Санбернар
Публикувано: 09 July 2007 - 07:08 AM
Публикувано: 13 July 2007 - 10:30 AM
Публикувано: 13 July 2007 - 07:05 PM
Цитат
Тука много грешиш.Моята като няма родословие за 100 лева ли трябваше да искам да я купя след като виждам, че е истински Санбернар.Все пак по-добре Санбернар без родословие отколкото куче с родословие на Санбернар! 1super 1super 1super bgflag bgflag bgflag
Публикувано: 13 July 2007 - 07:07 PM
Цитат
Ами зависи.Като се замисля и за 1000 могат да ти пробутат мелез.Тука има доста опитни хора.Не искам да включвам себе си тъй като от скоро имам Санбернар.Накарай хората да ти пратят снимки и после ги сложи тука опитните да си кажат мнението.Ако ли не мога да те свържа с човека който ми продаде моето и да вземеш от там ;)
Публикувано: 13 July 2007 - 08:36 PM
Какви са тея глупости, неродословно куче за 100 лева, това си беше направо тъпо.
Родословието не е гаранция, че кучето ти ще е по-красиво от едно неродословно. Родословието ЕДИНСТВЕНО е гаранция, че кучето ти е точно тази порода. Всъщност по мое мнение е гаранция и че няма НАСЛЕДСТВЕНИ болести. Както и да е.
Не може да ти се продаде санбернар за 100 лева. Каквото и да си говорим един бернар яде по 1 кг на ден, това са пари, със 100 лева не можеш да му платиш храната за 20 дена. Наистина ли някой очаква, че може да си намери санбернар без родословие за 100 лева или изобщо каквото и да е друго куче освен нок и булокна (ох толкова ми е тъжно за тези породи, какво ли не направиха с тях). Всяко куче изисква грижи, а и това, че човек е готов да даде повече пари за куче показва, че може да си позволи да го отглежда.
Съжалявам, но какви са тези смешки, 100 лева, хаха.

В приятелството няма породи!
Публикувано: 13 July 2007 - 09:16 PM
Цитат
За първото съм съгласна, но за второто далеч не е така. Дори кучетата с родословия могат да имат наследствени заболявания, просто родословието не гарантира здравето.

JulyVell Siberians
Публикувано: 13 July 2007 - 10:17 PM
Публикувано: 13 July 2007 - 11:30 PM
Гошо си купи преди години от развъдник в чужбина мъжки санбернар с родословие и всички видове паспорти за много пари. Порасна разкошен пес и всички му завиждаха. Запалих се и аз и след пускане на връзки продадох колата и си купих женско което също имаше всичко което го пише тук също внос. Кучката порасна на воля в селския ми двор и в един щастлив момент се заплоди от гошовия пес. Окучиха ми се пет разкошни кученца но всички казват - сто лева защото са без документи. В наше село нито в държавата някой издава документи и какво от това че родителите имат. Не искам да членувам в сръбски или руски клуб но имам прекрасни кучета. Какво става с малките от тук нататък ? fow
Не мислите ли че това е реалната история на едно куче ? Какво да правят хората които са си купили куче от приятел на който кучетата са купувани от развъдник в чужбина но след това те живеят в България в някои дворове или вили и собствениците не са изложбаджии или клубни лидери ? Това всичкото го конкретизирам само и единствено за санбернар. Както едно дете не може да избира родителите си така и едно куче не може да се елиминира за това че не се е родило в развъдник а в български двор. Дълго време не бях писал но виждам че пак започвате с тези мненията за тези родословия. А това че с родословието се предпазва и гарантира кучето от някой болести го приемам като бъзик в темата ouu . Даже и на Ванга и е било сигурно трудно по кръщелното да разбере дали си куку или смотльо.
Публикувано: 13 July 2007 - 11:42 PM
Публикувано: 13 July 2007 - 11:43 PM
Относно това, което става със бернара, ами ако човекът е бил запознат с нещата, нямало е сега да се губи, по неговите думи хубава кръв. Щом иска малките да са с родословие, сан-бернарът трябвна да членува в клуб до колкото знам. Друг начин няма май... Все пак кой ще ти го издаде това родословие.
А за цената, 100 лева е лудост.
Въпреки, че аз винаги съм подарявала кученца и то от хубав баща, 100 лева за бернар е малко, съжалявам.

Публикувано: 14 July 2007 - 09:27 AM
Публикувано: 14 July 2007 - 09:32 AM
Прикачени файлове
-
sanbernar.jpg (51.12K)
Брой сваляния: 1221
Публикувано: 14 July 2007 - 10:39 AM
Публикувано: 14 July 2007 - 10:54 AM
Цитат
Както казах, родословието не е гаранция за качество, така че, ако малките са супер страхотни и родителите им са минали 2 експертни оценки при различни съдии и са получили хубави резултати, защо да не продадът малките за 500 долара, ами то си е санбернар и си отговаря на стандарт и всичко, само дето не може да ходи по изложби.
от 800 до 500 долара разликата е огромна и моето мнение е, че 500 долара е нормална цена за Бернар.
Минус на неродословните кучета е, чене можеш да ги развъждаш, въпреки, че разбрах, че дори да няма родословие, едно страхотно куче може да се развъжда, само за да се запазят хубавите му черти. Един вид да допринесе за развитието на породата.
Все пак, моето менине е, че неродословни животни не бива да се развъждат, ако не става въпрос за случая по-горе описан от мен. Иначе след години няма да има породи.
Да, усещам противоречието в поста си и за това да изясня:
1. 500 долара е нормална цена за Бернар, чийто родители си видял и знаеш, че са минали експерти оценки и са точно от породата, тоест потвърдил го и съдия.
2. Ако неродословното животно не е супер страхотно, значи не бива да се развъжда. Да, да, според всеки стопанин неговото животно си е супер страхотно, говоря това да го пътвърди съдия.
3. 800 долара не е нормална цена за родословен санбернар. Всъщност шоу клас бернарите са доста по-скъпи.
4. Хайде вече да престанем с тея пари, все пак става въпрос за приятел, а не за чувал с картофи. Който иска хубав беранр, ще събира колкото му се наложи и ще си вземе. не да дава акъли да се продават по 100 лева.

Публикувано: 14 July 2007 - 11:50 AM
1.РОДОСЛОВИЕТО Е ЗА ГАРАНЦИЯ / ТО В БГ ТАЗИ ДУМА Е МРЪСНА/ ЧЕ СА СПАЗЕНИ ВСИЧКИ ИЗИСКВАНИЯ ПРИ РАЗВЪЖДАНЕТО И ПРОДАЖБАТА / ПРЕДСТАВЕТЕ СИ И ЗА ТОВА СЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ,А СОБСТВЕНИЦИТЕ КОИТО РАЗВЪЖДАТ КУЧЕТА,КОТКИ И Т.Н. ОТ КОЯТО И ДА Е ПОРОДА БЕЗ РОДОСЛОВИЕ НЕ ГИ ПЛАЩАТ ТЕЗИ ПАРИ И ДОРИ И ДА ВИ ЗВУЧИ СМЕШНО ,НО ТЕ ОЩЕТВАТ ДЪРЖАВАТА Т.Е. НАС/
2.ВСЕКИ КОЙТО РЕШИ ДА СИ ПОСПЕСТИ ПАРИ ОТ ТОВА КУЧЕТО ДА Е БЕЗ РОДОСЛОВИЕ ЕДИН ДЕН НЕМИНУЕМО ПОСТЪПВА КАТО ''РАЗВЪДЧИКА'' ОТ КОГОТО Е ВЗЕЛ КУЧЕТО..И ТОЙ ЗАПОЧВА ДА СЕ ПРАВИ НА РАЗВЪДЧИК...И НЕ МИ РАЗПРАВЯЙТЕ ,ЧЕ КАТО СЕ РАЗВЪЖДАТ КУЧЕТА БЕЗ ДОКУМЕНТИ СЕ ЗАПАЗВАЛА ПОРОДАТА...КОЙ МОЖЕ ДА ТВЪРДИ ПОДОБНИ ГЛУПОСТИ...ТЕЗИ КУЧЕТА НЕ СА ЛОШИ САМИ ПО СЕБЕ СИ ,НО ТЕ НЕ СА СЛЕДЕНИ ОТ ХОРА КОИТО НАИСТИНА СА СПЕЦИАЛИСТИ.
3.БЕЗУМИЕ Е ТОВА, ЧЕ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА РАСОВИ КУЧЕТА ТОЛЕРИРАТ /ПО -ТОЧНО СЕ ПРАВЯТ ЧЕ НЕ ИМ ПРЕЧАТ НЕРЕГЛАМЕНТИРАНИТЕ РАЗВЪДЧИЦИ/...ИНАЧЕ КАК ЩЕ ОБЯСНИТЕ ЛИПСАТА НА ОФОЦИАЛНА ГИЛДИЯ НА ОПРЕДЕЛЕНИ ПОРОДИ...
4. ЧОВЕКА Е РАЗУМНО СЪЩЕСТВО И ИМА СВОБОДНАТА ВОЛЯ ДА ПОСТЪПИ ПО НАЧИН КОИТО СМЕТНЕ ЗА ВЕРЕН,ЗА ПРАВИЛЕН , ТРЯБВА ДА Е НАЯСНО ОБАЧЕ ЧЕ КАКТО ПОСТЪПИ С БЛИЖНИЯТ СИ / ПОЗНАТ ИЛИ НЕПОЗНАТ/ ТАКА ЕДИН ДЕН ЩЕ ПОСТЪПЯТ И С НЕГО.
Публикувано: 14 July 2007 - 12:04 PM
Казах, че супер страхотните кучета от дадена порода, преминали през 2 експерти оценки се разплождат, сама за да ЗАПАЗЯТ ХУБАВИТЕ ЧЕРТИ В ПОРОДАТА и според мен това не е лошо.

Публикувано: 14 July 2007 - 01:07 PM