Здравословни проблеми типични за породата
Публикувано: 05 May 2010 - 09:42 PM
IA---, в 05 May 2010 - 12:50 AM, написа:
Разрезът е абсолютно зарастнал. Свалиха няколко кончета, останалите 4 възелчета - в събота. мястото е спокойно и беличко. Разтревожи ме подутината и това беше повода да я заведа.
Правя аналогия с човешка операция. При някои видове слагат дренаж, именно да изтича лимфата.
А от днес, освен другото, и кашля.

Публикувано: 05 May 2010 - 10:46 PM

ИЯ пък на разходка с приятелче лежа в окосена трева ,разранила си е цицките от чесане и се е зачервила.Другият сладур и той е така ,защото е късокосмес.А нали и ние сме обръснати,няма какво да ни предпазва .Ветката като я видя каза пак да пръскам със среброто.
Та, такива ми ти работи,само да имаме ядове.

Публикувано: 06 May 2010 - 07:59 AM
Цяла нощ не спахме, толкова много кашля и се мъчи милото. Чакаме да стане 9 и се изстрелваме на лекар.
Публикувано: 06 May 2010 - 11:07 AM
Публикувано: 06 May 2010 - 11:36 AM
Публикувано: 06 May 2010 - 02:30 PM
Помагайте със съвети, кой каквото се сети!
Много кашля, много се мъчи!
Освен антибиотика, нищо друго не и назначиха за облекчаване на кашлицата...
Публикувано: 06 May 2010 - 06:13 PM
Публикувано: 16 May 2010 - 06:09 PM

Публикувано: 29 June 2010 - 12:58 AM
Публикувано: 29 June 2010 - 09:01 AM
sara92, в 28 June 2010 - 10:15 PM, написа:
Imaverol е предназначен за терапия на дерматомикози при коне, говеда и кучета. Препаратът може да се използва още за обработване на околната среда при съмнение от контаминиране със спори на гъбичките от посочените видове. Разтворът не корозира повърхностите.
Подробно за препарата тук http://debian.fmi.un...es/IMAVEROL.htm
Мазах му петната първия ден веднъж дневно, после през два дни. моите приятелки - едната е хуманен лекар, другата ветеринарен - имат кучета с подобен проблем (лабрадор при едната и смуф при другата) и въобще не се колебаят да ги боцкат своите любимци. И двете боцкат Преднизалон или Дексаметазон мускулно, човешки препарати, съветваха ми и Дипомедрол, външно теназим или Кортизем но само в съчетание с инжекции. Кучето не се къпе, защото най-често при обострение на екземите след къпането става по-лошо. Чака се да увехнат петната първо.
Препаратите които са ми посочили може да са съвсем други при нашите ветеринари, но така ме успокоиха че няма зъщо да изпадам в паника и да се страхувам от инжекции. Още повече при мокнещи петна и отворени ранички - ако петната са големи, както бе в нашия случай - се препоръчва антибиотик, защото наранената кожа на болното място е отворена врата за всякакви бактерии.
Затова следващия път вече няма да отлагам и да се шашкам от бодежите, че нашето чудо като ничие, мъчи се със седмици кучето.
Лошото е че нямаме тук прекрасен препарат АСД (Антисептик на Дорогов) - той има силно регенириращо действие за петната и козината пониква върху обработени плешиви места пред очите ти кажи речи. Моя свърши и няма откъде да си набавя друг.
Определено ще се възползвам от съвета на Тиги и ще го заведа да му определят алергия и ще бием преди всеки цъвтеж протовоалергична вакцина вече. И добър препарат за имунната му система трябва да намеря, той със всяка година става все по-податлив на тези гадости... Възраст, няма как. Оздравявайте всички, че е непоносимо да ги гледаме как се мъчат. А нашите анализи са винаги чисти - няма нито микроспори, нито микози, нито гъбички... Алергия си е(((

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 29 June 2010 - 12:00 PM

Публикувано: 29 June 2010 - 12:06 PM
Лабрадорката за 1 година живот при нас е имала само един здравословен проблем - като се беше нагълтала с някаква гадост тъмна вечер и получи леко натравяне. И от тогава от фондацията са ми казвали че няма никакъв здравословен проблем, еле пък кожен... А този мой болник... като го гледам в най-лошите му моменти и направо ми се плаче.

Публикувано: 29 June 2010 - 08:48 PM
Публикувано: 29 June 2010 - 11:25 PM
Иначе е много готина. Има страхотно отношение..
Публикувано: 30 June 2010 - 07:55 AM
Ако посявката е чиста или с незначителни тук-таме гъбички, то едно две петънца, възникнали заради алергиите, след къпането се разнасят и се увеличават. Предава се по наследство от болни родители. Дано оздравеете по-бързо.