Хранене на кокера
Публикувано: 29 June 2008 - 09:00 AM
А какво ядете сега? На пазара има достатъчно доказали се марки, от които може да се избира. Аз тези дни се наложи да избирам, не беше никак трудно. Сравних 4 от по-известните ми марки, веднага заради цената отхвърлих две и останаха две, от които наслука си избрах да опитам едната. Сега след като видя как се отразява на Сара ще реша с нея ли да останем или да си върнем старата или да търсим нова, въпреки, че няма голям смисъл постоянно да сменям, то и нямаше, ако не искам просто по-висок клас да ядем този път.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 29 June 2008 - 10:33 AM
Бъди сега е на ПЕДИГРИ ДЖУНИАР и имам от нея още 2 килограма и като ги изяде мисля да му я сменя с Роял Канин :blink:Давайте съвети дали да му я сменя или да си остане на Педигри ;)
Публикувано: 29 June 2008 - 10:40 AM
О, разбира се, че трябва да я смените. Педигри е много ниско качество и изобщо не е подходяща за кокери. Те са много чувствителни към химиите наблъскани вътре. Освен това храната не доставя нужните съставки. Роял канин или друга храна висок клас е много по-добър избор.

Публикувано: 29 June 2008 - 11:00 AM
Само че като вземете новата храна не я давайте веднага само нея. Смяната става за няколко дни, като старите гранули се смесват с част от новите. Постепенно количеството на старите се намалява, новите се увеличават и така за няколко дни остават само новите. Това се прави за да не е смяната рязка и кученцето да не си разтрои стомахчето.

Публикувано: 08 July 2008 - 12:13 PM
Благодаря много на всички за отговорите.В крайна сметка не взех нито една от двете.Купих на PROFILUM junior с пилешко.Четох и за нея и има по-добри коментари в сравнение на предните две,които написах.За тази пише че е премиум клас.Ако някой може да добави някакъв коментар ще съм много благодарна.
Публикувано: 08 July 2008 - 12:37 PM
Не разбирам защо ми правиш забележка? Сесили пита знаете ли нещо за тази храна? Аз казвам когато съм я взела какво е станало. Никъде не съм казала - храната не е хубава, не я взимай.... Искат ми мнение и опит - споделям. Всеки сам взима решението за себе си.

Публикувано: 08 July 2008 - 12:54 PM
АМи това е много вредно за малкия... Взимайте мерки навреме, защото човешката храна не е достатъчно балансирана за куче. Мисля, че е време майка ти да спре да дава от човешката храна и да минете само на гранули. Иначе рискувате малкия да расте по-бавно, да не се развие правилно, недай си боже да се разболее поради някоя липса на хранителни вещества.

Публикувано: 08 July 2008 - 12:56 PM
Цитат
Не разбирам защо ми правиш забележка? Сесили пита знаете ли нещо за тази храна? Аз казвам когато съм я взела какво е станало. Никъде не съм казала - храната не е хубава, не я взимай.... Искат ми мнение и опит - споделям. Всеки сам взима решението за себе си.
Не, просто казах, че щом на Сара не й е харесала, може пък на Бенджи да му хареса.
А вторият ред е коментар от мен :blink:
Едит: Забележка не съм ти правила ;)
Публикувано: 15 July 2008 - 02:58 PM
Абе чудя се дали на кучето може да му омръзне една и съща храна?... Откакто сме го взели е на една и съща, ама се чудя дали може да му омръзне някой ден?
Не че е спрял да я яде или нещо подобно, ама просто питам...
Даже пробвах да му дам краставичка веднъж - едно парченце, ама я отказа, кашкавал имаше паднал на земята - и не го не яде. Мисля си, че се е пристрастил към гранулите ;D Ама по-добре така, отколкото да ги отказва :blink:
Не че е спрял да я яде или нещо подобно, ама просто питам...
Даже пробвах да му дам краставичка веднъж - едно парченце, ама я отказа, кашкавал имаше паднал на земята - и не го не яде. Мисля си, че се е пристрастил към гранулите ;D Ама по-добре така, отколкото да ги отказва :blink: