Здравословни проблеми
Публикувано: 02 July 2008 - 11:04 AM
Публикувано: 05 July 2008 - 10:12 AM
За пърхота даде шампоан, с който да го измия след 2-3 дни, а за днес даде едно нещо.. извади го от мистериозна голяма бутилка, миришеше много гадно и каза, че е много токсично - да го разтворя в 2л вода, да полея кучето, да го втрия и да го оставя, без да го изплаквам. За да убиело бълхите, ако евентуално има такива, щото вкъщи намерих една бълха. :rolleyes:
Отделно "рогът" се оказа струпейче от стара раничка, махна го, сега има малка дупка там и се вижда кръв нали, ама кожата му е черна и изглежда много страшно ;D
Слава богу, че не е нищо сериозно като цяло... само дето не спира да се чеше по цялото тяло, ама ще ни мине... :blink:
Публикувано: 05 July 2008 - 10:15 AM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 05 July 2008 - 10:41 AM
А иначе Фронтлайн му слагахме.. мисля, че началото на Юни, някъде там. Оттам на село като хвана кърлежите, вета там даде Tapilan пудра, а вкъщи имах и малко от Bolfo. То свърши де, вчера му сложих Tapilan... а и като казах, че съм намерила бълха вкъщи... каза, че може освен от пърхота и от бълхи да се чеше, тъй като на педните крака няма, а там се чеше доста... ии така.
А бълхата даже не успях да я убия, щото много скачаше.
Публикувано: 05 July 2008 - 10:59 AM

Публикувано: 05 July 2008 - 11:20 AM
Ако пак се появи пърхут, поне ще знаете, че не е от препаратите, а имате друг проблем.
Проблема с Фронтлайна и подобните за накапване според мен е, че не се поставят правилно.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 05 July 2008 - 11:46 AM
Не знам, ще го изкъпя с това сега, после и за пърхота, щото си мисля, че е от това, че последният път не го изплакнах много добре :rolleyes: :rolleyes: И в четвъртък като отидем пак, ще питам дали няма да навреди на кучето толкова много неща наведнъж...
:'(
ПП А пърхота от само себе си няма да мине, щото от доста време се чеше здраво, даже скимти от време на време.
Публикувано: 05 July 2008 - 12:10 PM

Публикувано: 05 July 2008 - 02:00 PM
Публикувано: 05 July 2008 - 07:15 PM

Публикувано: 05 July 2008 - 07:26 PM

Публикувано: 10 July 2008 - 09:59 PM
Белята стана за няколко часа :rolleyes:.Бяхме за 5 дни на моренце.Накратко -опазихме маймуняка от всички беди ;D.На връщане решаваме да отидем до един манастир.Вървим 3-4 минутки по една пътечка.Тамън да влезем в манастира.Оставяме Коки вързан на 5-6 метра от нас ,за да питаме дали има кучета и дали може с него да влезем. :o Чува се зверски плач,обръщаме се и тичаме натам-а той плаче ли плаче :o. Решихме,че го е ухапала я оса,я нещо друго.Разглеждаме с него на ръчички,а той плаче ли плаче :'(.Тръгваме с него за София,той плаче,чеши и тръска едното ухо.Не дава да го пипнем и хапе.2 часа по късно сме при вета.Осил-много навътре в ухото.Кога е влезнал,колко бързо стана всичко :o???? Колко плач отнесе?Милото.........Та така....... :'( Сега сме на промивки и слагаме капки.Мънъка вече лудее и беснее,но на мен още ми държи от процедурата и плача му при ваденето.Оплаках ви се ,айде...........
Публикувано: 10 July 2008 - 10:15 PM