Говорилня
Публикувано: 02 June 2008 - 10:38 PM
поправете ме ако греша,но като малка съм чувала че кучетата неса като хората - когато имат винаги ядене кучетата ядат колкото искат а ако им е в повече това което са хапнали "връщат поръчката" ако са яли нещо отровно или развалено което им дразни стомахчетата пак така.На лейди паничката с гранулите винаги е пълна,когато иска си хапва,когато неиска и се е наяла и в гърлото да и бутам от тях ще ги върне.Та мисълта ми беше че вашите къчета ядат колкото им се яде,ако оставите чувала с гранули на земята нито едно от тях няма да го изяде на един път,нали така!това да ги храните с 50/100гр. разлика не го разбирам. :huh:

●٠·˙´¯` Mорска Мопска Mацка ´¯`˙·٠●
Публикувано: 02 June 2008 - 10:42 PM
Цитат
поправете ме ако греша,но като малка съм чувала че кучетата неса като хората - когато имат винаги ядене кучетата ядат колкото искат а ако им е в повече това което са хапнали "връщат поръчката" ако са яли нещо отровно или развалено което им дразни стомахчетата пак така.На лейди паничката с гранулите винаги е пълна,когато иска си хапва,когато неиска и се е наяла и в гърлото да и бутам от тях ще ги върне.Та мисълта ми беше че вашите къчета ядат колкото им се яде,ако оставите чувала с гранули на земята нито едно от тях няма да го изяде на един път,нали така!това да ги храните с 50/100гр. разлика не го разбирам. :huh:
И аз храня ,колкото искат и не ми пука ако на някой не му харесва. Имам кучета които предразположени към надаване на килограми ,само тях ограничавам.
Публикувано: 02 June 2008 - 11:03 PM
Цитат
Цитат
Последно време се замислям над развъждането, ако се развъждат предимно едри екземпляри, тогава се изменя стандарта, малко или много за това имат вина развъдчиците (тук не искам да засягам никого, това са само мой размисли, без страсти моля!!!) защото изменят генетичния материал, може би недоглеждане в заплождането, прекомерно хранене и т.н. или нещо такова... Белла е почти на 1.5 и тежи около 8 кг., но не изглежда слаба, дори обратното...
http://www.nabucopug.../eng/index.html
Тази жена произвела Световен Шампион, през 2004 година.Можете да го изровите из нета.Ако той тежал 8 кила, можеше само да спечели махлемска изложба и нищо друго.Аз много харесвам нейния тип на кучета.
:yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:страшни мопсове!!!!!
Ева-Буда, Аксо хапва 140 грамчета Карокрок-агнешко с ориз, примесени с яйчице, да му завиждате го казваме :P
Публикувано: 02 June 2008 - 11:04 PM
неискам да обидя никого,нито да поучавам някогонеискам да ви казвам и с какво количество да храните сладурите сивсеки сам преценява.моят мопс го водихме на преглед заради килограмите и казаха че е в отлично здраве,тича,играе..не се задъхва в жегите,и след като си носи тези килограми вече близо две години и няма никакви признаци че не се чуваства добре в кожата си-аз мисля че един прекрасен пухкав мопс!и най важното обичам си го и неми пука как изглежда!пускам ви няколко снимки вище и преценете бежавия ми мопс дали е наднормен!

Публикувано: 02 June 2008 - 11:31 PM
Цитат
пускам ви няколко снимки вище и преценете бежавия ми мопс дали е наднормен!

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 02 June 2008 - 11:40 PM
Аксел,пуснахме ви снимки от днес на е-maila :P
Кимето е към 35-40см.(педя и половина) :blink:
Хмм.. на нас Аксо също много ни харесва,ама много...
Имам чувството,че дори в момента на Лейди и е мъчно за него ... ;D ;D ;D
Кимето е към 35-40см.(педя и половина) :blink:
Хмм.. на нас Аксо също много ни харесва,ама много...
Имам чувството,че дори в момента на Лейди и е мъчно за него ... ;D ;D ;D

Публикувано: 03 June 2008 - 03:41 PM
Цитат
искам да ви кажа, че въобще не ми пука какъв е стандарта на мопса и колко трябва да яде или да спи или каквото там...щом е добре развит и се забавлява с другите кучета, значи всичко е наред.
Браво,и аз ви подкрепям напълно,на същото мнение съм и аз !!! :yahoo: :yahoo: :yahoo:

Публикувано: 03 June 2008 - 03:58 PM
Цитат
Цитат
искам да ви кажа, че въобще не ми пука какъв е стандарта на мопса и колко трябва да яде или да спи или каквото там...щом е добре развит и се забавлява с другите кучета, значи всичко е наред.
Браво,и аз ви подкрепям напълно,на същото мнение съм и аз !!! :yahoo: :yahoo: :yahoo:
ами то си личи, че ни подкрепяш, по отличния ти мопс :->)
Публикувано: 03 June 2008 - 06:52 PM
Само замалко се включвам за да ви кажа, че тумбите са ви невероятни сладурковци :P и въпреки, че аз имам немски шпиц, искренно се радвам на мопсовете и винаги гледам да докопам някое бебе и тайно да го намачкам...пу-пу да са ви живи и здрави!
П.П- доста отдавна, когато мислех да си вземама мопсче, моментално в съзнанието ми изникна името Сони, е незнам защо, но и досега всички сладурчовци, предизвикват асоцияцията в мен- Сони! ;D
Поздрави на всички щастливци който си имат Сонита! :wub:
П.П- доста отдавна, когато мислех да си вземама мопсче, моментално в съзнанието ми изникна името Сони, е незнам защо, но и досега всички сладурчовци, предизвикват асоцияцията в мен- Сони! ;D
Поздрави на всички щастливци който си имат Сонита! :wub: