Dog.bg Форуми : Санбернар

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (89 Страници) +
  • « Първа
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Санбернар

#541 Потребителят е офлайн   МАЯ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 July 2007 - 07:01 PM

НАИСТИНА Е ХУБАВО,НО НЕ Е МОЕ s) ...ЕДНИ ПРИЯТЕЛИ МИ ГО ''ПОДАРИХА''...ПОДАРИХА МИ ГО ОЩЕ КОГАТО ЕРИК ДОЙДЕ В НАС,СЯКАШ ЗА ДА МЕ ПРЕДПАЗЯТ ОТ ПРЕДСТОЯЩОТО... (love)

#542 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 09 July 2007 - 07:08 AM

Ее какво ти предпазаване сега може и да страдаш, но дълги години си се радвала на Ерик.Това е по-важното! :)

#543 Потребителят е офлайн   galla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2007 - 10:30 AM

здравеите искам да ви попитам по колко варвят самбернар4етата за6тото днес в един вестник набарах реклама за продажба на санбернар4ета и се обадих да попитам по колко ги продават и ми казаха 500 лв та питам нормално ли е за ку4 без родословие от тази порода а и мислите ли 4е ако си взема 6те могат да се разберат с ротвайлера ми които е на 9 месеца
User's Signature

Качена снимка

#544 Потребителят е офлайн   Svetoslav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2007 - 06:51 PM

Кучета без родословия не трябва да се продават или ако се продават не за повече от 100 лв . 1super

#545 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 13 July 2007 - 07:05 PM

Цитат

Кучета без родословия не трябва да се продават или ако се продават не за повече от 100 лв . 1super

Тука много грешиш.Моята като няма родословие за 100 лева ли трябваше да искам да я купя след като виждам, че е истински Санбернар.Все пак по-добре Санбернар без родословие отколкото куче с родословие на Санбернар! 1super 1super 1super bgflag bgflag bgflag

#546 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 13 July 2007 - 07:07 PM

Цитат

здравеите искам да ви попитам по колко варвят самбернар4етата за6тото днес в един вестник набарах реклама за продажба на санбернар4ета и се обадих да попитам по колко ги продават и ми казаха 500 лв та питам нормално ли е за ку4 без родословие от тази порода а и мислите ли 4е ако си взема 6те могат да се разберат с ротвайлера ми които е на 9 месеца

Ами зависи.Като се замисля и за 1000 могат да ти пробутат мелез.Тука има доста опитни хора.Не искам да включвам себе си тъй като от скоро имам Санбернар.Накарай хората да ти пратят снимки и после ги сложи тука опитните да си кажат мнението.Ако ли не мога да те свържа с човека който ми продаде моето и да вземеш от там ;)

#547 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2007 - 08:36 PM

Ей, ей, ей!
Какви са тея глупости, неродословно куче за 100 лева, това си беше направо тъпо.
Родословието не е гаранция, че кучето ти ще е по-красиво от едно неродословно. Родословието ЕДИНСТВЕНО е гаранция, че кучето ти е точно тази порода. Всъщност по мое мнение е гаранция и че няма НАСЛЕДСТВЕНИ болести. Както и да е.
Не може да ти се продаде санбернар за 100 лева. Каквото и да си говорим един бернар яде по 1 кг на ден, това са пари, със 100 лева не можеш да му платиш храната за 20 дена. Наистина ли някой очаква, че може да си намери санбернар без родословие за 100 лева или изобщо каквото и да е друго куче освен нок и булокна (ох толкова ми е тъжно за тези породи, какво ли не направиха с тях). Всяко куче изисква грижи, а и това, че човек е готов да даде повече пари за куче показва, че може да си позволи да го отглежда.
Съжалявам, но какви са тези смешки, 100 лева, хаха.
User's Signature

В приятелството няма породи!

#548 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 July 2007 - 09:16 PM

Цитат

Родословието ЕДИНСТВЕНО е гаранция, че кучето ти е точно тази порода. Всъщност по мое мнение е гаранция и че няма НАСЛЕДСТВЕНИ болести.

За първото съм съгласна, но за второто далеч не е така. Дори кучетата с родословия могат да имат наследствени заболявания, просто родословието не гарантира здравето.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#549 Потребителят е офлайн   МАЯ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2007 - 10:17 PM

ЗДРАВЕЙТЕ,ПАК СЪМ АЗ...ПРЕДИ ВРЕМЕ ОБЯСНЯВАХ НА НЯКОГО В САЙТА...РОДОСЛОВИЕТО Е КАТО ГАРАНЦИЯ ЗА ПОРОДАТА, ЧЕ ПРИ ЕДНА СЕЛЕКЦИЯ СТРАНИЧНИТЕ ПРИМЕСИ СА НАМАЛЕНИ ДО МИНИМУМ,ТО Е НУЖНО И НА ХОРА КОИТО ИМАТ ЖЕЛАНИЕ ДА ХОДЯТ ПО ИЗЛИЖБИ.НО НАИСТИНА НЕ Е РЕАЛНО КУЧЕ КАТО БЕРНАРА ДА СТРУВА 100 ЛЕВА,ДОРИ 100 ЕВРО ИЛИ ДОЛАРА...ИСТИНСКИТЕ БЕРНАРИ С РОДОСЛОВИЕ,МАРКИРОВКА НА УХОТО,ВПИСАНИ В ПЛЕМЕННАТА КНИГА,ПОНЕ НА 45 ДЕНА И С ПЪРВА ВАКСИНА И ВНЕСЕНИ ОТ ВЪН ИЛИ ОТ ВНЕСЕНИ ТУКА РОДИТЕЛИ НЕ МОЖЕ ПО НИКАКЪВ НАЧИН ДА СТРУВА ПОД 800-1000 ЕВРО.МОЕТО КУЧЕ ЕРИК СТРУВАШЕ 850 ДОЛАРА НО ТОВА БЕШЕ ПРЕЗ 1998 ГОДИНА И СОБСТВЕНИКА НА МАЙКАТА МИ НАПРАВИ ЛИЧНА УСЛУГА ЗА ТАКАВА ЦЕНА...НАИСТИНА ИМА И ОПРЕДЕЛЕНИ БЕЛЕЗИ ПО КОИТО ДА СЕ ПОЗНАЕ ИСТИНСКИ ЛИ Е ИЛИ ''МЕНТЕ'' БЕБЕТО БЕРНАР...ФОРМАТА НА ОЧИТЕ,ОЦВЕТЯВАНЕТО НА ЛИГАВИЦАТА ПОД ОЧИТЕ,ОЦВЕТЯВАНЕТО НА БЪРНИТЕ НА КУЧЕНЦЕТО,ЦВЕТА НА НОКТИТЕ,УШИТЕ - ДАЛИ СА СИ НА МЯСТОТО ИЛИ СА ПОСТАВЕНИ ПО-ВИСОКО КАКТО Е ПРИ НЮФИТАТА ИЛИ КАВКАЗЦИТЕ....ЪГЪЛА НА ЛОБА НА КУЧЕТО / ЪГЪЛА МЕЖДУ ЧЕЛОТО И МУЦУНАТА/...ЗА ПО ГОЛЕМИТЕ КУЧЕТА ВЕЧЕ СЕ СЛЕДИ И ЗА ДРУГИ БЕЛЕЗИ,НО В ОБЩИ ЛИНИИ БЕБЕТО БЕРНАР НЕ СЕ ОТЛИЧАВА ОТ ВЪЗРАСТЕН ЕКЗЕМПЛЯР ОТ ПОРОДАТА...ИМАМ ЕДНА СТАТИЯ ПО ВЪПРОСА ...ТЕЗИ ДНИ ЩЕ ГЛЕДАМ ДА ВИ Я ПУСНА....МОИТЕ ЛИЧНИ НАБЛЮДЕНИЯ СА ,ЧЕ НАЙ-ЧЕСТО СЕ ПРОБУТВАТ КУЧЕНЦА МОСКОВСКА СТРАЖЕВАЯ ВМЕСТО БЕРНАРИ....ИЛИ КРЪСТОСКИ НА БЕРНАР С НЕЩО ДРУГО / КАВКАЗЦИ,МОСКОВСКА,НЧФИТА,БЕРНСКИ ЗЕНЕНХУНДИ/ АБЕ КОИ КАКВОТО СЕ СЕТИЛ САМО ''ДАЛАВЕРА'' ДА ИМА....НАИСТИНА ЩЕ СЕ ПОСТАРАЯ ЗА СТАТИЯТА А СЕГА ЖЕЛАЯ ЛЕКА ВЕЧЕР НА ВСИЧКИ.... d)

#550 Потребителят е офлайн   soikata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2007 - 11:30 PM

Искам да Ви попитам възможна ли е тази история и ако е да какво става:
Гошо си купи преди години от развъдник в чужбина мъжки санбернар с родословие и всички видове паспорти за много пари. Порасна разкошен пес и всички му завиждаха. Запалих се и аз и след пускане на връзки продадох колата и си купих женско което също имаше всичко което го пише тук също внос. Кучката порасна на воля в селския ми двор и в един щастлив момент се заплоди от гошовия пес. Окучиха ми се пет разкошни кученца но всички казват - сто лева защото са без документи. В наше село нито в държавата някой издава документи и какво от това че родителите имат. Не искам да членувам в сръбски или руски клуб но имам прекрасни кучета. Какво става с малките от тук нататък ? fow
Не мислите ли че това е реалната история на едно куче ? Какво да правят хората които са си купили куче от приятел на който кучетата са купувани от развъдник в чужбина но след това те живеят в България в някои дворове или вили и собствениците не са изложбаджии или клубни лидери ? Това всичкото го конкретизирам само и единствено за санбернар. Както едно дете не може да избира родителите си така и едно куче не може да се елиминира за това че не се е родило в развъдник а в български двор. Дълго време не бях писал но виждам че пак започвате с тези мненията за тези родословия. А това че с родословието се предпазва и гарантира кучето от някой болести го приемам като бъзик в темата ouu . Даже и на Ванга и е било сигурно трудно по кръщелното да разбере дали си куку или смотльо.

#551 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 13 July 2007 - 11:42 PM

Има много фактори , които пречат палетата да са ти без родословие на този етап , защото просто няма как да го получат и от кого. А за цената .... ми то си е твоя работа.... wink

#552 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2007 - 11:43 PM

Явно колкото и с голями букви да пиша НАСЛЕДСТВЕНИ, никой няма да си направи труда да прочете или по скоро да обърне вимание. Ако внимателно избираш развъдник и родители, то според мен кученцето няма да има НАСЛЕДСТВЕНИ болести.
Относно това, което става със бернара, ами ако човекът е бил запознат с нещата, нямало е сега да се губи, по неговите думи хубава кръв. Щом иска малките да са с родословие, сан-бернарът трябвна да членува в клуб до колкото знам. Друг начин няма май... Все пак кой ще ти го издаде това родословие.
А за цената, 100 лева е лудост.
Въпреки, че аз винаги съм подарявала кученца и то от хубав баща, 100 лева за бернар е малко, съжалявам.
User's Signature

#553 Потребителят е офлайн   Svetoslav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2007 - 09:27 AM

oleeee не трябваше да пиша по-темата . Та исках само да кажа може ли някой да даде за бернар примерно 850 долара кучо да е тип-топ родословия ваксини всичко. А някой да си продава кучетата за 500 долара без тези важни неща. Спирам да пиша по - темата свързана с родословията

#554 Потребителят е офлайн   Svetoslav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2007 - 09:32 AM

Хайде поствайте снимки oo

Прикачени файлове

#555 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 14 July 2007 - 10:39 AM

Ами то от друга страна цената си е преценка на продавача.Дето се казва той може и да подари ако иска.Да кажем сега с мен се прецака работата и стана така, че този който е продал бащата на моята кучка е искал пари за родословието, но човекът е нямал и така оня му е казал а у ... нали като му даде малко или пари.Като звъннал човекът който ми продаде Габито оня му рекъл продадах родословието което си е пълна измама ама какво да се прави.Все пак да го кажа пак то стана като лаф, аз си го измислих "уж".По-добре Санбернар без родословие отколкото куче с родословие на Санбернар.Не мислите ли, че е така :))))

#556 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2007 - 10:54 AM

Цитат

oleeee не трябваше да пиша по-темата . Та исках само да кажа може ли някой да даде за бернар примерно 850 долара кучо да е тип-топ родословия ваксини всичко. А някой да си продава кучетата за 500 долара без тези важни неща. Спирам да пиша по - темата свързана с родословията

Както казах, родословието не е гаранция за качество, така че, ако малките са супер страхотни и родителите им са минали 2 експертни оценки при различни съдии и са получили хубави резултати, защо да не продадът малките за 500 долара, ами то си е санбернар и си отговаря на стандарт и всичко, само дето не може да ходи по изложби.
от 800 до 500 долара разликата е огромна и моето мнение е, че 500 долара е нормална цена за Бернар.
Минус на неродословните кучета е, чене можеш да ги развъждаш, въпреки, че разбрах, че дори да няма родословие, едно страхотно куче може да се развъжда, само за да се запазят хубавите му черти. Един вид да допринесе за развитието на породата.
Все пак, моето менине е, че неродословни животни не бива да се развъждат, ако не става въпрос за случая по-горе описан от мен. Иначе след години няма да има породи.
Да, усещам противоречието в поста си и за това да изясня:
1. 500 долара е нормална цена за Бернар, чийто родители си видял и знаеш, че са минали експерти оценки и са точно от породата, тоест потвърдил го и съдия.
2. Ако неродословното животно не е супер страхотно, значи не бива да се развъжда. Да, да, според всеки стопанин неговото животно си е супер страхотно, говоря това да го пътвърди съдия.
3. 800 долара не е нормална цена за родословен санбернар. Всъщност шоу клас бернарите са доста по-скъпи.
4. Хайде вече да престанем с тея пари, все пак става въпрос за приятел, а не за чувал с картофи. Който иска хубав беранр, ще събира колкото му се наложи и ще си вземе. не да дава акъли да се продават по 100 лева.
User's Signature

#557 Потребителят е офлайн   МАЯ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2007 - 11:50 AM

ПРИВЕТ,ТАЗИ ТЕМА ЯВНО Е ДОСТА ЩЕКОТЛИВА ЗА ВСИЧКИ...
1.РОДОСЛОВИЕТО Е ЗА ГАРАНЦИЯ / ТО В БГ ТАЗИ ДУМА Е МРЪСНА/ ЧЕ СА СПАЗЕНИ ВСИЧКИ ИЗИСКВАНИЯ ПРИ РАЗВЪЖДАНЕТО И ПРОДАЖБАТА / ПРЕДСТАВЕТЕ СИ И ЗА ТОВА СЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ,А СОБСТВЕНИЦИТЕ КОИТО РАЗВЪЖДАТ КУЧЕТА,КОТКИ И Т.Н. ОТ КОЯТО И ДА Е ПОРОДА БЕЗ РОДОСЛОВИЕ НЕ ГИ ПЛАЩАТ ТЕЗИ ПАРИ И ДОРИ И ДА ВИ ЗВУЧИ СМЕШНО ,НО ТЕ ОЩЕТВАТ ДЪРЖАВАТА Т.Е. НАС/
2.ВСЕКИ КОЙТО РЕШИ ДА СИ ПОСПЕСТИ ПАРИ ОТ ТОВА КУЧЕТО ДА Е БЕЗ РОДОСЛОВИЕ ЕДИН ДЕН НЕМИНУЕМО ПОСТЪПВА КАТО ''РАЗВЪДЧИКА'' ОТ КОГОТО Е ВЗЕЛ КУЧЕТО..И ТОЙ ЗАПОЧВА ДА СЕ ПРАВИ НА РАЗВЪДЧИК...И НЕ МИ РАЗПРАВЯЙТЕ ,ЧЕ КАТО СЕ РАЗВЪЖДАТ КУЧЕТА БЕЗ ДОКУМЕНТИ СЕ ЗАПАЗВАЛА ПОРОДАТА...КОЙ МОЖЕ ДА ТВЪРДИ ПОДОБНИ ГЛУПОСТИ...ТЕЗИ КУЧЕТА НЕ СА ЛОШИ САМИ ПО СЕБЕ СИ ,НО ТЕ НЕ СА СЛЕДЕНИ ОТ ХОРА КОИТО НАИСТИНА СА СПЕЦИАЛИСТИ.
3.БЕЗУМИЕ Е ТОВА, ЧЕ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА РАСОВИ КУЧЕТА ТОЛЕРИРАТ /ПО -ТОЧНО СЕ ПРАВЯТ ЧЕ НЕ ИМ ПРЕЧАТ НЕРЕГЛАМЕНТИРАНИТЕ РАЗВЪДЧИЦИ/...ИНАЧЕ КАК ЩЕ ОБЯСНИТЕ ЛИПСАТА НА ОФОЦИАЛНА ГИЛДИЯ НА ОПРЕДЕЛЕНИ ПОРОДИ...
4. ЧОВЕКА Е РАЗУМНО СЪЩЕСТВО И ИМА СВОБОДНАТА ВОЛЯ ДА ПОСТЪПИ ПО НАЧИН КОИТО СМЕТНЕ ЗА ВЕРЕН,ЗА ПРАВИЛЕН , ТРЯБВА ДА Е НАЯСНО ОБАЧЕ ЧЕ КАКТО ПОСТЪПИ С БЛИЖНИЯТ СИ / ПОЗНАТ ИЛИ НЕПОЗНАТ/ ТАКА ЕДИН ДЕН ЩЕ ПОСТЪПЯТ И С НЕГО.

#558 Потребителят е офлайн   shemet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2007 - 12:04 PM

Леле така мразя някой да не дочита постовете ми и после да коментира!
Казах, че супер страхотните кучета от дадена порода, преминали през 2 експерти оценки се разплождат, сама за да ЗАПАЗЯТ ХУБАВИТЕ ЧЕРТИ В ПОРОДАТА и според мен това не е лошо.
User's Signature

#559 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 14 July 2007 - 01:07 PM

Ами то пак има разлика както казвате от кинология до гледане като домашен любимец.Важното е да си обичаме животинките.Няма ли обич 100000000 родословия и екс. отценки да има все тая.Наистина, че българската работа малко селска.Повечето гледат да те прецакат.Най-напред се мъчихме да взимаме от 1 агенция макар да знаех, че може би са измамници ама надеждата какво ли не прави.Просто ми стана ясно. ;) Айде оставям на вас да пишете, а аз лягам, че не съм спал от снощи.Като се събудя искам снимка на някой бернарче да краси последните постове на форума bgflag bgflag bgflag

#560 Потребителят е офлайн   Svetoslav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2007 - 03:00 PM

Shemet ти сам/а го каза "Иначе след години няма да има породи. " Ти един път казваш едно друг път друго. wink

• (89 Страници) +
  • « Първа
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни