Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 405
  • 406
  • 407
  • 408
  • 409
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#8112 Потребителят е офлайн   Mimet0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 August 2009 - 09:59 AM

Цитат(Galka43 @ Aug 21 2009, 10:55 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Нямала съм проблем и не знам как да те посъветвам, освен да я наблюдаваш зорко и като разбереш,че ще пишка и да я заведеш до банята,но мисля,че трябва да и мирише на пишкано за да го направи.Сиси винаги след сън пишка и ака ...........започва да души да се върти неспокойно и бяга на терасата. А килима където е пишкала трябва да го изпереш. Аз пък го смених с друг и него не го напишкала изобщо.

Da nashata e su6tata...slEd sun viNagi pi6ka i zap04va da du6i az raZbira se kat0 q vidq i vednaga q zavejdam v bqnqta.H0di tam n0 k0gt0 az q zaveda a inache samA ne h0di !
User's Signature

Качена снимка

#8113 Потребителят е офлайн   Mimet0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 August 2009 - 10:05 AM

0kazaaa se 4e Raq i D0liiii sa sestri4kiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
User's Signature

Качена снимка

#8114 Потребителят е офлайн   Skipper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 August 2009 - 10:05 AM

Наскоро гледах едно филмче от много интересна поредица: за една кучешка възпитателка, която отива при разни семейства с проблемни кучета и им помага да ги превъзпитат. Най-често четирикраките имат проблеми с хигиенните навици и с поведението, та тази жена учи собствениците как да се справят с тях. В последния епизод, който гледах, обучаващата каза, че кучето не трябва да има храна в паничката за повече от половин час. Каквото остане от храненето, се изхвърля. Първо защото кучето свиква, че има храна под носа си цял ден и яде когато си иска, второ храната ако е варено пилешко примерно, какт при нас, се разваля много бързо и почернява и след няколко часа и да иска, кучето няма да го яде, а за мен остава стъргането на купичката вечерта, и трето, при нередовното хранене, което се получава, кучето по-трудно се обучава на хигиенни навици, защото яде по всяко време и съответно има нужда да се изхожда по всяко време. За водата тази жена съветва вечер след последното хранене на кучето да се оставят кубчета лед, вместо пълна паничка с вода, така то ще може да си накваси муцунката, без да се налока. Но пък в тези жеги ледчетата няма да устоят дълго време в твърд вид, така че това с леда не съм го пробвала.

Бруно, мерси за инфото! Ние пак се върнахме към пилешкото след диетата с храната на Хилс, в началото му беше адски вкусна, натъпкваше се като прасе, после постепенно взе да му омръзва и накрая съвсем отказваше да я яде. Сега ще пробвам с някой нов вкус, да видим.
User's Signature

Качена снимка

#8115 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 August 2009 - 10:06 AM

Здравейте момичета! Зачела съм се във форума, много е полезно. Айде и аз да питам в края на краищата трябва ли да ги приучаваме да ходят до тоалетна в къщи, или не? Пишеше, че после по-трудно свиквали навън. Бъди ходи навсякъде, а аз след него чистя. Изобщо не съм сигурна, че намирам всички места, където е пишкал, ама какво да правя? Ще изпера килимите после и това е. След 3 дни сме на разходка и се надявам бързо да свикне навън. Но права ли съм? Какво да правя?
User's Signature

Качена снимка

#8116 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 August 2009 - 10:07 AM

Трябва да си упорита и да си с нея през деня. И да знаеш ,че след сън и хранене им се ходи до тоалетната. Махни килима ,защото колкото и да е той вече е маркиран. Ще се научи ................ми тя е още бебенце Долинце.
User's Signature

Качена снимка

#8117 Потребителят е офлайн   Mimet0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 August 2009 - 10:10 AM

Цитат(Galka43 @ Aug 21 2009, 11:07 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Трябва да си упорита и да си с нея през деня. И да знаеш ,че след сън и хранене им се ходи до тоалетната. Махни килима ,защото колкото и да е той вече е маркиран. Ще се научи ................ми тя е още бебенце Долинце.

МерСи мн0г0 !
User's Signature

Качена снимка

#8118 Потребителят е офлайн   chocolate80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 21 August 2009 - 10:36 AM

Малееее колко много сте писали,аз вчера бях болна нещо и цял ден лежкундрех и не съм влизала ама сега ми е такъв кеф като чета.Добре дошли на galeks и Buddy,много се радвам,че продължаваме да се увеличаваме...Малкия Бъди е голям бонбон wub.gif .Хайде пращайте снимки,че както неведнъж съм писала,тук много обичаме бебенцаааа

Чакайте да ви разправям какво ми казаха оня ден,направо съм втрещена и не знам какво да правя...На вечерната разходка на Арчи срещаме един ротвайлер със стопанина му,а кучето направо....само където не може да говори,толкова умно и така научено да слуша,че направо да му е кеф на човек като го гледа и те докато се душат и лигавят(по-точно нашия се лигави),тоз човек(който е кучкар в мозъка на костите си) ми дава някои напътствия относно храненето-първото и най-важно било никакви гранули,дори и да ми ги подарявали да не съм му давала, предразполагали към ракови заболявания,а аз вече ud_009.gif (щото все от най-хубавите уж му взимам);никакво сладко(това и аз го знам ама от време на време му давам нещичко-я сладоледче,я кексче и т.н-по малко разбира се),колкото и жално да ме гледал;никаква речна риба(хващали глисти от нея),само морска ;яйцата с черупката(стрита естествено) за калций и КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПО-НАТУРАЛНИ ХРАНИ(ни гранули,ни консерви,ни паучови никакви такива химии и боклуци) и то като се замисли човек от какво се прави всичко това май наистина ще излезе прав човека...Аз още му давам гранулки,но ще му ги спирам вече,гледам,че има тема за натуралното хранене в къщата на кучето-рецепти и друга важна и полезна информация.Ааа и още нещо ми каза-купите на кучето трябвало да бъдат на височината на коленете му.

Mimet0,Арчи като го взех за първи път се изпишка на стелката пред банята и все на нея ходеше,следователно и на килимите,това беше преди няколко месеца,като се затопли времето ги махнах да ги изпера и той продължи само на стелката и така я преместих в банята и в един момент я махнах,и той така се научи да ходи в банята,а сега вече се стиска до разходките.Аз килимите още не съм ги слагала,но като ходим в майкини или другаде с приспиване,не е пишкал и по техните.
По-късно ще продължа... че и без това много дълго стана пак smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#8119 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 August 2009 - 10:37 AM

Цитат(Buddy28 @ Aug 21 2009, 11:06 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте момичета! Зачела съм се във форума, много е полезно. Айде и аз да питам в края на краищата трябва ли да ги приучаваме да ходят до тоалетна в къщи, или не? Пишеше, че после по-трудно свиквали навън. Бъди ходи навсякъде, а аз след него чистя. Изобщо не съм сигурна, че намирам всички места, където е пишкал, ама какво да правя? Ще изпера килимите после и това е. След 3 дни сме на разходка и се надявам бързо да свикне навън. Но права ли съм? Какво да правя?

Buddy28, а не Ви ли е още рано да излизате. Аз изведох Сиси 7 дни след третата ваксина.
И Сиси е още бебе още се учи да пишка на вън. Но сутрин не съм я извеждала още. Само следобед още докато е топло.През деня си върши работите на терасата ,а следобед на вън. Но и преди да заспи пак пишка на терасата.
User's Signature

Качена снимка

#8120 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 August 2009 - 10:49 AM

[quote name='Buddy28' date='Aug 21 2009, 11:06 AM' post='676312']
Здравейте момичета! Зачела съм се във форума, много е полезно. Айде и аз да питам в края на краищата трябва ли да ги приучаваме да ходят до тоалетна в къщи, или не? Пишеше, че после по-трудно свиквали навън. Бъди ходи навсякъде, а аз след него чистя. Изобщо не съм сигурна, че намирам всички места, където е пишкал, ама какво да правя? Ще изпера килимите после и това е. След 3 дни сме на разходка и се надявам бързо да свикне навън. Но права ли съм? Какво да правя

Малкия сладур има ли всички ваксини?Много е рисковано да го изведете ,а да няма необходимите ваксини.
User's Signature

Качена снимка

#8121 Потребителят е офлайн   Mimet0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 August 2009 - 10:54 AM

Цитат(Galka43 @ Aug 21 2009, 11:37 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Buddy28 @ Aug 21 2009, 11:06 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Buddy28, а не Ви ли е още рано да излизате. Аз изведох Сиси 7 дни след третата ваксина.
И Сиси е още бебе още се учи да пишка на вън. Но сутрин не съм я извеждала още. Само следобед още докато е топло.През деня си върши работите на терасата ,а следобед на вън. Но и преди да заспи пак пишка на терасата.

А3 Д0ли СъЩ0 Я И3веждах Преди н0 еДин пЪт се ра3б0ля и щЕше да УмРе--и 0т т0гава не сЪм я И3вежДала п0ве4е
User's Signature

Качена снимка

#8122 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 August 2009 - 11:10 AM

Здравей, Галка! На Бъди му сложиха третата ваксина на 12 август и казаха, че след 10-15 дни може да излизаме. Аз ще изчакам до 15 ден, но той е след няколко дни. Имаме всички ваксини, обезпаразитен е и всичко останало. Не знам само какво ще прави навън, но.............. ти знаеш. Така хубаво беше описала първата ви разходка. ab_041.gif Купихме му каишка за котка, че бяха най-леки. Ветеринарната ни лекарка (много е мила), каза че ще му е трудно да носи кожени каишки. Ще видим. Ушите му се бяха изправили, а сега едното пак кльопна?!!!!!!! Чета и за храната. На нас ни казаха да не даваме никакво мляко, хляб и т.н. Абе само месо и специална храна, че били хищници и стомасите им не преработвали друг вид храна. А сега точно чета, че гранулите били вредни. То е ясно, че най-добре прясна храна, ама можеш ли всеки ден. Да не говорим, че бройлерите, които продават кой знае с какво са тъпкани? Най-добре домашно животно, но ние нямаме, а нито ще тръгна специално да гледам, нито пък мога да заколя каквото и да е. Сиси лае ли и ако лае - откога? Бъдко само ръмжи като играе и скимти, за да го взема (много е лигав), но лай не съм чула още.
User's Signature

Качена снимка

#8123 Потребителят е офлайн   huBBa__buBBa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 August 2009 - 11:20 AM

Mimet0, може ли да пишеш само с букви, че е по-лесно за четене.
Доли сигурно е била още малка и не е имала всички ваксини, затова се е разболяла. Сега ако ги има я извеждай, защото иначе няма да свикне с хора и кучета и после като порасне ще ти е много трудно да я социализираш.

User's Signature

Качена снимка

#8124 Потребителят е офлайн   huBBa__buBBa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 August 2009 - 11:24 AM

Цитат(galeks @ Aug 21 2009, 06:52 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте!Дано не ви изглежда глупаво обяснете ми ???пауч?? това храна на пакетче ли е с име ...???.Да знам като се прибирам да взема и да не изглеждам в магазина ud_009.gif Това ще го ползваме като разнообразие.Моля ви пишете какво им давате сутрин обед вечер.Питам за да не сбъркам.

Пауч мисля, че са тези пакетчета жълтите, които са за малки и големи кучета. В тях има да речем говеждо месо в желе.
Ето като това

User's Signature

Качена снимка

#8125 Потребителят е офлайн   Mimet0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 August 2009 - 11:26 AM

Цитат(huBBa__buBBa @ Aug 21 2009, 12:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Mimet0, може ли да пишеш само с букви, че е по-лесно за четене.
Доли сигурно е била още малка и не е имала всички ваксини, затова се е разболяла. Сега ако ги има я извеждай, защото иначе няма да свикне с хора и кучета и после като порасне ще ти е много трудно да я социализираш.

Д0ли е 0ще едва на 49 дена
User's Signature

Качена снимка

#8126 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 August 2009 - 11:34 AM

Цитат(Buddy28 @ Aug 21 2009, 12:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравей, Галка! На Бъди му сложиха третата ваксина на 12 август и казаха, че след 10-15 дни може да излизаме. Аз ще изчакам до 15 ден, но той е след няколко дни. Имаме всички ваксини, обезпаразитен е и всичко останало. Не знам само какво ще прави навън, но.............. ти знаеш. Така хубаво беше описала първата ви разходка. ab_041.gif Купихме му каишка за котка, че бяха най-леки. Ветеринарната ни лекарка (много е мила), каза че ще му е трудно да носи кожени каишки. Ще видим. Ушите му се бяха изправили, а сега едното пак кльопна?!!!!!!! Чета и за храната. На нас ни казаха да не даваме никакво мляко, хляб и т.н. Абе само месо и специална храна, че били хищници и стомасите им не преработвали друг вид храна. А сега точно чета, че гранулите били вредни. То е ясно, че най-добре прясна храна, ама можеш ли всеки ден. Да не говорим, че бройлерите, които продават кой знае с какво са тъпкани? Най-добре домашно животно, но ние нямаме, а нито ще тръгна специално да гледам, нито пък мога да заколя каквото и да е. Сиси лае ли и ако лае - откога? Бъдко само ръмжи като играе и скимти, за да го взема (много е лигав), но лай не съм чула още.

Веднага ти отговарям за лаенето. Сиси лае само когато чуе да се звъни на входната врата и когато се стресне от нещо.А на вън никога не и се чува гласа. Много е страхлива и не иска контакти с други кучета или хора.

Прикачени снимки

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#8127 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 August 2009 - 11:52 AM

ab_041.gif Голям майтап! А в представянето на породата им пишеше, че са много смели. Бъди го е страх от метални купички за храна, че ходих да му купувам малки, стъклени. Кой знае и той какъв ще е навън! А да го уча ли на определено място в къщи? Какво мислите?
User's Signature

Качена снимка

#8128 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 August 2009 - 12:15 PM

Цитат(Buddy28 @ Aug 21 2009, 12:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ab_041.gif Голям майтап! А в представянето на породата им пишеше, че са много смели. Бъди го е страх от метални купички за храна, че ходих да му купувам малки, стъклени. Кой знае и той какъв ще е навън! А да го уча ли на определено място в къщи? Какво мислите?

Сиси се страхува от малки деца Само като чуе детски смях или плач и се стаписва и спира да върви. Дори да е в количка ,познава,че има дете и намаля хода да се разминем или спира да върви. За ученето да ходи у дома до тоалетна Бъди не знам.................. миииииииии то и ние сме още малки. Но аз през зимата не смятам Сиси да я извеждам сутрин в студа. Терасата ми е остъклена и не ми пречи да пишка там.
User's Signature

Качена снимка

#8129 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 August 2009 - 12:28 PM

И нашата е остъклена, а и уж Веско(синът ми) ще го разхожда, ама си знам, че няма да стане. Да взема и аз да пробвам с терасата. Благодаря ти Галка. Аз се казвам Анелия, приятно ми е момичета, но ми викайте както Ви е удобно, че трудно се помнят и имената на кученцата и нашите, а все пак заради тях сме в този форум ( е и заради нас де wb_052.gif ).
User's Signature

Качена снимка

#8130 Потребителят е офлайн   Galka43 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 August 2009 - 12:28 PM

galeks, а ти кога ще ни покажеш твоята принцеска Много ще се радваме да я видим малката пикла.
User's Signature

Качена снимка

#8131 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 August 2009 - 12:38 PM

Четях по-старите коментари и се дивях! Като взимах кученце изобщо не ме интересуваше чистокръвно ли е. Първото ми куче го намериме със сестра ми в студентски град и беше помияр. Беше чудесно, умно, прекрасно животно. Е, тогава пък понеже учехме там, майка ми и баща ми го гледаха. Сега на мен ми се връща ab_041.gif . Та като взе да мрънка Веско за куче (а на мен не ми трябваше много) единственото, което ме интересуваше е да е малко, за да не се мъчи в апартамента и да е късокосместо, за да не се мъча аз. Ако бях видяла такова улично кученце, щях да го взема. Изобщо не знам дали е мини-пинчер и въпреки, че бившата му стопанка ни покани не видях майка му и баща му (те живеят заедно). Та дано да имаме поколения, страшно ми харесват кученцата. Пишеше, че са от малкото подходящи за апартамент, защото пространството им стига, за да тичат.
User's Signature

Качена снимка

• (625 Страници) +
  • « Първа
  • 405
  • 406
  • 407
  • 408
  • 409
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема