Публикувано: 12 June 2009 - 10:42 AM
Момичета, прекрасно ви разбирам! И ние бяхме така. Скипър спеше при мен, сгушен в краката ми и отвреме навреме, когато му прщракваше (обикновено вечер преди лягане) маркираше на възглавницата ми. Ужасно е вечер като си легнеш, да установиш, че ще трябва да станеш, сменяш чаршафи, чистиш, переш... И наказания не помагаха...
Сега сме много добре, Скип спи сам, стиска си се цяла нощ. Вече пишка само навън. С тоалетната бяхме точно така - в банята основно, но често и на други места. Маркира ли едно място, край. С каквото и да го чистех, все там ходеше. На терасата не искаше да ходи, защото там се излежаваше на слънце, та затова вътре. Объркваше се, защото понякога му давахме да ходи вътре, понякога го карахме да ходи вън. Сега ходи само навън и вътре се стиска. Не чистя всеки ден като луда. Установих, че времето за разходки ми е по-малко и по-приятно, отколкото времето преди с парцала. Излизаме минимум 3 пъти на ден за физиологични нужди и една по-голяма разходка. Така че ако ми разрешите да ви посъветвам: не им давайте да пишкат вътре, както и да спят при вас!