Шарпей (СТАРА ТЕМА)
Публикувано: 02 June 2008 - 11:59 AM

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.
Публикувано: 02 June 2008 - 12:17 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 02 June 2008 - 12:23 PM

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.
Публикувано: 02 June 2008 - 12:24 PM
Но за съжаление виждам, че имаш и тук друго, категорично мнение.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 02 June 2008 - 12:31 PM

Публикувано: 02 June 2008 - 05:32 PM

Публикувано: 02 June 2008 - 08:09 PM
Прясна случка от преди 15-20мин- разхождам си Арма и минаваме зад блока. Там- три съседски деца, две от които познавам. Радват й се. Едното- момиченце на 8-10г., което обикновено оставят сама да разхожда три кучета, които са... високи 60-70см, безпородни... Момиченцето ми се похвали, че си гледат бебета, беше ми казвала отдавна, че Сара (едното им куче) е бременна- обикновено не бе вярно, защото ми го повтаря редовно от 6-7месеца и Сара все си беше слабичка, но така се оправдаваше за това, че въпросната Сара ръмжеше на моята Арма....
Та, след отклонението- сега зад блока ни в кашон децата гледат бебетата на Сара. Там стопаните й са решили, че е подходящото място! Не ги погледах даже... защото знам какво ще почувствам и какво не мога да направя.
Ето това става с некастрираните женски, които не могат да се гледат контролирано.
Публикувано: 02 June 2008 - 09:44 PM
Публикувано: 02 June 2008 - 10:25 PM

Публикувано: 02 June 2008 - 10:29 PM
Публикувано: 03 June 2008 - 09:57 PM
Игнорирайте заяжданиците и си пишете си във форума. Тук има разбрани хора, които са далече от целта да се заяждат или задължават със съветите си.
Публикувано: 03 June 2008 - 11:16 PM
Публикувано: 05 June 2008 - 08:55 AM
Публикувано: 07 June 2008 - 07:18 PM
Първо искам да подкрепя мнението на Ранд- това, което пиша, естествено може да се приема само като съвет! Сигурно ми личи, когато и аз съм се ядосала на нещо, но мисля, че това е нормално. В случая- нещата ми бяха прозвучали така, сякаш Rasta си мисли, че Чара е в дома на lusi_ta - заради думите й, че разсте в къщата с пинчера. Но както също казах- Чара изглежда много по-добре, което ме радва!
Сладура на sbubi е страшно готин- кажи повече- как се казва, откъде го взе?? :) Приличат си с моята Арма ;)
Която, между другото, пак се разгони... мисля, че й беше малко рано- първото разгонване и бе края на февруари и свърши към 5ти март. Много е тъжна, ама много... няма апетит, мрънка, лежи си... само трябва да и пусна "Сексът и града" за да се почувства съвсем точно ;D ;D
Основният проблем, обаче, е с въпросните кученца зад нашия блок... ами майка им ги пази ужасно много! Оказа се, че тя (Сара се казва) не е на моминцето, за което си мислех, че я извежда- улична е, но просто детето често е навън и се движи с нея. Сега зад блока ни са тя с 6те й малки, както и един кучо, който може би е баща им, имат прилики. Проблемът е, че и двамата са станали страшно агресивни към други кучета, а по принцип са кротки! Лошото е, че мъжкия сега често лежи точно до входа на блока ми и... вчера и днес е голям проблем да излизам с Арма! Щом я подушат просто, отнякъде изникват и Сара, и мъжкия- и пада лай, ръмжене, засилват се да я нападат. Мисля, че факта, че тя се разгони онзи ден, влошава нещата! Защото Сара и преди я беше ръмжала, но само веднъж. Армалита я хваща шубето и се дърпа, но аз трябва да крещя и да тропам и да се изнизваме бързо, защото и двамата направо налитат на бой!!! Наистина е ужасно, изобщо не знам дали всеки път ще успявам да ги прогоня. Ако сме без Арма, и двамата са кротки и мили- днес си ми въртяха опашка, Сара ме близна по ръката... с приятеля ми мислим да ги заведем и двамата за кастрация задължително. Малките- също. Попитах нашите ветеринари, но те ми казаха, че кастрират само кученца на поне 4мес., а тези са на месец и половина може би. Не знам... но просто е много зле положението. Утре ще се опитам да ги снимам и да пусна обяви за тях, но нямам време и възможност да ги взема.... сложно, ще го мислим.
Малко да разведря с една снимка на мен и Армахилаторчето от преди малко ;)

А ето и как изглеждаше 10мин след като й бях сложила памперс... адски неправилно ;D

След това вече й беше добре, но... тя бе все така тъжна и погледът й казваше "Е, добре де, защо?!"

А ето и да ви покажа какъв хубав живот си живее приятеля ми под зоркия поглед на куч ;D

Публикувано: 08 June 2008 - 10:08 AM
Публикувано: 08 June 2008 - 02:43 PM
Цитат