Dog.bg Форуми : Натурално хранене- рецепти

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (38 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Натурално хранене- рецепти Оцени темата: ***** 1 Гласове

#341 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 October 2011 - 01:28 PM

Milla, разбрахме, че не искаш да даваш свинско като основна храна. Не разбрахме защо?

Не говорим за даване на сланина и обрезки като основна храна, а на свинско месо. Вече ако отъждествяваш тези две неща, това е друго нещо, но те не са едно и също. Има части от прасето, които са с по-малко мазнини от пилешко дори, да не говорим за пуйки и патици, агнешко, овнешко. Останалите видове свинско - ами да се маха от тях излишната сланина така, както човек го приготвя за себе си.
Не ми известно какъв е проблемът човек да си храни кучето със свинско филе или бут като основна храна, затова питам. Ти го каза така категорично, че реших, че имаш сериозни основания.

#342 Потребителят е офлайн   Ev.Mink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 October 2011 - 04:11 PM

За риска от трихенелоза при хранене на кучетата със сурово свинско е ясно. За ползите и вредите от суровото месо по принцип:

Хранене със сурово месо - плюсове и минуси

Проблемът с натурално приготвена храна за кучетата ни е в балансирането и изчисляване на точните пропорции на мазнини, въглехидрати, белтъчини. И в недостатъчният процент витамини напр. при хранене основно със свинско ще липсва калций и магнезий. Затова пък свинското е особено богато на витамин В1. Все пак повечето сме любители на тема хранене, а не професионалисти. И не вярвам тук всеки да взима калкулатора при всяко приготвяне на менюто на любимците си. Може ли да посочите таблица с калории, мазнини, белтъчини, въглехидрати, които ползвате. Намерих една примерна калорийна таблица от финес-маниаците за сравнение на отделни продукти в това число от различни видове месо:

Таблица с калориите на основните продукти

Проблемът при хранене със свинско сготвено или замразено до и под -20 градуса по Целзий:) е, че това месо е с достатъчно много мазнини, които правят храната вкусна, домашните любимци - лакоми, т.е. лесно ще усвояват и натрупват мазнините, а ние ще се заблуждаваме колко сме добри:) Освен, ако не се вманиачим постоянно да теглим и мерим със сантиметри, дебеломери и прочие инструментариум кучетата ни добре ли са или не с абдоминалното си тегло (коремното вътрешното затлъстяване). А това е основната причина за затлъстяването при домашните любимци освен обездвижването и недостатъчното движение. Особено, ако любимците са градски чеда, свикнали с удобствата на цивилизацията като нас, и глезотийките и общодостъпните лакомства, давани от стопаните им поради гузната им съвест или погрешното разбиране, че им правим добро:) А затлъстяването при домашните любимци пък води до редица заболявания и съктращаване на живота им:

Затлъстяването

Най-опасно е да се хранят домашни подрастващи любимци основно със свинско месо, защото в процеса на растежа ще им се увеличат обема на мастните клетки и в по-късен етап, когато започнат съпътстващите заболявания и хронични неразположености трудно можем да овладеем наднорменото им тегло в името на здравето им. Тогава освен голеееми мастни клетки ще започнат да трупат и нови бройки мастни клетки. И тогава ще ни се наложи да ги храним със скъпи специализирани диетични храни, а не с намаляване количеството храна, както може да си помислим, че ще решим проблема.

Иначе добре дозирано свинското месо не е вредно в храната на домашните ни любимци. Толкова бързо и евтино е да сварим свински черен дроб като добавка от време на време. В редица сухи и консервирани фирмени храни отдавна добавят свински фибри, а пък пушените свински уши, желирани свински крачета, ароматно сварен свински черен дроб и прочие свински мат'риал са едно от любимите им лакомства, нали:)

#343 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2011 - 04:28 PM

500гр. свинско месо яде всеки ден моето куче, очевидно Основна храна.Най-често плешка взимам. Не бих го хранила с пилета. :md_064:
И все пак, добре е човек да погледне линка, който съм дала. Но спора наистина ми е досаден, щото ако ви кажа, че свинското и холестерола, който съдържа са полезни и за двукраките, ще ме пратите в 100 медицински сайта, които да ме опровергаят, тъй че ще си го спестя. :ae_085: Но ако и един човек прочете това, което съм дала, замисли се, намери реални изследвания в подкрепа на написаното- значи не съм отделила напразно тия 5 минути от днешния айляшки ден.
Поздрави!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#344 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 21 October 2011 - 06:01 PM

Цитат

Проблемът с натурално приготвена храна за кучетата ни е в балансирането и изчисляване на точните пропорции на мазнини, въглехидрати, белтъчини.

Това е основният мит за натуралното хранене. Нима ние ядем всеки ден точно изчислена, балансирана и пълноценна храна? Не може пълноценното хранене да се изчислява на дневна база. Въпроса е в разнообразието и в различните източници на протеин (различни меса, яйца, млечни продукти, вътрешности), мазнини (от животински и растителен произход) и въглехидрати (ориз, овесени ядки) и други.
Натуралното хранене е една необятна материя.

#345 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 21 October 2011 - 06:16 PM

Показване на мнениетоVesela_5, в 21 October 2011 - 07:01 PM, написа:

Нима ние ядем всеки ден точно изчислена, балансирана и пълноценна храна? Не може пълноценното хранене да се изчислява на дневна база.

Именно защото ние НЕ ядем правилно изичслена и балансирана храна имаме толкова здравословни проблеми, свързани с начина на хранене. За пример мога да дам лично себе си, която точно поради тази причина имам 2 здравословни проблема. Кучето ми, от друга страна, откак започнах да го храня с предварително изчислена дневна доза на нужните хранителни вещества, спря да има здравословни проблеми, свързани с храненето.
А ако не на дневна база, то на каква да се изичислява пълноценното хранене?
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#346 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 October 2011 - 06:40 PM

Цитат

Именно защото ние НЕ ядем правилно изчислена и балансирана храна имаме толкова здравословни проблеми, свързани с начина на хранене.

Не съм съгласна с теб, аз се интересувам от фитнес хранене, здравословно хранене и суплементиране. Майка ми работи в гастроентерологично-отделение (вътрешни болести), чела съм всичките й учебници по медицина, и съм наясно как можеш да си докараш гастрит, язва, цироза, чернодробна недостатъчност, панкреатит и т.н.
Затова казах, че натуралното хранене е необятна материя и е наука, която трябва да се изучава и да се практикува правилно. Който няма време и не му се занимава, има готови супер-премиум храни.

#347 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 21 October 2011 - 06:46 PM

Значи за теб всичко се свежда до желание, имане на време или мързел?
А ако ти кажа, че не зависи само от това? А от възможност, дори от това с какво се занимаваш и колко разбираш от тази материя? Сама казваш, че си изчела всичките/много учебници... И пак надали можеш да твърдиш, че си напълно наясно с материята? Аз също имам доста допир с физиология на животните и човека, и това дори и малко не ми дава сила, че знам нещо по въпроса. А какво да каже един инженер, дето това е непонятна зона за него?
Та, неправилно балансираната храна не е добро решение /сега за да не скочиш, доста гранули също не са балансирани/.

Всъщност не разбрах с кое не си съгласна...
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#348 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 October 2011 - 07:17 PM

Да де точно това имам предвид, че ако не си наясно какво правиш, по-добре изобщо да не се захващаш с натурално хранене. За него трябват знания, време, търпение. Т.е. апелирам към всеки да се информира преди да свари в тенджерата месо с ориз...

#349 Потребителят е офлайн   Ev.Mink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 October 2011 - 10:18 PM

Показване на мнениетоVesela_5, в 21 October 2011 - 07:17 PM, написа:

Да де точно това имам предвид, че ако не си наясно какво правиш, по-добре изобщо да не се захващаш с натурално хранене. За него трябват знания, време, търпение. Т.е. апелирам към всеки да се информира преди да свари в тенджерата месо с ориз...

:ae_085: Точно!

#350 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 October 2011 - 09:07 AM

Показване на мнениетоEv.Mink, в 21 October 2011 - 04:11 PM, написа:

Проблемът при хранене със свинско сготвено или замразено до и под -20 градуса по Целзий:) е, че това месо е с достатъчно много мазнини, които правят храната вкусна, домашните любимци - лакоми, т.е. лесно ще усвояват и натрупват мазнините, а ние ще се заблуждаваме колко сме добри:)

Няма такъв проблем.
Висока калорийна плътност е плюс, а не минус на храната. Храната се яде, за да дава калории, а дали ще надебелееш зависи от това дали ще приемеш излишни калории, които трябва да се складират. Чувството за ситост се създава от усвоените (изгорените) калории, а не от обема погълната храна. Да изядеш 2000 калории от свинско е много по-добре, отколкото 2000 от ориз, но това е дълго за обяснение, пък и е обяснено много пъти вече. Накратко ако се храниш високовъглехидратно, вероятността да приемаш излишни калории, които не се горят, а се складират, е много, много по-голяма.
Освен това свинското като всяко месо е добър източник на протеини, то не се състои само от мазнини.
Затлъстяването се получава не от мазнини, а от въглехидрати както при масата хора, така и при масата кучета. Помислете как се развива диетологията в последно време - десетилетия наред нискомазнинните диети не помогнаха на никого, сега помагат нисковъглехидратните.
Погледнете калорийната плътност на гранулираните храни - около 4000 ккал на кг. Ами същата е на кг мазно свинско, само дето в гранулираната храна са предимно от въглехидрати.
Така че аз тотално не разбирам аргумента, че от свинското щяло повече да се дебелее, точно обратното е. Разбира се, при условие, че съобразяваме правилно дневния калориен прием.
Изобщо анатемосването на мазнините е заблудата на века за миналия век. Все още не можем да се отървем от нейното влияние. Истеричното налагане на "здравословни" нискокалорични нискомазнинни продукти нито намали сърдечно-съдовите заболявания, нито направи хората по-стройни. За кучетата и котките това важи с още по-голяма сила.

#351 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 October 2011 - 02:42 PM

Да се изкаже и един макар и бъдещ инженер :ab_041:
Женската /хъски на почти 4години/ се храни по следния начин -
Сутрин - 300гр. гранулирана храна Nutram /но за бебета, понеже по-големите гранули не иска да ги яде, пък тези малките й се услаждат много/. Вечер - един пакет сварен пил. фенер /чисто месо май излиза около 300гр./, 100мл. бульон, по-малко от шепа сварен бял ориз, една чушка, един морков и понякога по една филия хляб. За десерт задължително има от любимите й кисели ябълки - почти половин ябълка. Но да ви кажа последните 6-7 месеца започна много да дебелее При граница около 22-23кг за нейната възраст, тя си държи последно време 26кг, на двор е, ама не тича много много, по-скоро мързелува.
Малкия /на годинка/-
Сутрин - максимум 300гр Nutram. Вечер - 200гр. гранули накиснати за много малко във бульона от вареното месо, така, че да не омекнат, + сварено пилешко месце /около 150гр предполагам/ , рядко на него му давам ориз, да ме питате защо не мога да ви кажа.+ задължително една сурова чушка за десерт. Той в момента е 24кг, обаче като че ли ми се иска да наддаде още 2-3 кг.
Добре ли са дажбите, при все, че не се интересувам от калории и тем подобни, но ако трябва ще започна, винаги има на какво още да се научиш. :ae_085:
Може ли малкия да го пробвам с тез енергийни бомбички? Колко на ден трябва да давам? Една? Или трябва да замества едно хранене? Мислех да направя по-малки и да му давам по една вечер след хранене за "добре свършена работа" :ab_041: Доколкото разбрах за неговата възраст трябва да приема около 1140kcal.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#352 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 October 2011 - 02:42 PM

Да се изкаже и един макар и бъдещ инженер :ab_041:
Женската /хъски на почти 4години/ се храни по следния начин -
Сутрин - 300гр. гранулирана храна Nutram /но за бебета, понеже по-големите гранули не иска да ги яде, пък тези малките й се услаждат много/. Вечер - един пакет сварен пил. фенер /чисто месо май излиза около 300гр./, 100мл. бульон, по-малко от шепа сварен бял ориз, една чушка, един морков и понякога по една филия хляб. За десерт задължително има от любимите й кисели ябълки - почти половин ябълка. Но да ви кажа последните 6-7 месеца започна много да дебелее При граница около 22-23кг за нейната възраст, тя си държи последно време 26кг, на двор е, ама не тича много много, по-скоро мързелува.
Малкия /на годинка/-
Сутрин - максимум 300гр Nutram. Вечер - 200гр. гранули накиснати за много малко във бульона от вареното месо, така, че да не омекнат, + сварено пилешко месце /около 150гр предполагам/ , рядко на него му давам ориз, да ме питате защо не мога да ви кажа.+ задължително една сурова чушка за десерт. Той в момента е 24кг, обаче като че ли ми се иска да наддаде още 2-3 кг.
Добре ли са дажбите, при все, че не се интересувам от калории и тем подобни, но ако трябва ще започна, винаги има на какво още да се научиш. :ae_085:
Може ли малкия да го пробвам с тез енергийни бомбички? Колко на ден трябва да давам? Една? Или трябва да замества едно хранене? Мислех да направя по-малки и да му давам по една вечер след хранене за "добре свършена работа" :ab_041: Доколкото разбрах за неговата възраст трябва да приема около 1140kcal.

П>С> Съжалявам за дублирания пост, незнам какво стана

Това мнение е редактирано от Letty: 24 October 2011 - 02:46 PM

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#353 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 24 October 2011 - 02:54 PM

Аз храня Вивиан със свинко месо/ печено на фурна/, като основна храна. 300-400 грама чисто месо на ден, без сланини и кокали. С ориз, един жълтък, стотина грама сирене и др. Докато я хранех с пилешко, беше кожа и кости. Не можеше да вдигне по никакъв начин килограмите. От година и нещо я храня със свинско месо, и успя да качи заветните 4 килограма, за да заприлича на нормално куче, а не на скелет. Гранули давам на корем, защото тя яде твърде малко от тях. Не зная защо, но телешкото месо не го яде- не и харесва. Агнешко обожава, но ми идва твърде скъпо!

#354 Потребителят е офлайн   _Натали_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 October 2011 - 12:11 PM

Здравейте ! Нека споделя и моя опит в храненето . Искам да кажа ,че съм много боса в това и докато се опитам да се образовам в тази насока ( което е дълъг процес ) се доверявам на мислейки си по компетентни хора от мен . Аз съм млад стопанин и на възраст и като стопански стаж. Нямам представа на кои източници в интернет пространството да се доверя и сметна за достоверни , за дадена храна колкото хубави толкова и негативни коментари . По препоръка на ветеринарите започнах да храна кучето си с гранулирана храна . Спрях се на Роял Канин ,не защото аз самата разбирам какво съдържа ,просто ми беше препоръчана като една от "най-добрите" марки на българският пазар и то от ветовете . Речено -сторено . Само ,че в последствие кучето ми доста напълня от тази храна . Усетих ,се че е от нея ,след като и няколко други стопанина случайно споделиха , че хранят животинките си с нея и те били качили , та групово се колебаехме дали е от храната . След това реших да сменя , смених с Про план . Там беше друго, кучо се хранеше редовно и мога да кажа ,че дори отслабна .
Но кучо започва да я хапва с интерес и след един месец ,вече насила я яде. От друга страна замисляйки се за "показателите" показващи дали храната се усвоява добре, ние не ги покриваме. Казват да се гледат изпражненията дали са добри - като форма и твърдост -да , ала като количество , изхвърля почти толкова колкото е папалo . Козината пада доста , през цялата година . Дори се появи пърхот. Няма показатели за кожен проблем ( отделен от който да е породено това ) , за това съм склонна да мисля,че е от не добра храна . Чувала съм ,че трябва да се наблюдава урината , ала нямам видимост , а и не знам какво трябва да и гледам. Знам и че е хубаво да се пускат кръвни изследвания ,но там пак не знам точно кои показатели се наблюдават ,за да се разбере дали храната се усвоява добре, може би се има в предвид цялостната картина ... ?!
Както и да е , като цяло скeптично съм настроена към гранулирането хранене по ред причини . Първо включват се съставки ,които са потенциални алергени , второ черно на бяло , аз като потребител как мога да съм уверена ,че писаното на опаковката отговаря на реалното съдържание на гранулата ? Било балансирано , изчислено , е хубаво де , каква е тази ясна формула , която е толкова ясна ,че хайде приблизително дори не може да се приложи като съвкупност от компоненти при прясно приготвена храна . Просто самият принцип "установен при редица изследвания" , защото когато питам ветовете за натуралното хранене и дозата , те казват " ама виж , вземи си гранули , те там всичко са преценили , няма как ти да го направиш ( дори и приблизително??!!!! ) . Там всичко е включено , не можем да ти кажем никакви грамажи ." В хранителен аспект съм по-склонна да се връщам назад в еволюционен план от колкото да приемам модернизираните методи . По склонна съм да приема това според каквото човека/животното е създадено и е по-близко до естествената му природа като начин на хранене от колкото подобен вид "балансираност" . Смятам,че организма е перфектно измислена машина по самото си естество и ако се водиш по предназначението и и естествената му природа ,много по-целесъобразно биха се получили нещата .
Ако кучето е създадено да яде храна с чиято съвкупност от компоненти е постигнат перфектен вариант,а организмът не може сам да преценява какво му трябва и кое как усвоява , то гранулите щяха да са си плодове на някое растение или съществуващи в тази си перфектност в цял вид под някаква форма , а не направено творение от човешка ръка и с толкова"но-та" и "ако-та" и знайни и незнайни неща ... така покрай баланса . Това си е мое мнение де!

Та с една дума съм фен на натуралното хранене,породено точно от опитността ми с гранулираната храна . Моля ви помогнете ми - първо , колко като грамаж на ден да приема от сготвената храна , при положение ,че гранули се падат по 150 грама (има ли основание да се влияя от грамажа полагащ и и се при консервираната храна ?) ? Какви храни да включвам , смесвам,редувам ? Абе всякаква информация ще ми бъде полезна !
User's Signature

ЛЮБОВ е да раздаваш душата си без жал и мигом да забравяш кому, какво си дал!

#355 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 October 2011 - 01:45 PM

Не е важен грамажът, а калориите.
На първа страница от темата има данни за необходимите за вашето куче калории. Също има данни и за калоричността на някои продукти.
Ще трябва малко смятане и четене, това е.

#356 Потребителят е офлайн   Ev.Mink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 October 2011 - 04:29 PM

Показване на мнениетоmil_, в 23 October 2011 - 09:07 AM, написа:

Показване на мнениетоEv.Mink, в 21 October 2011 - 04:11 PM, написа:

Проблемът при хранене със свинско сготвено или замразено до и под -20 градуса по Целзий:) е, че това месо е с достатъчно много мазнини, които правят храната вкусна, домашните любимци - лакоми, т.е. лесно ще усвояват и натрупват мазнините, а ние ще се заблуждаваме колко сме добри:)

Няма такъв проблем.
Висока калорийна плътност е плюс, а не минус на храната. Храната се яде, за да дава калории, а дали ще надебелееш зависи от това дали ще приемеш излишни калории, които трябва да се складират. Чувството за ситост се създава от усвоените (изгорените) калории, а не от обема погълната храна. Да изядеш 2000 калории от свинско е много по-добре, отколкото 2000 от ориз, но това е дълго за обяснение, пък и е обяснено много пъти вече. Накратко ако се храниш високовъглехидратно, вероятността да приемаш излишни калории, които не се горят, а се складират, е много, много по-голяма.
Освен това свинското като всяко месо е добър източник на протеини, то не се състои само от мазнини.
Затлъстяването се получава не от мазнини, а от въглехидрати както при масата хора, така и при масата кучета. Помислете как се развива диетологията в последно време - десетилетия наред нискомазнинните диети не помогнаха на никого, сега помагат нисковъглехидратните.
Погледнете калорийната плътност на гранулираните храни - около 4000 ккал на кг. Ами същата е на кг мазно свинско, само дето в гранулираната храна са предимно от въглехидрати.
Така че аз тотално не разбирам аргумента, че от свинското щяло повече да се дебелее, точно обратното е. Разбира се, при условие, че съобразяваме правилно дневния калориен прием.
Изобщо анатемосването на мазнините е заблудата на века за миналия век. Все още не можем да се отървем от нейното влияние. Истеричното налагане на "здравословни" нискокалорични нискомазнинни продукти нито намали сърдечно-съдовите заболявания, нито направи хората по-стройни. За кучетата и котките това важи с още по-голяма сила.

За какво е спорът?! Аз сравнявах свинското с други видове меса, телешко, говеждо, пилешко, риба, дивечово, а не с въглехидратни зърнени храни, царевица, ориз и т.н. или със сухи гранулирани храни. И да, със свинско е много по-лесно да се преяжда, т.е. да се затлъстява, ако енергията от този вид месо не се изразходва. А не вярвам градските кучета много оптимално да си изразходват енергията. И не вярвам всеки от натурално хранещите стопани да измерва точно калориите на храната, която дава на кучето си. Според възрастта му и начина на живот и движение особено. И още повече, че ако стопаните ползват индустриално месо (не натурално отгледано или отстрелян дивеч), без значение свинско, пилешко, говеждо, шилешко и т.н., то то е достатъчно "обогатено" с хормони, т.е. отново се подсигурява затлъстяване на хората и животните, които се хранят с такова месо. Личи си по масовото затлъстяване на домашните кучета. И на хората. Наскоро четох статистика, че дори в Европа е така и половината от домашните кучета си отиват от заболявания в резултат от затлъстяване. Има някакво решение в отскоро появилите се grain-free супер премиум гранули, но като всяка мода и там не всичко е 100% точно. Така че, аз си оставам привърженик на смесеното хранене, в която предпочитанията към гранули да е от производители с по-висока отговорност и чистота като напр. тези с канадски източници. Всичко е относително.

#357 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 October 2011 - 05:33 PM

Показване на мнениетоEv.Mink, в 25 October 2011 - 04:29 PM, написа:

За какво е спорът?! Аз сравнявах свинското с други видове меса, телешко, говеждо, пилешко, риба, дивечово, а не с въглехидратни зърнени храни, царевица, ориз и т.н. или със сухи гранулирани храни. И да, със свинско е много по-лесно да се преяжда, т.е. да се затлъстява, ако енергията от този вид месо не се изразходва.

Ами за това е спорът. Не е вярно. По-калоричната храна засища с по-малко количество. Енергията си е енергия, няма разлика между енергия от свинско и енергия от каквото и да било друго месо. Човек просто трябва да спазва дневна дажба калории и толкова.
Масовото затлъстяване не е от месо, а от неестественото залитане по рафинирани зърнени храни, което идва като последствие от индустриалното производство на храни и като цяло от високовъглехидратното ни хранене. Вкл. кравите, които би трябвало да ядат трева, ядат зърно, кучетата и те ядат зърно, то е завзело всичко. Грейн-фрий не решават въглехидратния проблем, там въглехидратът не е от зърно, а от картофи, да речем, но пак е много, просто технологията на гранулите прави така, че тези храни са свръхвъглехидратни.

#358 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2011 - 11:17 AM

Показване на мнениетоEv.Mink, в 25 October 2011 - 04:29 PM, написа:

А не вярвам градските кучета много оптимално да си изразходват енергията. И не вярвам всеки от натурално хранещите стопани да измерва точно калориите на храната, която дава на кучето си. Според възрастта му и начина на живот и движение особено. И още повече, че ако стопаните ползват индустриално месо (не натурално отгледано или отстрелян дивеч), без значение свинско, пилешко, говеждо, шилешко и т.н., то то е достатъчно "обогатено" с хормони, т.е. отново се подсигурява затлъстяване на хората и животните, които се хранят с такова месо.

По добре ще е,да делим кучетата не на градски и селски,а на апартаментни и дворни :md_064:.Особено при по студеното време.И ако индустриалното месо е толкова зле,а то е,каква ли е ситуацията с животинските продукти в гранулираната храна?

#359 Потребителят е офлайн   toshko18 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2011 - 02:17 PM

Показване на мнениетоmil_, в 21 October 2011 - 10:59 AM, написа:

Показване на мнениетоMilla, в 21 October 2011 - 10:48 AM, написа:

Моля, не давайте свинско, еле па сурово! :ud_009:

Защо?

Опасността от заразяване с болестта на Ауески(псевдобяс) е достатъчна причина да не давам сурово свинско.
Виждал съм куче с псевдобяс и повярвайте ми не е приятна гледка.

User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#360 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2011 - 02:22 PM

Може ли сега да питам някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и да го сподели,ако е възможно - тъкмо да се опитам да ви измъкна от спора, в който сте потънали.Та, проблемът е следния - имам две НОК,а те както е известно са кучета с чувствителен стомашно-чревен тракт, дори и породоподобните - каквито всъщност са моите.Живеят на двор,храня ги най-вече с гранули,обикновено от т. нар. висок клас,но и двете ми кучинки са малко слабички.И докато за едната това е задължително поради здравословен проблем,то другата се опитвам да я поугоя така да се каже,но за сега безрезултатно.Двете тежат по 25 кг и то при положение,че едната яде цифром и словом два пъти по-голяма дажба от другата.Пробвала съм с по-енергийна суха храна - тя обаче е и по-мазна и резултатът винаги е един и същ - разтройство.Пробвала съм и с готвене - ако не махна мазнотията от бульона на свареното месо,пак имаме проблем,дори и да е с ориз.Някой да има идеи и и да знае тайни?
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

• (38 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема