Dog.bg Форуми : Orijen ,ACANA

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (41 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Orijen ,ACANA Оцени темата: -----

#341 Потребителят е офлайн   Tatko_Vladi Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 March 2013 - 09:45 AM

[/quote]

Имаше спор не интриги .Даже и предложение за приятелство.Интригите ги внушаваш ти .Пак четеш между редовете.Чети и мисли ,тема има още развитие няма да се закрива . Обикновено след твоите намеси темите замират или се блокират определени потребите ли .!!!
[/quote]

Щастлив съм че има хора като Джон Ръсел, които разбират разликата между спор и интрига. В случая всичко си беше чист спор, нищо повече. Всеки изложи аргументи, появиха се цени и то от потребители които не съм очаквал: koniarska с цените при Стефанов 109,20 лв., jujkavn с цени в Испания от 52 евро и минус 20 процента за 2ри чувал и т.н. Аз смятам че доказах тезата че не е възможно да уверяваш широката публика че при цена под 112 или 120 лв. вносителя НЕ печели и ще фалира, а в същото време екс представителя Стефанов (никак не лош магазин) продава на 109,20 лв. Излиза че продава на загуба. Е и дете не може да повярва на това.
Темата е Orijen ,ACANA Никъде не беше упоменато че тук се коментира само съдържание на чувала. След като е тема, всичко свързано с Orijen ,ACANA би следвало да се коментира. Или отново греша ? Май доста греша с думите си когато са неудобни на някого.
Весела я поканих публично да ми гостува за не мисли че се крия. Ако беше приела да доиде на гости с радост щях да я приема не само на гости но да види чувалите от 100 лв, а не от 20 или 40 лв. както смята тя. Да и покажа стокови разписки и т.н. Няма смисъл да говоря повече. Сега аз лично водя разговор с Роял Канин и ако всичко което твърдят по телефона се окаже истина ще ги прославям с добро докато съм жив.
И последно свалям :rc_036: на Джон Ръсел за думите "Интригите ги внушаваш ти. Обикновено след твоите намеси темите замират или се блокират определени потребите ли .!!!" За жалост и на мен ми направи впечатление че има такава закономерност.

#342 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 09 March 2013 - 01:08 PM

Виж, Влади.. омръзна ми да споря, имам си по-важна работа за вършене. Искам да те помоля, храни си кучетата с Роял Канин, моля те, и не ме занимавай повече с твоите финансови проблеми. Все пак не забравяй никога, че разликата между Роял Канин и Орижен е като разликата между кренвирши Кен и телешки шол. Амин.

#343 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 09 March 2013 - 01:28 PM

И аз се моля за същото,дано се разбере с Роял Канин и да спре да спами в темата.Като иска да храни с пуканки все ми е тая,само да не пише тук. :tb_195: край на офф.а.
Все пак по темата,да попитам,дали ще има Акана 7кг. за дребни породи над 1 година,моя позната ме пита,тъй като има мопс и не и се взима голям чувал,но нещо средно би я устроило.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#344 Потребителят е офлайн   Tatko_Vladi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 March 2013 - 02:49 PM

Показване на мнениетоVesela_5, в 09 March 2013 - 01:08 PM, написа:

Виж, Влади.. омръзна ми да споря, имам си по-важна работа за вършене. Искам да те помоля, храни си кучетата с Роял Канин, моля те, и не ме занимавай повече с твоите финансови проблеми. Все пак не забравяй никога, че разликата между Роял Канин и Орижен е като разликата между кренвирши Кен и телешки шол. Амин.

ОК, така да бъде!
Тогава 2 въпроса изцяло от твоята професионална насоченост и компетенция.
А) Какви са приликите и разликите между Орижен и Роял Канин ?
Б) Как влияе високия протеин на подрастващо куче от едрите породи и трябва ли да се притесняваме от по бръз растеж заради висококалоричността му ?
Много бих се радвал да получа обоснован с факти отговор на база както ти самата каза че твоята насоченост тук е коментари и расъждения и съвети.

п.п. радвам се че "прие" поканата ми и пожеланието за осми март.

#345 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 09 March 2013 - 03:23 PM

Тук има доста изписано за протеина,който иска може да влезе и да чете:
http://forum.dog.bg/..._1&#entry780570
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#346 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 March 2013 - 07:50 PM

Ти въобще четеш ли какво съм писала? Коя тема няма да се закрива?Коментарът ми е върху цитат от друг форум .Къде е имало покани за приятелство? Във подфорума на КК -не. Или ти четеш само между редовете и като видиш мой коментар и пак ти става гадно ,че ти баннаха профила заради продажба на кученца ?
И моля ,ако искаш да ми кажеш още нещо давай на лични.Иначе ще се чувствам длъжна да ти отговоря,а не ми е приятно и то в тема за Орижен и Акана.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#347 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 March 2013 - 09:45 PM

Показване на мнениетоTatko_Vladi, в 09 March 2013 - 12:49 PM, написа:

Тогава 2 въпроса изцяло от твоята професионална насоченост и компетенция.
А) Какви са приликите и разликите между Орижен и Роял Канин ?
Б) Как влияе високия протеин на подрастващо куче от едрите породи и трябва ли да се притесняваме от по бръз растеж заради висококалоричността му ?
Много бих се радвал да получа обоснован с факти отговор на база както ти самата каза че твоята насоченост тук е коментари и расъждения и съвети.

Благодаря ти за конкретно поставените въпроси.

Първо искам да кажа - Никоя друга кучешка храна в света не може да се сравни с качеството, количеството и свежестта на пресните птичи, рибни и месни ингредиенти в ORIJEN.

Прилики между Роял Канин и Орижен - НЯМА, но ще посоча разликите, а също си позволих да добавя и Acana, като ще наблегна на сравнението на 3 вида храни, подходящи за хранене на подрастващи кученца от едри породи. Тъй като аз отглеждам такива и съм правила хиляди пъти сравнение между различни храни, за да избера най-доброто за моите кучета.

За целта прилагам един файл, която може да се ползва за отговор на първия ти въпрос.
Най-отдолу, в последния ред на табличката е написано колко точно е метаболитната енергия във всяка храна. Метаболитната енергия е ключовият елемент, който влияе на темпа на растеж на подрастващото кученце от едра порода. Когато тя е повече, то расте по-интензивно. В случая най-изненадващо се оказа, че високопротеиновият Orijen Puppy Large всъщност има по-ниска метаболитна енергия от Royal Canin Maxi Junior и ще осигури желаните умерени темпове на растеж. Специален поздрав на всички фенове на Орижен и Акана, които имат доверие и хранят с тези храни, защото мисията на производителя Champion Petfoods е само една - да произвежда най-добрата храна в света!

:dog:

Прикачен файл  Royal Canin_Maxi_Junior.vs.Acana_Puppy_Large.vs.Orijen_Puppy_Large.pdf (203.59K)
Брой сваляния: 417

#348 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:AMERICAN PITBULL TERRIER

Публикувано: 11 March 2013 - 03:22 AM

тебе трябва да те наемат в маркетинговия отдел. или във ве ес телешоп.
User's Signature

Качена снимка

#349 Потребителят е офлайн   Tatko_Vladi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 March 2013 - 06:27 PM

Vesela,
това което си написала е съдържанието на едната храна и другата. Съдържанието на чувалите го зная и аз и всеки може да го прочете. Но, по какви критерии, ти оценяваш коя храна е по добра и лоша спрямо Орижен ?

п.п.: koniarska само не тръгвай по стъпките на chavo. ти достатъчно интересна информация даде и Мерси за което.

#350 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 11 March 2013 - 08:09 PM

Не тръгвам по ничии стъпки,сегашното ми куче, а и предишното ядеше акана,доволна съм,пускала съм изследвания ,за да видя как ми е животината и всичко е в норма,отделно кондиция отлична,козина и кожа също,от цената съм доволна не се оплаквам.Държа да подчертая и ,че и аз не получавам една торба пари,като заплата,за да не ме притеснява цената.По край мен на всичките ми близки животните също я ядът и са адски доволни.Хора,които са осиновили кучета о мен и сие,също хранят с тази храна и са доволни и казват,че за нищо на света не биха я сменили.Орижен не ползвам,на времето започнах да храня с нея,но предишния ми пит започна да пие много вода,бъбречните показатели не бяха никак ок и за това я спрях.Оказа се,че високия протеин не го понася добре.След време моя позната намали дневната дажба на орижен с 40 % и нямаше проблем.Така или иначе,след като нещо се отразява добре на животното ми не виждам смисъл да го сменям,в случая Акана.
П.П. Както написах и преди време,тук темата е друга, а не кой на каква цена купува въпросните храни.Относно разликата между Орижен и Роял Канин ,мисля,че я знаеш много добре,не е нужно нарочно да питаш.Чудно ми е само,как след като си хранил с Орижен как изведнъж рЕзко ще подложиш добичето на пуканки,но си е твоя лична работа,мен лично това не ме засяга.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#351 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 March 2013 - 09:25 PM

Показване на мнениетоkoniarska, в 11 March 2013 - 06:09 PM, написа:

Чудно ми е само, как след като си хранил с Орижен как изведнъж рЕзко ще подложиш добичето на пуканки, но си е твоя лична работа ,мен лично това не ме засяга.

:ab_041: Остави го човека, то и аз искам да отглеждам 5-6 амстафа, ама ще трябва да ги храня с Любимец, милинките ми те..

Относно Орижен, дневната дажба написана на чувала изобщо не е коректна, което беше потвърдено от самите производители след директно запитване "право куме в очи". Истинската дажба е с почти 1/3 по-ниска, обаче от AAFCO не могли да повярват, че това е истина, толкова ниска дневна дажба и задължили Champion Petfoods да напишат някакви стандартни дажби за такъв клас храна.

#352 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 March 2013 - 09:44 PM

Няколко пъти задавам този въпрос, да опитам пак:
Как се получава тази магия с по-ниската дажба при положение, че калориите в кг храна са колкото в другите храни 3900-4000? Излиза, че кучето трябва да получава 1/3 по-малко от необходимите калории или какво?
Ето пример - моите риджбеци са по 45 кг, трябват им 1800-2000 ккал дневно и за целта ядат по 500 г храна. Колко Орижен би трябвало да ядат?

#353 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2013 - 10:30 PM

Показване на мнениетоTatko_Vladi, в 11 March 2013 - 05:27 PM, написа:

Vesela,
това което си написала е съдържанието на едната храна и другата. Съдържанието на чувалите го зная и аз и всеки може да го прочете. Но, по какви критерии, ти оценяваш коя храна е по добра и лоша спрямо Орижен ?

п.п.: koniarska само не тръгвай по стъпките на chavo. ти достатъчно интересна информация даде и Мерси за което.

:ab_041:
Tатко Влади...Тез елементарни провокации няма да докарат доникъде обсъждането на въпроса който те вълнува всъщност :ud_009: .Поне така мисля, най наивно. :ab_041:

п.п.Кой , както е решил бе хора?Има ли смисъл да се натоварвате излишно?
И за мен двете споменавани храни(Орижен, Акана) са най добрите за момента които се предлагат на пазара :mg_062:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#354 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 March 2013 - 10:36 PM

Е, то хубаво кой както е решил, ама поне да не се пишат небивалици за хора, които не могат да смятат с калкулатор.
Разбирам ги AAFCO на какво и защо не са повярвали, те явно могат да смятат. Животните си имат нужда от определно количество енергия, какво да ги правиш ... Имат нужда от тази енергия и когато с чисто месо ги храниш.

#355 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2013 - 11:08 PM

Показване на мнениетоmil_, в 11 March 2013 - 09:36 PM, написа:

Е, то хубаво кой както е решил, ама поне да не се пишат небивалици за хора, които не могат да смятат с калкулатор.
Разбирам ги AAFCO на какво и защо не са повярвали, те явно могат да смятат. Животните си имат нужда от определно количество енергия, какво да ги правиш ... Имат нужда от тази енергия и когато с чисто месо ги храниш.

Добре де ...Да вземат да се гръмнат всички тея дет са тъй неуки и незнаещи :md_064:
До утре може да се пише тук, но не разбирам защо е таз агресия... може и да ми се е сторило, прочитайки няколкото предишни страници :ud_009:
Иначе мисля че е семпло...Който има да каже нещо ПО СЪЩЕСТВО за храните които се обсъждат ок...За такива като мен ще бъде само един плюс, да науча нещо ново евентуално или дори да затвърдя мои виждания и идеи...Ама да съм принудена да чета сеира на определени индивиди...Ми, ТЦ ..не ме кефи, а и е само загуба на време.Съжалявам, но си е чистата истина.
Лека вечер на всички. :ae_085:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#356 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 March 2013 - 11:26 PM

Показване на мнениетоmil_, в 11 March 2013 - 07:44 PM, написа:

Как се получава тази магия с по-ниската дажба при положение, че калориите в кг храна са колкото в другите храни 3900-4000? Излиза, че кучето трябва да получава 1/3 по-малко от необходимите калории или какво?

Трябва да се отчете и % на усвояване на Орижен спрямо % на усвояване на другите храни. От там идва разликата в дажбата при еднаква калоричност. Отделно, има ОГРОМНО значение какъв е произхода на калориите. Дали са от протеин, от мазнини или от въглехидрати.

Примерен обяд:
- Чийзбургер от Макдоналдс - 251 калории за 100г - http://www.bb-team.o...alds-chizburger
или
- Пилешко месо с кожа, печено - 239 калории за 100г - http://www.bb-team.o...s-kozha-pecheno
или
- Телешко филе, печено - 168 калории за 100г - http://www.bb-team.o...ra-file-pecheno

Питам, дали 150г телешко печено филе (може да добавим и салатка за още 30 калории примерно) ще ви оставят по-голямо чувство за ситост в сравнение с чийзбургера от Макдоналдс?

Мога да говоря по темите за храненето на хора или животни цяла вечност, но калкулатора ми е много точен, поне това е сигурно (все пак го ползвам, за да калкулираме цените на Орижен). :)

#357 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 March 2013 - 11:34 PM

И така, за неразбралите:
кучетата ми имат нужда от 1800-2000 ккал дори ако ги храня с перфектна натурална диета, данните са от материали за натурално хранене и формулата на Waltham, ето хубав калкулатор.
Колко Орижен би трябвало да ядат?
Не разбирам толкова ли е труден отговорът?

ПП Всеки точен калкулатор показва, че трябва да ядат толкова, колкото е препоръчаната дажба, а не 1/3 по-малко.
Ако ядат храна-боклук, ще трябва да ядат повече.

#358 Потребителят е офлайн   Tatko_Vladi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 March 2013 - 09:55 AM

Показване на мнениетоmil_, в 11 March 2013 - 11:34 PM, написа:

И така, за неразбралите:
кучетата ми имат нужда от 1800-2000 ккал дори ако ги храня с перфектна натурална диета, данните са от материали за натурално хранене и формулата на Waltham, ето хубав калкулатор.
Колко Орижен би трябвало да ядат?
Не разбирам толкова ли е труден отговорът?

ПП Всеки точен калкулатор показва, че трябва да ядат толкова, колкото е препоръчаната дажба, а не 1/3 по-малко.
Ако ядат храна-боклук, ще трябва да ядат повече.

Весела,
отговори на човека, защото всичкото което казваш за усвояемост го има и при други аналогови супер премиум клас храни, но и тях отричаш. Виж човека колко точно те задава параметрите: кучетата ми имат нужда от 1800-2000 ккал. PDF-а които си прикачила не дава никаква конкретна информация за предимства и недостатъци.
Твърдения на някой, като нашето куче я яде и се чувства отлично или не съм забелязал с косъма да има проблеми, не ми говори нищо. Същите твърдения съм ги чувал и от хора които хранят с Любимец и "неповторимата" храна от Лидл 15лв за 20 кг талаж. Ако вземем за база ККАЛ., които са в основата на твърденията ти излиза че не Орижена трябва да даваме по малко, а Роял Канина защото е по с повече ккал. Ако вземем за паралел източника на протеин и в едната и в другата е пилешкото месо. Ако вземем биоразнообразието там нещата са в полза на Орижен, но не са водещ фактор! С голямо биоразнообразие има и други храни, но знаем че не добри храни.
Да оставим РК настрани. Да погледнем други два сериозни конкуренти Arden Grange и номер 1 в САЩ - Artemis. По основните критерии са ОК, но и тях отричаш.
Ето защо хората не го разбират.

пп. примерът ти с Чийзбургер от Макдоналдс и Телешко филе ме уби. Не бъркай вкусовите рецептори с ккал ! Това е най удобния търговски похват за убеждаване на неразбиращите.

#359 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 March 2013 - 10:26 AM

Примерът с бургер и месо е горе-долу точен, защото при високовъглехидратно хранене захарта постъпва бързо в кръвта, респ. се притича на помощ инсулинът, който я прави на мас и я складира като запас, в резултат ядящият бургери е гладен и дебел.
Само че съществената подробност е, че дилемата не е между протеини и въглехидрати, а между мазнини и въглехидрати. Ако хапваш все телешко филенце без да тренираш, то ще стане на захар и ще се случи пак инсулиновата драма.
Предназначението на протеините е да бъдат градивен материал, а не да доставят енергия. Предназначението на въглехидратите и мазнините е да доставят енергия и организмът на кучето ползва по-добре мазнините, макар след много дълга еволюция да се е научил да ползва и въглехидратите. Ако човек или куче се хранят високовъглехидратно, но не са дебели, нито имат зловещи пристъпи на глад, значи имат висок въглехидратен толеранс и ползват въглехидратите добре.

Проблемът в този агресивен маркетинг за мен е следният: лъжат се хората. Лъжа 1 е, че излишъкът от протеини е безобиден. Тъй като много кучета проявяват проблеми вследствие протеиновото претоварване - показват завишени чернодробни и бъбречни ензими, на помощ пристига лъжа 2 - намалете дажбата. Само че така ок, ще вкараш протеините в норма, ама никой не ти казва, че това си е съвет за системно недохранване, тъй като калориите няма да стигат и накрая какво ще стане с безценните протеини - куч, който не е дебел, ще започне да разгражда собствените си мускули, за да си доставя недостигащата енергия (вече казахме, че могат да стават на захар). Всичко това е в дългосрочен план, няма да се случи от 1 чувал, нито от 3-4.

Вместо това могат просто да кажат: Орижен не е масова храна за средностатистическо куче. Тя е подходяща в тези и тези случаи, ето например на база горното твърдя, че е идеална за кучета с наднормено тегло. Така животно, което трябва да свали някое килце, ще може да се храни при отрицателен калориен баланс, няма да има резки приливи отливи на енергия както при въглехидратите и в същото време няма да страда от недостиг на протеини! Решението е перфектно и кучета с такъв проблем дал Бог. Би била добра за нашите бездомници, които често прибираме без грам мускул, защото вследствие гладуването вече са "изяли" собствените си мускули, вероятно би била добра и за възрастни кучета, които имат нужда от по-малко калории, но според последните изследвания - повече протеини и т.н.
Но за типичното израснало домашно куче, което е в добра кондиция и със средна до ниска активност не е добра. Редно е да има и предупреждения за кучета с бъбречни или чернодробни проблеми.
Затова ме дразни изключително такъв манипулативен маркетинг, вместо честно да се кажат плюсовете и минусите. Няма на света нещо, което е най-най в днешно време, конкуренцията е огромна, няма на света плюс без минус и видя ли някакви абсолютизирани обожествявания на продукт, моментално губя доверие към рекламиращия го.

#360 Потребителят е офлайн   Джон Ръсел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2013 - 10:30 AM

Мога да говоря по темите за храненето на хора или животни цяла вечност, но калкулатора ми е много точен, поне това е сигурно (все пак го ползвам, за да калкулираме цените на Орижен). :)
[/quote]

Весела е станала тъжна. Няма как да ви отговори защото тя си каза какво и как смята.Оправи тоя калкулатор че много грешно смята, или му сменете софтуера ;)

• (41 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни