- (7 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
"Връзка без обвързване" (без повод/каишка)
Публикувано: 11 July 2008 - 03:15 PM
Во всички други случаи кучето е без каишка. Кога обучавам моето куче МАХАМ КАИШКА- защото тя пречи.

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 11 July 2008 - 03:26 PM
Обикновено хора слагат каишка на куче от СТРАХ.
Страх че:
- кучето може да избяга
- да попадне под автомобил
- някой ще нарани куче
- куче ще нарани някой
- да направи беля
- да попадне беда.....

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 11 July 2008 - 03:35 PM
Защото тя подменява истински контакт "човек-куче" на дърпане с каишка. Много по лесно с дърпането да "воспитаваш" куче, а ако каишка скъса? Кучето се радва на свободата :yahoo:

училище
Публикувано: 11 July 2008 - 03:37 PM
Цитат
Имам наблюдения върху куче на почти 5 месеца, че много по-бързо се обучава и изпълнява когато е без каишка ;) Не че на тази възраст я уча на кой знае какви неща, но забелязах, че команди като "седни" и "легни", които вкъщи изпълнява съвсем спокойно, естествено без каишка, навън - не желае. Инструктор ми показа как с повод и лакомство да я уча на команда легни - нито веднъж не успях да я накарам да легне с повода . Мислех, че нещо сериозно греша и че кучето свързва изпълнението им само с определена обстановка - вкъщи, където няма как да избяга и да не изпълни. С голяма изненада вчера установих, че кучето си знае командите и навън, просто ги изпълнява когато не е на повод :blink: Разбира се с кученце на тази възраст изобщо не твърдя, че би ги изпълнила от разстояние или със задържане или други усложнения. Друга команда, която ползвам е "банята" - означава, че след разходка трябва да влезе там. На повод - не иска, въпреки, че там е купичката й с вода и така или иначе е най-естествено за нея първо да се отбие там, ако я пусна от повода - няма да чака покана да влезе в банята.
Имаме и куче на 15 години, което се води на повод само по улици, а в паркове и градинки каишката много отдавна не е нужна - тя не се отдалечава от човека, който я разхожда и го следи постоянно с поглед. Не знам как се случи с нея - никой не я е тренирал специално за това, просто на нея така й е приятно. Надявам се и с малката да успеем да стигнем до тоя етап.
Публикувано: 11 July 2008 - 03:51 PM
Публикувано: 11 July 2008 - 03:59 PM
Публикувано: 11 July 2008 - 04:33 PM
Цитат
В такива ситуации ТРЯБВА кучето да е на каишка.

училище
Публикувано: 11 July 2008 - 04:40 PM
Цитат
Обикновено хора слагат каишка на куче от СТРАХ.
Страх че:
- кучето може да избяга
- да попадне под автомобил
- някой ще нарани куче
- куче ще нарани някой
- да направи беля
- да попадне беда.....
Мен ме е страх от всичките тези неща и кучето си е винаги с повод (каишка не носим), пък и дребна, сприхава баба не ми се вижда редно да е без повод, особено като не е учена на млади години да изпълнява команди. Даже и на поляна да сме пак не се чувствам комфортно като е без повод. Със или без повод, говорим за такъв, дето се разтяга, защото с такъв се разкарваме като сме на голяма разходка, примерно на поляна някъде или където знам, че няма как да "изчезне", тя пак си прави каквото си иска независимо какво крещя аз след нея. Но ако беше някоя, като пинчерката на приятелката ми, която постоянно ходи след собственичката си, сигурно и аз нямаше да ползвам повод когато ми е възможно.

Публикувано: 11 July 2008 - 06:42 PM
Според вас кой размер е подходящ за женска 11 месечна немска овчарка? :rolleyes:

Публикувано: 11 July 2008 - 09:26 PM
Много ми е жал за кучетата по парковете и в квартала, които ги държат цял жимот вързани и не ги пускат да потичат, за да не избягат. Фаби я водя без повод максимално дълго, тя си ходи около мен и идва при първия повик, не пипа от земята. Имам и пълно доверие че няма да свърши някоя дивотия. Тимба ми беше по трудно да я науча, но за месец и 21 дена се научи че се ходи до мен, идва се като цъкна с език и въобще не се правят магарии..
Някои от пазнатите кучкари казват- Ми то е още малко, и не го пускаме да не избяга! и аз - :huh: на колко е?- ее ми 8-9 месе, годинка. лошо лошо, цял живоот ше си ходят ненаучени и на повод :((

she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..
Публикувано: 11 July 2008 - 09:47 PM
Цитат
Това нещо според мен служи по скоро ,за да дърпаш кучето ,а не да го разхождаш.Каква е ползата ,че кучето няма да се дърпа ,като ти ще го дърпаш(поне от това което виждам на снимката така ми изглежда)?Аз лично не бих го използвала.Струва ми се ,че няма да е никак удобно.По-добре отдели няколко разходки и го обучи да не се дърпа отколкото с това нещо.
Публикувано: 11 July 2008 - 09:58 PM
Цитат
Кучето трябва да приема повода нормално, дори все едно го няма.
Иначе какво ще правиш когато е задължително да е на повод?
Това е и моето мнение. Ако с повода и нашийника не се злоупотребява кучето даже го обича.
Публикувано: 12 July 2008 - 09:56 AM
Цитат
Много ми е жал за кучетата по парковете и в квартала, които ги държат цял жимот вързани и не ги пускат да потичат, за да не избягат. Фаби я водя без повод максимално дълго, тя си ходи около мен и идва при първия повик, не пипа от земята. Имам и пълно доверие че няма да свърши някоя дивотия. Тимба ми беше по трудно да я науча, но за месец и 21 дена се научи че се ходи до мен, идва се като цъкна с език и въобще не се правят магарии..
Някои от пазнатите кучкари казват- Ми то е още малко, и не го пускаме да не избяга! и аз - :huh: на колко е?- ее ми 8-9 месе, годинка. лошо лошо, цял живоот ше си ходят ненаучени и на повод :((
Не знам, душко, защо си мислиш, че моето куче се разхожда на повод и цял живот не е пускано да тича, а само на повод се разхожда ;D ..
-НЕ, НЕ Е ТАКА! Силно се надявам и ще ми бъде много радостно, ако всеки един разхожда кучето си толкова, колкото моето. На 20 метра от нас има парк, а там няма нито хора нито нищо. Там стойм минимум по 1 час, а зимата стойм от 15;00 до към 17;15, защото се стъмва а и тя трябва да яде, вода 3то 5то... През лятото разходките ни са много по крадки но пък и излизаме около 5 пъти на ден, а за това, че стойм на двора няма да говоря. От 1 месец насам тя ходи сутрин от 6ч. до към 10ч. в гората, където има сянка, вода, и на високо в гората въздуха е много по-чист и приятна атмосфера от колкото в града. След като се прибере от тази така дълга и приятна разход, следва хранене 3-4 часа почивка от жегата и вечерта към 5 отново е свободна... :OK: :palec:
Цитат
Цитат
Това нещо според мен служи по скоро ,за да дърпаш кучето ,а не да го разхождаш.Каква е ползата ,че кучето няма да се дърпа ,като ти ще го дърпаш(поне от това което виждам на снимката така ми изглежда)?Аз лично не бих го използвала.Струва ми се ,че няма да е никак удобно.По-добре отдели няколко разходки и го обучи да не се дърпа отколкото с това нещо.
Мисля, че стана ясно, и че не искам да ме опреквате в това, че не разхождам кучето, и че искам да я обуча по по-груб начин...
Гледали ли сте Повелителя на кучетата? Сизър Милан?
...точно той, в един негов епизод показа как се използва този вид повод. Аз, ако си го взема, ще го използвам не за разходка(ние и без това не слагаме повод за повече от 2 минути на ден), а за убочение и корекция при убочението!
AnubisA, не ми се мисли как разхождат кучетата си, хората, които са в по-големите градове, където в парка е пълно с хора и не можеш да пуснеш кучето си, ако не е възпитано, а и не трябва да го правят, ако не е така, де. Там вече май е доста по-голяма отговорност, а и като имаме предвид, че едно куче от средно голяма порода има нужда от около 2-5км. на ден - това значи, че и стопанина трябва да го навърта този километраж, което е пък много полезно и за самия него ;D ;D
Според мен по-хубава разходка от това кучето да тича свободно(не да прави каквото си поиска и когато си поиска) и на сянка, няма.
май доста се поовлякох в писането, ама искам нещата да са добре разбрати и да няма "ма отдели 10 минути на кучето си" ;D

Публикувано: 12 July 2008 - 05:31 PM
Публикувано: 12 July 2008 - 08:20 PM
Публикувано: 12 July 2008 - 09:06 PM
Цитат
Според вас кой размер е подходящ за женска 11 месечна немска овчарка? :rolleyes:
Преди да си го купите прочетете - ТУК!

Публикувано: 12 July 2008 - 09:34 PM
- (7 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »