Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#2901 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 January 2007 - 05:34 PM

Анче честито и от мен за хубавите награди дано тази година най накрая да се съберем че да има какво да поливаме b) Лина най после се появи какво правят Чафи и Сара w)
Споделям моя опит макар и скромен най лесно се учи d) ако в ръката ти има лакомство не гранулка а нещо което обожава .Сара за дъвка кисела краставичка или кренвирш е готова и на главата ми да скочи .Когато започнеш да учиш Съни на дадена команда тя трябва да е спокойна и най вече гладна wink държиш в ръка наградката пред муцунката и казваш седни като я натиснеш леко по дупето като седне даваш да си хапне и започваш да я хвалиш след време ще изпълнява командата без проблем .Ръката с лакомството не трябва да я държиш на високо а на пода по този начин в момента в който го подуши ще е почти седнала само ще и трябва малко помощ от теб l) Иначе е голяма сладурана да я нацелуваш и намачкаш от мен super best Сарка много бързо учи нови неща но нямам време да се занимавам с нея bash

#2902 Потребителят е офлайн   sunny_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2007 - 10:59 PM

Цитат

Анче честито и от мен за хубавите награди дано тази година най накрая да се съберем че да има какво да поливаме b) Лина най после се появи какво правят Чафи и Сара w)
Споделям моя опит макар и скромен най лесно се учи d) ако в ръката ти има лакомство не гранулка а нещо което обожава .Сара за дъвка кисела краставичка или кренвирш е готова и на главата ми да скочи .Когато започнеш да учиш Съни на дадена команда тя трябва да е спокойна и най вече гладна wink държиш в ръка наградката пред муцунката и казваш седни като я натиснеш леко по дупето като седне даваш да си хапне и започваш да я хвалиш след време ще изпълнява командата без проблем .Ръката с лакомството не трябва да я държиш на високо а на пода по този начин в момента в който го подуши ще е почти седнала само ще и трябва малко помощ от теб l) Иначе е голяма сладурана да я нацелуваш и намачкаш от мен super best Сарка много бързо учи нови неща но нямам време да се занимавам с нея bash

Благодаря много r)
дъвка ли?много съм се чудила дали мога да и дам но все се притеснявам(ама и аз съм една все едно е бебенце ама какво да се прави такава съм си......)Ще пробвам и така с лакомство r) а относно когато е гладна няма проблеми Съни винаги е гладна b)

#2903 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 01 February 2007 - 12:16 AM

Първият ми "личен " пинчер на три месеца знаеше "седни", "легни",даваше лапи по отделно,даваше глас при команда, не пипаше хапка доката не му кажа.....абе като войник беше bl) . Но пък следващата ми пинчерка приемаше опитите ми да я накарам да легне като обида и наказание. Аз спрях да я уча по този начин и се доверих на интелигентността и. С много разговори , строг тон понякога, и постоянни разходки тя се движеше с мен без да е необходимо да говоря като следваше само движенията на тялото ми. Не я връзвах, а тя спираше сама до бордюрите и се изравняваше с мен без да и кажа. Това обаче го постигнахме с много постоянство от моя страна. Сегашните ми са банда бандити , но вината си е моя. С времето и те ще влязат в крак, но по-бавно от предните ми кучета за съжаление s) . Най-важното е - забранените неща са забранени винаги и най -вече първият път. Например ако се качи на масата веднага трябва да и се скарате без компромиси заради мил поглед и така за всичко , което ще и е забранено в бъдеще.
Ех, Лина , вече се притеснявах за вас. Какво стана с изследванията на Чафун от лятото?
Гали , Сарка приема ли други кучета и да си играят заедно?

#2904 Потребителят е офлайн   stoyo Икона

Публикувано: 01 February 2007 - 12:19 AM

здравейте
КУПИХМЕ СИ МИНИ ПИНЧЕРЧЕ.МОЛЯ КАЖЕТЕ КАК ДА ГО НАУЧИМ ДА НЕ СЕ ИЗХОЖДА ВКАЩИ.
ИНАЧЕ ТО Е МНОГО ХУБАВО И ИГРИВО. [FONT=Arial]

#2905 Потребителят е офлайн   Nadq And Karma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2007 - 10:09 AM

Цитат

здравейте
КУПИХМЕ СИ МИНИ ПИНЧЕРЧЕ.МОЛЯ КАЖЕТЕ КАК ДА ГО НАУЧИМ ДА НЕ СЕ ИЗХОЖДА ВКАЩИ.
ИНАЧЕ ТО Е МНОГО ХУБАВО И ИГРИВО. [FONT=Arial]

Има цял раздел за обучение... b)
User's Signature

Представете си само каква тишина щеше да настане,
ако хората говореха само това, което знаят.

#2906 Потребителят е офлайн   4afi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 01 February 2007 - 12:54 PM

Анче ми аз не съм го водила на други изследвания.Той не е имал разстройство от пролетта миналата година.От как започнах да го храня с ориз-хляб-месо няма никакъв проблем.
Сегау дома е зоо градина b) напоследък се налага да пазя Чоко и е купон b) котката е по голяма от него b)
Вчера ги водих двамата на гости в една къща.там има момиченце на 5 год и го питам дали ще ги пази и двамата,а то отговаря:--можели да си вземеш ей тоя(посочва чафи)пък другия да го оставиш b) b)
Моя Чафун овърша навсякъде дето можеше да се забре..Чоко ми легна на краката и не мръдна w) куче--мечта е той.

Прикачени файлове

#2907 Потребителят е офлайн   Maggie Икона

• Rover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Музика,литература,кино,театър,фентъзи,езда,животни

Публикувано: 01 February 2007 - 02:40 PM

Чафи и Чоко са сладки.Ние като ходим на гости с Габи тя трябва веднага да мине на преглед през кухнята и са провери дали някой яде.Когато имаме гости Габи задължително ги проверява дали носат някакви лакомства.Като куче детектив b)
User's Signature

- Сънищата сбъдват ли се ? – попита Роувър.
- Някои от моите, да – отвърна старецът. – Някои, но не всички; още по-малко пък веднага или докато ги сънуват.

#2908 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2007 - 06:04 PM

Лина angelpik ангелче ти е Чафко ела да видиш нашата Сарка като си отидем на село веднага разкарва всички котки от двора след това е наред персийката но тя нали се чувства господарка и не се дава лесно wink В крайна сметка за да не оглушеем Мука стои затворена в банята а Саринка се шири в цялата къща .Миналата седмица изобщо не я взех с нас стоя си в града и тази ще и се размине в неделя ще си ходим да отпразнуваме моя рожден ден там че майка и татко не могат да дойдат у нас b)
Анче не знам дали приема да си играе с други кучета просто няма с кого да я събера да си поиграе но котките определено не ги харесва .Трябва да водя на майка персийката на вет . лекар горния кучешки зъб не и падна и сега се забива във венеца ще трябва два три дни да е у нас и не знам как ще се спогаждат с нашето зло b) d) Сарка много обича да имаме гости започва да ги обикаля наред и да си проси ядене след като напълни шкембето се паркира някъде и ляга да oo
Това е на майка красавицата но не стои на едно място че да я снимам в целия и блясък

Прикачени файлове

#2909 Потребителят е офлайн   4afi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 01 February 2007 - 07:50 PM

В интерес на истината и Чафката не понасяше котки--ма аз виках като шапава по цял ден НЕ-и той взе че свикна.Тия дни нещо се нерви Чафун--не дава Сара да спи на спалнята.Вечер я гони из всички страни на леглото--не дава изобщо да се качи.

Прикачени файлове

#2910 Потребителят е офлайн   Hauseofbarzev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2007 - 12:10 AM

Здравейте отнови колеги одглеждащи тази дребна но ината порода кучета.Интересува ме колко вида окраски са допустими при пинчерите.И има ли някакав стандарт по който се ръководите.

#2911 Потребителят е офлайн   sunny_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2007 - 10:33 AM

аз преди си мислех че има само черни и кафяви,но на скоро видях и бяло пинчерче а моето е "арлекин" w)

и на мен ще ми е интересно да науча повече r)

Прикачени файлове

#2912 Потребителят е офлайн   tito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2007 - 10:51 AM

По въпроса за породата и окраските не твърдя, че съм компетентна, но във всички сайтове за пинчери има само две възможни окраски - черна и кафява. говоря за тези стандартни пинчери, а не за мъничките топчици ( мишка на каишка ли беше последният лаф b) ). Мисля, че Ванила трябва да каже, защото Титко няма родословие, но отговаря на стандарта.
User's Signature

Качена снимка

#2913 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 02 February 2007 - 11:22 AM

Не , миличка , Титко не е в стандарта на мини пинчера. Първото , което не е в стандарта е цветът му.
А относно цветът- зависи за кой точно пинчер става въпрос.

#2914 Потребителят е офлайн   Hauseofbarzev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2007 - 12:17 PM

Добреде били някой публикувъл стандарта за да прецениме и ние кой пинчери одговарят на него.

#2915 Потребителят е офлайн   Maggie Икона

• Rover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 February 2007 - 02:14 PM

Сдобих се с тази информация от една енциклопедия за породите кучета.

Мини пинчерът е миниятюрен вариант на немския пинчер.Според някои специалисти породата се е появила в резултат на мутация ,която е селекционирана с дългогодишна работа и подбор на подходящи партньори.

Цвят: Блестящо черен с подплащтници в различен отенък ,достигащ до жълто върху бузите,устните,по долната челюст,над очите по гърлото, на гърдите( две петна),върху пръъстите и долната част на предните крайници.Едноцветен - жълт,риж или сърнешки червен.Кафяв,кестеняв или син с различни отенъци,червени и жълти подплащтници.
User's Signature

- Някои от моите, да – отвърна старецът. – Някои, но не всички; още по-малко пък веднага или докато ги сънуват.

#2916 Потребителят е офлайн   ^pretty^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2007 - 03:04 PM

здравейте!
Добре дошла млака Съни(момиче е нали?,ако не поправяйте ме,че аз съм малко..шанти клерче)!Много сте сладички!!
Хайде бе къде отиде собственичката на Джери??!От кога я чакаме!! s)
М/У другото-тя как е?Джери де?Много е сладка на снимката с колиенцето!! w)

ЕЕЕ Чафун се е кротнал със Сарка бе-как така?! bl) Много са посулшни като гледам!!Как се справят със разделбата на гранулите?! l)

Сарка,Сарка..не се разбира значи и тя с тез котки и това си е!!Еми пази си достойнството момичето!Кво е тва-с котки ще играе-бегай бе!! l) w)

Анче браво за наградата много е хубава!Ама тази снимка си я заслужава!Браво и честито! cheers bravoS

Как е Габишонката,Maggie?? w)

Прити тези 5-6 дни е добре-няма повръщаници,но още веднъж повърне ли така и казвнам на наще да ващаме чаната и на вет,че...!!
Оф днеска как щеше един тъпак да я затисне със вратата на асансьора!Ауу-тъпак пълен!Ходихме да пусне една вода кучо и тъй като бахме само пред входа,че е студено,я изкарах без повода!И прибираме се и тя и е студено бърза да се прибере и тичка пред мен по сътлбите!И точно пред нас един дядка ли къв беше,се качва в асансъора и на Прити и стана интересно и отиде да подуши!И той тъпак като я ритна от врата и бързо я трясна(вратата)и кучето като се изпищя...на 1см от врата беше-замалко да я смаже-изкарах си Ангелите направо!!Ама Слава Богу нищо и нямаше!

Ето нещо за цветовете:
От сайта Не купувайте куче от зооборса !
"Германски пинчер

Германия,
№ 184 по МФК;

вис. холка: мъжки и женска 43-48 см;
тегло: мъжки и женска 9-16 кг

Екстериор. По телосложение прилича много повече на добермана (негово миниатюрно копие), отколкото на дребния цвергпинчер. Главата е относително издължена, с клиновидна форма и черна носна гъба. Очите са средно големи, кръгли, тъмни, с живо изражение. Ушите са високо поставени, изправени, V-образно прегънати напред; обикновено се купират остро. Шията е средно дълга, гърбът е здрав и къс. Коремът е прибран. Опашката е високо поставена; купира се в ранна възраст. Предните крайници са прави, задните - замускулени, с добре изразени ставни ъгли. Лапите са малки, овални, със събрани сводести пръсти. Космената покривка е къса, гъста, лъскава, плътно прилепнала към тялото. Окраската може да бъде едноцветна - в различни оттенъци на кафявото, и двуцветна - черна или кафява, с червеникавожълти петна; кафявочервеникава с по-светли петна; сол-пипер" и др. Петната са над очите, на гърлото, гърдите, предните, задните крайници и около ануса.

Качества и предназначение. Пинчерът е темпераментно, енергично, смело и бдително куче, с развит интелект. Недоверчиво е към непознати хора, проявява агресивност към тях, поради което е превъзходен пазач. Отличава се с остър слух. Много се привързва, особено към децата, но най-често към един член от семейството. Той е желан компаньон и бдителен пазач на дома. "

П.С.Ако искате можете да разгледата новия ми сайт за пинчери на адрес http://pincherlove.forumi.bg/!Има много и интресни форуми,само че сайта ми е нов и още няма много потребители-надявам се вие да сте първите!

Може също да разгледатe и подобието на bg-mamma - http://baby.forumi.bg/!Това е също съвсем нов форум(от вчера)и също се надявам да ви хареса!Скоро ще допълня форумите с още информация!
Благодаря Ви! 1super
User's Signature

*Love Pretty* http://pinchi-love.f...hpbb2/index.php --Всичко за домашните любимци!! - Вече с много повече информация!! Хвърлете по едно око.

#2917 Потребителят е офлайн   Maggie Икона

• Rover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 February 2007 - 03:50 PM

Габинка е много добре Прити.Студено и е и лежи до печката.Или пък се завива под одеялото.Увива се като в пашкули като я пипнеш почва да ръмжи(вероятно иска да ми каже да нея притеснявам). fow Жалко,че няма сняг. s) Габи не обича много снега.Като е студено и обличам пуловера(изплетен специално за нея)ама и е малко голям и ходи много смешно. b)
User's Signature

#2918 Потребителят е офлайн   Maggie Икона

• Rover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 February 2007 - 03:57 PM

Прити веднъж Габи я ритнаха.Зад блока има детска градина където изкарвам Габи на разходка.Бях на входната врата,а Габи излезе на вън,а там някакъв се разхождал и Габи го залаяла(тя си има свое мнение за хората усеща кои са добронамерени и кои враждебно настороени).И онзи я ритнал все едно едно малко пинчерче може да го захапе като ротвайлер например. NNN
User's Signature

#2919 Потребителят е офлайн   tito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2007 - 04:05 PM

Анче, не се засягам, но цветът на Титко си е идеален - едноцветен светло кафяв до златист. Ушите не са купирани, но вече не е задължително, но така или иначе нямам право да го водя на изложба, защото нямам родословие и няма как да открия родителите, защото предишните собственици ги няма. Но така или иначе по височина, стойка и цвят отговаря - според мен и малко по-запознати от мен. 1super
П.С.
Само добавям, че за мен няма никакво значение дали си е "съвсем пинчер" или "не съвсем", а че си е моят Титко, когото обичам безкрайно.
User's Signature

Качена снимка

#2920 Потребителят е офлайн   ^pretty^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2007 - 06:27 PM

a) Просто не го разбирам това!Как може!Пред теб да стой едно малко,сладка същество-една педя душичка,да те джафка с малката си муцунка с настръхнало гърбе и ти да й се ядосаш! s) Камо ли да я удариш,ритнеш или някак си да я нараниш!Просто не го разбирам!Но за съжеление има доста такива направо-животномарзаци!! s) a)

Иначе..Сега бяхме на разходка и се запознахме с Линда-дакел,черен на осем месеца!Така сладурана!Нали помните за проблема на Прити с джафкането по кучета?Ето че сега пак го прояви този навик,но аз реших отново да изпробвам съвета на Бушката и и пуснх кайшката и без да и обръщам внимание леко се отдалечих-подейства наежи гръб,но спря да джафка и така лека полека взеха да се душат,че и да си играят! r) Много се радвам,защото се указа че Линдичка всеки ден я пускали там и ще могат да си играят!Защото сега е студено и честно казно Притилка не е игралас куче от септември месец! s) w)
Направих няколко снимки!Тук ще пусна едната а другата разгледайте в тумата за дакела! w)

П.С.Очаквам ви във форумите си:
http://pincherlove.forumi.bg/! всичко за пинчера и още нещо
и
http://baby.forumi.bg/!Това -всичко за майката,дома и децата!
User's Signature

*Love Pretty* http://pinchi-love.f...hpbb2/index.php --Всичко за домашните любимци!! - Вече с много повече информация!! Хвърлете по едно око.

• (625 Страници) +
  • « Първа
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни