Dog.bg Форуми : Натурално хранене- рецепти

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (38 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Натурално хранене- рецепти Оцени темата: ***** 1 Гласове

#141 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 August 2008 - 10:24 PM

Цитат

Ами аз за първи път видях такава гадост...Сега вече ще оглеждам по-внимателно :)  10х shadow  :wub:

Ами, честичко има, явно си имала късмет досега! Просто ги мързи да ги чистят, все пак се прави ръчно, че се пукат лесно тия зеленяци.  :Бляк!:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#142 Потребителят е офлайн   Titka - banditka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 August 2008 - 11:23 PM

Аз ще помоля за акъл, за изхранването и на по малките породи ако може?! :blink:
Моето куче е малък шпиц, в топ форма 2,800 - 3 кг. Тези дни купувах нова каишка, окръглила се е милата неусетно. Хапва телешко месце с малко зеленчуци, овесени ядки и малко ориз. Пуста лакомия все подсеща като види ядене, че може и още ;D Давам и през два месеца Петнил, докато свърши опаковката. И за това не знам дали не прекалявам? Всеки месец горе долу седмица сме извън София и тогава търчи на воля по цял ден, ако малко е натежала за три дни буквално олеква. И това не ми е много ясно как става на тия килограми и за толкова малко време? Сега отложихме пътуването за края на месеца и тя е вече килограм над нормата, т.е. една четвърт от теглото си. Ще бъда благодарна за съвет какво количество месце на ден трябва да приема и какви добавки. Явно не се справям :(
И не само аз предполагам, доста хора с кученца приблизително тегло следят темата.
User's Signature

Качена снимка

#143 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 August 2008 - 09:12 AM

Цитат

Рецепта за eнергийни бомбички - кюфтета
Много удобна на път, или когато има слабо куче за захранване. Дават се допълнително към храната или само те.

5кг кайма
1 голям пакет корн флейкс
1 голям пакет пшеничен зародиш
1,5 чаша зехтин
1,5 чаша меласа или мед
10 сурови яйца със смлените черупки ако може
10 пакетчета желатин без аромат

правиш на гнусна каша и лепиш кюфтенца според размера на устището
това са 10 порции

:blink: :blink: :blink: Даваш таквоз нещо 10-тина дена и после откриваш 10-те разлики  ;D
Много е подходящо, когато имаш преболедувало или работещо животно. Подходящо и за злояда гад.

Имам преболедувала гад, леко анемична все още.

Тъп въпрос, ама... видях, че сте го обсъждали все пак на предната страница. Значи се дава сурово, така ли? Само добре объркано и примерно замразено?
User's Signature

Качена снимка

#144 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 August 2008 - 09:19 AM

Titka - banditka, в момента нямам възможност да правя калориен баланс за кученцето, но състоянието му е най-добият показател. Щом е над нормата, значи храната му е много.
Като начало опитай така: Запази месото, намали овесените ядки и ориза. Дори може напълно да премахнеш ориза, той е с висок гликемичен инедкс (предизвиква бърз инсулинов отговор), или ако все пак държиш да присъства в менюто - замени го с кафяв.
Добави една капсула рибено масло - помага за по-добра мастна обмяна и усвояване на мазнините.
Ако храниш веднъж на ден разпредели храната на два приема. По-честото хранене ускорява метаболизма.
Виж как ще вървят нещата десетина дни и ще се ориентираш дали да намаляваш дажбата още.

Искам да обясня нещо за въглехидратите и мазнините. Когато диетата е високовъглехидратна, от излишните въглехидрати бързо се синтезират мазнини, защото тялото не може да складира въглехидрати. Организмът не може едновременно да синтезира и разгражда мазнини, затова приетите с храната мазнини също се складират, вместо да се използват за енергия.
Свикналият да приема много въглехидрати организъм в началото може да изпитва дискомфорт при намаляване на въглехидратите, защото той не е "научен" да ползва мазнините. Това е причината много хора да твърдят, че ако не хапнат сладко ще полудеят, т.е, яденето на бързи въглехидрати води до глад за още бързи въглехидрати. Необходимо е известно време за адаптация - т.е. организмът да превключи към пълноценно изгаряне на мазнините. Тази адаптация ВИНАГИ се случва, няма вариант да не стане, но времето за различните хора е различно - някои за седмица, други - за две. При кучетата вярвам, че е доста по-бърза. Затова е възможно в началото да показва признаци на глад, които после ще отминат. Истинският ефект ще се види чак след периода на адаптация.

Грешка е да се намалява дажбата драстично. Това би накарало организма да превключи на режим оцеляване, което значи да харчи много по-малко енергия от нормалното, а кучетата са още по-добре приспособени към гладуване от нас. Целта при отслабване е леко да намалим калориите и да манипулираме разпределението им така, че да се харчат повече калории.

За петнил не мога да дам мнение, не знам какво съдържа, но вероятно е биотин - няма връзка с теглото.
А за това, че с няколко дни повечко движение влиза бързо във форма няма какво да се чудиш, така си е, движението е хубаво нещо  ;D
Ъъъ, и забравих нещо важно - за отслабване е задължително да спрете алкохола на пияниците  :blink:

#145 Потребителят е офлайн   Titka - banditka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 August 2008 - 02:23 PM

Mil_, много благодаря за изчерпателния отговор!
Ориз  се добавя в храната и от месец и то по инициатива на майка ми/твърди, че е полезен за козината/. Може и това да е причината, както и по малкото движение в момента. Пак ще си мине само на месце и по някое жълтъче от време на време. И ... никакъв алкохол! ;D
User's Signature

Качена снимка

#146 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2008 - 07:18 PM

Хора, да споделя последното си откритие. Бяхме на преход в Калоферско, та в тамошен магазин видях замразени в тарелки пилешки трътки- мазно, без кости и без нищо да дава фира.  :P Песа се облиза- много готино бульонче стана.  ;) Ама в Софето малко трудно се намират- в Пикадили няма, във Фантастико също.  :rolleyes:  Та пращах да ми купят от месарските на Кирков, замразени в тарелки по килограм.
User's Signature

Качена снимка

#147 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2008 - 10:43 PM

Мноооого мазно това. Става като овкусяващ бульон, ама не за хранене.
User's Signature

Качена снимка

#148 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2008 - 11:12 PM

Цитат

Мноооого мазно това. Става като овкусяващ бульон, ама не за хранене.

Аз за това го ползвам, дам. Иначе не знам какво точно е съотношението на мазнини и протеин в тях.
User's Signature

Качена снимка

#149 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2008 - 11:55 PM

Хъмм пилешки трътки продават в Европата при нас,но са сготвени  :- и с подправки ... мисля,че има и такива без,но не смея да и дам.
Ще взема да потърся и аз да купя и сваря (нали ги варите?) на моята мечка гризли.
User's Signature

Качена снимка

#150 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2008 - 07:34 AM

Варя ги, да.  :blink: Става си хубаво бульонче, а на хапване му давам по 4,5 трътки, че все пак са мазнички.. А мъжете вкъщи искаха да го подяждат.  ;D
User's Signature

Качена снимка

#151 Потребителят е офлайн   vitca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2008 - 09:31 PM

Здравейте.Имаме кокер вече на 6 месеца :blink:и го храним по 3 пъти на ден.1-во папане-гранулки RC medium dj,2-ро папане-натурално/пилешко,телешко,яйце или дробче или друго с ориз и зеленчуци+овесени ядки/,3-то папане-RC гранулки с бульоче от нещо месно. Това по препоръка на вета и отявлени кучкари :wub:. Расте,големее,дивее,нормални килограми,лъскава козина ,без кожни ядове,без здравословни такива ............дано го храня правилно :-.

МОД: Благодарим ти за информацията, развълнувани сме.
Това е тема за НАТУРАЛНИ РЕЦЕПТИ.

User's Signature

Качена снимка
Зимата отмина вече и за море си мисля вечер.............

#152 Потребителят е офлайн   Konan03 Икона

• OWNER-IW KENNEL "PHILIPOPOLIS"
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:dog"s

Публикувано: 14 October 2008 - 08:56 PM

Сварявам св. гръкляни с пил. фенер заедно с ориза , нарязвам суров зеленчук на ситно   прибавам "Карина" вчерашна поне  за плътност и лъжица "СА"37 витамини!   Сегиз-тогиз по някой едър кокал /печен/ за дояждане!!!!!!...................................................... Трябва някой да отвори топла кучешка кухня : Бебе,    ежедневна лапаница/открит клас/      ,  наслада  за ветерани    в 3 варианта: дребни ,средни , едри породи      9 тави на ден ,различно меню  и да идваме да си вземаме в еднократна опакавка за в къщи -----порциите да струват от 2 до 5 лева ---по 500гр.------Така си мечтая аз  а  идеята не е лоша, може някой да е реализира!
User's Signature

www.irishwolfdog.com FILIPOPOLIS KENNEL , IRISH WOLFHOUND

#153 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2008 - 09:55 PM

Надявам се никой да не се подведе по горната "рецепта".
Фенерите и шийките не са добра постоянна храна за кучета ако се варят. Ако ще ги давате - да са сурови. Същото важи и за "печените" кокали. Кости се дават само сурови, след термична обработка стават вредни за стомаха. Ако ви е страх от лош ветеринарен контрол - замразявайте ги предварително или ги взимайте от замразения щанд.
За добавките - четете другата тема. СА37 не върши никаква работа, със същата сила можете да насипете малко пръст от двора върху храната, няма да има разлика в ефекта за вашето куче...
Язък, че не се пише сериозно и задълбочено по темата. 
User's Signature

Качена снимка

#154 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 15 October 2008 - 09:57 PM

Цитат

СА37 не върши никаква работа, със същата сила можете да насипете малко пръст от двора върху храната, няма да има разлика в ефекта за вашето куче...
Защо така яростно го отричаш СА-то? Аз не знам нищо з анего, освен това, което пише на етикета?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#155 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2008 - 10:02 PM

Ами виж пак етикета - количествата минерали и витамини са мно-о-ого малки. Нищо чудно, че не предозира. А и не съм забелязала никакъв ефект от него при кучета гризящи стени, ядящи пръст или просто нуждаещи се от витамини... /питала съм и лекари, никой знаещ не го препоръчва/
User's Signature

Качена снимка

#156 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2008 - 10:10 PM

Е за тия неща няма да върши работа. То си е бирена мая основно. Не е лоша добавка, но определено е супер надценена. При хранене с попарки не е лошо да се дава нещо подобно.
User's Signature

Качена снимка

#157 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2008 - 10:18 PM

;D то се знае, че ще има сарказъм за попарите...
Аз на моите твари им давам витамини за прасета. Разтварям им ги във водата, забравих как се казват, ако някой го интересуват ще проверя какви бяха. Гръцки, евтини, лесни за дозиране, лесни за даване, в прилични количества.
На болни, оперирани, възстановяващи се, активно работещи давам профилактично по 14-21 дена VMP.
Това обаче е за темата за добавките...
User's Signature

Качена снимка

#158 Потребителят е офлайн   karlis Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2008 - 09:16 AM

Моля ви приятели помагайте! Поради здравословен проблем, кучето ми трябва да поема възможно най-минималното количество протеини за няколко дни. Дайте някакви съвети и предложения,защото просто не знам с какво да го храня. Кучето е на 11 месеца и тежи 1.900кг. Благодаря ви!
User's Signature

http://www.facebook....143081692411801
facebook : Полина Тахова
tel: 0878 828 809

Качена снимка

#159 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2008 - 05:25 PM

http://www.amazon.co...ASIN=B000V3VFGY

Едва ли скоро ще видим, нещо подобно на нашия пазар .Натурално , сурово , органична храна ... :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

#160 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2008 - 06:04 PM

Цитат

http://www.amazon.co...ASIN=B000V3VFGY

Едва ли скоро ще видим, нещо подобно на нашия пазар .Натурално , сурово , органична храна ... :rolleyes:

Ми, за тези неща пазар няма. А и цената е  :rolleyes:.
User's Signature

Качена снимка

• (38 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема