Dog.bg Форуми : Санбернар

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (89 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Санбернар

#581 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 July 2007 - 10:15 PM

Как да се радваме... Виж второто при какви условия живее. Така като го гледам е в зоо магазин. Гррррррр
User's Signature

В приятелството няма породи!

#582 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 15 July 2007 - 10:16 PM

Цитат

Не съм съгласна, че киноложките изложби не са И състезание. Иначе нямаше да има най-добро куче, щеше дае просто годно и не толкова годно. Самият факт, че има различни титли, а и награди, означава, че изложбата е И състезание, според мен.

Да, донякъде е така. Състезателния елемент е най породните кучета да продължат рода кучешки. Странна симбиоза между видовете - кучетата не разбират и не се интересуват от това, но виж хората с чисто човешкия си стремеж към съвършенството и желание за победа помагат да има по хубави кучета.

#583 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 July 2007 - 10:22 PM

Vasko07, ще потърся. За съжаление тази порода не е от най популярните, виждал съм снимки от специалки в Италия, ще потърся нещо и ще добавя в темата линк или снимки.

Иначе - винаги си заслужава да отидеш на хубава изложба, ако се интересуваш от кучета. Поне на мен ми харесва, отивам, гледам си, снимам, запознавам се с различни хора - хубаво е.

И не съм от главните, хич даже. Фен, нищо повече. Живея с куче и за мен това си е начин на живот, интересно ми е да научавам различни неща, чета, питам, интересувам се и помагам с каквото мога.

Ще погледна за снимки, а ти дай снимки на твоето кученце, ще се радвам да го видим това бернерче b)

#584 Потребителят е офлайн   soikata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 July 2007 - 11:54 PM

Цитат

Иначе нямаше да има най-добро куче, щеше да е просто годно и не толкова годно. Самият факт, че има различни титли, а и награди, означава, че изложбата е И състезание, според мен.

Все пак добре е че форума се раздвижи и лично от мен "браво на Васко".
Да подозирате в цитата по-културна оферта за куче ?
Васко , моля те подбери част от снимките които преди време пусна на кутрета за продажба с такива гръмки имена на родители от цял свят 1super Да ви прави впечатление че някой от тях дори не приличат на бернар но заради родителите цената е 800$?
Съгласен съм с някои от препоръките но ако сте прави не мислите ли че в България не би трябвало да се ражда нито едно бернарче защото просто няма да кой да му издаде документи ouu NNN ouu
Интересно ми е какво трябва да направи Васко догодина с неговата кучка ? Може би да я кастрира за да отговори на "човешкия стремеж към съвършенството и желание за победа и да има по хубави кучета".
Васко , ако ти се роди красиво кученце ще ти кажа адрес на развъдник в чужбина където със сигурност ще ти платят добре а кученцето ти веднага ще се "роди" в този развъдник. И това не го казвам просто така, а защото аз съм бил там. Това го знаят всички които внасят кучета.
Мая , ти ходила ли си в такъв развъдник ?
Всяка година се раждат стотици бернари но шампионите са единици, те носят пари на собствениците и най-важното те никога няма да си "пуснат семето" в България.

#585 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2007 - 12:09 AM

Първо, Васко няма да тръгне да се развъжда кучето на 1 година, я!
Второ, хайде давайте да се раждат бернарчета без значение, че не са бернарчета, важното е да се бернарчеподобни. ХАЙДЕ НЕКА ВСЯКА ЖЕНСКА РОДИИ!!!
О, Боже, пълни глупост. никой не казва, че кучето трябва да се кастрира, стига да стана още по-красива, експерти оценки и тн и токага бебчета, ако Васко иска.
Моето мнение е, че е глупаво развъдници да изкупуват неродословни кучета.
Селекцията на породата е важна. Ето за това трябва да се развъждат само качествени кучета. Родословни и неродословни, важното е да са добре оценени.
User's Signature

В приятелството няма породи!

#586 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 July 2007 - 12:20 AM

Това, което казвате си е чиста и проста измама.

Защо да не пуснат семето си тук ? Защо трябва да отнемате мечтите на хората, че в България може да има родословни кучета ? Какъв развъдник е този, който ще си "пусне" родословие на чуждо куче, и то без педигри ? Що за "развъдник" ще е това ? Чак тъжно.

Разбира се, че има и такива хора. Но те не са предмет на този разговор и не са образец на подражение и никога не трябва да бъдат. Нека да не се занимаваме с човешкото падение.

Не мога да ви кажа дали в България се раждат бернери и имат ли те родословия, за това си има племенна книга. Но докато има такива хора, с такива съвети, няма да се роди нито един. Това е тъжно. Дано да има хора, които да искат в България да има родословни кучета, да се внесат, да се направят развъдници за тази порода и да се работи - това е единствения правилен път.

#587 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 July 2007 - 12:48 AM

Lasquite's DAKOTA VON ICEMAN - Световен Шампион ! 1super

Неговата страничка е тук

Прикачени файлове

#588 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 July 2007 - 12:54 AM

Ето и специалка WINNAARS KAMPIOENSCLUBMATCH 2007

Прикачени файлове

#589 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 16 July 2007 - 01:05 AM

Ще погледна.Мерси много. ;) Снимки утре като и направя, че последните дни не съм правил, но преди няколко дена като я теглих беше някъде май към 12-13 кг.Просто кантара ми не е много точен. ;)

#590 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 16 July 2007 - 01:16 AM

Ам да питам от любопитсво имате ли представа или можете ли да намерите да речем на този дето е световен шампион колко дължина на холка има и колко тежи просто ми е интересно да сравня.Все пак на снимки изглеждат по-малки.Бащата на Габи има 84 холка и като ходихме беше 93 кг мисля.Дали щот не бях виждал дотогава Санбернар на живо като отидохме в Тенчо и като си спомних снимките, направо на живо изглеждат огромни та затова ми е интересно ако някой може да ми изнамери на тези сладури от снимките някви размери просто съм си любопитен. :) Утре ще кача някой друга снимка на Габи ;)

#591 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 July 2007 - 08:21 AM

На страничката си пише

Geslacht / Gender: 24-10-2001 reu / male
Grootte en gewicht/ Height and weight: 75.5 cm - 80 kg (29.25" - 176 lbs)
Rontgenuitslag / X-rayed: HD-A / ED-0 (Excellent hips and normal elbows)

Роден е на 24.10.2001 година, пол мъжки, висок 75,5 см, тегло 80 кг., изследвания за дисплазия - тазобедрена и лакътна - нормални, без отклонения.

#592 Потребителят е офлайн   Хинко Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2007 - 09:00 AM

Цитат

"...Моята като няма родословие за 100 лева ли трябваше да искам да я купя след като виждам, че е истински Санбернар.Все пак по-добре Санбернар без родословие отколкото куче с родословие на Санбернар!..."

Васко, точно тук е голямата ти заблуда и грешка! Колко бернара си видял, колко курсове си изкарал, за да твърдиш, че едно кученце е "истинско" или не?! Дори във филма "Бетовен" не си забелязал, че ролята се играе от 6 (шест) кучета в първата серия - различават се по петната!!! Да ти припомня ли, че точно ти представяше за баща на едно английско бернарче куче с изцяло черна глава, като на нюфи!!! Можеш да го прочетеш по-нагоре - то беше преди да си вземеш Габи.
Старите хора казват: "Кога стана калайджия - кога ти почерня задника?!". Аз бих добавил - аман от специалисти! Извинявай, може да прозвучи обидно, но ти си все още едно хлапе, което си е взело нова играчка и се хвали с нея. Касво ще излезе от животинката ще проличи чак след първата му година и това ще кажат съдиите, а не ти! А без родословие може да получиш само експернта оценка - нямаш място на ринга.
Съжалявам, много време мълчах, но нещата наистина загрубяват и затова се обаждам! Тук се говори предимно за пари, а не се обсъжда битието на самите животинки - къде, как, какво и т.н., за да си помагаме в отглеждането им. Другарчето ми никога не може да бъде "стока", както и да го ползвам за "инструмент за разплод"!!!

#593 Потребителят е офлайн   stamov Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 16 July 2007 - 05:09 PM

Здравейте. Всичко което пишете е вярно до някаква степен.Всеки си има мнение.Искам да ви кажа че аз имам САНБЕРНАРИ от 1994 г.Първото ми куче бе от Русия .Буба се казваше и почина на 12 г.Сега имам две невероятни СЪЩЕСТВА Чарли и Ванда.Чарли е без родословие но какво от ТОВА, знам му произхода .Който не го е видял не се е "ококорил". НЕ бих го заменил за куче с 100 родословия.Почти е на 5 г.Холката му е 84см., около 93кг.е в момента, а зимата минава 100кг.Ванда е с родословие но не я прави повече САНБЕРНАР от Чарли.Човеци, искам да ви кажа,че се грижа с огромно удоволствие за тях.Не съм ги водил и нямам намерение да ходя по изложби. Стига ми реакцията на хората.Важно е, ние хората да подхождаме отговорно спрямо тях. Така мисля аз. Забравих да Ви кажа, че на Васко прекрасното същество, за което говори е от Ванда и Чарли.

#594 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 16 July 2007 - 08:17 PM

Хех Хинко аз не съм казал, че разбирам просто се опитах да дам пример както и да е.Ето ви малко снимки на Габи от преди 5-10 мин. когато я михме след играта на двора.Ам Хинко за Бетовен 1 наистина не бях забелязал, но ще си го пусна да видим ще открия ли разликите.Иначе забелязвам разликата в различните епизоди, но за първия като отделно само за него не съм.Кажи за другите части ако знаеш от колко Бернари се играе.Пък ако можеш да ми кажеш някой сайт да ги погледна ще се радвам.

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка > Тук се състезаваме кой е по рошав 1super

ЕДИТ: Извинявам се, че едната снимка е на обратно, но просто много бързах.

#595 Потребителят е офлайн   Хинко Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2007 - 08:50 PM

Извинявай, Васко, може да съм бил малко рязък в постинга, но ми бе обидно тук да се говори само за пари, а не за животинките. Извини ме пак!
И така! След промяната на стандарта през 2003 година не настъпиха особени промени в изискванията за окраската, но вече ми е трудно да преценявам кое е "истинско" и кое - не. Например все още съществува изискването за "непрекъсната кафява мантия на гърба" (с което моментално се отличават сторожевиците от бернарите - освен по злобния им зеленикав поглед!), но виждам екземпляри-призьори от чужди изложби, на които петната по гърба са доста по-голями от педя. Както и в козината - постепенно се заличава разликата между късокосместите и дългокосместите. Но изискването за кафяво оцветяване до скакателната става си е още верен признак. Авгличаните са на друго мнение, но те не са страна-член на FIC - имат си свой стандарт. Също така отпадна и изискването за килограмите - старите бяха 74-86 кг за мъжките екземпляри, но това не значи, че трябва да отглеждаме прасета за "Родопа" - това е стара мания на българина да се хвали колко му били дебели жената или кучето. С излишните килограми отгоре само му се съкращава още повече и без това краткия живот.
Ти ме разбра, когато упорито отказвах да дам мнение за Габи - за всеки неговото кученце е най-красивото на света и аз не мога да го оценявам - това право имат само съдиите. Но можеш сам да си направиш един извод - бернара не може да е пазач!!! Ако така наричания "бернар" лае злобно и пази къщата - или има нещо сбъркано във възпитанието му или просто не е такъв. При правилно възпитание с вградената му добрина - той просто не може да е пазач, независимо от "кучешкия" му произход! А да хапе - пази боже! Това е абсурд! Дори винаги при разправия със "съперник" той е пострадалия...

#596 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 16 July 2007 - 09:24 PM

Ее да ама според мен може да пази само с размерите си.Искам да кажа, че ако някой ме види с него да речем и незнае колко е добра породата ще го дострашее да ме ограби примерно.Иначе да те са много добри кучета.Това с размерите го казвам, защото и на мен ми се случи.Въпреки, че като отивахме да взимаме Габи вече бях чел това-онова и знаех, че породата е много добра и обичлива само като видях мъжкаря и викам ама нали може да го погалям.Просто всяват адски голям респект с размерите си.Като още един пример ще кажа, че неми се беше случвало досега значи Чарли както си върти опашката така да се каже минавам аз покрай него.Просто опашката ме закачи по крака и го усетих, а като ми даде лапа направо ми натежа като се има напредвид, че тренирам спорт подобен на щангите.Това вече е друга тема.Хинко, а ти как мислиш да кажем щом казваш, че наистина са толкова добри, а то си е така де.Примерно като е голяма Габи и някой на улицата ме нападне въпреки добротата си няма ли опасност да ухапе нападателя в такъв случей или доколкото съм чел, просто захапват без да стискат или с предни лапи скача върху корема му изкарва му въздуха и му гледа сеира.... ;) Това съм чел това пиша.Относно предните постове аз за пари не съм говорил.Ако става дума всичко при мен стана инцидентно.Аз незнаех, че ги има тези малки.Понеделник-вторник гледам обявата... петък отиваме и го взимаме... ;)))) Айде чакам да пишете и който има да слага снимки.Дано не съм ви досадил.Хинко относно таблицатати в сайта за теглото на Берната ми е интересно можеш ли приблизително да кажеш какви отклонения може да има в + и -.Питам от любопитство.Айде стига толкова, че сигорно ви писнах вече! bgflag bgflag bgflag

#597 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 July 2007 - 11:14 PM

Васко,Габи е прекрасна,развива се много добре,когато и дадеш цялата обич която заслужава ще имаш един верен приятел до гроб,какво повече може да иска човек.Ще разбереш с времето за какво ти говоря,тези големи добри мечки са създадени да бъдат до човека,да го обичат и да му служат,всяко изкривяване на характера е по вина на човека.Аз съм се убедила,че кучетата взимат характера на стопанина си.Да,всяка порода си носи в гените някакъв характер,но той се оформя и изгражда при човека,всяко куче може да бъде направено злобно и пазач,но ако ти е трябвало такъв тип куче просто е трябвало да си вземеш друга порода.За това е добре когато искаш да си вземеш куче да прочетеш за характера и нрава му,да вземеш куче с определен произход(с родословие)за да си сигурен,че характера ще е на породата.В твоя случай нещата стоят по малко по различен начин,родителите на твоето бебе имат родословия просто хората понякога се отнасят немърлива като стане въпрос за документи и аз не ги обвинявам в това,проблема е,че дългогодишната работа на някой да създаде тези кучета се прекъсва и сега трябва някой много запален пак след дълги години труд и много мислене за да станат нещата по правилата да продължи този труд.
За съжаление в БГ нямаме все още култура в тази насока,но съм сигурна,че малко по малко с течение на времето нещата ще се променят,ще има закони и те ще бъдат спазвани,а ние ще имаме поне обща култура преди да си вземем куче да попрочетем и разпитаме за да знаем коя порода е подходяща за нас и от къде е най добре да си я купим.Знам,че повтарям неща,които тук са писани много пъти,но се надявам да са полезни.
User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#598 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 17 July 2007 - 02:52 AM

Абе да има там bl) Аз се радвам, че има раздвижване във форума, защото малко доскучава като пишеме 2-3-4 ;) Утре може да кача още снимки на едно Санбернарче- Бари.Дотогава някой ако иска може да ги види в сайта ми: http://bernard.dir.bg на някаква жена е... помоли ме да й го сложа в сайта ;)

#599 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 19 July 2007 - 04:57 PM

Бе хора я кажете от игра с яг териера възможно ли е да си поудари опашката?В смисъл леко ракзървена стои като раничка не е нищо кой знае какво ама се чудя от какво може да е?Да не би някой въжка да я нахапе или дедазнам ама няма и откъде де.Пък може би е имало лека коричка като са си играли, защото помня, че днес сутрената много "яростно" така да се каже се хапеше по опашката нали както се ближат дето се вика.Ейся забелязах явно е текло леко кръв малко обаче незнам защо сега го виждам. Та се чудя от какво точно може да се получи.Иначе лекаря ще мине да я види скоро.Това не и попречи като я пуснах веднага да захапи Яг Териера и то изскимтя ама кво да ги правиш- крачун и малчо... ;)

#600 Потребителят е офлайн   yorri Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2007 - 05:15 PM

след като гледах Бетовен тези кучета много ми харесаха даже ревах да ми вземат такова

• (89 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни