Dog.bg Форуми : Санбернар

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (89 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Санбернар

#221 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 26 April 2007 - 06:10 PM

ее значи де се вика неи безнадежно положението като се има предвит че даи боже си зема куче ще го гледам почти изцяло вкъщи докато котката нея пущам тоес те ся са 6 ама ще останат 3 ...еното е ся раждано другите големи .. просто из махалата е мръсно и неща след това и в къщи да го пускам пък и породата им е така да се каже улична превъзходна ... ако имате още някои полезен съвет казваите.. знам за храна че роял каини е мн добра .. ако знаете някои друга марка препоръчаите ;)

#222 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 27 April 2007 - 11:54 AM

Цитат

izgubeni sa 2 sanbernara (mujki i jenksi) v raiona okolo Ihtiman
ako njkoi ima informacia molj da se svurje s men 0896 59 14 02
predvaritelno blagodarj na vsichki

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#223 Потребителят е офлайн   Хинко Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2007 - 03:34 PM

Преди месец при размяна на мнения по мейли относно произхода на санбернара, един виден представител на клуб на друга порода каза, че: "Санбернара бил бойното куче на Юлий Цезар!". Не е за подминаване и обидата, че у нас нямало нито един истински бернар - чувал съм го и преди от един професор, след като мой маляк стана вицешампион на Германия.
На някого да е минавало пред очите или през ушите подобно нещо и ако не е вярно, как да се отнасяме към подобни "всезнаещи" колеги при подобни нелепи и дори смешни обвинение?
"Всяка една порода има своето предназначение. Това, че не харесвате или не ви допада дадена порода, не ви дава ни най-малко основание да я обиждате. Нито пък хората, които се грижат за нея." (Куче Водач от друг форум на dog.bg)

#224 Потребителят е офлайн   ArvenLorien Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2007 - 05:47 PM

Хинко
благодаря, научих много. Поръчахме да ни донесат санбернарче от чужбина. Има ли нещо за което да държим? Има ли вероятност да ни донесат не точно санбернар? bash
Моля, пишете на кирилица
мод

#225 Потребителят е офлайн   Gazin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2007 - 09:19 AM

Имам Сибирско Хъски bravoS вече е на 6 месеца ... преди около 3 месеца една вечер както си разхождах кучката зад ъгъла на блока излезе едно огромно куче просто незнам какво друго сравнение да направя , просто огромно идва към наз и аз го снесох oleeee викам си тва сега ако ни подгони незнам каде и кфо ше правя и за мое щтастие зад ъгъла се показа и стопанина му , на първо време си помислих , че е Каракачанка но се оказа , че е Сан/Сен бернар просто това беше най-прекрасното куче което сам виждал r) бих искал да имам такова куче но няма как да стане просто е абсурд живея в апартамент и родителите ми ще полудеят , просто е невъзможно , няма да имам такова куче в близките 2 ,3 години , но да не казвам никога worthy дано да ми се збъдне мечтата просто тази порода е прекрасна , Нюфа също огромните кучета са просто прекрасни wink

#226 Потребителят е офлайн   Хинко Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2007 - 11:54 AM

Цитат

Поръчахме да ни донесат санбернарче от чужбина. Има ли нещо за което да държим? Има ли вероятност да ни донесат не точно санбернар?

За съжаление, промените в окраската на бернара станаха много в последните години - вече са допустими практически всякакви цветове. Мога да ви посоча само няколко признака (за повече вижте в стандарта на породата), които не дават обаче никаква гаранция за произхода, а тапии се фалшифицират. Малко е известно, че качества се предават през поколение - да видиш майката и бащата не е достатъчно, защото някой дядо или баба може да са "съгрешили"... b)
Като подробности в окраската - примерно по гърба да няма прекалено много бяло (по това се различава веднага от сторожевиците - допустими са само отделни малки петна), "яката" да е затворена, кафявото да стига до ръба на скакателната става, опашката е желателно да има тъмен, разделящ цветовете пръстен и т.н. Чертата на главата не е задължително да се свързва с яката. Имай предвид, че цвета на маляка е бежавосивкавопепеляв - нищо общо с истинския му тъмнокафяв цвят като голям.
Но каквото и да е животинчето, от стопанина зависи как ще го възпита, за да има наистина качествата на бернара - това става с много обич (и мъничко пердах, когато се наложи..., макар че са много обидчиви). l)
Курсове за кучета има, но за стопани... не съм чул! s)

#227 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 April 2007 - 12:13 PM

Не взимайте куче без експортно педигри.Родословието донякъде е гаранция,че кучето е от тази порода,а и ще имате представа от родителите му за заболявания и други проблеми,които могат да възникнат в последствие,много е важно.
User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#228 Потребителят е офлайн   soikata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2007 - 08:38 PM

Поръчвайки си куче от чужбина без да сте запознати с подробности за породата ако вносителят не ви е много добър приятел и познавач просто ще "гризнете дървото". С голями букви тук мога да напиша- ЕВРОПЕЙЦИТЕ СА ПО-ГОЛЯМИ ИЗМАМНИЦИ ОТ НАС и за породи и за документи. Тук поне ще изгорите с 500-700 лв но в Гърция 1000евро не ви мърдат. Живял съм достатъчно време в чужбина и съм видял тяхната търговия на живо. В Италия, Испания , Португалия циганията е пълна а във великата Франция е трудно да намериш читав бял французин камо ли чисто куче. Там всичко се продава за пари а качествени породи можеш да видиш само на изложби и забравете че някой може да си купи нещо от там ако не е от организаторите или близък с персонала.

#229 Потребителят е офлайн   dontihon Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 April 2007 - 04:13 PM

защо няма и "НАЦИОНАЛЕН БЪЛГАРСКИ САНБЕРНАР КЛУБ"?мисля,че санбернарите са повече от нюфовете,а те вече си имат ;)

#230 Потребителят е офлайн   Хинко Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2007 - 09:51 AM

Цитат

защо няма и "НАЦИОНАЛЕН БЪЛГАРСКИ САНБЕРНАР КЛУБ"?мисля,че санбернарите са повече от нюфовете,а те  вече си имат ;)

Простичко е - "Много вожд - малко индианец!".
Защото ние, българите, се "цепим поединично"! Защото на практика клубовете са лично дело на някое лице (да ме извиняват малкото изключения, които съществуват, но все пак ги има!). И това лице превръща клуба в своя лична собственост! Огледайте се - примери много и помислете дали съм прав! Така си е от "време оно" на Съюза на гълъбовъдите и зайцевъдите на ЦКС, към който беше прикрепена кинологията - хората в клубовете се "дърлят" повече от кучетата си чие е по-, по-, най-... b)
Да прибавиме и "специалистите по всички породи", каквито винаги е имало, има ги и сега (погледнета някой кучешки форум - едно и също лице е модератор на няколко породи и раздава акъл...). Те няма начин да не се намесят и да оцапат идеята! s)
Лично мен един такъв 20 и няколко годишен "млад експерт" (?!), не отгледал доживот нито едно куче досега, ме отстрани от един форум, защото му коригирах написаните глупости. Да си живее... d)
Затова нека поддържаме личните контакти - пряко или чрез форумите и да се грижим приятелите ни да са живи и здрави, а не да си ги "мериме"... b)

#231 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 30 April 2007 - 01:16 PM

не че разбирам много , но съм съгласен с мнението на Хинко.Незнам дали вече съм питал , но бихте ли ми препоръчали други марки кучешка храна освен Роял Каинин или както там си се пише.. не , че в момента имам бернар или друго куче ама искам от рано да се подготвя ;)) c) d)

#232 Потребителят е офлайн   soikata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2007 - 10:33 PM

Васко, някъде по-назад Хинко добре описва как се храни санбернар. Аз също съм писал как съм отгледал мойто. За другите породи не искам да коментирам но за бернара ако се настройваш да го гледаш на гранули със сигурност ще те изгонят от къщи или ще те пратят да работиш след училище. Кучето има нужда от ВСЯКАКВА храна. Не му определяй ти с какво да го храниш. Даваш му всичко и сам ще се убедиш какво му харесва и какво не. Най лесно е да ти препоръчаме скъпи гранули за по 80-100лв. на седмица и да се откажеш от голямо куче, но тук мисля че пишем реални и практични съвети които са достатъчни на първо време докато ти започнеш сам да си създаваш свои.

#233 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 April 2007 - 10:43 PM

Цитат

защо няма и "НАЦИОНАЛЕН БЪЛГАРСКИ САНБЕРНАР КЛУБ"?мисля,че санбернарите са повече от нюфовете,а те вече си имат ;)

нищо не ви пречи да си спретнете един клуб wink l)
User's Signature

#234 Потребителят е офлайн   dontihon Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 May 2007 - 09:10 PM

Идеята ми не е за клуб в който да си ги мериме cheers ...бирите,ами да може лесно да се намираме в нещо като регистър.Но едва ли ще стане,така,че давайте да популяризираме този форум и да пробваме да се попреброим.Аз примерно ще си търся мъжки за моята през есента и съм се видял в чудо oleeee не мога да намеря никой желаещ от София..... worthy worthy worthy

#235 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 May 2007 - 10:54 PM

опитай в Пловдив,има прекрасен мъжки там.
User's Signature

#236 Потребителят е офлайн   Хинко Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2007 - 08:46 AM

Цитат

Идеята ми не е за клуб в който да си ги мериме cheers ...бирите,ами да може лесно да се намираме в нещо като регистър.Но едва ли ще стане,така,че давайте да популяризираме този форум и да пробваме да се попреброим.

Имах пълната информация за бернарите в страната до 1990г. След това започнаха "експериментите" - не зная дали не са опитвали да ги кръстосват само с пинчер... r) И прекратих да се интересувам...
С удоволствие бих поел такава функция като координатор, но не като "клубна дейност". Примерно да има инфо къде какво куче се намира, а всеки сам се свързва и решава какво да прави. Работя с бази данни, имам и времето за това! b)
Още повече имам сайт, в който мога да направя страница за списък на живинките, където всеки веднага може да получи инфо за най-близките му по местоживеене кучета по e-mail (телефонитe са нежелателни за показване в нета като връзка). Ще си "поиграя" днес и ще пусна тука линк да видиш какво съм сътворил... b) Ще приема всякакви добри идеи за съдържанието на инфото! Толкоз!

#237 Потребителят е офлайн   Хинко Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2007 - 12:05 PM

Направих пробна страница за регистрация - достъпна като сайт WWW в профила ми. Виж я и дай мнение! b)

#238 Потребителят е офлайн   soikata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2007 - 01:11 PM

Хинко, мисля че това е достатъчно. При това положение примерно снимам родословието на кучето, пиша име и адрес и ти ги пращам на тебе. Ти ще си запазиш родословието за нещо като информационен архив и попълваш необходимите данни в таблицата. По-добре е ти да попълваш таблицата ,а в сайта просто само да се чете иначе почне ли всеки да пише мисля че ще стане бъркотия. Ако на някой му трябва информация за разплод ще те питат теб.
Тези дни ще пусна мойте снимки.
УСПЕХ

#239 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 02 May 2007 - 04:26 PM

ееми кво друго да кажа освен че идеята е прекрасна ... като си зема и аз санбернарче даи боже да си зема и аз ще пратя снимки и е-маил :С ахха аре късмет и успех на всички ... имам голямо желание да помогна за това което правиш хинко...ако има такъв начин да ти помогна само ми кажи ;)

#240 Потребителят е офлайн   ArvenLorien Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 May 2007 - 05:19 PM

Другата седмица сте ни донесат санбернарчето.Трябва ли да му купим нещо още преди това?Кога можем да го извеждаме навън са да не пишка aка в къщи? oo

• (89 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни