Шарпей (СТАРА ТЕМА)
Публикувано: 08 June 2008 - 05:19 PM
Аз също имах този проблем с моята бръчка, да е страхлива. Не точно от "навън", но от хора, др животни и всичко минаващо покрай нея, тя подскачаше и тичаше в някакъв ужас... Не съм се притеснявала ами свикнах с мисалта че такъФ индивид просто ми се е паднал :rolleyes: Ама нещеш ли след достатъчно време.. месец по месец тя започна да любопитсва, вече не се крие зад мен ами стой гордо пред мен и е готова да "се изкаже/макар и не на място/" голямо лаене естевствено на индивиди по избор... :yahoo:
Така че според мен и твоя сладур ще свикне с обстановката, но не става от днес за утре... и ние изместихме малката на 8м в др апартамент/даже град/ ама това не е повод за притеснение в приобщаването ... Всичко ще бъде наред... мисля че трябва само малко търпение ;) :wub:
Публикувано: 10 June 2008 - 04:55 PM
щом Алекс е по-плашлив и не обича толкова да излиза- извеждайте го повече, на по-интересни места. Старайте се да се среща с максимално много кучета и на неговата възраст, и по-малки или по-големи. Това е единственият начин да се отпусне. Освен това, когато се уплаши от нещо, не го гушкайте и успокоявайте, а му дайте да разбере, че трябва да се справя сам. В противен случай, той ще възприеме това, че е уплашен като нещо положително- ще счита, че го хвалите.
Моята Арма също като цяло е леко темерут ;D. Страхува се от малки кучета (по размер), макар че често се среща с такива. За сметка на това- всяко огромно куче е неин любимец, чак се олива с досаждането :) Към хора е сравнително резервирана- не, че се плащи, но просто не допуска чужд човек веднага до себе си, дори и човека да й се прави на маймуна със звуци и ласки :) Може би и с вашия Алекс ще бъде така. Срещай го с повече хора, но ги предупреждавай първо да му подават ръка ниско, с дланта нагоре например- да ги подуши, но не да посягат веднага да го галят по горната страна на главата! Моята Арма не е бита никога (като изключим леко цапване по нослето, ако си го вре на масата), но винаги се дърпа веднага, ако непознат посегне към главата й.
Хубаво е също да го срещаш и с малки деца- трябва да свикне с тях от малък.
Надявам се, че няма да има пак обидени или нещо такова- какво някой каза- писанията тук са само съвети, давани от личен опит и никой не е длъжен да ги спазва. ;)
А пък понеже Армахилаторката пак се разгони, а пък е минало много малко време от първото й разгонване (3 месеца само), ветеринарите искат да проверим дали всичко е наред и имаме час за ехограф утре следобед :( Стискайте палци моето момиче просто да проявява странност!
Поздрави от малката Мечопухка :P

Публикувано: 11 June 2008 - 08:10 PM
Бяхме с Арма на ехограф- беше ужасно!!! Не стига, че отдавна вече я е шубе да ходи там, ами сега трябваше трима души да я държим за лапите и главата, за да може да бъде на масата легнала- по гръб?! :huh: Имаше опити за хапане даже- няколко успешни, но слава богу слаби все пак. Важното е, че не се виждаше нищо нередно нито на матката, нито на яйчниците... така че шматно май е добре :wub: :wub:
Иначе си е омърлушена... не стига, че през деня не й оставяме спалнята отворена, не стига че вечер й слагаме памперс за по няколко часа, ами и вечер ни няма за малко и се връщаме смърдящи на чужда кучка и на малки кученца (помагаме в грижите за едни бездомни бебоци зад блока ни- които са много сладки, между другото... ако някой иска много много любвеовилни кученца- те са!!!)... милата, направо изперква :rolleyes:
Публикувано: 12 June 2008 - 07:44 AM
радвам се, че всичко с малкия герой - Арма е наред... :wub: :yahoo:
А иначе като я виждат, че я е шубе що на ви оставят малко там двете да постоите в кабинета? :rolleyes: И Шая много се стягаше, ама тукашният вет като го видя това нещо остави ни 2те за около 5 мин. Е тя не й мина ама поне спря да трепери и мисля, че тук вече е по-спокойна ;)
Отностно хапането... Шая е голяма душичка, НО ... Както си играех с нея един слънчев ден, доста я подразних, но май тя не разбра, че играта ни приключи и като си подпрях ръката на стола малката си протегна главата и така ме стисна с малките си предни зъбчета, че все едно ме ущипа менгеме :rolleyes: ииии мисля че тази мойта душичка може достойно да ме защитава... :yahoo:
Иначе ръмжи непознати/подозрителни за нея/ жени и Лай всичко мъжко с което говоря или се опита да я погали.... ;D
Публикувано: 18 June 2008 - 10:14 PM
Може ли и аз да се присъединя към вас :)? И аз преди месец станах собственик на една 6 месечна Шарпей-ка на име Чара.
http://img.data.bg/i...l_id=szn70e#img
http://img.data.bg/i...how=1010974#img
По - нататък ще кача и други снимки, ако искате ;) . Нов съм във форума извинете ме ако правя грешки. Aко има такива моля да ме поправите :)
Публикувано: 23 June 2008 - 11:00 AM
в случая вече бяхме чакали в кабинета повече от 10мин... успокояване няма. Тя кабинето го разпознава от 200м разстояние.
За хапането- Арма досега не е хапала никого- нито куче, нито човек, освен съвсем лекичко при игра. Това при вет'а също не беше силно! И си мисля, че така и трябва да бъде. Аз поне нямам желание да ме пази, защото... някой път може да реши, че ме защитава от когото ня трябва. Доволна съм, че търпи и не се дразни и на моето дозаждане, и на чуждо, включително и от деца.
CuMeoH,
откъде е малката бръчка, кажи ни нещо повече за нея ;) много е сладка
Публикувано: 23 June 2008 - 11:31 AM
Здр, явно така ще е с вет-а... а иначе и Шая не е хапала от тогава явно е било от играта ... Баща ми като я извяждал и тя намерила някаква клечка да гризе и той разстроен, че тя взела от земятаа.. и вика искам да й сложа намордник ;D да не ядяла от земята... луда работа ;D
Иначе ние ощи от 5 кучета си играе само с 1 как решава кое да е още немога да хвана цаката ку-ку пълно :rolleyes: :yahoo:... А като види деца и все тича да играе с тях голям й е кеф да я мачкат и ги ближе, но само ДЕЦА! :rolleyes:
CuMeoH, честито да ви е жив и здрав сладура и дълги години да ви радва :wub:
Публикувано: 23 June 2008 - 01:11 PM
А за страха й от малките кучета обвинявам едно френско булдоче- Лъки, от нашия квартал! ;D Много е миличък, ама е хахав и досаден на 15та степен... и й се качи на главата... ама какво да се прави, като ние сме темерути!
Иначе май вече ни мина "неразположението" ;) Познахме, че минава когато Арма започна да си се храни нормално и чак след ден-два вече можеше и памперс да не слагаме ;)
След две-три седмици ще я водим на моренце и се чудим дали ще й хареса ;D Тя май не е фен на жегите. Обича да се разпльоква на студения гранитогрес... но пък водата се надявам да я хареса! Ще трябва и пак да тренираме сядане на заведение и седящо до мен кученце... което... sounds like a great challenge to me! :rolleyes:
О, а преди морето ще бъдем за три дни в Асеновград и малко на планина... надявам се да й е кеф.
В този ред на мисли- някой случайно да е измислил нещо гениално против лигогенерирането навън?! Че не знам вашите бръчковци как са, но Арма като е навън доста търчи и се дърпа, в резултат от което се появяват добри количества от любимите ми бели лиги, които... да кажем, че много приятно се разпръскват в радиус от 2-3м като си развърти главата! :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Ходим си с хавлия на по-дългите разходки, ама... обикновено не й смогвам и все успява да опръска с някоя сочна лигичка възможно най-гнусливия човек наоколо!
Публикувано: 23 June 2008 - 03:55 PM
Цитат
Цитат
;D
.jpg)
мухахахахаха, не, не- не могааа, неее ^_^
Това е както... като ми влажна косата вкъщи си ходя с една синя на жълти звездички триъгълна кърпа на главата... и приятеля ми казва, че съм като гроздоберачка ;D
Само дето за съжаление май няма да свърши работа... нищо, че е фьешън ;)
Публикувано: 23 June 2008 - 06:12 PM
аз ако вържа мойта до сега да го е изяла това нещо ако изобщо успея да я докопам...
А отностно лигите... на нас не ни се е случвало ощи да омаже някой непознат само приятелки ама те си знаят вече като излизаме с Шая си носят мокри кърпи4ки ... тя няма обърсване особенно на дълга разходка.... :rolleyes:
Публикувано: 24 June 2008 - 03:09 PM
ЕТО КАК МИНА И НАшТА СРЕщА:
-някой бяха наказани:
-други вързани (щото слушат избирателно :huh:)
но пак си вряха носа в удoбен момент
други бяха изключително активни и най вече непукисти нямаше значени нито колко си космат нито колко си висок никога нямаш застраховка дали няа скочи върху теб :yahoo:
Публикувано: 24 June 2008 - 09:12 PM