Зеленчуци и плодове на куче - да или не?
Публикувано: 27 August 2008 - 02:54 PM
Здравейте на всички!Имам си малко кученце на два месеца.Въпросът ми е може ли да яде пресни зеленчуци и плодове?
Питам за това, защото преди седмица нашата палавница докопа една чушка и започна да я гризка много лакомо.Аз разбира се и я взех.След време реших да и дам малко домат и него си хапна с голямо удоволствие.Разбира се говоря за съвсем малки парчета и то не наведнъж.Тя така или иначе само ги гризка и не може да отхапе голямо парче.Всичко това не и се отрази по никакъв начин нито се разтрои нито се запече,само дето се стреснах като видях червено в акото но то се оказа домата :blink:
Притеснява ме все пак това, че е съвсем малка и може би не е правилно да яде дори и малки парчета зеленчуци или плодове.
Питам за това, защото преди седмица нашата палавница докопа една чушка и започна да я гризка много лакомо.Аз разбира се и я взех.След време реших да и дам малко домат и него си хапна с голямо удоволствие.Разбира се говоря за съвсем малки парчета и то не наведнъж.Тя така или иначе само ги гризка и не може да отхапе голямо парче.Всичко това не и се отрази по никакъв начин нито се разтрои нито се запече,само дето се стреснах като видях червено в акото но то се оказа домата :blink:
Притеснява ме все пак това, че е съвсем малка и може би не е правилно да яде дори и малки парчета зеленчуци или плодове.
Публикувано: 27 August 2008 - 04:20 PM
Ърни обича най-много моркови,един път опита кокос но после го отказа,яде кисели краставички и тях ги обожава ;D за плодове и дума да не става :Бляк!: ;D
Публикувано: 27 August 2008 - 04:34 PM
Доматите съдържат атропин и още един алкалоид, подобен на соланина.
Най-опасни са листата, по-малко опасни - зелените домати, но малки количества има и в зрелите. Като имаме предвид, че кучетата не са растителноядни, по-добре да не се включват рискови зеленчуци.
Същото е за суровите картофи, те и доматите са от едно и също семейство - картофови.
Редактирах си поста по-горе, защото се сетих за още неподходящи растения. Не претендирам, че съм изброила изчерпателно.
Най-опасни са листата, по-малко опасни - зелените домати, но малки количества има и в зрелите. Като имаме предвид, че кучетата не са растителноядни, по-добре да не се включват рискови зеленчуци.
Същото е за суровите картофи, те и доматите са от едно и също семейство - картофови.
Редактирах си поста по-горе, защото се сетих за още неподходящи растения. Не претендирам, че съм изброила изчерпателно.
Публикувано: 27 August 2008 - 04:37 PM
Хе, майка ми убеждаваше Френ снощи да хапне чесън! За първи път да я видя да откаже да яде нещо! ;D

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 27 August 2008 - 04:55 PM
По тази логика има много зеленчуци и плодове, които не са полезни.
Публикувано: 27 August 2008 - 10:01 PM
Писах в темата "Козината на кучето" но там не ми отговориха тъй като пишем тука за плодовете и зеленчуците и нещо ме мъчи от много време морковите помагатли за хубав косъм или аз се лъжа!!! :rolleyes:
Публикувано: 27 August 2008 - 10:09 PM
Той Ърни обича да си похапва моркови,и не съм забелязала нешо,но сега съм решила да му давам на седмица по два и да видя дали има ефект или не ;D то на него не ми пречи :P