Dog.bg Форуми : Санбернар

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (89 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Санбернар

#341 Потребителят е офлайн   Хинко Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 May 2007 - 10:51 AM

Цитат

Виж ся знам, че трудно се гледа ама имам желание и това си е.Упорито куче съм!Все пак преди сме имали доста кучета: нечистокръвна немска овчарка, 2 дратхара... Пък и кучето по характер прилича точно на мене!Голямо, яко и яде по много!...

Дано да си толкова упорит и с възпитанието на живинката, ако я вземеш! b)
Виж стандарта и помисли - две неща ме притесняват в снимката на майката:
1/ Много бяла - липсва НЕПРЕКЪСНАТАТА кафява мантия на гърба на кучето. Голями петна може да има, но не и тялото да е на ивици! Разгледай сайтовете на клубовете по света и виж как са отгоре по гърба!
2/ Кафявото не стига до скакателната става на задния крак.
Иначе на муцуна го докарва... b) Както и маляка - на пръв поглед само муцуната е добре, но по-назад?! l)
Имал си кучета - хубаво! Но запомни и това - разликата между бернара и нюфи-то и останалите породи кучета е огромна! Те не се дресират, те само се възпитават. И двете породи са работили без водач, който да им казва какво да правят (както е с вълчето - то не мисли какво да направи, но е перфектен изпълнител на командите) и имат огромно собствено мнение. Книгите са за любители - общи приказки. А книга за отглеждане и възпитание на бернар не съм виждал още.
Пропуснах, та добавям: виж очите на майката!!! Ако са зеленикави - бягай бързо... d)

#342 Потребителят е офлайн   dontihon Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 May 2007 - 11:46 AM

Васко,тази майка ми изглежда малко по-така bl) а относно малките ще ти кажа като човек,който е отгледал покуление смесени кученца.Виж на снимките колко са различни малките,едното е като санбернаро-каракачански кавказец b) bl) другото може и за делматинец да мине а третото си е Бим Черното Ухо l) Значи,задължително искай да видиш всички малки и ако ти кажат,че е останало само едно- бегай батенце.Това мога да ти кажа ,гледай внимателно всички малки за разлики Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

#343 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 14 May 2007 - 12:00 PM

каза че няколко има .. може да ходим утре да ги видим ..знае ли човек пък може да има и красавци както си требе по пордата ама ке се види ако не ше сабирам от 800 нагоре ;) аиде туи от мене ..чекам вие да пишете и давате съвети d)

#344 Потребителят е офлайн   Хинко Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2007 - 02:05 PM

Особено двете на средната снимка са си чистопородни "бели мечки"... b)
Васко, не ни карай да коментираме чуждите кучета - има си изложби за тази работа и само там се търсят недостатъците от съдиите... b) А тук става като в оня виц: "Не били компютри, а компоти, не сме изнасяли, а внасяли... и т.н. l)

#345 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2007 - 02:53 PM

на мен ми се иска много като е решило да е санбернар момчето,защо наистина да не е санбернар,много ще е хубаво да има повече ....но истински..
User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#346 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 14 May 2007 - 03:16 PM

Абе така е.. сега обмислям и варианта да си взема от мястото от където е купен Имур и от там маи ще е по-изгодно! ;) d) поне така си мисля.. пък и по-големи ще са гаранциите

#347 Потребителят е офлайн   Хинко Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2007 - 03:47 PM

Цитат

Абе така е.. сега обмислям и варианта да си взема от мястото от където е купен Имур и от там маи ще е по-изгодно! ;)  d) поне така си мисля.. пък и по-големи ще са гаранциите

Това вече е човешка приказка на рано помъдрял... b)
Васко, аз стоях близо 2 години без куче - такива бяха времената, че бях много зает и не можех да изляза сам навън да си взема. Направих поръчка на познат доставчик: точно откъде да бъде и какви точно белези да има (документите са си задължителни). Когато ми го донесоха (всичко точно), отидох на "Бирюзов" (там даваха паспортите на кучетата) и д-р Начева и д-р Палашев ме емнаха: "Къде е кучето?!". Казвам "Нямам куче, знаете..", те пак "Къде е?!" и ми обясняват: "Един "кретен" поръчал да му докарат бернар, но искал да е точно от н'ам къде си, пък да имало десетина такива и такива рисувани белези и цветове по тялото, краката и опашката и на всичко отгоре живеел на твоята улица! Къде е кучето?!" И казвам "В колата...!" А доставчиците били и техни познати... b)
Ако не можеш да откриеш (а и сега не е време - обикновено са лятно или зимно котило, като зимното е по-здраво!), изчакай - не е болка за умиране... Особено щом държиш на "истинската" порода... l) d)

#348 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 14 May 2007 - 05:22 PM

Абе това добре ама ако стане работата да ми излезе късмета сега ще имам пари разбираш ли..а до нова година никои немои ги опази ..затова по-добре с куче отколкот без разбираш ли ме ?:) d)

#349 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2007 - 09:38 PM

кучето не е предмет,премисли пак,ако имаш проблем с пазенето дай на някой да ти ги пази тези парички и ги дай за нещо качествено,убедена съм,че ще дойде момент,в който ще поискаш твоя любим приятел да си има поколение и тогава става страшно,ти ще го обичаш какъвто и да е,но защо пък да не е това,което наистина искаш-САНБЕРНАР
User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#350 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 15 May 2007 - 11:38 AM

така си е ... ам все пак аз няма да се наема сам да си купувам такова куче... в смисъл че мисля да си взема от мястото където е взиман Имур или едно друго подобно, но сам несе наемам.С мен ще идва човек които 9 години е гледал женски санбернар които за жалост починал преди 2-3 години и наистина баят разбира човека затова съм и спокоен че ще е по трудно да ме излъжат доста дори.виж аз съм на 16 години, аз и да успея да ги запазя парите до нова година мислиш че наще ще успеят.. или и да успеем ще им потрябват за нещо друго и ше вида куче през крив макарон де има един лаф.. надявам се да имам касмет само.. апък за покуления също ама първо куче трябва да си купя/... ше му спестявам за ядене.. няма да ям банички голямото междучасие(само дюнери) хахах bl) d)

#351 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2007 - 12:41 PM

здравеите и от мен отдавна следя темата за тези сладури аз също искам да си взема такова куче.Влюбена съм в тях още от малка от както се помня в нас винаги е имало кучета в момента гледам чао чао с родословие и всичко останало тъи като изчетах темата от до и видях че има доста пререкания относно родословието на кучетата и все пак не мидля че то е всичко и гарантира чистокръвност поне за България де.Имах познати който гледаха такова куче то нямаше родословие но отговаряше на всички изисквания беше им подарък от едни хора от Унгария кучето не съм чула 1 път да е болно или нещо такова живя 12 г казваше се Роди сега съм решила и аз да се сдобия с един такъв сладур и искам съвет от вас предлагат ми едно куче на 4 мес щте сложа снимки и вие щте кажете какво мислите цената му е 800лв но казаха че щте смакнат на 500 cheers
User's Signature

Качена снимка

#352 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2007 - 12:43 PM

ето още
User's Signature

Качена снимка

#353 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2007 - 12:44 PM

и пак
User's Signature

Качена снимка

#354 Потребителят е офлайн   Хинко Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2007 - 02:23 PM

Цитат

...пререкания относно родословието на кучетата и все пак не мидля че то е всичко и гарантира чистокръвност поне за България де.Имах познати който гледаха такова куче то нямаше родословие но отговаряше на всички изисквания беше им подарък от едни хора от Унгария

Не може да има пререкания по стандарта - той е със силата на закон за породата и не само за територията на България! Няма специална "чистокръвност" за нашата страна - или е, или не е! "Няма родословие, но отговаря на всички изисквания!" е любим лаф в търговията с всякакви "волни съчетания"...
Не мога да разбера защо толкова много искате да ви излъжат - що за мазохизъм?! "Не е луд, който яде зелника...!" и то за 800лв - "Трабант" на цена на "Мерцедес"...b)
Поразгледайте малко бернарите по света (http://hinko.org/bernar/Clubs.php), пък ако видите някъде подобен с такава бяла глава (има и още няколко различия) - вземете кучето! Но когато ухапе нещо или някого, не се сърдете на бернарите - те не могат да хапят... l)

#355 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2007 - 02:39 PM

По снимка не се прави никога оценка или мнение.Дори и да се абстрахираме за оцветяването,на последните две снимки муцуната не отговаря на бернарска.ПАК С УГОВОРКА ,ЧЕ ТОВА Е СНИМКА.
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#356 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2007 - 02:49 PM

Цитат

Цитат

...пререкания относно родословието на кучетата и все пак не мидля че то е всичко и гарантира чистокръвност поне за България де.Имах познати който гледаха такова куче то нямаше родословие но отговаряше на всички изисквания беше им подарък от едни хора от Унгария

Не може да има пререкания по стандарта - той е със силата на закон за породата и не само за територията на България! Няма специална "чистокръвност" за нашата страна - или е, или не е! "Няма родословие, но отговаря на всички изисквания!" е любим лаф в търговията с всякакви "волни съчетания"...
Не мога да разбера защо толкова много искате да ви излъжат - що за мазохизъм?! "Не е луд, който яде зелника...!" и то за 800лв - "Трабант" на цена на "Мерцедес"...b)
Поразгледайте малко бернарите по света (http://hinko.org/bernar/Clubs.php), пък ако видите някъде подобен с такава бяла глава (има и още няколко различия) - вземете кучето! Но когато ухапе нещо или някого, не се сърдете на бернарите - те не могат да хапят... l)

taka e ku4eto si ima standart,otnosno tova 4e vseki kazva to otgovaria na iziskvaniata a niama rodoslovie e viarno...no az li4no sum bila v Ungariq i sum vijdala dosta bernari,tozi za kogoto govoreh na na6i poznati e nai krasivoto ku4e koeto sum vijdala ot tazi poroda,vijdala sum kak se otnasia kum decata osobeno kogato pri nego vednaj otide dete na 3 god i toi postoqnno lqga6e pred nego i go paze6e da ne padne...a niama6e rodoslovie nedeite da slagate vsi4ki ku4eta po ob6t znamenatel,tova 4e tozi na snimkata e s bialo petno na glavata ne zna4i 4e 6te uhape niakoi...tova e sme6no nai ve4e tova dali edno ku4e hape ili ne zavisi 90%ot stopanina...i samo da vmetna vijdala sum ku4entsa ot roditeli 6ampioni ne v Bulgaria biaha 4 ku4entsa kato edno ot tiah be6e s bialo petno na glavata i maika mu i ba6ta mu sa s tipi4nata okraska no to ne i kakvo ozna4ava tova 4e za nego jivota kato bernar svar6va dotam...ne sum re6ila dali 6te vzema ku4eto,pomolih za savet i blagodaria za vnimanieto vse pak v nas si imam edin me4o koito e s vsi4ki neobhodimi dokumenti i ungarsko rodoslovie s koito moga da hodia na izlojbi.No za bernara ne darja da ima rodoslovie plenena sum ot krasotata i vaob6te ot tezi ku4eta kato cialo zapoznata sum s na4ina im na otglejdade moga da si pozvilia i imam vsi4ki neobhodimi usloviq za otglejdane

Това е последното ви предупреждение да пишете на кирилица. Форумът разполага и с кирилизатор! Следващите ви подобни съобщения ще бъдат изтривани!

Мод

User's Signature

Качена снимка

#357 Потребителят е офлайн   Хинко Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2007 - 03:52 PM

Поискахте съвет - получихте точни отговори. Не разбрах защо питате, след като знаете всичко - решението така и така си е Ваше!
Стара поговорка: "Ако ставаше само с гледане - от кучетата нямаше да има по-добри касапи!"

#358 Потребителят е офлайн   ArvenLorien Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2007 - 04:40 PM

Хинко,от снимките ,които си виждал смяташ ли,че Рафаел отговаря на изискванията ?щте кача и още снимки където се вежда по добре.

#359 Потребителят е офлайн   Vasko07 Икона

• MadDog
  • PipPipPip
Публикувано: 15 May 2007 - 06:31 PM

вижте кви сладури:
Качена снимка

намерих ги в : http://www.epupz.co....asp?view=103723 , поне мене лично малките ме изкефиха ;)) м/у другото има доста добри саитове за бернари като се поразтърси човек и ако разбирах англииски както трябва имам чуството че ще е по добре от там да си взема ама то неи ли да си ида направо у манастира от там зема 1.. аре стига толко съм писал че зех се размечтавам ;) хаха d) d)

#360 Потребителят е офлайн   Хинко Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2007 - 08:13 PM

Цитат

Хинко,от снимките ,които си виждал смяташ ли,че Рафаел отговаря на изискванията ?щте кача и още снимки където се вежда по добре.

Васко, едно е оценката на куче, а съвсем друго - посочване на определени белези, които не отговарят на стандарта на породата. Аз правя само това, за да не се опитват някои да "кръщават" породата. А има и белези, които се взимат под внимание само при развъждане и не правят кучето "нечистопородно", както е например при муцунката на Имур.
Не желая да давам оценки - всяко куче има право на живот и дали ще е със или без тапия, пак може да си живее щастливо, ако стопанина му го обича! Последното просто е задължително... b)
На снимката маляците са точни по окраска, въпреки че единствено англичаните си имат свой стандарт и не са членове на FIC - няма нито едно албиносче, каквито ни "сервираха" тук! Примерно при тяхния бернар "стопа" не е ярко изразен и наподобява главата на лабрадор или ретривър. Но погледни добре и цените в сайта, който посочваш - почват от 650 до 1,000 лири х 2,5лв =... l) В манастира бяха по 1,200 евро, доколкото ми е известно, ако няма инфлация... bl)
Между другото, имам точно такава снимка с накатерени по мен 14 маляка - усещането е фантастично... b) Ще я сканирам и ще я кача, но не мога да открия как се качва снимка от моето РС - липсва иконката за "Browse". Може ли някой да ми помогне?!

• (89 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни