Мини Пинчер
Публикувано: 16 September 2010 - 08:22 AM
Публикувано: 16 September 2010 - 03:22 PM
Публикувано: 16 September 2010 - 10:37 PM
Вчера ходихме със Сарка на ваксина има гъбички и ще я ваксинират три пъти отделно я мажа с лекарство през ден .
trenertg моля те посъветвай ме какво да взема на сарка за да и подсиля имунната система откакто я оперираха от пиометрата не е същата .
Публикувано: 17 September 2010 - 07:13 PM
Аз вече съм спокойна за моето зверче, няма счупени зъбки :)))). Засега само предните падат, интересно ми е дали така лесно ще паднат и кучешките и "кътните" или ще трябва да я водя да и ги вадят?
Публикувано: 17 September 2010 - 11:21 PM
Но определено искам да я подсиля с нещо четох че за козинката е хубаво да и взема Мегадерм ще видя във вет .аптека .
Сара беше с по два кучешки зъба и се наложи да и ги вадят с упойка .
Публикувано: 20 September 2010 - 11:01 AM
Беше гъбясала и цялата на петна където й се олющи козинката,купувах маса мн мазила,но без ефект,накрая направих една комбинация с едно лекарство,което мн трудно се намира,но е адски ефикасно : ТИНКТУРА КАСТЕЛАНИ + ЙОД + КИСЛОРОДНА ВОДА и на 5 дни къпане с НИЗОРАЛ.Ефекта беше уникален след 2рия ден,а ние се борихме с други методи поне 3 седмици преди това.Относно ваксините искам да ви кажа,че ако да речем кучето е одрано от котка и се пренесе някакъв вид бактериа - ваксината не действа,защото е направена само срещу кучешки гъбички и не защитата от бактерия пренесена от друго животно да речем.(Това е инфо което ми дадоха 2ма ветеринари)
пс. Мина повече от половин година от както се изчистихме от гъбичките,но през месец си я къпя с низорал.защото е мн силен ,но благоприятен за козината
ВИТАМИНИ - най-добрия витамин е здравословна храна,не само кучешка,понякога задушавам зеленчуци и й пробутвам да яде,давам й варено месо и т.н и комбинирам с храна на роял канин която е спец.за потдържане на козината и кожата
Публикувано: 20 September 2010 - 01:41 PM
Гале, ако не можеш да намериш тинктура ....веднага ще ти изпратя тук се намира по аптеките
Сиси я кастрирахме в клиниката за дребни животни в Ст. загора.Много съм доволна
Публикувано: 20 September 2010 - 06:10 PM
Bonbonita Сарка се храни повече от здравословно освен гранулките най редовно си хапва сварено месце чушка краставица морков плодове за каквито се сетиш понякога се чудя
Публикувано: 21 September 2010 - 08:58 AM
(archy), в 19 September 2010 - 06:28 PM, написа:
Имате ли си палтета за зимата? Ние още не сме пробвали дали му става миналогодишното на Арчи...
П.с. Да попитам само trenertg кога ще са готови снимките от семинара...
готови са и филмите с аджилитити също само трябва да ми остане малко време за да ги кача в ютуб и фейсбук - повечето снимки са в фейсбук на abc-bg /animal behavior college
арчи имам филм с награждаването
тук Мони показва на Лудия Макс как се стои в стойка ;) на лекцията за хендлинг
Публикувано: 21 September 2010 - 10:41 AM
Гале,не исках да те засегна,а го написах от гледна точка на това ,че има много които дават витамини на мъниците,а кой знае ква химия са тез "витамини",за това аз също като теб ги набавям с варени зеленчуци,варено месо,задушена риба и т.н (не че и ние квото ядем не е химия де....такива боклуци,че нз вече и аз колко са витаминозни
Публикувано: 21 September 2010 - 10:18 PM
Днес ходих в аптеките из квартала но не намерих лекарството утре ще ходя към центъра и ще обиколя аптеките да питам за него преди имаше аптеки където приготяха лекарства но сега не знам дали има такива .
Момичета може ли да ми кажете на коя фирма е това лекарство .
Публикувано: 21 September 2010 - 11:38 PM
Гале,обикаляй по-"западнали" аптеки,където има вероятност да е останало,иначе е изтеглен от пазара мисля,че защото е адски ефикасен,но евтин,за това не се намира почти никъде.Успех
а докато търсиш - моя съвет е почисташ с кислородна вода хубаво местата и мацаш яко с йод !!!! след това почваш да комбинираш с тинктурата
Публикувано: 22 September 2010 - 04:26 PM
Днес ще се намажа аз имам гъбички на кутрето на крака и тогава ще мажа Сарка да не започне да я сърби или нещо дасе зачерви аз ще съм опитното зайче .
Публикувано: 23 September 2010 - 08:43 AM
Bonbonita, в 22 September 2010 - 10:43 AM, написа:
Гале,обикаляй по-"западнали" аптеки,където има вероятност да е останало,иначе е изтеглен от пазара мисля,че защото е адски ефикасен,но евтин,за това не се намира почти никъде.Успех
а докато търсиш - моя съвет е почисташ с кислородна вода хубаво местата и мацаш яко с йод !!!! след това почваш да комбинираш с тинктурата
Бонболита, йода е много силен и не бива неразреден да се използва!!!!!!!!!!!!!!!!
Аз си намазах ръката само веднъж с чиста йодова тинктура и на сутринта третираното място беше нацепено ,,чак кръв тече......йодасепта е по добро средство..........
Публикувано: 23 September 2010 - 11:50 AM
Публикувано: 23 September 2010 - 01:09 PM
Bonbonita, в 23 September 2010 - 10:55 PM, написа:
Да силно е ,но ти си го разредила с кислородна вода и си омекотила малко тинктурата.
Те нашите мъници имат толкова нежна кожичка ,че ...........особенно Сиси отдолу от брадичката , после коремчето изцяло е обезкосмена ....има един мъх и дори всички Ветове, които я видят за пръв път ,ме питат винаги ли е така плешива или сега е станало. Аз обаче не знам другите кученца как са , защото Сиси от бебе си е така. И още от сега на сутрешните в / 6,45часа/ разходки трепери като лист и дори вече я обличам с тънка дрешка . Ако е гола, като се заинати
Публикувано: 23 September 2010 - 09:31 PM
А за въпроса с гъбичките и Арчи имаше като го купихме. Вета ни предписа някакво жълто мазило, което се разтваряше във вода и за няма и месец му мина. Сега само козината зад ушите, където бяха гъбите, остана сива козинка. Ето го и диването.

Вход

Горе
Цитиране +