Един питбул плаче за дом
Публикувано: 07 December 2008 - 06:45 PM
И аз съм от тези дето следяха с вълнение темата на Пит/вече Ники/
Наистина, върна ми се вярата - по Коледа стават чудеса !
R.a.d.o.s.t.i.n.a , добре дошла във форума и поздравления, че спаси този живот ! Не се безпокой, нормално е за всяко куче при смяна на обстановка и обкръжение да е по-нервно и неспокойно. Дай му време, да опознае новия си дом и вас-новите му стопани. За газовете, нека някой друг да даде съвет.
Публикувано: 07 December 2008 - 06:50 PM
А той сигурно вие, защото му е мъчно за всички, които се грижеха за него.Имайте търпение, ще свикне и с новия си дом.И един съвет-не му давайте кокали, защото е старичък, да не стане беля.Желая ви много хубави емоции с новия ви домашен любимец! :blink:
Публикувано: 07 December 2008 - 06:57 PM
И аз мисля, че е нормално да е неспокоен, все пак е сменил обстановката, това ще премине. И краденето на храна може би е нормално за него, откъде да е сигурен, че винаги ще я има. Но и това ще се промени.
Благодарности за всички, погрижили се за деденцето и на Радостина, че го прие. :wub:

прочети правилата за подписите
Публикувано: 07 December 2008 - 07:38 PM
Поздрави :blink:
Публикувано: 08 December 2008 - 09:24 AM
Публикувано: 08 December 2008 - 10:39 AM
R.a.d.o.s.t.i.n.a. галете го много, дайте му усещане за сигурност, той в момента не знае, че живота му се променя към по-добро.
Публикувано: 08 December 2008 - 10:49 AM
Цитат
R.a.d.o.s.t.i.n.a. галете го много, дайте му усещане за сигурност, той в момента не знае, че живота му се променя към по-добро.
Той не е от тия кучета дето ще дойде с радостен замах на опашката и ще ти се навре в ръцете,но снощи на 2 пъти минавайки покрай мен си потърка муцунката в ръката ми,а след това просто се спря до нас и чака да го погалим малко,ама само малко.През останалото време правеше тигели насам натам и просеше от всеки,след като му даде един нещичко той ходи при другият и в действителност вади вид на умиращ от глад ... скара се веднъж че нямаше място за него на дивана ;D
Публикувано: 08 December 2008 - 10:51 AM
Цитат
ники започва живота си "на чисто", всичко е ново и купички и легълце, а играчки няма - той не знае още какво се прави с тях- само с пръчка си играе. галете го, говорете му нищо, че не чува - той гледа в лицето като му говориш и му държиш главата и мисля се успокоява.
Публикувано: 08 December 2008 - 11:05 AM
Публикувано: 08 December 2008 - 11:19 AM
Изказвам ви най-големите благодарности и ви свалям шапка за това че имахте възможност и дадохте шанс за втори по хубав живот на Питър-Ники!
Миличкия Ники много екстри и подаръци му донесе дядо коледа,направо му стовари целия чувал през кумина ;D :yahoo:
Радост суетнята-движението от стая в стая предполагам че го прави от любопитство,от това че този дом не му е познат все още и не си мирише на него-надявам се че не си е маркирал периметъра ;D но дори и да си е позволил тази волност това надали ще се повтори ;)След една или две седмици ще се кротне,когато осъзнае че това е новият му дом и това е любимата му стопанка но затова трябва и вие да допринесете-говорете му като на малко дете,успокоявайте го особено когато чуете че почва да си мрънка-"влачи чехлите из къщата"погалете го отвлечете му вниманието ;)същото е и когато примерно при разходка като застане на едно място и притреперва, отново го погалете и му говорете-трябва да усеща увереност във вас и гласа ви!
Деденцето мило та чак и саламче си краднало ;D така е, с тия толкоз екстри наведнъж много му дойдоха :yahoo:няма лошо от много глава не боли ;)
О твреме на време ще е хубаво ако Мик е съласна естествено а и вие й позволите да го разхожда заедно с вас-сега ще се обоснова защо Мик е човек със страхотен темперамент и боен дух,в същото време внушава респект-нищо че от време на време се размеква като захарен памук :wub:и глези всичко живо покрай себе си-хмм това съм го виждала с очите си приложено нагледно върху моя сбръчколевен мопс ;D-Защото и Ники има нужда от такъв силен дух до себе си!
Не бързайте да го събирате на разходка с други кучета-за цялото време през което ходех да го разхождам видях че единствено с моята ветеранка нок-13г не изпитва затруднения при разходка и я допусна до себе си ама и тя милата толкова лежерна че понякога се чудех дали изобщо я отразява,пробвах и с мопса ама Ники се направи на по голям мъж и му изръмжа и повече не опитах,факт безпорен че си имаше две Лорки с които се разхождаше без проблем и ги обужаваше.Така че не избързвайте да го събирате с други кучовци!
Момчето ми липсва но липсата е радостна а не тъжна,надявам се и стискам палци всичко да е наред и да има разкази и нови снимки само със усмивки! :blink: ;)
Благодаря на всички хора които се грижиха и бяха съпричастни относно неговото състояние и спасяване!А аз благодаря на вече бившите му упекуни че ми позволиха да бъда до него,да го разхождам и глезя :blink: :wub:
Извинете че плеадата е тук ама уж едно благодаря да пиш а па то какво стана :rolleyes: ;D
Публикувано: 08 December 2008 - 02:32 PM
Цитат
Албена имаш ли идея за едро куче с внушителен вънеш вид и охранителни навици ...
Кучето ще е при приятели на Радостинка ... на село ще живее с един млад дядо на около 60 год и хората искат куче да обажда.
Имат голям двор и то там ще тича,важно е да е страховито и да лае B)
ааа..Краси...плахо... :'(

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 08 December 2008 - 08:11 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 08 December 2008 - 08:12 PM