Dog.bg Форуми : Защо не трябва да се развъждат кучета без доказан произход

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Защо не трябва да се развъждат кучета без доказан произход

#21 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 June 2008 - 08:17 PM

Чита,тук вече ние сме безсилни това може да си го решат единствено стопаните на домашните любимци.
Едно е да допуснеш грешка от незнание съвсем друго е когато си запознат със всичко и въпреки това искаш отново да постъпиш грешно. :(
Сара,Нелвит,Гери още веднъж всичко вие го решавате никой не ви заставя,форума е за това да обединява всички любители и притежатели на тази порода без да се делим.
Надявам се напрежението да спадне и да няма повече кавги.
User's Signature

Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2008 - 08:24 PM

Чау-чау с родословие може да се купи и за 1200лв приблизително ..
User's Signature

Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   NElvit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Животни-особено бездомните!Музика и кино.
Публикувано: 12 June 2008 - 08:29 PM

Не съм се замисляла да развъждам кучета камо ли да въртя търговия.Просто исках Джеси да има бебета.Да бъде майка.Всеки се радва когато това се случи.Виждате каква радост и вълнение настъпват когато някой във форума се сдобие с бебета.Нищо че не са родословни.
Честно казано кучето го взех заради децата.Знам какви грижи се изискват а пък все нямаме време и ако не беше заради тях нямаше да се ангажирам с такова нещо.Никога не съм се замисляла за родословие или нещо такова.Взехме я за домашен любимец.
В момента тя е пълноправен член на семейството ни.Получавам критики даже че повече мисля за нея отколкото за децата ;D.Много я обичаме всички а и тя ни отвръща със същото.
В града ни се увеличиха кучетата чау и нито едно няма родословие.А със сигурност ще се размножават тепърва,както слушам другите стопани.Така че това е процес който неможе да бъде спрян от никой.
Чау ще се делят винаги на две -клубни с родословие и готови за изложби и такива без родословие.

#24 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2008 - 08:44 PM

Самата вие казвате че е домашен любимец ,  взето е за такова , и изведньж решавате да имате малки! Защо ? ..  и спирането на този процес става от вас , от мен , от другите около нас , а не да си казваме "нищо не може да се направи "! :huh:Точно вие ,може да направите нещо !
И колко пьти да се казва че  и в природата не всеки вьлк има вьлчета !!!Радоста от бебета е едно , а това да гарантираш здравето им , отглеждането им , правилните стопани , по нататьшното им развьждане ,е сьвсем друго.
Много животнии с родословия се отглеждат единствено като домашни любимци и никога не оставят поколение ...Защо ли? Нали имат родословие ? :huh:
User's Signature

Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   NElvit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 June 2008 - 08:46 PM

Това е избор на всеки стопанин на животно.

#26 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 June 2008 - 08:47 PM

Ще ви кажа къде се получава разривът между вас.
Хората с неродословни чау-чау приемат като лична обида факта, че кучето им не бива да се развъжда. Сякаш е второ качество ли, какво ли.
Родословието е първият, но съвсем не единствен елемент от пъзъла. То е същото като това, че ако искам да карам ферари трябва да имам шофьорска книжка. Ама искам, ама мога, ама много съм добър, нямам ли - няма да карам.
Страшно много родословни кучета също не бива да се развъждат. Но просто хората, които са стигнали дотам в познанията си никак не се обиждат от това, че тяхното родословно куче не бива да има поколение. Затова за миг забравете дали вашето куче е родословно. Или си представете, че всички в този форум са родословни.

Истината е, че трябва да се развъждат много много малко на брой кучета, това са онези, които ще подобрят породата. Не средните, не добрите, само онези, които ще я подобрят.
Харесваме дадена порода за това, което е. Първият въпрос, на който трябва да си отговорим, е - искаме ли тя да остане това, което е? Ако отговорът е да, се запитваме с какво нашето куче ще допринесе за това. Това няма грам общо с любовта ни към него лично.

По въпроса, че имало и ще има безразборно развъждане, което ще видоизменя породата искаме или не.
Едно момченце след буря тичало по плажа и връщало в морето единици от хилядите изхвърлени на брега медузи. Един му казал - хей, момченце, те са хиляди, какво ли можеш да промениш? А то хвърлило медузата и казало - Току що промених всичко ... за тази медуза.
Така е и за всеки от нас, важното е да си даде отговор на въпроса - искам ли да участвам в това, какво ще ми донесе то, от какво толкова ще се лиша - себе си и моето куче? Мога ли да го променя за себе си?

#27 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2008 - 08:48 PM

Това не е дебат,това е фарс,изтриха се някой постове ,темата се отключи и пак чета как един човек се пеняви до безкрайност.Свалям ти Шапка Бижу,че имаш желание да спориш и изписваш фермани.Не желай невъзможното,каузата ти е хуманна,целенасочена,но безсмислена.Добре нека поспорим.......и накрая ще разберем ,че сме станали "атракция" на сеирджии,защото ти си права за едно има си регламент и изисквания при клубните кучета,но тук всички не са такива и хората няма да ги изхвърлят затова.Знаеш,че Барси беше с родословие и какво стана,с коя женска да го съберем с "НЕЧИСТОКРЪВНА",хайде не сме в книгата на Хари Потър.Сега говорим спокойно без злоба и арогантност към отсрешния потребител,ти също ще заплодиш сигурна съм,аз ще ти предложа чистокървен,ами майката като не е,това ще те спре ли.Ти обмисляше свадба,дали сега като се отказваш,няма утре да решиш друго.Има начини да се получи перфектно поколение елитно,има и такива с наполовина чистокръвни и такива без доказан произход,винаги ще ги има.Неможе да се предотврати,тогава трябва да се направи дискриминация ли,при хората това се нарича расизъм.Разликата между човека и животното е тази,че човекът има празнични дрехи!!!

#28 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 June 2008 - 08:52 PM

Точно тук е огромната грешка. Че селекцията се приема като дискриминация.
Кой е дискриминиран, кучето ли? Кой?
Какво ще му стане на стопанина, който няма да разпложда?
Дискриминирано ли е онова животно, което естественият отбор е отхвърлил от селекция?
При кучетата няма естествен отбор. Наложителен е изкуствен.

#29 Потребителят е офлайн   gerry_22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2008 - 08:54 PM

по-лесно е да избегнеш една кавга,отколкото да я започнеш и да се се опиташ да разрешиш(спор,за който аз нямам вина).
ти,БИЖУ, я започна,но аз няма да се включа.
за това дали не трябва да се развъждат или не чау без родословие?това световен проблем ли е?(риторичен въпрос).според мен тук цялата история започна на лична основа,дали да пишем на лични или не няма значение след като всичко е напоказ.
о,извинявайте пак ли обърках темата?груби грешки-ДА,но не направени от мен.
NELVIT е права-чау винаги ще се делят на такива с и без родословие.

#30 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2008 - 08:56 PM

Цитат

Това е избор на всеки стопанин на животно.

Избор е не само на всеки стопанин , но и на клуба по порода , защото когато едно родословно не става , се изключва от разплод !!! А на вас кой ще ви каже , че не трябва да имате бебета !
Тук Бижу се опитва да бьде толерантна и навсякаде повтаря ,че всеки има право на избор . Да, но в страни кьдето кинологията е доста добре развита , никой няма да те остави да избираш ,дали да си заплождаш или не, родословното куче . Като не става  за разплод , ще ти се наложи да се откажеш иначе клуба няма да издаде документи на кучетата ти !
Давам ти пример : спират куче от  разплод ,защото се задьхвало много в ринга (френски булдог )... Как си мислиш ? Прави ли са тези глупави, глупави  сьдии ?Още повече кучето е мьжко и с доста добьр екстериор .
На това му се вика киноложка култура !
И щом сме в този форум , ще трябва да се ограмотяваме , а ще е добре и да ограмотяваме всички около нас ... Може пьк някой да си промени мнението ;)
User's Signature

Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   NElvit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 June 2008 - 09:05 PM

Няма лошо в това което казваш,но има едно голямо НО
когато кучето не членува в клуб-избора е само на неговия собственик.А в България какво ли не е опорочено,включително и киноложките клубове.
Председателя на един такъв клуб искаше кученце  и 1000 евро за да включи всички кученца на майката  в клуба и да им издаде родословие.Става дума за друга порода.Искам да ви кажа че в много клубове нещата съвсем не са такива каквито трябва да бъдат.

#32 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2008 - 09:15 PM

Защо сме свикнали да гледаме в чуждите дворове ?
Да , сигурно има и такива клубове , да , сигурно има и продажни псевдокинолози , но това се опита да каже и Мил , че промените трябва да ги направим пьрво в нас и за нас , за да може след време да сме чисти пред сьвестта си !
Като искаме да развьждаме  ще трябва да се подготвим по сериозно ,от  това да купим кученце от витрината на някой зоомагазин!КАто сме си купили домашен любимец нека той да си остане такьв и да ни радва с присьствието си !
User's Signature

Качена снимка

#33 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2008 - 09:18 PM

Ох,Сарааа ако всичко това за теб е пенявене не знам  :huh:
Опитах се да обясня всичко спокойно и без забележки,но ти си знаеш старата песен на нов глас.Имам чувството,че ти единствена не се повлия от всичко това и единствена не схвана за какво всъщност се говори.
Сара,ТИ не можеш да ми кажеш аз какво мисля и какво ще направя за в бъдеще,смешно е!Аз самата не го знам,а ти ми казваш "аз съм сигурна,че ще заплодиш" хайде да си имаме уважението,а?
Вече се каза,че кучетата без доказан произход са просто домашни любимци,а тези с родословие (някои) са тези които допринасят и развиват породата.
Никой не дели кучетата,никой не отрича качествата на неродословните кучета,та то в това число влизат и моите значи.
gerry_22,а на теб мога само да кажа,жестоко се бъркаш и си в голяма грешка,не аз започнах да ти пиша лични на тази тема нали?
Не аз започнах да се жалвам на админа за това какъв трябва да е този форум,нали?
Спрете вече наистина.Ако вие имате някакъв проблем лично с мен това вече е друг въпрос който няма нищо общо с тази тема.
А и още нещо има една такава приказка гледай си в твоята паница и не надничай в чуждата.
User's Signature

Качена снимка

#34 Потребителят е офлайн   staskata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2008 - 09:22 PM

Мисля че е абсолютно излишно да се продължава този спор.. Не ви ли стана ясно че повечето хора тук не купуват кучетата за да го водят по изложби? За тях не е важно дали кучето им ще има хиляди медали и да са зависими от някой клуб тук не е мястото да се изпъкват кой с какво радословие е като искате да си развъждате такива кученца направете си развъдник и нов сайт в който да си коментирате радствениците тук не е така нали за това е създаден сайта за да си помагаме а не да ме обеждавате че било по добре да си кастрирам кучето затова че на вас не ви е приятно че ще има няколко кученца който не са от знатни родове

#35 Потребителят е офлайн   NElvit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 June 2008 - 09:27 PM

Аз предлагам да обобщим всичко казано до тук:
Ще има кучета членуващи в клуб и с родословие - ще има и такива които не са с родословие
Ще има бебета които получават клубно място от родителите си заради родословието- ще има бебета които няма да са такива
Ще има стопани които развъждат кучета за търговия-ще има и такива които просто искат да имат кученца от любимците си
Ще има лоши и добри стопани.И ние няма да променим нищо .
Затова успех на всеки който се заеме да развъжда породата чау както трябва.Успех и на този който ще направи развъдник тук в България.

#36 Потребителят е офлайн   gerry_22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2008 - 09:30 PM

ние не сме ли единствения подфорум с толкова заключени теми.
предлагам и тази да се заключи-БЕЗСМИСЛЕНА Е.
тук темата е на лична основа,въпреки че има друго заглавие,а сме във форум за чау-чау.
БИЖУ,ти не търпиш някой да те критикува,напр.за това че пишеш на грешното място.аз го направих и ето лични на показ и дрън,дрън.
ставаме за смях.да не говорим,че ти и в други форуми казваш къде,кога и как да се пише.искала си уютно и приятно място-СЕГА ТАКОВА ЛИ Е?ФОРУМ БЕЗ ПОТРЕБИТЕЛИ.сама си видяла,че активността е намалява рязко.защо ли?
тема-МОЛЯ ЗА ВНИМАНИЕ и л.с.цитирано.ами цитирай и следващото,което всъщност толкова те е ядосало.
пак казвам ПРЕДЛАГАМ ТЕМАТА ДА СЕ ЗАКЛЮЧИ,защото тук винаги ще се водят спорове на лична основа.

#37 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2008 - 09:31 PM

Цитат

Мисля че е абсолютно излишно да се продължава този спор.. Не ви ли стана ясно че повечето хора тук не купуват кучетата за да го водят по изложби? За тях не е важно дали кучето им ще има хиляди медали и да са зависими от някой клуб тук не е мястото да се изпъкват кой с какво радословие е като искате да си развъждате такива кученца направете си развъдник и нов сайт в който да си коментирате радствениците тук не е така нали за това е създаден сайта за да си помагаме а не да ме обеждавате че било по добре да си кастрирам кучето затова че на вас не ви е приятно че ще има няколко кученца който не са от знатни родове
Я чакай малко по твоята логика,защо вие не си направите сайт?!  :huh: Хайде стига вече с тези медали и глупости.

Цитат

Не ви ли стана ясно че повечето хора тук не купуват кучетата за да го водят по изложби?
А за какво ги купуват за разплод ли?
Знам отговора,не за разплод ами за домашен любимец,ами нека тогава просто той да си остане такъв.
Аз обаче вече смятам да приключа с този въпрос.Смятам,че разумните хора които са решили да си купят чау-чау ще се поинтересуват и ще знаят от къде трябва и от къде НЕ трябва да купим кученце.
Няма интерес към неродословни кучета,няма и осъществени скачки,няма и търсене на кученца.А аз съм сигурна,че съвсем скоро всичко това което се дъвка толкова време ще има резултат и хората се "ограмотят" по тези въпроси.
В другата тема вече дори са обявени цени на родословни чау-чау от чужбина които смея да кажа много добре конкурират неродословните кучета в България.
И смятам някакви 300лв отгоре няма да се окажат пречка за някой който наистина иска да притежава представител на тази порода.
User's Signature

Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 June 2008 - 09:32 PM

Кой изобщо ти говори за медали?
След 10 поколения на кученцата на кученцата на твоето куче без проследяване на наследствени заболявания, екстериорни отклонения и типичен характер мислиш ли, че ще те ще имат много общо с чау-чау? Като се кръстосват едно с по-дълги ушета, ама много готино с друго с по-къси крачета, ма муци. Нали целта е да има чау-чау.
staskata, ти защо си взе точно чау-чау? Какво ти харесва в него?

#39 Потребителят е офлайн   staskata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2008 - 09:35 PM

Виж сега бижу кученцата чау чау във форума който са без радословие водят многочислено броя на тези с радословие а да не говорим че и твойте спадат към тях пак казвам като искаш място където ще се говори само за поколенията на кучетата направете си отделен форум не виждаш ли че хората се дразнят от прекомерната ти компетентност и забележки не се ли поне малко замисляш че можеби не винаги си права и има неща за който не можеш да си наложиш мнението колкото и да искаш защото това е природа ти неможеш да я спреш

#40 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2008 - 09:45 PM

Виж какво Стаска форум отделен на чау-чау имаше,но поради технически причини беше затрит.Аз не деля кучетата и сто пъти повторих,че всеки е свободен да решава сам за себе си какво ще прави с бъдещето на неговия домашен любимец,не задължавам никой с моето мнение.С този си пост ти просто доказваш,че самите ВИЕ делите кучетата на такива с родословие и такива без.

Форумът на dog.bg е посветен на животните и обединява хора с еднакво позитивно чувство към тях.
Той има за цел:
- да възпитава положително отношение и любов към животните;
- да подпомага тяхното образовано и отговорно отглеждане;
- да популяризира породите, да разяснява тяхната специфика и да насърчава тяхното опазване, чистопородно развъждане и селекция съгласно принципите на международните киноложки и фелиноложки организации;

User's Signature

Качена снимка

• (7 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни