Dog.bg Форуми : Здравословни проблеми типични за породата

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Здравословни проблеми типични за породата

#341 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 May 2010 - 07:09 PM

tigi, бързо възстановяване!
Ия, ние сме добре, лека , по-лека се възстановяваме!
User's Signature

Качена снимка[url=http://www.glitterfy.com/]

#342 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 May 2010 - 09:42 PM

Показване на мнениетоIA---, в 05 May 2010 - 12:50 AM, написа:

Мажеш ли я с нещо ,възпален е бил шева ли?Не и давай да скача и да се ближе на тази калпазанка.

Разрезът е абсолютно зарастнал. Свалиха няколко кончета, останалите 4 възелчета - в събота. мястото е спокойно и беличко. Разтревожи ме подутината и това беше повода да я заведа.
Правя аналогия с човешка операция. При някои видове слагат дренаж, именно да изтича лимфата.
А от днес, освен другото, и кашля. :eg_033: Направо заслабнах тези дни покрай Айричка. Утре пак на доктор, а тя, да знаете, много ги обича! :ud_009:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#343 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 05 May 2010 - 10:46 PM

Голяма късметлийка си Качена снимка няма що.Учудвам се ,че се е наложило дренаж.Дано се оправи скоро.
ИЯ пък на разходка с приятелче лежа в окосена трева ,разранила си е цицките от чесане и се е зачервила.Другият сладур и той е така ,защото е късокосмес.А нали и ние сме обръснати,няма какво да ни предпазва .Ветката като я видя каза пак да пръскам със среброто.
Та, такива ми ти работи,само да имаме ядове.Качена снимка

#344 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 May 2010 - 07:59 AM

Нямам думи.., така я закършихме! ИЯ, дренаж няма, просто боцнаха коремчето , и течността изтече.
Цяла нощ не спахме, толкова много кашля и се мъчи милото. Чакаме да стане 9 и се изстрелваме на лекар.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#345 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 May 2010 - 11:07 AM

Какво стана с доктора, кажи?Какво и е ?

#346 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 May 2010 - 11:36 AM

Вирусна инфекция. Маса кучета от полянката са болни, със същите симптоми. Биха и антибиотик, не знам чудо ли е, какво ли, но не е кашляла от час.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#347 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 May 2010 - 02:30 PM

Не редактирам, за да изведа темата напред!
Помагайте със съвети, кой каквото се сети!
Много кашля, много се мъчи!
Освен антибиотика, нищо друго не и назначиха за облекчаване на кашлицата...
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#348 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 May 2010 - 06:13 PM

Твоят вет трябва да ти каже.Той знае от какво я лекува, и със какво.Дано да се оправите бързо.

#349 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 May 2010 - 04:31 PM

сесе, как е Ира, оправяли се.

#350 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 May 2010 - 05:58 PM

Показване на мнениетоIA---, в 16 May 2010 - 04:36 PM, написа:

сесе, как е Ира, оправяли се.

За сега е добре, дано не се надуе пак! Наблюдавам я и стискам палци всичко да е наред.
User's Signature

Качена снимка[url=http://www.glitterfy.com/]

#351 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 May 2010 - 06:09 PM

Дано всичко и е наред,че много и се насъбра.Предполагам ,че щом от петък ,нали тагава и се спука, не е почвало да се подува.Значи се оправя милата.Разцелувай я,Качена снимка моля те от мен, и да не те притеснява повече.

#352 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2010 - 10:10 PM

Furia, какво представлява Имоверола? Слагахте ли инжекции допълнително? Сега в 11ч. ще дам антибиотика и пак ще намажа с мехлема, дано не го оближат до 12ч. Просто няма ефект, това ме навежда на мисълта за инжекции...

#353 Потребителят е офлайн   krisi567 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2010 - 12:58 AM

Чували ли сте за лекарство наречено Багабонд или нещо такова? От ветеринарният институт го предписват за някакви гъбички ,които често се срещат при чау. Аз веднъж съм лекувала старият Джино с него. Като идем на лекар утре ще искам да му направят проби на кожата.

#354 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 29 June 2010 - 09:01 AM

Показване на мнениетоsara92, в 28 June 2010 - 10:15 PM, написа:

Furia, какво представлява Имоверола? Слагахте ли инжекции допълнително? Сега в 11ч. ще дам антибиотика и пак ще намажа с мехлема, дано не го оближат до 12ч. Просто няма ефект, това ме навежда на мисълта за инжекции...

Imaverol е предназначен за терапия на дерматомикози при коне, говеда и кучета. Препаратът може да се използва още за обработване на околната среда при съмнение от контаминиране със спори на гъбичките от посочените видове. Разтворът не корозира повърхностите.

Подробно за препарата тук http://debian.fmi.un...es/IMAVEROL.htm

Мазах му петната първия ден веднъж дневно, после през два дни. моите приятелки - едната е хуманен лекар, другата ветеринарен - имат кучета с подобен проблем (лабрадор при едната и смуф при другата) и въобще не се колебаят да ги боцкат своите любимци. И двете боцкат Преднизалон или Дексаметазон мускулно, човешки препарати, съветваха ми и Дипомедрол, външно теназим или Кортизем но само в съчетание с инжекции. Кучето не се къпе, защото най-често при обострение на екземите след къпането става по-лошо. Чака се да увехнат петната първо.
Препаратите които са ми посочили може да са съвсем други при нашите ветеринари, но така ме успокоиха че няма зъщо да изпадам в паника и да се страхувам от инжекции. Още повече при мокнещи петна и отворени ранички - ако петната са големи, както бе в нашия случай - се препоръчва антибиотик, защото наранената кожа на болното място е отворена врата за всякакви бактерии.
Затова следващия път вече няма да отлагам и да се шашкам от бодежите, че нашето чудо като ничие, мъчи се със седмици кучето.

Лошото е че нямаме тук прекрасен препарат АСД (Антисептик на Дорогов) - той има силно регенириращо действие за петната и козината пониква върху обработени плешиви места пред очите ти кажи речи. Моя свърши и няма откъде да си набавя друг.
Определено ще се възползвам от съвета на Тиги и ще го заведа да му определят алергия и ще бием преди всеки цъвтеж протовоалергична вакцина вече. И добър препарат за имунната му система трябва да намеря, той със всяка година става все по-податлив на тези гадости... Възраст, няма как. Оздравявайте всички, че е непоносимо да ги гледаме как се мъчат. А нашите анализи са винаги чисти - няма нито микроспори, нито микози, нито гъбички... Алергия си е(((
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#355 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2010 - 12:00 PM

Furia, за Imaverol" се получава почти като къпане, никога при такива проблеми не се къпят, както пишеш и ти. Ето упътването за кучета: По време на третирането разтворената водна емулсия се напръсква срещу косъма като се цели цялостно обливане на кожата. При дългокосместите породи предварително е добре космената покривка в поразените участъци да се постриже.Кучетата може също да се потопят в разтворения препарат с оглед тотално обхващане на космената покривка"???? Аз гледам да не мокря....За "Преднизалон" сигурно имаш предвид "Преднизолон"- навремето съм го слагала при асма и алергия. Другите ще проверя, не ги знам, благодаря ти много, сигурно ще се наложи и ще се боцкаме. Хубаво, е ча са ви чисти изследванията, обаче пак трябва да се боцкате. Забелязала съм, че нашия вет. ги слага инж.все във врата отгоре. Винаги го дебна като империалист какво прави, а той все повтаря "Ти нямаш доверие, спокойно....всичко ще е наред...." Наред, наред, ама аз си знам как ги водя до там един по един, с двамата не мога да се справя. Довечера ще пиша докъде сме стигнали. Благодаря още веднъж!:re_037:

#356 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 29 June 2010 - 12:06 PM

не-не, с Имаверола третирах петната с добре напоен памучен или марлев тампон. Пипкаво е когато петната са много, но ако имаш два-три големи поразени участъка то няма как... Още повече че при моят Крокодил те се разрастват буквално за часове. Слабата имунна система унаследена от родители-инвалиди още никой не я е отменял. Относно инжекциите консултирай се с твоя ветеринар, не му слагай никакви препарати на своя глава, има доста аналогични ветеринарни препарати на изброените човешки.

Лабрадорката за 1 година живот при нас е имала само един здравословен проблем - като се беше нагълтала с някаква гадост тъмна вечер и получи леко натравяне. И от тогава от фондацията са ми казвали че няма никакъв здравословен проблем, еле пък кожен... А този мой болник... като го гледам в най-лошите му моменти и направо ми се плаче.
User's Signature

#357 Потребителят е офлайн   gerry_22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2010 - 08:48 PM

аз съм къпала Симба 2 пъти с Имаверол-разтворен ,както е предписано на опаковката и има ефект-това е за микроспория,,за други кожни проблеми незнам дали се ползва.отделно къпя и двете с ЕЛАКТИЛ -това е антисептиче шампоан при пиодермии и микози.и от него съм много доволна.

#358 Потребителят е офлайн   krisi567 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2010 - 11:25 PM

Днес бяхме в Чудесно хрумване. Доктор Бобаданова /така мисля,че беше ама ако греша се извинявам/ е почти сигурна,че е алергия,но ще изчакаме посявката. Според нея нещо като се къпем предизвиква алергията .
Иначе е много готина. Има страхотно отношение..

#359 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2010 - 07:55 AM

Криси,
Ако посявката е чиста или с незначителни тук-таме гъбички, то едно две петънца, възникнали заради алергиите, след къпането се разнасят и се увеличават. Предава се по наследство от болни родители. Дано оздравеете по-бързо.
User's Signature

#360 Потребителят е офлайн   krisi567 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2010 - 01:31 AM

След точно един месец най-накрая свалихме яката.Вече 7-ми ден сме на преднивет.Лечението ще продължи около месец и половина.

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни