Мини Пинчер
Публикувано: 15 February 2011 - 10:00 AM
Georgia, много бихме се радвали на компанията ви.
Публикувано: 15 February 2011 - 11:08 AM
Благодаря много за отговорите! Радвам се, че ви открих, тъй като съм нова в "занаята" и ще имам нужда от вашите съвети!
Според докторът Лъки е на около 6 месеца...Досега го храних с Хепи дог, но доста магазини са спрели да работят с доставчиците на тази храна и затова преминах към Про План /след няколко неуспешни опита с Роял Канин и ЕуКануба/. Гледам да не му давам нищо от моята храна, но само да ме види, че сядам на масата и започва едно лудо пружиниране, драскане, скимтене

Искам да ви питам и още нещо: чували ли сте за ваксина против ухапване от комар? Хубаво ли е да му я направя? :)
Публикувано: 15 February 2011 - 11:31 PM

"End ? No,the journey doesn`t end here. Death is just another path. :One that we all must take ."
Gandalf

Публикувано: 16 February 2011 - 11:00 AM
dimple, в 15 February 2011 - 08:13 AM, написа:
Нали не му даваш САМО гранули???? Не съм специалист, но според мен, колкото и висок клас да е гранулираната храна, тя не е подходяща за ЕДИНСТВЕНА храна. Вярно, че е много лесно да изсипеш в купичката една шепа гранулки, но е хубаво да има и разнообразие. Може да му вариш ориз и пилешко месо, свинско понякога, зеленчуци и макарони... И въпреки, че когато рязко смениш храната, стомахът може да се разстрои, аз направих точно това и за мое учудване кучетата ми го приеха доста добре. Гранулите са само когато ни няма вкъщи и не сме им приготвили друго за ядене. През останалото време се хранят с домашно приготвени храни.
Публикувано: 16 February 2011 - 12:31 PM
По повод храната, нашият ветеринар вчера каза, че кучешката храна е по-полезна за зоомагазина и ветеринаря :о)
Рая яде предимно домашно приготвена, без никаквки подправки и нищо мазно, изключвам лакомствата, които и се дават когато е добричка :)
Публикувано: 16 February 2011 - 12:34 PM

"End ? No,the journey doesn`t end here. Death is just another path. :One that we all must take ."
Gandalf

Публикувано: 16 February 2011 - 03:10 PM
deer_beer, защо ли и аз започнах да подозирам, че зоомагазините са една тиха мафия? Не ме разбирайте погрешно - обожавам да глезя моя Лъки... Но като чуя, че В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ трябва аз да приготвям храната му, започвам да се замислям как са оцелели всички тези кученца през вековете... :)
Публикувано: 16 February 2011 - 11:41 PM

Gandalf

Публикувано: 17 February 2011 - 01:01 AM

Публикувано: 17 February 2011 - 09:43 AM
Camellia, в 17 February 2011 - 12:06 AM, написа:

Camellia, кое точно те наведе на мисълта, че говоря за храната, която готвя за нас?

Публикувано: 17 February 2011 - 02:54 PM
dimple, в 17 February 2011 - 06:48 AM, написа:
Camellia, в 17 February 2011 - 12:06 AM, написа:

Camellia, кое точно те наведе на мисълта, че говоря за храната, която готвя за нас?

Ами може би това ,че споменаваш за подправки , ако я готвиш само за кучето няма да слагаш никави подправки, нашата храна е с подправки , може би затова така си е помислила.
Аз също готвя за нашия предимно пилешко месо.

Публикувано: 18 February 2011 - 09:33 AM
Ами може би това ,че споменаваш за подправки , ако я готвиш само за кучето няма да слагаш никави подправки, нашата храна е с подправки , може би затова така си е помислила.
Аз също готвя за нашия предимно пилешко месо.

[/quote]

Публикувано: 18 February 2011 - 10:00 AM
dimple, в 15 February 2011 - 08:13 AM, написа:
Ето това ме наведе на мисълта, че не му даваш домашно приготвена храна.

Бруно, правилно предположение!

Пилетосашо, хехе, ласкаете ме!

Арчи, страхотни снимки!! Арчони е професионален модел!!!

Публикувано: 18 February 2011 - 10:36 AM
А искам да попитам понеже виждам, че тук предимно храните с готвено та с какво месо храните и горе долу какво количество да давам. В блока имаме магазин за пилешко месо и отделно месарница и изборът е голям. Арчи първата си година ядеше готвено, а след това минахме на гранули, но сега пак искаме да му готвим. Бихте ли споделили рецепти, някакви витамини трябва ли да се дават допълнително? Всичко ще ми е от полза.

Публикувано: 18 February 2011 - 03:12 PM

Горе-долу това е - вариш месо и ориз, или макарони, ако няма - бульона, месото и хляб.
Количеството зависи от Арчи. Трябва да го наблюдаваш дали надебелява, или слабее. Ако сте много време на вън и изразходва енергия - повече храна!

Публикувано: 18 February 2011 - 11:14 PM
Други,за които се сещам са Oropharm Dog Form - за кости стави и зъби ; Opti Coat -за козина и тонус с морски водорасли и минерали, SANAL -с добавен биотин. Всичките са добри и цените им не са особено различни.
пс : Арчи,големи хубавци сте ,като нарисувани. Да сте живи и здрави. :)

Gandalf