Натурално хранене- рецепти
Публикувано: 19 July 2008 - 07:59 PM
"Какво има да ви е жал за белтъците? Такива хубави маски стават от тях..." ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

гр. Пловдив
ул. "Лазо войвода" 4
тел. 032/588-948 GSM 0888864255
Специализиран магазин за висококачествени лечебни и профилактични храни
Ветеринарни диетологични консултации при заболявания и специални нужди
Публикувано: 20 July 2008 - 07:34 AM
Моят проблем с тази диета е, че не виждам шанс някое от кучетата ми да се съгласи да я яде. Ще си извадят агнешкото, а другото ще оставят.
Голямо благодарим на доктора, с молба да сподели още рецепти с нас - може би за кучета с повишена активност или за подрастващи, много ще е интересно.
Публикувано: 20 July 2008 - 10:41 AM
Цитат
Натуралното хранене е един от въпросите, които най- много ме терзаят. Чета таблички за калории, витамини, мзнини и протеини, но все не се усмелявам да приложа нещо, въпреки, че имам мерак. Ще бъда и аз благодарна, ако отговорите на молбата на Инсулт. Или по- точно рецепти за хранене на подрастващото куче. (Моето е средна активност, немски среден шпиц, 3мес.) Няма да съм толкова нахална за да моля за точна рецепта за моето, но поне ако е за подрастващо ще съм благодарна!
Поздрави и благодаря и аз!
Публикувано: 07 August 2008 - 08:18 PM
Цитат
Много удобна на път, или когато има слабо куче за захранване. Дават се допълнително към храната или само те.
5кг кайма
1 голям пакет корн флейкс
1 голям пакет пшеничен зародиш
1,5 чаша зехтин
1,5 чаша меласа или мед
10 сурови яйца със смлените черупки ако може
10 пакетчета желатин без аромат
правиш на гнусна каша и лепиш кюфтенца според размера на устището
това са 10 порции
Тази рецепта много ми хареса, но искам да попитам има ли термична обработка или всичко се дава сурово?
Публикувано: 07 August 2008 - 09:03 PM
Значи за деня тя изяжда около 300гр. месо( свинско и телешко- смляни, за по- лесно) , сготвени с овесени ядки и макарони( тя мрази ориз), 2 яйца( предпочита пържени), около 200-300гр. козе сирене( смърди гадно, но тя купешко не яде), кисело мляко( ако пожелае) и гранули и бисквитки на корем! И не наддава това момиче и това си е! Всъщност качва, но много трудно и бавно, а сваля за броени дни :(
Отделно, ако прояви интерес към каквото и да е за ядене от нашата храна( без сладките неща и без подправки) , веднага и изсипвам чинията си в нейната паничка, само и само да хапне....и пак си е гърч!!!
Някой да има идея как да я " уплътня" малко?
Публикувано: 08 August 2008 - 10:30 AM
Публикувано: 08 August 2008 - 10:44 AM
Цитат
А как ги обработи всъщност? Щото ще водя злоядата гад на палатка и се чудя какво да му нося за храна - хем апетитно, че извън нас съвсем не ще да яде, хем удобно... А ако някой има идеи и за нещо по-трайно ще е супер :blink:

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.
Публикувано: 08 August 2008 - 11:02 AM
То пише, че става за изпът. Примерно яйцата без черупките и без желатин (аз така и не схванах защо е тоя желатин, ама минах и без него) поради липсата на кухненски робот. Взимаш си всичко предварително - и корн флейкса, и пшеничения зародиш, мед и зехтин и остава само на място да намериш магазин и да вземеш айца и кайма. Мисля, че няма да има проблем, но да каже insult.
Наистина не очаквах да станат толкова "добре изглеждащи" и миришещи, сигурно са й вкусни - знам ли! ;D
Публикувано: 08 August 2008 - 11:51 AM

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.
Публикувано: 08 August 2008 - 12:22 PM
Иначе освен консерва друго не се сещам като вариант, за съжаление. Може да пробваш да слагаш в гранулите колкото и да е вредно щом става дума за екстремни условия, обикновено ги прояждат.
Едит: сега се сещам, може да си направиш собственоръчно консерви, както се заваряват буркани и ще издържат много дълго, обаче трябва да питаш някой как става номера и каква храна ще стане за консервиране. Не зная и колко ще е удобно, щото си тежи дори да изхвърляш бурканите след това.
Публикувано: 08 August 2008 - 01:30 PM
Пък ако стане нещо добро ще споделя тук, разбира се.

Публикувано: 09 August 2008 - 01:06 PM
п.п. Кучето е сетер, на найсе години. Предишния път беше 20 кг, сега е 14 :rolleyes:, а е висок.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 10 August 2008 - 10:26 AM
Може би в твоя случай ориза помага за дебелеенето, знам ли. Нека някой, който е по- запознат да каже, аз хич не разбирам от храни, но мисля, че щом е вечно гладен трябва да потърсиш такъв вариант - същия обем, но по-лека храна. Или да смениш гранулите с диетични или както там се водят.

Публикувано: 14 August 2008 - 03:51 PM
Сега му варих на кучо пилешки добрчета и на едното имаше нещо зелено (след сваряването го видях) малко по-голямо от грахово зърно и така изглеждащо...като го пипнах с лъжицата се спука и от него изтече зелена течност... :o Някой да има идея какво е това и дали е опасно?
Публикувано: 14 August 2008 - 04:17 PM
Сега прочитам за отслабването, да кажа две думи:
Единственият начин за отслабване е отрицателен калориен баланс. Да направиш така, че организмът да харчи повече енергия, отколкото приема. Леко (в никакъв случай драстично) намаляване на храната, комбинирано с увеличаване на движението.
Кастрацията е довела до хормонални промени, съответно нуждите на куч от калории са намалели и метаболизмът се е забавил, затова пълнее. Като цяло сега има нужда от по-малко храна.
Обемът не създава чувство за ситост. Създават го калориите, тъй че няма смисъл от обемна храна.
Без за стотен път да обяснявам как се метаболизират хранителните вещества - при едно и също количество калории ако голяма част от тях са въглехидрати куч ще се чувства гладен, защото няма да ги усвоява за енергия, а ще ги трупа на склад. Затова трябва да се намали процентното участие на въглехидрати в храната.
В този смисъл - ябълките и морковите не помагат. Те съдържат бързи въглехидрати (фруктоза), от които се пълнее, а в същото време се огладнява.
Публикувано: 14 August 2008 - 04:31 PM
Цитат
Сега му варих на кучо пилешки добрчета и на едното имаше нещо зелено (след сваряването го видях) малко по-голямо от грахово зърно и така изглеждащо...като го пипнах с лъжицата се спука и от него изтече зелена течност... :o Някой да има идея какво е това и дали е опасно?
Зелените са жлъчки и ги махай, като чистиш дробчетата. Горчат много! :blink: