Шарпей (СТАРА ТЕМА)
Публикувано: 27 June 2008 - 01:59 PM
извинявай- бях проспала възрастта й ;D
Те май всичките набръчковци са си твърдоглави и своенравни, искат доста внимание и грижи, за да не ти се качат на главата! Колкото са упорити- ти трябва да си по две! B) Наснимай я хубаво в бебешката й фаза- после ще съжаляваш, ако не си го направил ;)
Ето ви малко видео-поздрави от Армахилаторчето:
първо да покажем какви сме шампиони- репортаж от Европейското първенство по кучбол без вратички :->)
И да покажем колко лигави, глезени и размазани можем да бъдем - ЛИ-ГЪЛ ;D
Междувременно, искам да ви споделя, че моето глупаче би предпочело да умре от жега и жажда пред варианта да пие от леген ;D Бяхме у баща ми на гости- там е доста задушно... и понеже я виждам, че вече едва диша, й сипвах на няколко пъти прясна вода в един голям жълт леген (не намерих друго подходящо нещо на първо време)- четири пъти я офертирам- фръц и не!? :huh: Изнамерих някаква чиния и... я излока като невиждала, пълних я четири пъти и си я изпиваше?! Имаше един израз от една книга- "Глупаво мое мече!" ;) Луда му работа шар-пей'ска!
Публикувано: 03 July 2008 - 01:14 PM
Публикувано: 03 July 2008 - 01:44 PM
мисля, че дори до 25градуса можеш да я смъкнеш, но 26-27 е добре.
Сигурно има различни режими като сила и посока на духане на климатика- насочи го нагоре и като сила да не духа много и не мисля, че ще имаш проблем.
И ние с Армарона пътувахме с колата доста в неделя на отворени прозорци, понеже нещо ми се пре*** климатика.... ако не й духа директно през цялото време, няма проблем
Публикувано: 03 July 2008 - 02:07 PM
Иначе за климатика 10х, ще си го оставяме на 26. А за посоката на духане успях да го хвана на време хитрушана - въобще не бях обърнала внимание веднага след монтирането, че е насочен да духа надолу и си излезнах по работа. Прибирам се след 2-3 часа и забелязвам аз, че климатика духа в земята, а нашия герой Ричи легнал не къде да е, а точно там къде пада най-силната струя....брей абсолютен маймунян.......и така посоката на струята беше веднага коригирана. ;D
Публикувано: 10 July 2008 - 01:20 PM
Публикувано: 12 July 2008 - 07:51 AM
ето малко снимки и на моя пораснал бебок вече сме на осем месеца и тежим 23 кг,вече свикваме да ходим навън без да се страхуваме стана по уверен и не се страхува от другите кучета,гледам колкото се може повече време да отделям на него когато не съм на работа сме постоянно по разходки и има ефект.вижте колко сме пораснали и как се припичаме на слънце на терасата ,това му е любимото място

Публикувано: 15 July 2008 - 07:06 AM
Цитат
Искам да попитам какво горе долу трябва да бъде теглото на женски Шарпей на възраст 8 месеца?Благодаря предварително!
Здравей,
Теглото е относително, зависи от структурата на самото куче - костна система, височина и т.н. Да речем, че 17-22 кг е ок за тази възраст, но това е само ориентир.

Публикувано: 15 July 2008 - 08:38 AM
килограмите, които ти е написала renshi звучат добре като ориентир. Моята Арма, например, на 8 месеца и половина тежеше 22.4кг, а сега май е малко над 23- не съм я теглила скоро.
Аз пък да ви се оплача- в тая жега Арма почти не иска да яде. За краставици или кайсии си умира, обаче! Иначе, от гранулите най-много да си изяде половината :( Затова сега много добре я излъгах- сервирах й гранули с малко кубчета краставица ;D Омете всичко за нула време ;)
Публикувано: 15 July 2008 - 08:42 AM

Публикувано: 15 July 2008 - 10:06 AM
Хахаха, голямо нещо са бабите, ще знаеш! ;D
Армалита миналата седмица беше като на курорт, ама вкъщи, понеже ние не бяхме в България. Майка ми като ми пусна първия път СМС, че давала на Арма всеки ден домати, краставици и ябълки- първоначално изтръпнах, после обаче получих пояснение, че й ги бели и чисти и от семките ;D Кво да ти кажа, имам си майка сертифицирана по ISO 9001 :P Да не говорим, че я бях хванала жената да храни и пои и две улични бебета с майка им зад блока :->)
Иначе- очевидно животинките си знаят кво да хапват! Така като гледам, и аз трябва да следвам примера им и да не ма'ам чифтета и чибапчита вечер ;D
Ооо, за малко да забравя- намерихме се с mimelina от шар-пей'ския сайт и се оказа, че не само живеем на няколко преки разстояние, ами и ходим в една и съща клиника, а и съм виждала нейния прекрасен Арчибалд до кварталната пицария, която понякога си я ползваме като стол ;D Няма да ни има 10 дни (ще водим Армахилатора на море!), но като се върнем обещавам да пускаме снимки от шар-пей'ски срещи и с тях!!! :yahoo:
Публикувано: 15 July 2008 - 04:11 PM
Малко се поизгубихме ама... вече сме на линия... Върнахме се да си вземем Бижуто и да я водим на море да видим какви ще ги свърши. Тя си няма "баба" под ръка, НО(!) за сетка на това си има един страхотен "дядо" :yahoo: който я гледа толкова успешно, че я заварих охранена и много много щастлива като малко кафяво прасенце е станала :P :->)... хапва всичко от диня до гранули нищо не отказва... може би не й допадаше режимът на хранене който й бях предложила АЗ-само вечер ;D