Dog.bg Форуми : Добре ли е да се гледа куче на двора и какво значи това?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (9 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Добре ли е да се гледа куче на двора и какво значи това?

#61 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 July 2008 - 06:46 PM

;D Не, аз моя го нося на ръце до плочките пред НДК, там сере и пика и обратно към къщи- пак на ръце де.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#62 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 09 July 2008 - 06:50 PM

Ми за 2. Само. Но не виждам каква е разликата. Нали не са плочките пред НДК, ами си беше въргаляне. Дали ще се въргаля 2 часа или 5, каква е разликата? Вече се опитваш да си изсмукваш доводи....
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#63 Потребителят е офлайн   didkata_s Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 July 2008 - 06:51 PM

абе хора............
лелеееееееееееее

сещам се за една приятелка
която учила...незнам си какво хранообработване
и не била виждала крава на живо

вие села нямате ли
дворове нямате ли
кво се правите на ударени с парца
или явно моя двор е изключително мръсен та кучето се цапа повече от колкото по другите дворове??

къде минаваш докато отидеш до ндк?
къде по пътя ти има кал
или айде друго яче да го кажа - почва
на мен ми стига веднъж на бегом да мине през градината и да си намята кал на гърба

мале започвам да се нервирам

ако аз живея в апартамент и си искарам кучето на вън
и се приберем няма да е колкова мрйъсно колкото когато е било цял ден по двора и вечерта опре до прибиране вътре
User's Signature

Когато човек използва правото си да замълчи, тогава на истина има какво да каже!!

#64 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 09 July 2008 - 06:54 PM

Аааа, само не се нервирай, моля ти се :)
Кал или така наречената ПОЧВА я имам аз лично навсякъде около блока + цял западен парк /когато отидем там/. И ако не знаеш в 45% от дните в България вали, а аз си изкарвам кучето по 3!!! пъти на ден. Дали като се затича в калта да гони топка или пръчка не си слага кал и на ушите /знаеш ли какво е да имаш кокер с кални уши/? Или си мислиш, че ние от града си разхождаме кучетата само по тротоарите?
И да, имам село + вила. редовно си ги посещаваме, пък пак вътре си прибирам кучето. Май е въпрос на желание, а не на място.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#65 Потребителят е офлайн   kivv Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2008 - 06:55 PM

Цитат

абе хора............
лелеееееееееееее

сещам се за една приятелка
която учила...незнам си какво хранообработване
и не била виждала крава на живо

вие села нямате ли
дворове нямате ли
кво се правите на ударени с парца
или явно моя двор е изключително мръсен та кучето се цапа повече от колкото по другите дворове??

къде минаваш докато отидеш до ндк?
къде по пътя ти има кал
или айде друго яче да го кажа - почва
на мен ми стига веднъж на бегом да мине през градината и да си намята кал на гърба

мале започвам да се нервирам

ако аз живея в апартамент и си искарам кучето на вън
и се приберем няма да е колкова мрйъсно колкото когато е било цял ден по двора и вечерта опре до прибиране вътре

Ясно за предпочитане е апартаментните кучета да шляпат само по асфалт лелеее че ме спукаш от смях ;D ;D ;D

#66 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2008 - 06:55 PM

Пи ли си хапчетата днес? Много нерви, много нещо.  ;D Пред НДК хич не се разхождам, а в парка- кал да искаш. И да, най-големия кеф на песа е да изкопае яма и да се цамбурне в нея. А най му е гот като вали да се овъргаля в калната трева.  ;) Имам и къща с двор, само за информейшън. Същата е историята- копаене, търчане. Но вечер си влиза вкъщи след миене на лапки и забърсване с мокра кърпа. Философията по почистване отнема 3,5 минути.  :yahoo:
User's Signature

Качена снимка

#67 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2008 - 06:56 PM

Цитат

Ясно за предпочитане е апартаментните кучета да шляпат само по асфалт лелеее че ме спукаш от смях ;D ;D ;D

Моят предпочита мраморна настилка!  :wub:
User's Signature

Качена снимка

#68 Потребителят е офлайн   didkata_s Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 July 2008 - 06:57 PM

Цитат

Ми за 2. Само. Но не виждам каква е разликата. Нали не са плочките пред НДК, ами си беше въргаляне. Дали ще се въргаля 2 часа или 5, каква е разликата? Вече се опитваш да си изсмукваш доводи....

каква е разликата между градската междублокова градинка и домашната градина ли..........
огромна

не ми е ясно в тоя форум всички ли гледат кучета в апартаменти
защо не се намери някой който живее в къща за да каже за какво иде реч

Цитат

Аааа, само не се нервирай, моля ти се :)
Кал или така наречената ПОЧВА я имам аз лично навсякъде около блока + цял западен парк /когато отидем там/. И ако не знаеш в 45% от дните в България вали, а аз си изкарвам кучето по 3!!! пъти на ден. Дали като се затича в калта да гони топка или пръчка не си слага кал и на ушите /знаеш ли какво е да имаш кокер с кални уши/? Или си мислиш, че ние от града си разхождаме кучетата само по тротоарите?
И да, имам село + вила. редовно си ги посещаваме, пък пак вътре си прибирам кучето. Май е въпрос на желание, а не на място.

и като се изцапа какво правиш - къпеш го частично????

ще се опитам да дам пример-сравнение

представи си тая мръсотия, която кучето натрупва по себе си за 3 пъти разходка.....ако разходката е.............10 часа
както вътре кучето се завира къде ри не
така го прави и на вън
User's Signature

Когато човек използва правото си да замълчи, тогава на истина има какво да каже!!

#69 Потребителят е офлайн   didkata_s Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 July 2008 - 07:03 PM

Цитат

Пи ли си хапчетата днес?

не минах на инжекции вече  ;D
User's Signature

#70 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 09 July 2008 - 07:05 PM

Цитат

не ми е ясно в тоя форум всички ли гледат кучета в апартаменти
защо не се намери някой който живее в къща за да каже за какво иде реч
Веднага ти казвам - 13 боря в момента у нас - 6 на горния етаж и 7 на етажа, където си живеем ние. Цял ден са на двора, копаят дупки, боричкат се. Вечер се прибират каталясали и щастливи. Всеки си ляга на неговото легло, постелка, спи.  На сутринта излизат, а аз чистя. И то предимно косми. Голямата свинщина става, когато вали и са кални, но се преживява. Просто има повече за чистене на сутринта и наистина се налага да поизмиеш някой по-кален.
Няма как да ти докажа, че не живея и не тъна в мръсотия, но го твърдя, че у нас е доста чисто. Особено пък на фона на бройката кучета. Има хора, които са идвали и знаят.
(имам и две котки, те пък изобщо не излизат)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#71 Потребителят е офлайн   didkata_s Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 July 2008 - 07:11 PM

13, но предполагам че си ги развъждаш
и знаш с какво трябва дасе справяш
какво трябва да търпиш
и едно е да си легнат по постелките съвсем друго е да се качват на твоето легло...да минат беснишки из кухната
а какво ще е впечатлението на гостите???
да се въртят покрай тях прашлясали кучета
на мен не ми прави впечатление  (когато се хапва на верандата), защото лягат до масата и не мърдат (когато сме само семейството, но има ли чужди хора неможеш да ги укротиш)
но вътре..........изключено

ЕДИТ: пък и до колкото разбирам имаш етаж,който е амо за кучета
User's Signature

#72 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 09 July 2008 - 07:15 PM

Дали ги развъждаш или не - каква е разликата. Говорим за друго - за куче на двора, което е играло цял ден, после си го прибрал върте.По леглото не се качват, да, именно заради хигиената, а и заради дисциплината. Трудно ще обясниш на един, че може, а на другия, че не може, не е невъзможно, но е нечестно (само една троха спи при мен, ама тя е "коче" - между куче и коте и не се брои). Разни дребуси гушкаме по дивана. И какви гости - това па какво общи има? Те са на гости в къщата с кучетата и ше приемат това, което виждат.
Като дойдат гости скачат, викат, проверяват кой е дошъл, после налягват спокойно.

А това с "вътре ... изключено" - вече съм убедена, че Инсомния не сбърка, съжалявам.
Май имаш кучетата за някакви доста мръсни създанийца, ама не заради двора, а по принцип.

Цитат

ЕДИТ: пък и до колкото разбирам имаш етаж,който е амо за кучета

Да, както писах там са 6, другите 7 са при нас. Ама тука не става дума за такива бройки, говорим си за 2-3 кучета - там проблема с прибирането е нулев.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#73 Потребителят е офлайн   didkata_s Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 July 2008 - 07:22 PM

ами има разлика дали ги развъждаш или не
когато развъждаш знаеш с какво ще се сблъскаш и се примиряваш
че трябва да се мисти

а това "вътре- изключено" беше по повод вътре да влезе некъпано куче след цял ден игра по двора
а както ние по цял ден сме вътре-вънка и вратите постоянно са отворени вечер докато изнесеш да се вчеря на вън кучето се шмугнало
качило се на дивана и......

чакайте чакайте чакайте.............
явно аз не обяснявам както трябва

значи в семейство то 7 човека аз съм най-ниско в йерархията
и тва дали ще влиза куче вътре или не не зависи от мен
още се чудя как баща ми преди време разреши да гледаме вътре пекинез за известно време

ако живея сама
или двамата с приятелят ми това няма да е проблем
сега стана ли по-ясно защо е трудно у нас  кучето да е цял ден вън и после да влезе вътре   НЕЧИСТО  ? ? ? ?

ЕДИТ: извинявам се, но не съм съгласна с това, че гостите щом са гости трябва да търпят
била съм свидетелка как кучета на домакини по време на мероприятие на маса са хишкали, ашкали, повръщали около масата, качвали са се мръсни на масата ...................  обичам кучета но това немога да го приема

да
кучето е спало с нас когато сме били по палатки, планини.....дори и в караваната некъпано
но тогава това зависеше от мене

в къщи това немога да си го позволя
за това на двора се старая условията да са максимално добри

и когато споря къща или апатрамент не споря принципно
споря само и единствено от моя гледна точка
User's Signature

#74 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2008 - 07:49 PM

Добре де, какъв е проблема като е било цял ден навън, намърлявило се е да го прибереш и да го забършеш или да го измиеш само със вода?
User's Signature

Качена снимка

#75 Потребителят е офлайн   hihik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2008 - 08:25 PM

didkata_s, не само имам двор, ами има и парк до нас и полета и навсякъде има кал и кучето се въргаля почти постоянно там. Но като влезне в къщата просто го измивам. Давам пример само, може човек да го остави навън през дена, върне се от работа, разходи го, прибере се, пусне едно хладко душче, измие с вода кучето, подсуши го и след това могат да се наслаждават на чудесните мигове прекарани заедно, просто да се усещат заедно. Кучето обича да слуша стопаните си как говорят, обича да знае че цялата "глутница" е заедно- това го успокоява. Вярно е че има животни които са по-самостоятелни, но все пак това са социални животни с йерархична структура.

#76 Потребителят е офлайн   pakito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2008 - 08:57 PM

Цитат

Добре де, какъв е проблема като е било цял ден навън, намърлявило се е да го прибереш и да го забършеш или да го измиеш само със вода?

Не разбрали от горния на твоя пост,когато живееш с мама и тате трябва да се съобразяваш с родителското тяло,хората не искат да гледат куче вътре в къщата си,заради някакви си причинчици. ;D
Сега и аз да напиша,моя опит с куче на двор.Значи допреди около 7 години и аз живеех в къща с родителите си,по онова време имахме 4 кучета(1 НОК,1 пекинез,1 приличащо на Папийон и 1 чист си пумияр),всичките ни кучета баща ми ги е взимал от негови приятели,които не са имали възможност да се грижат за тези кучета.Така например НОК-а когато дойде в нашата къща беше вече на 7 години,Папийона дойде вкъщи на около 2 години,пекинеза на 6 месеца,а пумиярчето баща ми го беше намерил около някакъв контейнтер.Всичките ни кучета живееха както на двора така и вътре в къщата,така че много добре знам какво е кучето ти цял ден да се въргаля в градината или в калта и след това да влезе в къщата.Майка ми или аз половината ден ходихме с стирката след кучетата,но въпреки това не е имало никакви намеци кучетата да останат да живеят за постоянно на двора.С НОК-а и Папийона сме спали на единично обикновено легло,като през по-голямата част от ноща аз висях от леглото,малко кофти беше вечерно време аз преди да заспя да ги нацелувам и да ми се напълни устата с пясък,ама какво да правиш свиква се,пък и особено зимата доста топличко ми беше с тях. ;DС хигиената се справяхме като миехме лапите на кучетата,ресахме ги че да падне колкото се може повече пясък от тях и др.подобни процедури,пък и майка ми пускаше всеки ден по 1 или няколко перални.Така че винаги има начин да живееш в къща и домашните ти любимци също да обитават тази къща,просто въпрос на желание. :blink:

#77 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2008 - 10:10 PM

Еми да, така си е. Моята бабичка стои на отворена врата. Кеф и вънка, кеф и вътре. Никой не я спира и си ходи навсякъде. И въпреки, че ми внася пясък с лапките в едната стая чистенето не е проблем. Миналата седмица моята бабичка както всяка вечер реши, че иска да се гоним. Аз, както винаги и угодих. Бягам след нея из двора, ама гледам горе - долу да се ориентирам така, че да бяга само по сухата част, защото в същият момент нашите поливаха зарзаватите. Какво и щукна на гадта, влезе в оранжерията и прецапа току - що полятият ред с домати, а после легна и хубаво, като прасенце, се овъргаля в сухата пръст. Прекалено рано беше за къпане затова я наврях в банята и само я изплакнах. Беше си същата чистичка, загладенка, все едно нищо не е било. Ама не сме мислили да я оставяме на двора. Ако има желание всичко може да се постигне.
User's Signature

Качена снимка

#78 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 July 2008 - 10:46 PM

Цитат

Може би дидката-с не може да поеме отговорността да научи кучето как трябва да се държи вътре в къща или просто не и се занимава да го прибира от двора,да го мие и т.н. :- Истина е,че ако кучето живее в селска къща,заедно с овците,кравите и кокошките има по-голяма вероятност да се изцапа здравата или да се напълни с бълхи...но въпреки това,ако обичаш животните няма да ти пречи дори тогава да го прибереш при теб.Но за къща с двор,в която не се гледа стока,мисля,че е недопустимо да си оставиш кучето навън,защото те мързи да го научиш на елементарно възпитание :huh: :o.
А това за гостите,мисля,че никой човек не е по-важен кучето ми и тези,които идват вкъщи,трябва да се съобразяват и с него :rolleyes:.Освен това съм си направила труда да го науча как трябва да се държи вкъщи.
Пък и не ми се вярва като отида на гости някъде,кучето спокойно да си тича по масата или да си върши работите в стаята... :huh: :huh: :huh:!
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#79 Потребителят е офлайн   Lub0^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2008 - 11:13 PM

Цитат

Цитат

Може би дидката-с не може да поеме отговорността да научи кучето как трябва да се държи вътре в къща или просто не и се занимава да го прибира от двора,да го мие и т.н. :- Истина е,че ако кучето живее в селска къща,заедно с овците,кравите и кокошките има по-голяма вероятност да се изцапа здравата или да се напълни с бълхи...но въпреки това,ако обичаш животните няма да ти пречи дори тогава да го прибереш при теб.Но за къща с двор,в която не се гледа стока,мисля,че е недопустимо да си оставиш кучето навън,защото те мързи да го научиш на елементарно възпитание :huh: :o.
А това за гостите,мисля,че никой човек не е по-важен кучето ми и тези,които идват вкъщи,трябва да се съобразяват и с него :rolleyes:.Освен това съм си направила труда да го науча как трябва да се държи вкъщи.
Пък и не ми се вярва като отида на гости някъде,кучето спокойно да си тича по масата или да си върши работите в стаята... :huh: :huh: :huh:!
:palec: :palec:
User's Signature

Качена снимкаЦък тук :) (на картинката xD)

#80 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 09 July 2008 - 11:19 PM

Всеки си има причини да си гледа кучето по един или друг начин. Ако кучето се чувства щастливо, какъв ви е проблема, че то не влизало в къщи при стопаните си? Или смятате, че ако не спи нощем при стопаните си, задължително се чувства нещастно?

Преди около половин година осиновихме женско куче на 8 години. Целият си живот беше прекарала в апартамент, при стопаните си (сменяла е два, на първите им се родило дете). Момчето, което й търсеше дом, обясни, че го прави за нейно добро, защото я обичал и не иска да я мъчи - вече нямал много време за нея, тя все била на последно място за хранене, чистене и разходки и т.н. (от тук)
Когато му се обадихме и му обяснихме как гледаме нашето, веднага ни я даде, зарадван. Откакто сме я взели, спи с нас единствено в палатката на планина. В двора ни няма никакви насаждения (около декар), цялото място е за трите кучета, без ограничения. Имат си уютни къщички с меки постели, стая и коридор с голямо легло пак само за тях (отделна постройка), разхождат се около 3 часа на ден в гора, без поводи, ходят на планина, на море. Ако ми кажете, че са нещастни само защото не спяли във или около леглото ми, определено нещо във вас не е наред.
Или трябваше да си остане при предния стопанин, да си спи в неговата компания и да чака с надежда някой да й обърне внимание, да я нахрани, разходи, поиграе с нея?
Защо просто не приемете, че едно куче може да се чувства щастливо, обичано и обгрижвано дори и тогава, когато се отглежда не по начина, по който вие си гледате кучетата? Все едно аз да кажа, че всички онези кучета, които нямат двор на разположение, на които не се осигуряват различни преживявания като планина на около месец-два, море през лятото сутрин по хладно, свободно тичане (не кръгове край стопанина, който седи и си говори с другите на едно място) в гора или поле минимум 3 часа (9-10 км), събота и неделя поне два пъти на месец преходи от около 7-8 часа - та всички онези кучета, които не се гледат по този начин, задължително са нещастни!!! Това би било глупаво от моя страна, както е глупаво от ваша страна да се опъвате толкова, че куче само на двор, без достъп до стаята, задължително е нещастно. (Определено бих имала огромен проблем да намеря подходящ според мен стопанин съгласно моите разбирания за щастливо куче - дала съм само едно и дълго време плаках - не, че то няма да е добре гледано, но няма да има условията, които аз бих му предложила).

Хайде преди да пишете, опитайте се да погледнете на нещата безпристрастно, отстрани, доколкото е възможно обективно. И въпросът тук не е за конкретно куче за осиновяване, а по принцип да се има предвид, че куче може да се даде за осиновяване и на двор, ако стопаните се отнасят добре към него, пък било то и че не влиза в къщата. Все едно Рита да не ни я бяха дали, защото няма да я пускаме вътре да спи. Тогава по-щастлива ли щеше да бъде в някой апартамент? Ами сигурни ли сте, че хората средно 10-15 години ще осигуряват необходимите ежедневни разходки? Ами ако стопанина/стопанката е млада, ако се омъжи след известно време, роди и кучето се окаже проблем? Че няма да има кой да го разхожда и т.н.?

Цитат

когато взех кучето бях сам. сега сме 5 в неголям апартамент. Просто времето не стига и тя винаги е най-накрая за ядене, разходка и почистване. Разходката е вече една и кратка, а тези кучета имат нужда поне 1 час на ден. На планина ходим все по-рядко

Ами за колко хора кучето става проблем, защото детето има алергия, и пр.? В такива случаи дворът винаги е по-благоприятен вариант - ако не им се разхожда, поне няма да е затворено между четири стени, а ще може да тича в двора, проблемът с алергията може да се контролира и т.н.
Аз обвинявам ли ви, че вашите кучета се отглеждат като затворници, без достатъчно (от моя гледна точка) разходки? Не. Не ви вменявам, че задължително трябва да правите това или онова, но ви липсва желание. Приемам, че кучетата ви се чувстват добре, защото съм убедена, че ги обичате и се грижите за тях. Защо вие не искате да допуснете, че същото може да правят и хора, които по една или друга причина гледат кучетата си само на двор? И за кой път отново пиша, всичко зависи от СТОПАНИНА, не от двора, апартамента, влизането или не на кучето в къщи.
User's Signature

• (9 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема