Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 557
  • 558
  • 559
  • 560
  • 561
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#11161 Потребителят е офлайн   fluxie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 September 2010 - 08:09 PM

Показване на мнението(archy), в 10 September 2010 - 09:12 PM, написа:

Здравейте!
Някой ще ходи ли утре на семинар? Ние с Арчи ще ходим ( ако успеем да стигмен, че сме без кола и е трудно с малкият). :smile:

а къде и в колко часа е семинарът??? така и не разбрах!

#11162 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2010 - 08:18 PM

Семинарът се проведе днес (9.30) и утре от 10 часа. Повече подробности тук: http://www.facebook....95515112&ref=mf . Ние с Арчи посетихме и утре ще направим всичко възможно пак да дойдем.

#11163 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 13 September 2010 - 07:31 PM

здравейте ,
семинара мина вече , аз и кучетата сме с мускулна треска :mg_062: ,но щастливи и доволни - Арчи беше върха - справи се чудесно на състезанието по аджилити при дребчовците , не изяде никого и даже вече си има приятели гиганти :)
Качена снимка

още обработваме снимките и видеото - една част е при спонсора и ще пообиколи - БГ,Румъния, Германия
Надявам се Арчи да продължи да се развива в положителна насока - той е един истински спортсмен и много добро куче

#11164 Потребителят е офлайн   Bonbonita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2010 - 10:09 AM

Търсим си компания от Варна с мини порода за разходки :) Има ли желаещи ? :)
User's Signature

Качена снимка

#11165 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2010 - 06:00 PM

Дано, дано... Надявам се лятото да сме по- редовни и да посещаваме Animal behavior College. След семинарът с Арчи работим по команда място и ако няма дразнители изпълнява. :smile: Ето и една снимчица от нас.
Качена снимка

#11166 Потребителят е офлайн   Кармен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2010 - 08:22 AM

Привет и от нас с Кари :) Все още се радваме на последните летни дни, но при нас, в подножието на планината, вече става доста прохладно през по-голямата част от денонощието. С две думи - есен иде, а след нея и зимата. Бррр ... С това предчувствие почнах да търся дрешка на Кари и засега не успявам нищо да намеря, защото тя е толкова мъничка - 1,6 кг. Кажете ми къде да намеря миниатюрна дрешка. Ако никой не е взел дрешката на lilinceto6 искам да се кандидатирам за нея. Ето една актуална снимка на Кари - черното коте е на не повече от 6 месеца.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#11167 Потребителят е офлайн   georgia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2010 - 03:22 PM

Здравейте от нас с Джиа! Пак имам проблем. Вчера забелязах, че и липсват 3 зъбчета. на мястото на едното има част от зъбче, но не знам дали е счупено,. или расте новото. Вашите пинчовци на каква възраст започнаха да сменят зъбките. Джиа е на 4 месеца и десетина дни, а аз си мислех, че ги сменят около 6-тия месец.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#11168 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2010 - 10:37 PM

georgia спокойно сменяте си зъбките ако обаче се съмняваш че има парченце от старото зъбче бягайте на лекар сега давай кокалчета от пресована кожа да гризка за да и паднат по лесно зъбките и играйте с играчки като ти държиш играчката а Джиа отсреща не я пуска :ae_085:
Вчера ходихме със Сарка на ваксина има гъбички и ще я ваксинират три пъти отделно я мажа с лекарство през ден .
trenertg моля те посъветвай ме какво да взема на сарка за да и подсиля имунната система откакто я оперираха от пиометрата не е същата . :dh_188:

#11169 Потребителят е офлайн   georgia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2010 - 07:13 PM

Ами приятелка, която има мопс ми е казвала, че не трябва да се къпе често... Мопсовете били предразположени към гъбички и вета и е казал, че като го къпе му отмива естественото омазняване, а те принципно били със суха хожа и козина и това е причината за гъбите. Да не би след операцията да и се е нарушила естествената микрофлора заради антибиотиците?
Аз вече съм спокойна за моето зверче, няма счупени зъбки :)))). Засега само предните падат, интересно ми е дали така лесно ще паднат и кучешките и "кътните" или ще трябва да я водя да и ги вадят?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#11170 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2010 - 11:21 PM

georgia може и да си права за антибиотиците освен това като отидох да си я прибера след операцията я бяха оставили на голия под да лежи :eg_033: направо лошо ми стана като я видях освен това ходихме много често в клиниката а както знаем там ходят болни животни всичко може да хване от там .
Но определено искам да я подсиля с нещо четох че за козинката е хубаво да и взема Мегадерм ще видя във вет .аптека .
Сара беше с по два кучешки зъба и се наложи да и ги вадят с упойка .

#11171 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2010 - 08:23 PM

Здравейте!
Имате ли си палтета за зимата? Ние още не сме пробвали дали му става миналогодишното на Арчи...

П.с. Да попитам само trenertg кога ще са готови снимките от семинара... :smile:

#11172 Потребителят е офлайн   Bonbonita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 September 2010 - 11:01 AM

galia69 миличка,не прочетох вс постове,но виждам,че имате проблем с гъбички,ще ти кажа нашата рецепта,защото много си патихме с Мишел.
Беше гъбясала и цялата на петна където й се олющи козинката,купувах маса мн мазила,но без ефект,накрая направих една комбинация с едно лекарство,което мн трудно се намира,но е адски ефикасно : ТИНКТУРА КАСТЕЛАНИ + ЙОД + КИСЛОРОДНА ВОДА и на 5 дни къпане с НИЗОРАЛ.Ефекта беше уникален след 2рия ден,а ние се борихме с други методи поне 3 седмици преди това.Относно ваксините искам да ви кажа,че ако да речем кучето е одрано от котка и се пренесе някакъв вид бактериа - ваксината не действа,защото е направена само срещу кучешки гъбички и не защитата от бактерия пренесена от друго животно да речем.(Това е инфо което ми дадоха 2ма ветеринари)
пс. Мина повече от половин година от както се изчистихме от гъбичките,но през месец си я къпя с низорал.защото е мн силен ,но благоприятен за козината
ВИТАМИНИ - най-добрия витамин е здравословна храна,не само кучешка,понякога задушавам зеленчуци и й пробутвам да яде,давам й варено месо и т.н и комбинирам с храна на роял канин която е спец.за потдържане на козината и кожата :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#11173 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 September 2010 - 01:41 PM

Здравейте......относно гъбичките , нашата ветка предписа едно бяло лекарство за мазане и низорал за къпане......аз обаче също имах гъбички па ръцете и се мажех с тинктура Кастелани и два пъти намазах Сиси защото аптекарката ме посъветва да опитам.Може би от тази тинктура и мина толкова бързо......
Гале, ако не можеш да намериш тинктура ....веднага ще ти изпратя тук се намира по аптеките
Сиси я кастрирахме в клиниката за дребни животни в Ст. загора.Много съм доволна :rc_036: от екипа на проф. Борисов. :rc_036: След операцията беше завита в чисто бельо и беше в специална клетка.Пуснаха ме да стоя до нея и дори професора ме покани да съм в стаята при Сиси и да я галя и да и говора за да и мине по -скоро упойката.
User's Signature

Качена снимка

#11174 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 September 2010 - 06:10 PM

Момичета много ви благодаря за информацията още утре ще отида да потърся това лекарство в аптеката дано да го намеря Гале ако не го намеря ще ти се обадя .Аз на своя глава от време на време е мажа и с Йодасепт . Сарка сега лекарите ми казаха да не я къпя защото гъбите се размножавали още повече като я окъпя. :ud_009:
Bonbonita Сарка се храни повече от здравословно освен гранулките най редовно си хапва сварено месце чушка краставица морков плодове за каквито се сетиш понякога се чудя :dog: ли имаме в къщи или зайче

#11175 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 21 September 2010 - 08:58 AM

Показване на мнението(archy), в 19 September 2010 - 06:28 PM, написа:

Здравейте!
Имате ли си палтета за зимата? Ние още не сме пробвали дали му става миналогодишното на Арчи...

П.с. Да попитам само trenertg кога ще са готови снимките от семинара... :smile:

готови са и филмите с аджилитити също само трябва да ми остане малко време за да ги кача в ютуб и фейсбук - повечето снимки са в фейсбук на abc-bg /animal behavior college
арчи имам филм с награждаването :ae_085: големи скици сме всички .
Качена снимка
тук Мони показва на Лудия Макс как се стои в стойка ;) на лекцията за хендлинг
Качена снимка

#11176 Потребителят е офлайн   Bonbonita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2010 - 10:41 AM

И аз мога да помогна с кастелани-то :)
Гале,не исках да те засегна,а го написах от гледна точка на това ,че има много които дават витамини на мъниците,а кой знае ква химия са тез "витамини",за това аз също като теб ги набавям с варени зеленчуци,варено месо,задушена риба и т.н (не че и ние квото ядем не е химия де....такива боклуци,че нз вече и аз колко са витаминозни :zz_020: )
User's Signature

Качена снимка

#11177 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2010 - 10:18 PM

Bonbonita мила как може да си помислиш че ще се засегна :wub: наистина има и такива които предпочитат хапченцето пред натуралния витамин но аз имам късмет че нашето зайче си хапва всичко .Снощи правих салатка и нашата Сарка до мен естествено си проси чушка в един момент тя се изнесе към хола и ме остави на спокойствие да си подготвя вечерята .Седнахме да вечеряме и с първата хапка салата и се ококорих салатата лютива ама се не хапва :ud_009: оказа се че чушките били лютиви ама аз като не съм ги опитала и не съм разбрала а Сарка милата за това избягала от мен и не ми досаждала .
Днес ходих в аптеките из квартала но не намерих лекарството утре ще ходя към центъра и ще обиколя аптеките да питам за него преди имаше аптеки където приготяха лекарства но сега не знам дали има такива .
Момичета може ли да ми кажете на коя фирма е това лекарство .

#11178 Потребителят е офлайн   Bonbonita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2010 - 11:38 PM

"Купро 94" Еоод - тва пише на моето и за жалост току що видях,че му е изтекъл срока,дано не се налага да издирвам,че голям зор беше тук във Варна.
Гале,обикаляй по-"западнали" аптеки,където има вероятност да е останало,иначе е изтеглен от пазара мисля,че защото е адски ефикасен,но евтин,за това не се намира почти никъде.Успех
а докато търсиш - моя съвет е почисташ с кислородна вода хубаво местата и мацаш яко с йод !!!! след това почваш да комбинираш с тинктурата :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#11179 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2010 - 04:26 PM

Днес намерих тинктурата на Химакс Фарма София е производство дано да е със същото действие че прочетох отрицателни отзиви в нета точно за нея :ud_009:
Днес ще се намажа аз имам гъбички на кутрето на крака и тогава ще мажа Сарка да не започне да я сърби или нещо дасе зачерви аз ще съм опитното зайче .

#11180 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 September 2010 - 08:43 AM

Показване на мнениетоBonbonita, в 22 September 2010 - 10:43 AM, написа:

"Купро 94" Еоод - тва пише на моето и за жалост току що видях,че му е изтекъл срока,дано не се налага да издирвам,че голям зор беше тук във Варна.
Гале,обикаляй по-"западнали" аптеки,където има вероятност да е останало,иначе е изтеглен от пазара мисля,че защото е адски ефикасен,но евтин,за това не се намира почти никъде.Успех
а докато търсиш - моя съвет е почисташ с кислородна вода хубаво местата и мацаш яко с йод !!!! след това почваш да комбинираш с тинктурата :ba_025:

Бонболита, йода е много силен и не бива неразреден да се използва!!!!!!!!!!!!!!!!
Аз си намазах ръката само веднъж с чиста йодова тинктура и на сутринта третираното място беше нацепено ,,чак кръв тече......йодасепта е по добро средство..........
User's Signature

Качена снимка

• (625 Страници) +
  • « Първа
  • 557
  • 558
  • 559
  • 560
  • 561
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема