005 - 11:03 AM

Цитат

иэвинете че се намесвам ,
но за информация само да вметна че протеолитичният ензим пепсин служи за разграждане на белтъците в стомаха, но той се отделя в неактивна форма.За да се активира е неоходимо да се отдели солна киселина от т.нар. Фундусни жлези в стомашната лигавица.Обаче ква е фатката - Фундусните жлези при новородените бозайници не функционират в началото. Така че ако бебето е много малко, ефекта от пепсина би бил нулев.Успех!

Здравей мерси много за информацията.
Дококото четах то се отделя пепсиноген, но в стомаха с помоща на солната киселина става пепсин.
Но може и аз да не съм разбрала нещо.
Но го давам на 10 месечно куче така че се надявам да няма проблем.

#96 Потребителят е офлайн   Topsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2005 - 11:08 AM

Цитат

пепсин се дава и на съвсем мънички бебенца, така че аз не бих се притеснявала. в коя аптека го намери, да ходя да взема и аз?

Това и аз четах та реших че няма грижи.
Значи аптеката се намира след басейн Дианабад, от страната на басейна подминаваш го посока ст.град и ще видиш една аптека на ъгъла на улицата.Ако искаш мога да проверя и около офиса дали няма -това е Лозенец ( но преди търсих и нямаше) Цената е 12.50 лв.

#97 Guest_стела_*

Публикувано: 14 June 2005 - 11:26 PM

10х, ще я потърся тия дни! а как само се клеха всички аптекари, че такова чудо нема, нема и да има, и ако е имало то сигурно е било нещо друго...
смятам ако намеря все пак да му тресна и едно пепси-лечение след ентерофермента за затвърждаване на чудесните резултати.

#98 Потребителят е офлайн   Topsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2005 - 10:54 AM

Стела, ако не намериш аптеката кажи аз от там минавам често така че ще го купя.
Аз от днес сутринта пак започнах с пюретата.
След 15 дневна терапия само на суха храна резултата е 2 кила надолу, смятам да прекратя експеримента.
За сега само пепсин давам.
За Ентерофермента мисля като приключа с пепсина.

#99 Потребителят е офлайн   Marten BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2005 - 08:43 PM

Цитат

След 15 дневна терапия само на суха храна резултата е 2 кила надолу, смятам да прекратя експеримента.

Съжалявам.както посочих - готов съм да си понеса отговорността и да изпратя на посочен адрес 10-на кг пюрета. c)
Въпреки това,съм убеден че режимът и нормалното тегло са правилния път.На 6 месечна възраст съм виждал кучета и 25 кг и 50 кг.Всичко е било избор на собствениците.Нормалното им тегло е трябвало да бъде 35.но те са си били убедени че това им харесва.И тук нямам право да споря. s)
User's Signature

Marten BG

#100 Потребителят е офлайн   Topsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2005 - 01:08 PM

ООООООО щом поемаш отговорност и пращаш пюрета , аз съм винаги ЗА:))))))))))
В момента тежи 22 кг. и стана преди няколко дни на 11 месеца и тези кила са и малко.Толкова трябва да тежи куче на 5 -6 месеца .
То и сега си е на режим 1 бебешко пюре на 3 хранения го разпределям и за момента си излизва паничката:)

• (6 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни