Dog.bg Форуми : Родословие-как да получа удостоверение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Родословие-как да получа удостоверение Оцени темата: -----

#61 Потребителят е офлайн   pepony Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 February 2008 - 10:58 PM

Объркал съм се.Може би става въпрос за такава експертна оценка или нещо подобно.

#62 Потребителят е офлайн   pepony Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 February 2008 - 11:18 PM

Цитат

Цитат

Здравейте.Може ли,да получа удостоверение за родословие на моето куче и негови евентуални бебоци?Купено е от Агенция Нети.Какви са условията и изискванията?

И аз имам въпрос -като тръгнете за си купувате кола- първо взимате колата и после ходите да търсите документите или си взимате колата заедно с тях??? :huh:
Агенция Нети /която и да е тя/може единствено да Ви продаде на висока цена животно без родословие ,т.к.не тя а БРФК издава и заверява родословия.(Ако не знаете е забранено родословни животни да се продават през магазините, за да се избегне прекупуването и търговията с животни)
Ако развъдчик бъде доказано,че продава животните си през магазин, изхвърча от клуба си, та как ще имате документи за животно , продадено през зоомагазин?!?!?Или зооагенция?!?!
Това важи и за другите страни , не само за нас.
Е, хайде сега сами си отговорете на въпроса- можете ли да получите родословие,
А пък аз имам отговор:Просто питам питам за куче , а не за автомобили(иначе щах да съм в сайта mobile.bg). ;D

#63 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 February 2008 - 11:40 PM

С това сравнение според мен искаха да ти кажат, че първо се пита да документите и после се взима кучето, а не обратното.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#64 Потребителят е офлайн   pepony Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 February 2008 - 12:21 AM

Колата ако се окаже без документи (или фалшиви) просто отива за скрап. Кучето също ли????? :o

#65 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 February 2008 - 01:52 PM

Ами пак ще ти отговоря.
Ако кучето няма документи значи:
1. няма доказателство за родителите и прародителите си, което означава че няма доказателство за принадлежност към порода/която и да е.
2. такива кучета именно поради горната причина, не могат да се ползват за разплод и да се явяват на изложби.
Те са си абсолютно пълноценни домашни любимци, но не и породисти кучета за създаване на евентуално поколение след оценка на качествата им по стандарта на породата.
Малко заплетено, но се надявам да го разбереш.
И гледай по-реално на нещата, защото уви, да има и хора, които си захвърлят кучетата.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#66 Потребителят е офлайн   pepony Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 February 2008 - 02:00 PM

Това значи ли, че ако от тази експертна оценка се докаже, че не е мелез(защото това мисля че може да се докаже)не може ли от тук нататък да се започне родословие. ;D

#67 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 February 2008 - 02:11 PM

Експертната оценка няма как да докаже произхода на кучето.
Дори да кажем, че кучето е отлично на външен вид, никой не знае какви гени носи и какво ще бъде неговото потомство. Специално за хъскита знам много случай примерно с баба немска овчарка или лайка,които са си досущ като истински хъскита на външен вид... но какви кученца излизат в поколенията им... странни. И обратното - дори и да са досущ като хъскита на външен вид, пак няма гаранция, че отговарят на критериите на стандарта.

Иначе от дадено куче може да се започне родословие, но няма особен смисъл, защото породата вече е създанена, не я измисляме в момента и има достатъчно нейни представители с документи, за да реши някой да експериментира. За това ако имаш намерение да развъждаш кучета/или куче, по добре започни с куче, което има документи и отговаря на критериите за развъждане, за да са нещата както трябва.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#68 Потребителят е офлайн   pepony Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 February 2008 - 03:05 PM

По повод немските овчарки съм чел и гледал смесица-кученцата имат доста оранжеви украски.Такива развъждат в Норвегия(ако не се лъжа) :blink:Каква е гаранцията, че не се вкарват породисти Хъскита от чужбина нелегално.Но както и да е,аз потърсих съдействие от вас и ви благодаря. :palec:

#69 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 February 2008 - 03:18 PM

Цитат

Каква е гаранцията, че не се вкарват породисти Хъскита от чужбина нелегално.

Защо нелегално? Съвсем легално се внасят. Родословията се издават от определени организации, които се признават взаимно по света.

MOD: Темата се заключва. Всичко това е вече обговорено. Пепони - преди да пускаш нови теми, чети.
Какво всъщност е родословието?
-Какво е "бяло родословие"?
-Фалшиви родословия
-За какво са ни родословия?
-И пак - за какво са ни родословия?
-Как да си извадя родословие?
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#70 Потребителят е офлайн   Nomad Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2009 - 04:34 PM

Как става номера да направиш кучило и да им изкараш родословие черно на бяло ?

Мод: Хайде, преди да пускаме нова тема, да проверим с търсачката дали няма вече такава!

#71 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 December 2009 - 05:46 PM

Номерът става като имаш кучета с родословие и необходимите оценки и евентуални изследвания, членуваш в БГ клуб на породата, регистрираш име на развъдник през БРФК във FCI и си готов да поемеш грижите и физически, и финансово. Не на последно място - и да не очакваш да бъдеш на далавера.
User's Signature

Качена снимка

#72 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2009 - 08:49 PM

Цитат(Nickey @ Dec 13 2009, 03:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Номерът става като имаш кучета с родословие и необходимите оценки и евентуални изследвания, членуваш в БГ клуб на породата, регистрираш име на развъдник през БРФК във FCI и си готов да поемеш грижите и физически, и финансово. Не на последно място - и да не очакваш да бъдеш на далавера.

И още хиляда неща...
Кажи откъде да започнем...
User's Signature

www.monasterymeadows.com

#73 Потребителят е офлайн   Tsanko Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2010 - 11:22 AM

Преди когато търсих как да изкарам родословие на моето куче някъде из чуждите форуми четох за ДНК тест. Вече съм се отказал от родословието за моя пес, но има ли такъв вариянт в България?

#74 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 09 January 2010 - 12:03 PM

Цитат(Tsanko @ Jan 9 2010, 11:22 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Преди когато търсих как да изкарам родословие на моето куче някъде из чуждите форуми четох за ДНК тест. Вече съм се отказал от родословието за моя пес, но има ли такъв вариянт в България?

Не. И в чужбина никога не е имало такава възможност.

#75 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Рисуване
Публикувано: 09 January 2010 - 12:37 PM

защо просто Ico не покаже снимка на кучето и тогава чак да спорите? oc_171.gif
все пак не може да се прецени куче,което даже няма качена снимка тук wink.gif
Ico дори и да не е чиста порода,обичай си го,произходът може да се докаже само чрез родословие(въпреки,че вече се издават и фалшиви такива) или експертна отсенка от кинолог.преди да се решите да го размножавате,помислете,ако то все пак има малки и те бъдат продадени,дали след време няма да се озоват на улицата ако стопаните които са си взели кученце не научат,че то всъщност не е чистопородно. zz_219.gif
не целя да обидя никого oe_137.gif
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#76 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2010 - 12:43 PM

Лека поправка: експертната оценка не може да докаже произход, само екстериорно съответствие/несъответствие със стандарт.
ДНК тест теоретично би могъл да докаже произход. За България - в необозримото бъдеще.

#77 Потребителят е офлайн   Nia_STN Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 July 2013 - 01:14 PM

Здравейте,
Аз питам ако има едно куцхе, което има родословие и е от чужбина. Неговите собственици да речем не са членове на клуб - това е много ограничаващо - някак си трябва да си член, за да имаш възможност да правиш някакваи нормални неща, но както и да е. Та въпросните собственици си харесват друго куче, пак с родословие и решават да направят връзка. (пак казвам, аз нищо не разбирам от развъждане, не съм имала и нямам намерение да развъждам, но искам да зная как стоят нещата за самото кученце, не за наследниците му). Как, кой и с какви съображения и изисквания може да издаде родословие на кученцата от тази връзка. Трябва предварително ли някой да каже ок, става, на тези ще им издадем, след като се родят ли може... Как става?
Благодаря.

#78 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 10 July 2013 - 02:18 PM

Конкретно на въпросът ви: за да има едно куче родословие, то освен че родителите му трябва да са родословни, но и хората (собствениците на въпросните) трябва да членуват в клуб. Идеята е, че кучетата са следени през развитието си, изследвани, знае се кои прародители стоят назад в родословието, предполага се какво може да се получи от тази връзка, както и какво може да "изкочи" и т.н. и връзката от двете Х и У е спазена според изискванията на клуба. Аз може да имам най-хубавото гардже и да си харесам вашето. Но тяхната връзка няма как да се "узакони", ако ние с вас не членуваме в клуба. Няма как да докажем, че точно моето и вашето куче са именно родителите на палетата от тяхната връзка. Друг е въпросът и че само щото си ги харесваме и сме решили да им правим бебета, наследниците им ще са наистина добри представители на породата. Идеята на развъждането е именно тази - да се развива породата. Да се наблегне на положителните и да се избегнат отрицателните характеристики, които само опитни хора, каквито са развъдчиците могат да разграничат. Всеки развъдчик търси в своето развъждане определени черти, но винаги се ръководи от стандарта.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#79 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2013 - 11:46 AM

Показване на мнениетоNia_STN, в 10 July 2013 - 11:14 AM, написа:

Здравейте,
Аз питам ако има едно куцхе, което има родословие и е от чужбина. Неговите собственици да речем не са членове на клуб - това е много ограничаващо - някак си трябва да си член, за да имаш възможност да правиш някакваи нормални неща, но както и да е. Та въпросните собственици си харесват друго куче, пак с родословие и решават да направят връзка. (пак казвам, аз нищо не разбирам от развъждане, не съм имала и нямам намерение да развъждам, но искам да зная как стоят нещата за самото кученце, не за наследниците му). Как, кой и с какви съображения и изисквания може да издаде родословие на кученцата от тази връзка. Трябва предварително ли някой да каже ок, става, на тези ще им издадем, след като се родят ли може... Как става?
Благодаря.

Здравейте, ще се опитам да ви отговоря, въпреки, че и аз не всичко знам :smile:
Първо, ако родословието вие от чужбина (например сръбско) трябва да извадите експортно - т.е. това е нещо като адресна регистриция, отписва се от държавата в която се е родило и се записва в държавата в която живее...След това трябва да станете член на Клуба за определената порода към БРФК. За да се допусне едно куче до разплод е необходимо да има няколко оценки от съдий (при различните породи е различно - при едни две отлични оценки, при други една мн.добра и две отлични) Това се прави, защото не всички родословни кучета трябват да бъдат допуснати до разплод. Има отклонения и при родословните - например дълга козина, или мъжко с един тестис, може да има и някакви отклонения във визията...Ако минете оценките и всичко е наред трябва да направите необходимите изследвания за наследствени заболявания. Тук пак е различно в зависимост от породата - например сертификат за дисплазия и очни заболявания! След като направите изследванията и всичко е наред, трябва да пуснете регистрация за запазено име на бъдещия развъдник :smile: Чака се около месец. След като се родят бебетата трябва да дойде оторизирано лице от клуба и да ги види и да удостовери принадлежността към породата. Това е в общи линий...май забравих снимка от скачката или присъствие на лице от клуба на самата скачка :ab_041:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#80 Потребителят е офлайн   q6aki Икона

Публикувано: 26 November 2013 - 04:26 PM

След като копуваш куче ,задължително го взимаш с паспорт и от там искаш родословието на кучето , извинявам се за оф топика ама цвети "ч" се намира до единицата а "ш" се намира до P

• (6 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни