Хранене на кокера
Публикувано: 28 August 2009 - 10:58 AM
Но е хубаво, че го спомена, досега не го бяхме обсъждали това.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 28 August 2009 - 12:39 PM

Публикувано: 28 August 2009 - 01:44 PM
П.п. логично е Фрискис и сие да се харесват повече, в тях има добавяни изкуствени овкусители именно с тази цел.

Публикувано: 28 August 2009 - 02:24 PM
Значи почваш нова храна, започва разтройство? Колко време таре, какви хапчета даваш и като спреш новата храна на каква храна минаваш?
Опитвала ли си без хапчета и без да спираш храната да видиш за колко дни ще й мине? И много ли е зле разтройството?

Публикувано: 28 August 2009 - 04:12 PM
Публикувано: 28 August 2009 - 06:09 PM
Това, което ми идва на ум е следното - просто ако искаш да мине на друга храна /ама храна, която ще яде само нея и дълго време/ просто няма да преминаваш на нея за 3 дни, а за 10. Съответно започваш с изключително малко количество от новата, добавена към храна, от която няма разтройство. И така съвсем по малко увеличаваш. Ако пак получи разтройство не й купуваш от бебешката, не й даваш хапчета, а само подсилваш с оризова вода. Ако пак има разтройство и виждаш, че няма да мине за ден-два чак тогава даваш хапчетата.
П.п. Аз не съм убедена, че трябва веднага да буташ хапчета. Не е хубаво и за стомаха и за здравето като цяло. Хубаво ще е да изкараш смяната с нея /поне още сте ваканция/ и да се опиташ без хапчета да преодолеете нещата. Хапчетата помагат моментно, но мисля, че влошават общата картина.

Публикувано: 29 August 2009 - 07:28 AM

Публикувано: 29 August 2009 - 12:12 PM

Публикувано: 29 August 2009 - 01:58 PM
И За чувствителна храносмилателна система Цените са по-ниски от на РК

Публикувано: 02 September 2009 - 08:33 PM
Публикувано: 02 September 2009 - 08:52 PM
Дневната дажба се увеличава, само ако видимо кучето има нужда от напълняване. Т.е. ако кучето видимо е слабо, броят му се ребрата, други видове кости и прочие. Ако ребрата се напипват средно добре, т.е. усещат се ясно или не чак толкова ясно, кучето няма нужда от допълнителна храна.
За справка, оня ден едни познати оставили кокерката, която случайно набарала гранулите. Изяла КИЛО И ПОЛОВИНА и нищо й нямало

Публикувано: 02 September 2009 - 09:07 PM
Дневната дажба се увеличава, само ако видимо кучето има нужда от напълняване. Т.е. ако кучето видимо е слабо, броят му се ребрата, други видове кости и прочие. Ако ребрата се напипват средно добре, т.е. усещат се ясно или не чак толкова ясно, кучето няма нужда от допълнителна храна.
За справка, оня ден едни познати оставили кокерката, която случайно набарала гранулите. Изяла КИЛО И ПОЛОВИНА и нищо й нямало

Значи не сме само ние така

А ние някой път като скимти много и слагаме някакъв плод колкото да я залъже малко. Иначе мисля, че няма нужда от напълняване.
Публикувано: 02 September 2009 - 10:32 PM

Публикувано: 02 September 2009 - 11:28 PM

Публикувано: 06 September 2009 - 10:23 PM
и когато стане време за вечеря слагаме му и на него и ние сядаме да ядем той седи до масата и не яде а иска от нашето и неговата храна не я докосва докато види че номера му няма да мине
и след време вече няма на къде да ходи и отива да си яде от яденето това е всеки ден
а проблема с гранулите ни е голям той си играе с тях а не ги яде как да го накарам да ги яде тези гранули

а аз знам че те са много полезни
Публикувано: 06 September 2009 - 10:29 PM
Най-важното е да се установят правила, каквито вие до момента не сте му показали да има. ДОкато не му забраните нещо и не започнат да последват наказания след правене на забраненото нещо, ще си прави каквото му хрумне.

Публикувано: 06 September 2009 - 10:45 PM
Най-важното е да се установят правила, каквито вие до момента не сте му показали да има. ДОкато не му забраните нещо и не започнат да последват наказания след правене на забраненото нещо, ще си прави каквото му хрумне.
много благодаря за съвета знам че не се справям добре но ми е жал като му видя сладката муцунка може би там ми е грешката